Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madu wrote:Dzięn dobry z rana
Jaroszka, powodzenia na wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze:)
Dodinka moja gin mowiła, że nie czuć kiedy cos sie z szyjką dzieje, ale kłocia i napinanie brzucha na pewno są wskazaniem żeby to skontrolować. a no i na pewno skurcze skracają szyjkę.
Zakocona, wspolczuję tych wzdęć, ja miewam wieczorami i wtedy też cała skore na brzuchu mam napięta, brzuch sie od tego spina cholerstwa tak że cięzko mi nawet chodzić, wtedy najlepiej czuje sie zgięta w poł.
Paula, mój tez jest baaaardzo spokojny, tak na prawde w ciągu dnia ma jeden dłuższy okres aktywności i tak poza tym to delikatnie rozpycha sie moze 2-3 x dziennie po około 5-10 minut, a w nocy to w ogóle śpi jak suseł.
a mi sie coś dziwnego porobiło. W ogóle nie czuje ze mi się pęcherz zapełnia. w nocy sie budzę i nie czuję że chce mi sie siku, ale że jest pora więc wstaje idę a tam dosłownie niagara...po czym tak strasznie mnie boli pęcherz, że przez kilka minut zwijam sie z bólu, w dzien to samo, ale tu akurat cześciej łażę, wiec bez bólu sie obywa.
Dzisiaj cały dzień twardy brzuch mały wariuje ostro w brzuchu jak po leżeniu nadal będzie taki twardy i znowu pojawią się kłucia to chyba pojadę na IP tylko boję się że potraktują mnie jak sraczkę i wydrą że nic się nie dzieje a tyłek im zawracamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:39
-
Dziewczyny co do czapek, ja myślę, że nie można tak dzieci przegrzewać. Wiadomo, w szpitalu każą trzymać dziecko w czapce i tak to zrobisz wszystko co każą żeby można już było do domu iść. Ale w domu w czapce? Po kąpieli owszem, można założyć na chwilę, ale nic poza tym.
-
Wiesz co dodinka miej to gdzies jak Cię potraktują. się martwisz i chcesz wiedzieć czy wszystko ok, a ich zakichanym obowiązkiem jest to sprawdzić. Jedź i nic sie nimi nie przejmuj.
Blondik, agaton, dodinka, FreshMm, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ej dziewczyny bo zaraz zwariuję kupowałyście rożek? a kocyk jaki cieplejszy czy raczej taki cienki? Zestaw do łóżeczka i wózka osobny? Jak tak to jak z wymiarami i gruboscią? Ja piernicze przeglądam od rana i juz mnie głowa boli i sama nie wiem. Te z Was które macie podusie do łozeczka macie płaską ? Do wozka tez podusia czy nie trzeba? Spiworki tez widziałam róznej grubości- jaką wy wybrałyście? nie ogarniam tego tematu totalnie.
A co do czapeczki, czasem zakłada sie żeby dziecko nie mialo odstających uszu słyszałam, że niektórych maluchom sie zawijają. np mnie, niestety byłam uparta i każda czapeczke byłam w stanie z glowy z zsunąc;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:03
21.10.2015 Leon -
polkosia wrote:Wypakowałam (na razie część na odwal) rzeczy i stwierdzam, że strasznie dużo tego, więc wysłałam męża do Ikei po jakieś pojemniki do przechowywania
Uświadomiłyście mi, że nie mam czapki dla małej, takiej właśnie na dwór. Tylko te cieniutkie do szpitala i ew. po domu. Jak to jest w ogóle z tymi czapkami? Takie cienkie to trzeba zakładać cały czas? Do jakiego wieku? Do spania też?
polkosia lubi tę wiadomość
-
Madu poduszki żadnej nie można nawet cieniutkiej jak listek:D w niektórych szpitalach widziałam wręcz na wyprawkach żeby nie używać rożków więc nie wiem jak to jest z tymi rożkami. ja mam ale nie usztywniany tylko taki mięciutki. Kocyki mam dwa grube i dwa cienkie na wymiary 100x75 i chyba 50x75.
-
Madu - ja rożka nie mam i jeśli nie znajde gdzieś tu w de to po prostu nie kupię. Jakoś się obejdzie. Co do kocyków i poduszki. Zamówiłam na allegro zestaw do wózka kocyk 50x75 i poduszka 23x35 płaska, z ocieplanym wypełnieniem 3cm (na moje zamówienie grubsze o 1cm niż proponują). Do łóżeczka kombinezonik do spania plus kocyk, który kiedyś kupiłam taki cienki raczej. Będie spała w śpiworku przykryta kocykiem
madu lubi tę wiadomość
-
Dodinka i tak zrób - jeśli coś Cie niepokoi jedź i sie nie zastanawiaj! Pojedziesz - źle, a nie pojedziesz i nie daj...coś będzie nie tak, to co? Zbagatelizowała Pani sygnały? Jak już wiadomo ludzie są różni, a lepiej być spokojnym, a oni od tego są
madu, dodinka, agaton, agania lubią tę wiadomość
-
Ja czapke zaloze w szpitalu bo jednak korytarze , pazdziernik, przewiewy i te sprawy a w domu tylko do pierwszwgo miesiaca i tylko na kwadrans po kapieli
Madu ja mam posciel do wozka osobna zamowilam na allegro u MAKASZKI (zestaw) a do lozeczka mam osobna tez allegro caly zestaw jednak podusia i kołdra wyladowala w szafie bo moj maly bedzie spal w rozku (byl w zestawie) . Nie bede uzywac na razie kołdry i poduszki tylko same rozki a te mam dwa na zmianemadu lubi tę wiadomość
-
Ja mam kocyki z lamilou.
Jeden cienki do szpitala i w domu jak gdzies zaśnie, czy na wyjścia
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-light/light-sredniaka-pure-bears-latte
I drugi gruby do wózka
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-sredniaka/kocyk-sredniaka-indian-zoo-sunshine
Poduszek nie uzywamymadu lubi tę wiadomość
-
madu, mam rożek usztywniany. W nim będzie dzieciak spał. Mam też kocyko-kołderkę do łóżeczka i większy kocyk polar/minky, nie wiem, jaki rozmiar.
agaton, a późniejsze USG co ci wykazało? Masz się sugerować terminem z OM czy z USG?madu lubi tę wiadomość