X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w de nie wiem kompletnie jakie to kupić i jak to się zwie...

• agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu zapomniałam pochwalic cudnej kołyski! Przepiękna!
    Wredotka, czapeczka urocza:)
    W kwesti liści malin się nie wypowiadam, bo zaczęłam w II trymestrze pić hehe ;)
    Wróciłam od lekarza, GBS ujemny, ulżyło mi:)
    mam jeszcze wizytę 23 września, a jak do 5 października nie urodzę to mam iść do szpitala:) Matko, ale to już blisko wszystko, jestem podekscytowana:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:54

zakocona, Mikejla, Wredotka, lojkalojka, nat_alia, madu, stokrotka25, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja mam z gemini, tam jest napisane, że 1,5g dziennie tych liści to dawka dzienna (dwie łyżeczki, które są w środku opakowania) i zalane 150ml wrzątku (szklanka). Ja piję w większym kubku, bo takie mam akurat.
    Wszędzie inaczej zalecają, więc skończyłam się sugerować tymi zaleceniami. Mój L mówi, że widocznie to g pomaga, oprócz naszej psychiki (czyt piękne placebo), skoro wszędzie co innego mówią/piszą.

agaton, czyli wszystko w porządku? Co tak późno masz kolejną wizytę? I czemu masz iść do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:55

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę miała pokrowca nieprzemakalnego, bo nie umiem znaleźć na wymiar mojego łóżeczka, ewentualnie będę miała rozłożoną matkę do przewijania pod prześcieradłem, zobaczymy jak się sprawdzi.

Agaton, gratulacje z okazji rocznicy!

Nat_alia sto lat! spełnienia marzeń!

Przedszkolaki, uczniowie poradzą sobie :) Ważne, żeby im pokazać, że nie ma powodu do płaczu. Zestresowana, smutna mama odprowadzająca malucha niestety sama nakręca go do płaczu nieświadomie. Mówię to z perspektywy nauczyciela przedszkola :) Wrzesień to najtrudniejszy czas w przedszkolu, wyobraźcie sobie grupkę 25 Maluszków, które płaczą równocześnie, wszystkie naraz chcą być tulone, pocieszane itp. :)

lojkalojka, może córcia powinna chodzić na dodatkowe zajęcia z języka po prostu

Zakręcona, przykro mi z powodu babci :(

Arielka, piękny pokoik, mam te same książeczki z biedronki :)

agaton, Arielka, nat_alia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nieprzespanej nocce , odbilam sobie za to od 9 do 12 :)

Zakrecona duzo nadzieji ,wytrwalosci w tych ciezkich momentach. Nalezy wierzyc w lekarzy bo nie ma innego wyjsia modle sie zeby wszystko sie poukladalo - sciskam mocno !

Madu piekne spanko :)

Wredotka slodka czapeczka :)

Agaton dobrze ze gbs ujemny !!

agaton, madu lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka niezle zapasy nagromadzilas ! Ale grunt ze wszystko gotowe i poprasowane ja jeszcze daaaleeko w polu :D

nat_alia wszystkiego co najlepsze !:) spelnienia marzen !!:)

nat_alia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie też zawiozę sama :D a jak deklaracje złożyć przez neta? na pue?
    Cieszę się, że pokoik Wam się podoba i mam nadzieję, że Antkowi tezprzypadnie do gustu :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

agaton, czyli wszystko w porządku? Co tak późno masz kolejną wizytę? I czemu masz iść do szpitala?
    Wszystko w porządeczku, nie wiem, czego wizytę mam tak późno, ale u mnie wprzychodni jest tak, ze jak mnie coś zaniepokoi to mój lekarz przyjmuje codziennie i moge bez rejestracji przychodzić, więc luz:)
    a czuję się bardzo dobrze, dzisiaj dziarskim krokiem przeszłam tam i z powrotem te kilka kilometrów:) własnie mi przyszła ostatnia paczka z rzeczami do szpitala i mężu mi dał zadanie na ten tydzień: spakować się do szpitala i chyba zacznę powoli to czynic, a mam chyba wszystko.
    A do szpitala mam iść, bo mam termin z OM 1 października, czyli jak będę 5 dni po terminie, to mam się zgłosić:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypakowałam (na razie część na odwal) rzeczy i stwierdzam, że strasznie dużo tego, więc wysłałam męża do Ikei po jakieś pojemniki do przechowywania :) Uświadomiłyście mi, że nie mam czapki dla małej, takiej właśnie na dwór. Tylko te cieniutkie do szpitala i ew. po domu. Jak to jest w ogóle z tymi czapkami? Takie cienkie to trzeba zakładać cały czas? Do jakiego wieku? Do spania też?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez pierwszy miesiac po domu chyba bede zakładac, chyba, ze bedzie juz działać ogrzewanie to nie. no i wiadomo, po kąpieli. też poluje na czapeczke, ale chyba wygodniej zbey była wiazana i z takimi "łatkami" na uszka, to się nie zsunie. jak nei znajdę to bedzie miała grubsza bawełnianą a na to kominezon pluszowy z kapturem

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka - nie pomogę, bo nigdy nie składałam przez PUE.

agaton - ale fajnie, że wszystko w porządku :) Już za niedługo będziemy tulić nasze maleństwa!

Mam bawełnianą wiązaną, a taką chciałam na początek - pewnie i tak będzie za duża więc małe prawdopodobieństwo, że się zsunie. Po drugie, troczki zawsze można doszyć.

Idę poćwiczyć, a potem wyruszam do Katowic. Miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:21

agaton lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polkosia to czapeczki takie cienkie uzyalam corce tylko prze pierwsze kilka dni (ale ona urodzila sie w styczniu ) Dla Leona kupilam kilka cienkich i pewnie zaloze w szpitalu (spakoalam dwie) i moze w domu , ale watpie . U nas w pazdzierniku potrawi jeszcze przygrzac .

polkosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia jak jest z tymi czapeczkami, nie przyszłoby mi do głowy, ze dziecko po domu ma w czapce chodzić...
    Wredotka, też się jaram juz tym i tak sobie myślę, że moje trudnosci z zasypianiem się mogą brać stąd, ze ja już sobie wyobrażam jak to będzie z Balbinką, jaka ona będzie i co jeszcze muszę zrobić do jej przyjscia. Kocioł w głowie;) I weź tu zaśnij:P

Wredotka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi mówiła,ze zakładała czapeczke jedynie po kąpieli i to tylko przez pare pierwszych tygodni

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzięki za info :) No tak pytam, bo to jednak łysa główka, żeby zimno nie było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cienkie też zamierzam zakładać po kąpieli. U mnie w szpitalu mają. A o takiej cieplejsze myślałam na wyjście czy do samochodu. Kupiłam, zobaczymy :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła na SR, że dzieciaki wcale nie lubią ciągle być w czapkach i nie rozumie tej mody na czapkowanie dzieciaków non stop.

agaton, czemu na liście jesteś na 06.10? Z USG ci tak wyszło?

Też muszę do IKEI się przejechać kupić parę pojemników na przechowywanie. Może w sob się wybierzemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    widze że dużo 29letnich szalonych mamusiek :)

KOCHANE a ja dokładnie dzisiaj mam urodzinki koncze 29 lat :)

Wszystkiego naj naj naj:)

nat_alia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kupowąłyście eleganckie sukienki ciążowe? szukam czegoś na wesele za 3 tyg. polećcie jakis sklep internetowy...

znalazłam jedną fajną na zalando, ale w s się raczej nie wcisne z brzuchem
    https://www.zalando.pl/mama-licious-sukienka-letnia-nine-iron-m6429f02i-q11.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:35

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja nie kupowałam, bo nie miałam po co, ale zajrzyj na http://pieknamama.pl/, widziałam, że tam jest sporo eleganckich ciążowych ciuchów.

Cały dzień mam brzucho napięte. Aż z kręgosłupa ciągnie. Rany jak to przeszkadza i boli przy okazji :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:37

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ