X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w de nie wiem kompletnie jakie to kupić i jak to się zwie...

• agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu zapomniałam pochwalic cudnej kołyski! Przepiękna!
    Wredotka, czapeczka urocza:)
    W kwesti liści malin się nie wypowiadam, bo zaczęłam w II trymestrze pić hehe ;)
    Wróciłam od lekarza, GBS ujemny, ulżyło mi:)
    mam jeszcze wizytę 23 września, a jak do 5 października nie urodzę to mam iść do szpitala:) Matko, ale to już blisko wszystko, jestem podekscytowana:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:54

zakocona, Mikejla, Wredotka, lojkalojka, nat_alia, madu, stokrotka25, Bąbelek lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja mam z gemini, tam jest napisane, że 1,5g dziennie tych liści to dawka dzienna (dwie łyżeczki, które są w środku opakowania) i zalane 150ml wrzątku (szklanka). Ja piję w większym kubku, bo takie mam akurat.
    Wszędzie inaczej zalecają, więc skończyłam się sugerować tymi zaleceniami. Mój L mówi, że widocznie to g pomaga, oprócz naszej psychiki (czyt piękne placebo), skoro wszędzie co innego mówią/piszą.

agaton, czyli wszystko w porządku? Co tak późno masz kolejną wizytę? I czemu masz iść do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:55

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę miała pokrowca nieprzemakalnego, bo nie umiem znaleźć na wymiar mojego łóżeczka, ewentualnie będę miała rozłożoną matkę do przewijania pod prześcieradłem, zobaczymy jak się sprawdzi.

Agaton, gratulacje z okazji rocznicy!

Nat_alia sto lat! spełnienia marzeń!

Przedszkolaki, uczniowie poradzą sobie :) Ważne, żeby im pokazać, że nie ma powodu do płaczu. Zestresowana, smutna mama odprowadzająca malucha niestety sama nakręca go do płaczu nieświadomie. Mówię to z perspektywy nauczyciela przedszkola :) Wrzesień to najtrudniejszy czas w przedszkolu, wyobraźcie sobie grupkę 25 Maluszków, które płaczą równocześnie, wszystkie naraz chcą być tulone, pocieszane itp. :)

lojkalojka, może córcia powinna chodzić na dodatkowe zajęcia z języka po prostu

Zakręcona, przykro mi z powodu babci :(

Arielka, piękny pokoik, mam te same książeczki z biedronki :)

agaton, Arielka, nat_alia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nieprzespanej nocce , odbilam sobie za to od 9 do 12 :)

Zakrecona duzo nadzieji ,wytrwalosci w tych ciezkich momentach. Nalezy wierzyc w lekarzy bo nie ma innego wyjsia modle sie zeby wszystko sie poukladalo - sciskam mocno !

Madu piekne spanko :)

Wredotka slodka czapeczka :)

Agaton dobrze ze gbs ujemny !!

agaton, madu lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka niezle zapasy nagromadzilas ! Ale grunt ze wszystko gotowe i poprasowane ja jeszcze daaaleeko w polu :D

nat_alia wszystkiego co najlepsze !:) spelnienia marzen !!:)

nat_alia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie też zawiozę sama :D a jak deklaracje złożyć przez neta? na pue?
    Cieszę się, że pokoik Wam się podoba i mam nadzieję, że Antkowi tezprzypadnie do gustu :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

agaton, czyli wszystko w porządku? Co tak późno masz kolejną wizytę? I czemu masz iść do szpitala?
    Wszystko w porządeczku, nie wiem, czego wizytę mam tak późno, ale u mnie wprzychodni jest tak, ze jak mnie coś zaniepokoi to mój lekarz przyjmuje codziennie i moge bez rejestracji przychodzić, więc luz:)
    a czuję się bardzo dobrze, dzisiaj dziarskim krokiem przeszłam tam i z powrotem te kilka kilometrów:) własnie mi przyszła ostatnia paczka z rzeczami do szpitala i mężu mi dał zadanie na ten tydzień: spakować się do szpitala i chyba zacznę powoli to czynic, a mam chyba wszystko.
    A do szpitala mam iść, bo mam termin z OM 1 października, czyli jak będę 5 dni po terminie, to mam się zgłosić:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypakowałam (na razie część na odwal) rzeczy i stwierdzam, że strasznie dużo tego, więc wysłałam męża do Ikei po jakieś pojemniki do przechowywania :) Uświadomiłyście mi, że nie mam czapki dla małej, takiej właśnie na dwór. Tylko te cieniutkie do szpitala i ew. po domu. Jak to jest w ogóle z tymi czapkami? Takie cienkie to trzeba zakładać cały czas? Do jakiego wieku? Do spania też?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez pierwszy miesiac po domu chyba bede zakładac, chyba, ze bedzie juz działać ogrzewanie to nie. no i wiadomo, po kąpieli. też poluje na czapeczke, ale chyba wygodniej zbey była wiazana i z takimi "łatkami" na uszka, to się nie zsunie. jak nei znajdę to bedzie miała grubsza bawełnianą a na to kominezon pluszowy z kapturem

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka - nie pomogę, bo nigdy nie składałam przez PUE.

agaton - ale fajnie, że wszystko w porządku :) Już za niedługo będziemy tulić nasze maleństwa!

Mam bawełnianą wiązaną, a taką chciałam na początek - pewnie i tak będzie za duża więc małe prawdopodobieństwo, że się zsunie. Po drugie, troczki zawsze można doszyć.

Idę poćwiczyć, a potem wyruszam do Katowic. Miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:21

agaton lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polkosia to czapeczki takie cienkie uzyalam corce tylko prze pierwsze kilka dni (ale ona urodzila sie w styczniu ) Dla Leona kupilam kilka cienkich i pewnie zaloze w szpitalu (spakoalam dwie) i moze w domu , ale watpie . U nas w pazdzierniku potrawi jeszcze przygrzac .

polkosia lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia jak jest z tymi czapeczkami, nie przyszłoby mi do głowy, ze dziecko po domu ma w czapce chodzić...
    Wredotka, też się jaram juz tym i tak sobie myślę, że moje trudnosci z zasypianiem się mogą brać stąd, ze ja już sobie wyobrażam jak to będzie z Balbinką, jaka ona będzie i co jeszcze muszę zrobić do jej przyjscia. Kocioł w głowie;) I weź tu zaśnij:P

Wredotka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi mówiła,ze zakładała czapeczke jedynie po kąpieli i to tylko przez pare pierwszych tygodni

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzięki za info :) No tak pytam, bo to jednak łysa główka, żeby zimno nie było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cienkie też zamierzam zakładać po kąpieli. U mnie w szpitalu mają. A o takiej cieplejsze myślałam na wyjście czy do samochodu. Kupiłam, zobaczymy :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła na SR, że dzieciaki wcale nie lubią ciągle być w czapkach i nie rozumie tej mody na czapkowanie dzieciaków non stop.

agaton, czemu na liście jesteś na 06.10? Z USG ci tak wyszło?

Też muszę do IKEI się przejechać kupić parę pojemników na przechowywanie. Może w sob się wybierzemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:32

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    widze że dużo 29letnich szalonych mamusiek :)

KOCHANE a ja dokładnie dzisiaj mam urodzinki koncze 29 lat :)

Wszystkiego naj naj naj:)

nat_alia lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kupowąłyście eleganckie sukienki ciążowe? szukam czegoś na wesele za 3 tyg. polećcie jakis sklep internetowy...

znalazłam jedną fajną na zalando, ale w s się raczej nie wcisne z brzuchem
    https://www.zalando.pl/mama-licious-sukienka-letnia-nine-iron-m6429f02i-q11.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:35

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja nie kupowałam, bo nie miałam po co, ale zajrzyj na http://pieknamama.pl/, widziałam, że tam jest sporo eleganckich ciążowych ciuchów.

Cały dzień mam brzucho napięte. Aż z kręgosłupa ciągnie. Rany jak to przeszkadza i boli przy okazji :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:37

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ