Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madu zapomniałam pochwalic cudnej kołyski! Przepiękna!
Wredotka, czapeczka urocza:)
W kwesti liści malin się nie wypowiadam, bo zaczęłam w II trymestrze pić hehe
Wróciłam od lekarza, GBS ujemny, ulżyło mi:)
mam jeszcze wizytę 23 września, a jak do 5 października nie urodzę to mam iść do szpitala:) Matko, ale to już blisko wszystko, jestem podekscytowana:DWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:54
zakocona, Mikejla, Wredotka, lojkalojka, nat_alia, madu, stokrotka25, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Wredotka, ja mam z gemini, tam jest napisane, że 1,5g dziennie tych liści to dawka dzienna (dwie łyżeczki, które są w środku opakowania) i zalane 150ml wrzątku (szklanka). Ja piję w większym kubku, bo takie mam akurat.
Wszędzie inaczej zalecają, więc skończyłam się sugerować tymi zaleceniami. Mój L mówi, że widocznie to g pomaga, oprócz naszej psychiki (czyt piękne placebo), skoro wszędzie co innego mówią/piszą.
agaton, czyli wszystko w porządku? Co tak późno masz kolejną wizytę? I czemu masz iść do szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:55
-
ja nie będę miała pokrowca nieprzemakalnego, bo nie umiem znaleźć na wymiar mojego łóżeczka, ewentualnie będę miała rozłożoną matkę do przewijania pod prześcieradłem, zobaczymy jak się sprawdzi.
Agaton, gratulacje z okazji rocznicy!
Nat_alia sto lat! spełnienia marzeń!
Przedszkolaki, uczniowie poradzą sobieWażne, żeby im pokazać, że nie ma powodu do płaczu. Zestresowana, smutna mama odprowadzająca malucha niestety sama nakręca go do płaczu nieświadomie. Mówię to z perspektywy nauczyciela przedszkola
Wrzesień to najtrudniejszy czas w przedszkolu, wyobraźcie sobie grupkę 25 Maluszków, które płaczą równocześnie, wszystkie naraz chcą być tulone, pocieszane itp.
lojkalojka, może córcia powinna chodzić na dodatkowe zajęcia z języka po prostu
Zakręcona, przykro mi z powodu babci
Arielka, piękny pokoik, mam te same książeczki z biedronki
agaton, Arielka, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Witam sie po nieprzespanej nocce , odbilam sobie za to od 9 do 12
Zakrecona duzo nadzieji ,wytrwalosci w tych ciezkich momentach. Nalezy wierzyc w lekarzy bo nie ma innego wyjsia modle sie zeby wszystko sie poukladalo - sciskam mocno !
Madu piekne spanko
Wredotka slodka czapeczka
Agaton dobrze ze gbs ujemny !!agaton, madu lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:
agaton, czyli wszystko w porządku? Co tak późno masz kolejną wizytę? I czemu masz iść do szpitala?
a czuję się bardzo dobrze, dzisiaj dziarskim krokiem przeszłam tam i z powrotem te kilka kilometrów:) własnie mi przyszła ostatnia paczka z rzeczami do szpitala i mężu mi dał zadanie na ten tydzień: spakować się do szpitala i chyba zacznę powoli to czynic, a mam chyba wszystko.
A do szpitala mam iść, bo mam termin z OM 1 października, czyli jak będę 5 dni po terminie, to mam się zgłosić
-
Wypakowałam (na razie część na odwal) rzeczy i stwierdzam, że strasznie dużo tego, więc wysłałam męża do Ikei po jakieś pojemniki do przechowywania
Uświadomiłyście mi, że nie mam czapki dla małej, takiej właśnie na dwór. Tylko te cieniutkie do szpitala i ew. po domu. Jak to jest w ogóle z tymi czapkami? Takie cienkie to trzeba zakładać cały czas? Do jakiego wieku? Do spania też?
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ja przez pierwszy miesiac po domu chyba bede zakładac, chyba, ze bedzie juz działać ogrzewanie to nie. no i wiadomo, po kąpieli. też poluje na czapeczke, ale chyba wygodniej zbey była wiazana i z takimi "łatkami" na uszka, to się nie zsunie. jak nei znajdę to bedzie miała grubsza bawełnianą a na to kominezon pluszowy z kapturem
-
Arielka - nie pomogę, bo nigdy nie składałam przez PUE.
agaton - ale fajnie, że wszystko w porządkuJuż za niedługo będziemy tulić nasze maleństwa!
Mam bawełnianą wiązaną, a taką chciałam na początek - pewnie i tak będzie za duża więc małe prawdopodobieństwo, że się zsunie. Po drugie, troczki zawsze można doszyć.
Idę poćwiczyć, a potem wyruszam do Katowic. Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:21
agaton lubi tę wiadomość
-
Ja polkosia to czapeczki takie cienkie uzyalam corce tylko prze pierwsze kilka dni (ale ona urodzila sie w styczniu ) Dla Leona kupilam kilka cienkich i pewnie zaloze w szpitalu (spakoalam dwie) i moze w domu , ale watpie . U nas w pazdzierniku potrawi jeszcze przygrzac .
polkosia lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Nie mam pojecia jak jest z tymi czapeczkami, nie przyszłoby mi do głowy, ze dziecko po domu ma w czapce chodzić...
Wredotka, też się jaram juz tym i tak sobie myślę, że moje trudnosci z zasypianiem się mogą brać stąd, ze ja już sobie wyobrażam jak to będzie z Balbinką, jaka ona będzie i co jeszcze muszę zrobić do jej przyjscia. Kocioł w głowie;) I weź tu zaśnij:PWredotka lubi tę wiadomość
-
Nam położna mówiła na SR, że dzieciaki wcale nie lubią ciągle być w czapkach i nie rozumie tej mody na czapkowanie dzieciaków non stop.
agaton, czemu na liście jesteś na 06.10? Z USG ci tak wyszło?
Też muszę do IKEI się przejechać kupić parę pojemników na przechowywanie. Może w sob się wybierzemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:32
-
dziewczyny, kupowąłyście eleganckie sukienki ciążowe? szukam czegoś na wesele za 3 tyg. polećcie jakis sklep internetowy...
znalazłam jedną fajną na zalando, ale w s się raczej nie wcisne z brzuchem
https://www.zalando.pl/mama-licious-sukienka-letnia-nine-iron-m6429f02i-q11.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:35
-
Blondik, ja nie kupowałam, bo nie miałam po co, ale zajrzyj na http://pieknamama.pl/, widziałam, że tam jest sporo eleganckich ciążowych ciuchów.
Cały dzień mam brzucho napięte. Aż z kręgosłupa ciągnie. Rany jak to przeszkadza i boli przy okazjiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:37