X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszalałaś :) ja narazie zostawiam burdello bum bum i nie ruszam dopóki mebli nie przywieziemy, a co! a teraz leże plackiem i oglądam tv :)

zajme się sobą, a co! pedicure sobie zrobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:01

lojkalojka lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Co z Ewaliką btw?
    Ewalika -Ewa jest dalej w szpitalu i narazie skurcze ucichly( po kroplowce ) . Jutr maja jej robic jakies badania .

zakocona lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przyszły gaziki i olej kokosowy, coś czeka na poczcie jeszcze. Wczoraj kupiłam kosmetyki do szpitala. L przyszły klapki do szpitala. Wyprawka się zamyka..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka pokoik piękny:)
    Lojka,no nie o takim wychowaniu czytałam,to co piszesz jest straszne...
    Stokrotka,to oby się udalo i kuzynka dala rade na chrzest przyjechac i chrzestna byc:)
    Madu,no oby przeszlo z tym pęcherzem,ale jak dla mnie to to jest dziwne bardzo.
    Zakręcona, nie ma słów pocieszenia na taka tragedie niestety. Nie ma w zyciu nic gorszego nic śmierć bliskiej osoby, tez to przezylam niedawno. Boje sie bardzo teraz o mamę,bo juz mi tylko ona została. Pocieszeniem jest dla mnie to,ze śmierć nie przyszla tak nagle i dużo czasu mogliśmy spędzić razem w szpitalu. Trzeba zawsze miec nadzieje,ja ja mialam do konca i wierze,ze operacja dojdzie do skutku i sie uda,naprawde wiara czyni cuda:***

Arielka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    green, biegunkę miałam prawie codziennie. Po wszystkim, wymioty w sumie też (nie po kfc, którym właściwie żyłam w 1. trymestrze). Smectę brałam wieeele razy wtedy. W szpitalu wylądowałam raz, ale spędziłam 4h na IP i poszłam do domu, olałam czekanie tam więcej. I jakoś minęło mi wszystko po tej akcji o.O
    No ja nawet jesc nie musialam, by wymiotowac - slina, soki zoladkowe, zolc ;p wody nie przyjmowalam, stad kroplowki. Ale biegunek nie bylo.

Ja zmienilam magnez i po nim mam mega luzne dwojki, ale czasem wlasnie jak cos zjem nie takiego, to woda doslownie leci i to biegam co 15 min do wc. Zwykle konczylo sie po 2-3 godzinach. A dzis to nie liczylam nawet ;P w kazdym razie smecta pomogla :) juz jest ok :)

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - trzymaj się, mocno przytulam!:* Też bardzo bym chciała, żeby babcia zobaczyła pierwszego prawnuka.

Natalia - sto lat i spełnienia marzeń :)

Polkosia, Arielka - piękne pokoiki, takie pastelowe.

Madu - kołyska/kosz super. Sama zaczęłam się zastanawiać czy czegoś takiego nie kupić.

Arielka - też zawsze zanoszę zwolnienie osobiście, w końcu mam "chodzone" więc nie widzę problemu. DRA składa mi księgowa.

Ja podkładu raczej nie będę kupować, podłożę ewentualnie podkłady do przewijania.

Też już bym chciała szykować pokoik, ale czekamy dalej na szafę - jestem mega wkurzona. Zamawialiśmy ją 30 lipca i wpłacaliśmy zaliczkę. Facet napisał, że jak wszystko będzie u producenta, to max. 3-4 tygodnie czekania. U producenta było już 4 sierpnia (sprawdzałam), a nam mija 5 tydzień i zero informacji. Napisałam e-maila, dzwoniłam (powiedział, że jest na urlopie, ale odpisze od razu), wczoraj znowu się upomniałam w wiadomości. To dziś napisał, że odpisze po 15-tej. Nosz, kurde, też prowadzę swoją działalność i zawsze staram się być dla klienta, a nie odwrotnie. Mam nadzieję, że nie odpisze w stylu "zamówienie jest w realizacji", bo mnie coś trafi. Chciałam zaoszczędzić to mam, trzeba było od razu od producenta zamawiać :/

Szukałam dziś czapki na wyjście ze szpitala i chyba skuszę się na taką - urocza <3

29d4ax.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:14

Blondik, nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka ja tak zrezygnowałam ze strony minky bo mnie w ciula ładują i mówią ze moja wina, najbardziej wkurza właśnie takie odpisywanie w stylu jaki przytoczylas.

Czapka super gdzie taka wyhaczylas??

• zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, też wyymiotowałam wiele razy samą śliną, wodą i żółcią. To było chyba dla mnie gorsze jeszcze niż jedzeniem..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zrezygnowała, ale wpłaciliśmy zaliczkę 600 zł (na którą mam fakturę i wszystko generalnie wygląda ok) więc pozostaje czekać. Jak mi dziś odpisze, że jeszcze tego nie zamówił, to będę domagać się zwrotu.

Czapka z Allegro - użytkownik Trombiszony.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Też bym zrezygnowała, ale wpłaciliśmy zaliczkę 600 zł (na którą mam fakturę i wszystko generalnie wygląda ok) więc pozostaje czekać. Jak mi dziś odpisze, że jeszcze tego nie zamówił, to będę domagać się zwrotu.

Czapka z Allegro - użytkownik Trombiszony.

i dobrze, ja to chyba w ciąży się taka "walcząca" zrobiłam i mocno domagam się swoich praw. kazałam zwrócić im pieniądze, a na to konto zamówiłam taki zestaw minky z allegro. nie można dać się w ciula robić, bo tak będzie cały czas.

• Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Kącik Antka już gotowy na 100%:) Teraz pozostało nam tylko czekać ;)

1_medium.jpg

1_medium.jpg

1_medium.jpg

Arielka,przeslicznie!!

Arielka, polkosia, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    i dobrze, ja to chyba w ciąży się taka "walcząca" zrobiłam i mocno domagam się swoich praw. kazałam zwrócić im pieniądze, a na to konto zamówiłam taki zestaw minky z allegro. nie można dać się w ciula robić, bo tak będzie cały czas.

Dokładnie, też tak uważam. Tylko nie potrafię tego pojąć, jak można tak traktować klienta, jeszcze teraz, kiedy konkurencja jest naprawdę duża.

Mój mąż to się śmieje, że już współczuje temu facetowi, jak się nie ogarnie i nie dostarczy szafy :D

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, nie czuję żadnej różnicy. Jak spaliśmy na działkach bez tego prześcieradła, to nie widziałam, żeby jakakolwiek różnica była. Wcale się nie pocę w nocy bardziej przez nie.

zakręcona, bardzo mi przykro :( w sumie nie wiem, co napisać, więc napiszę jeszcze raz, że bardzo bardzo mi przykro :(

lojka, matko boska tak z dzieckiem postępuje o.O?!

ja się znowu musiałam położyć, brzucho jak bania.. wzięłam 2 espumisany z żadną nadzieją na poprawę. Trzeba było nie jeść tych pierożków wczoraj :(

Lexie, no dokładnie u mnie jest tak samo :D
    A wiesiołek też zamierzasz brać? Ja zaczęłam wczoraj. Stwierdziłam, że trzeba było kupić większą ilość tabl jednak, bo 6 dziennie idzie..

Nie myślałam jakoś o wiesiołku,chyba pozostanę tylko przy herbatce :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka,czapeczka boska!! :)

Wredotka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie konkurencja jest duża, ale mnie baba olała bo dużo osób u nich zamawia. Ale napisze im konkretny komentarz na stronie fb.

Wredotka, agaton lubią tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kiedy zamierzacie pić napar z liści malin (dwa razy dziennie?) i łykać ten wisiołek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:49

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka ja zaczęłam dzisiaj pić herbatkę,zalecają,ze od 34 tygodnia

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, każda położna zaleca co innego ;)

Wredotka, ja zaczęłam od 36tyg (wczoraj). Napar piję raz dziennie, jak zaparzę, po co na 2x to rozdzielać? Wiesiołek też od wczoraj brać zaczęłam. 3x2 się go bierze.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki. Na necie przeczytałam, że filiżanka dwa razy dziennie i nawet od 32 tygodnia zalecają. Chyba po południu skoczę po te liście :D

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Zakocona.. i bądz tu mądra :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ