X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa oby droga Ci się nie dłużyła:)

Jaroszka ale masz dziś fajny,przyjemny dzień pierw salon piękności a teraz usg :) super!!

Ja czapeczkę dla malej będę zakładać w domu przez krótki czas ale niewiem przez ile :P
    Kocyków to ja uważam ze nigdy za wiele ja mam ich chyba z 5szt. Różnej grubości (dwa koce jeszcze po córci jak nowe).

Wiecie co spotkałam dziś kumpelę z synusiem 2-tygodniowym. O mamo!!; jaki on rozkoszny i jaki malutki!!!:*
    Urodził sie 2700 w 38 Tc...pomyślałam sobie ze normalnie zapomniałam jak to jest mieć takie słodkie malutkie maleństwo! :*

A ja dzis zamówilam taki z pluszu/misia kombinezonik na wrzesień /październik i wzięłam rozm.62. Mam nadzieję ze będzie dobry :/

http://allegro.pl/kombinezon-baranek-jesien-zima-wiosna-r-62-i5635016624.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:43

lojkalojka, madu, agaton, stokrotka25, jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuniu ale Ja się źle dzisiaj czuje: (
    Bardzo boli mnie albo krzyż albo nerka nie wiem sama juz co to ... :(
    Brzuch jak wstaje ciągnie mi się w dol i parcie mam ogromne na pęcherz ciągle ... Twardnieje brzuch co chwila prawie . Leże to przechodzi wszystko prócz nerka lewa ...
    Dodatkowo mały jakoś dziwnie się rusza ze sprawia mi bol ...jakby się przekrecic miał ale oby nie ! :(

Nerwy i stres związany z Babci ostatnimi chwilami życia jest masakrycznie wielki dla mnie . Czuje ze odbija się to na mojej ciąży ale kurwa tak chce się uspokoić a nie mogę: (
    Zaraz wezme magnez , nospe i melise wypije .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa spkojnej i bezpiecznej drogi :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkurwiłam za przeproszeniem!!!pralka się zepsuła i okazało się że naprawa 600zeta bo zwalił się jakiś moduł a poza tym silnik w bębnie też juz podobno słaby wiec się nie opłaca reperować :( a pralka ma 3 lata.jakbym miała mało wydatków i jakby nie miała się kiedy zepsuć! WRRRR ale jestem zła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:56

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    ale się wkurwiłam za przeproszeniem!!!pralka się zepsuła i okazało się że naprawa 600zeta bo zwalił się jakiś moduł a poza tym silnik w bębnie też juz podobno słaby wiec się nie opłaca reperować :( a pralka ma 3 lata.jakbym miała mało wydatków i jakby nie miała się kiedy zepsuć! WRRRR ale jestem zła :(
    Nie dziwie się kochana ze zła jestes , zawsze tak kuzwa jest ze wszystko na raz jeśli chodzi o wydatki się zwała . 600 zł kupa kasy :o lepiej chyba nowa juz kupić ale z drugiej strony szkoda jak ona nowa praktycznie bo nie oszukujmy się pralka 3 letnia to nowiutenka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie koleś od pralek powiedział, ze bez sensu reperować bo i tak zaraz się rozwali i będę miała z pralki skarbonkę:( ehh

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, pij melisę, powinna trochę pomóc, współczuję Ci...

Jeśli chodzi o rożki, to mam 2 nieusztywniane, bawełniane. Kocyk mam ocieplany z minky, trzy takie jak pluszowy miś i jeden nieocieplany z jednej strony bawełna, a z drugiej polar. Kołderkę i poduszkę do łóżeczka mam z Allegro, cieniutkie. Pościel cała bawełniana. Oczywście na początku będę tylko rożka używać, ew. dodatkowo kocyk.

A co do ubranek - w końcu ułożyłam wszystko rozmiarami. Na 50 mam 5 rzeczy, na 56 około 20, a na 62 już wszystkiego po kilkanaście sztuk, więc myślę, że jest OK. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie dokupować na 50-56 rzeczy, jeśli wcześniej urodzę. No, ale zobaczymy :) Kombinezony zimowe mam 2 na rozmiar 62, a do tego 2 polarowe też 62 i jeden taki misiowy na 56. Potem na wiosnę najwyżej dokupię jakiś na 68.

Co bierzecie do szpitala? Ja odłożyłam:
    2x kaftanik
    3x body na długi rękaw
    1x body na krótki rękaw
    1x bluza cieplejsza
    2x śpiochy
    2x spodenki
    2x skarpetki
    1x rajstopki
    1x rękawiczki

Czy coś jeszcze?

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka, prawie sie zsikalam przez Ciebie ! Maly ludzik Michelin. Skad ty bierzesz te pomysly ?
    Arielka wspolczuje :/

Z dobrych wiesci, SPRZEDALISMY AUTO !!
    Splacimy reszte kredytu i mamy na kolejne auto i zeroooo kredytow :) super !

Arielka, ZakręconaOna, Mikejla, madu, agaton, polkosia, Natka88, zakocona, Bąbelek, lojkalojka, jaroszka, estrella, szczesliwa_mamusia21, Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zakretka, prawie sie zsikalam przez Ciebie ! Maly ludzik Michelin. Skad ty bierzesz te pomysly ?
    Arielka wspolczuje :/

Z dobrych wiesci, SPRZEDALISMY AUTO !!
    Splacimy reszte kredytu i mamy na kolejne auto i zeroooo kredytow :) super !
    Super kochana , jeeeej jak My byśmy chcieli mieć juz swój mały a zarazem duży kredyt splacony heh . Ale jeszcze chwila i koniec będzie tez . Fajnie ze masz zmartwienie jedno mniej chociaż:) nie ma to jak czyste konto .

A co do ludzika to tak mi się skojarzylo haha no taka mam zwariowana głowę ! :D

Polkosia Ja będę brała to co każda mi z mojego szpitala bo wiecej sensu nie ma .
    Czyli: Dla siebie:

dokumenty: książeczka lub karta przebiegu ciąży, dowód osobisty, numer NIP
    wyniki badań – np. ostatnie USG, morfologia, grupa krwi
    szlafrok
    koszule nocne
    bawełnianą bieliznę
    wkładki lub podpaski
    przybory toaletowe
    biustonosz dla karmiących matek
    kapcie, klapki pod natrysk, ręcznik

Dla maluszka:

ubranko, czyli po dwie pary śpioszków, kaftaników, czapeczek, skarpet plus pajacyk
    pieluszki
    ręcznik
    kocyk
    podstawowe kosmetyki, czyli: oliwka, krem do pupy oraz specjalne nawilżane chusteczki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dla siebie i dziecka biorę niezbędne minimum, ale właśnie nie wiem jak z ubrankami :) Czyli raczej po 2 sztuki wszystkiego starczy? Wiadomo, jak będę musiała zostać dłużej, to mąż dowiezie, ale tak na te pierwsze dwa, trzy dni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja tu wrzucilam listę z mojego szpitala co wymagają a wymagają minimum takie z tego co widzę:) myślę ze po 2 szt ze wszystkiego wystarczy a w razie w tak jak mówisz maz dowiezie :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, wiesiołek podczas porodu to nie na śluz, tylko a zmiękczenie szyjki macicy i jej lepsze ukrwienie.

Ja sobie drzemkę 2h prawie zrobiłam, wcześniej biorąc nospę i kolejne espumisany. Średnio to pomogło..

polkosia, ja dla dziecka mam to, co kazali w szpitalu wziąć: 3x pajacyk, 5x body (wszystkie z długim), 2x czapeczki, 2x skarpetki, 2x niedrapki, 2x kombinezon na wyjście w zależności od pogody (grubszy i cieńszy mam).
    Najgorsze będzie dla mnie zakładanie w przyszłości rajstop dziecku, nienawidzę rajstop, uważam, że są koszmarnie niewygodne i obciskające, a tu trzeba mu na ciałko wcisnąć :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie nadrobię was, bo nie jestem w stanie. Po za tym nie mam ani czasu ani głowy.
    Po pierwsze wczoraj podpisaliśmy papiery, przeprowadzamy się. Mieszkanie jest ok, tylko łazienka jest do remontu a reszta ok.
    Po drugie jestem chora ;/ masakra jakaś, mam katar, boli mnie gardło... no nie miałam kiedy się rozchorować.

Jeśli chodzi o przeprowadzkę to jest taki problem, że przez 4 tygodnie musimy płacić podwójny czynsz ;/ ale damy radę.

annggela lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Już nie pamiętam co miałam odpisać, wybaczcie :( samolubnie napisze wiec co u mnie ;) miałam dziś aktywny dzień. ktg wyszło dobrze (lekarka po drodze przyszła i mnie tak chwyciła za pęcherz zeby Młodego obudzić ze zawylam z bolu). W usg dtez w porządku - afi 19, Młody waży ok 2800 :) nastepna kontrola za tydzień. Wg om juz mam donoszona ciaze ale ja licze wg usg - za tydzien bedzie donoszona :) pora żebym przestała prowadzić auto, dziś raz wymusiłam pierszenstwo i raz prawie facetowi w kufer wjechałam, taka jestem rozkojarzona. . Tez tak macie?

annggela, ola.321, ~Rewianka~, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha myslalam , ze na lepszy poślizg ten wiesiołek ze tak powiem . Hm , no to liście malin na cos podobnego jest więc chyba bez sensu to i to brać . Ja na Gemini zamowilam te suszone liście malin i juz przyszło 2x 50 g wystarczy ?
    I zaczne pić od 34 tyg sobie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja tam lubię rajstopy ;) A dziecku wcale nie jest tak ciężko założyć, dasz radę ;) Ale sporo tych rzeczy wymagają. Muszę obczaić czy coś na Karowej chcą konkretnego.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cztery bliskie osoby niezależnie stwierdziły, że opadł mi brzuch, a to niby przedporodowy objaw.
    muszę sie przygotowac psychicznie, że mała może wyskoczyc przed czasem..niech jeszcze trochę posiedzi...

cieszę się z udanych wizyt :)

madu, annggela lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka super to jakby cos bezpiecznie rodzic możesz niedługo:)
    Wiedźma super ze mieszkanko nowe będzie ! :) a z remontem się uwiniecie i z czynszem tez dacie rade:)

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    cztery bliskie osoby niezależnie stwierdziły, że opadł mi brzuch, a to niby przedporodowy objaw.
    muszę sie przygotowac psychicznie, że mała może wyskoczyc przed czasem..niech jeszcze trochę posiedzi...

cieszę się z udanych wizyt :)
    Mnie juz 2 tygodnie temu D i Pani ze sklepu mówiła , ze brzuch mi opadł .
    Ja na razie się nie przejmuje:)

Blondik, madu lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam że u kobiet które rodzą pierwszy raz brzuch opada na 2-4 tygodni przed porodem :) W każdym z tych terminow Blondik mała bedzie już bezpieczna:)

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ