X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę cały czas a tu 12 juz. Nospy nie mam, a baba w aptece wywalila oczy jak ja D spytał o leki o takim działaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:08

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech spyta o czopki scopolan

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za ustrojstwo?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka Ja takie tez miewam ale mega rzadko a dziś często zlapalyni sporo: p dlatego zauwazylam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są czopki rozkurczowe, mi dali je w szpitalu i lekarka powiedziała, że w razie skurczy mogę je brać razem z nospą

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona z moja szyjka nie wiem.. Staram się leżeć ale właśnie poprasowałam, na szczęście już mi mało zostało. Postaram się dziś skończyć albo jutro. Wczoraj miałam silny skurcz ale sekundowy tak z 3 razy i zaraz sobie o szyjce pomyślałam :/

Fatim scopolan?? On jest na receptę. Ja je mam...bo w trakcie starań jeden gin mi przepisał na poszerzenie szyjki. Ogólnie on jest stosowany w niektórych szpitalach na rozwarcie szyjki i szybszy poród :/ wiec nie wiem czemu polecasz go na bóle??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:23

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że nie pisałam, ale wpadłam w taką panikę, że się nie mogłam uspokoić, ryczałam jak wariatka, L powiedział, że jedziemy na USG. I pojechaliśmy.
    Zacznę od początku. Od rana miałam wrażenie, że inaczej go czuję, na dodatek miałam wrażenie, że czkawka jak do tej pory była w pachwinie z lewej, tak dzisiaj trzęsło mi brzuchem z prawej na górze. No generalnie "obrócił się i na pewno cesarka"!!

Tadek leży główkowo. Poryczałam się, jak tylko mi dr powiedziała. Przeryczałam pół badania USG, bo po raz pierwszy mieliśmy tak dokładne, tu rączka, tu nóżka, tu to, tu tamto. Dowiedzieliśmy się, że jądra mu zeszły (o czym żaden lekarz do tej pory nie poinformował). Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wymiary odpowiadają 35+6. A Tadek waży 2792g <3 <3 Zdjęcia mam tylko wymiarów, ale widzieliśmy go 4D (słabo, bo wcisnął się w macicę) <3

Ależ ulga..

Pytałam też kiedy jest donoszona ciąża. Wg tej dr 38+0 o.O

A i tę "czkawkę" co czułam dziś wysoko, to dr powiedziała, że dupką sobie rytmicznie machał. Dziad mały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:27

Fatim, Nynusia, Magnosia, Bąbelek, paula1, IviQ, lojkalojka, ewwiel, Little Frog, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zauważyłam, że jest na receptę. mi na IP przypisali scopolan i nospę w ampułkach właśnie żeby zapobiec skurczom

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też właśnie czytałam ze to lek na receptę, a poza tym ja nie mam skurczy tylko ból od kręgosłupa dupki itd na dole wszystko mnie boli, spojenie chyba tak jak wy to mowilyscie nie raz.

Zakocona to super!! Czyli mogę wierzyć że moja niunia dupka macha? Chociaż łapki i nóżki tez czuje gdzie indziej, no nic. Juz i tak nic nie zrobię oby było jak u Ciebie

zakocona lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Fatim, dostałam receptę na czopki scopolan do domu, aby w razie silnych bóli stosować razem z nospą. Dostawałam je też na IP, kiedy pojawiły się u mnie bóle skurczowe. Tak przynajmniej robią na Karowej w Warszawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:36

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mam nadzieję że u mnie tak samo i mała mi tylko psikusa zrobiła z tą czkawką po boku i moze to wlasnie nie czkawka była:)

W każdym razie super, że wszystko się wyjaśniło i jest wszystko dobrze :)

zakocona lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga mój D robi rosół. Wczoraj się poklocilismy i powiedziałam ze nie jadę do jego siostry, zostałam z garem wielkim sałatki. Ja ją jem, on nawet nie spróbował, pewnie pójdzie w kosz. Stwierdziłam ze nie robie dziś obiadu bo mam sałatkę do Przejedzenia , a pewności ze on ten obiad zje nie mam. Wiec leżę. Wklepal w telefonie przepis chyba i robi. A niech robi, niech zobaczy jak to jest jak ktoś się natrudzi, zrobi a druga osoba ma to gdzieś i nie zje. Ja będą jadła do po...nia tą sałatkę żeby jak najmniej jej wyrzucić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:38

agania lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dobrze, że to tylko fałszywy alarm był.

Green, współczuję, my też jakiś czas mieszkaliśmy z moimi rodzicami, kiedy jeszcze studiowałam dziennie i tak było łatwiej finansowo. Nie było różowo, ale Wy też wkrótce doczekacie się i zamieszkacie w spokoju na swoim ;)

A tak w ogóle, to chciałam Wam pokazać kącik Szymka, na razie będzie spał w naszej sypialni. Jeszcze brakuje kilku drobiazgów np. obrazków na ścianie, ale już prawie gotowe.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a326deed31fa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 13:17

Fatim, Barbie24, paula1, annggela, Nynusia, polkosia, stokrotka25, ZakręconaOna, lojkalojka, estrella, zakocona, Little Frog, miska2503, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona super wieści!! I niech już tylko takie będą :)

Magnosia klimatyczny pokoik:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:48

Magnosia, zakocona lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ładnie :) łóżeczka chyba mamy takie same :) a przewijaka gdzie będziesz trzymać? Bo ja się zastanawiam nad kupnem

Magnosia lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia super kącik :)

Magnosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Magnosia ładnie :) łóżeczka chyba mamy takie same :) a przewijaka gdzie będziesz trzymać? Bo ja się zastanawiam nad kupnem

Na łóżeczku, nie mam takiej dużej komody, bo na rzeczy Szymcia kupiłam szafę. Mam nadzieję, że będzie w miarę wygodnie.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, od wczoraj mi przybyło 500 gram, wczoraj pisałam, że 100 więc dwa dni 600g. To chyba sporo. Dodam, że byłam po siku i dwójce też :), ważę się zawsze rano przed śniadaniem. Bardzo się cieszę, może w końcu waga ruszyła do przodu. Oby u Szymka też :)

Mikejla, Nynusia, polkosia, lojkalojka, agaton lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj...zdrzemnęłam się godzinkę,za oknem leje to co tu robić;)

Zakocona dobrze ze twoje wątpliwości zostały rozwiane,mam nadzieję że i moja mala cyka sobie dupcią :)

Wredotka kolor wózka jest ładny jednak ogólnie takie kola nie w moim stylu. Ale to tobie ma się podobać:)

Magnosia jaki przytulny kącik świetny co prawda widzę w pomniejszeniu ale jest świetny! :) tez mam przewijak na łóżeczku to naprawdę super sprawa!

Magnosia, zakocona lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przewijak na łóżeczku mam. U nas jest mały pokoik dla dziecka i nie ma miejsca na typową komodę z przewijakiem ;)

Magnosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ