Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona z moja szyjka nie wiem.. Staram się leżeć ale właśnie poprasowałam, na szczęście już mi mało zostało. Postaram się dziś skończyć albo jutro. Wczoraj miałam silny skurcz ale sekundowy tak z 3 razy i zaraz sobie o szyjce pomyślałam
Fatim scopolan?? On jest na receptę. Ja je mam...bo w trakcie starań jeden gin mi przepisał na poszerzenie szyjki. Ogólnie on jest stosowany w niektórych szpitalach na rozwarcie szyjki i szybszy poródwiec nie wiem czemu polecasz go na bóle??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:23
-
Sorry, że nie pisałam, ale wpadłam w taką panikę, że się nie mogłam uspokoić, ryczałam jak wariatka, L powiedział, że jedziemy na USG. I pojechaliśmy.
Zacznę od początku. Od rana miałam wrażenie, że inaczej go czuję, na dodatek miałam wrażenie, że czkawka jak do tej pory była w pachwinie z lewej, tak dzisiaj trzęsło mi brzuchem z prawej na górze. No generalnie "obrócił się i na pewno cesarka"!!
Tadek leży główkowo. Poryczałam się, jak tylko mi dr powiedziała. Przeryczałam pół badania USG, bo po raz pierwszy mieliśmy tak dokładne, tu rączka, tu nóżka, tu to, tu tamto. Dowiedzieliśmy się, że jądra mu zeszły (o czym żaden lekarz do tej pory nie poinformował). Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wymiary odpowiadają 35+6. A Tadek waży 2792gZdjęcia mam tylko wymiarów, ale widzieliśmy go 4D (słabo, bo wcisnął się w macicę)
Ależ ulga..
Pytałam też kiedy jest donoszona ciąża. Wg tej dr 38+0
A i tę "czkawkę" co czułam dziś wysoko, to dr powiedziała, że dupką sobie rytmicznie machał. Dziad mały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:27
Fatim, Nynusia, Magnosia, Bąbelek, paula1, IviQ, lojkalojka, ewwiel, Little Frog, agaton, Lexie lubią tę wiadomość
-
No ja też właśnie czytałam ze to lek na receptę, a poza tym ja nie mam skurczy tylko ból od kręgosłupa dupki itd na dole wszystko mnie boli, spojenie chyba tak jak wy to mowilyscie nie raz.
Zakocona to super!! Czyli mogę wierzyć że moja niunia dupka macha? Chociaż łapki i nóżki tez czuje gdzie indziej, no nic. Juz i tak nic nie zrobię oby było jak u Ciebiezakocona lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak Fatim, dostałam receptę na czopki scopolan do domu, aby w razie silnych bóli stosować razem z nospą. Dostawałam je też na IP, kiedy pojawiły się u mnie bóle skurczowe. Tak przynajmniej robią na Karowej w Warszawie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:36
polkosia lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Uwaga mój D robi rosół. Wczoraj się poklocilismy i powiedziałam ze nie jadę do jego siostry, zostałam z garem wielkim sałatki. Ja ją jem, on nawet nie spróbował, pewnie pójdzie w kosz. Stwierdziłam ze nie robie dziś obiadu bo mam sałatkę do Przejedzenia , a pewności ze on ten obiad zje nie mam. Wiec leżę. Wklepal w telefonie przepis chyba i robi. A niech robi, niech zobaczy jak to jest jak ktoś się natrudzi, zrobi a druga osoba ma to gdzieś i nie zje. Ja będą jadła do po...nia tą sałatkę żeby jak najmniej jej wyrzucić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:38
agania lubi tę wiadomość
-
Zakocona, dobrze, że to tylko fałszywy alarm był.
Green, współczuję, my też jakiś czas mieszkaliśmy z moimi rodzicami, kiedy jeszcze studiowałam dziennie i tak było łatwiej finansowo. Nie było różowo, ale Wy też wkrótce doczekacie się i zamieszkacie w spokoju na swoim
A tak w ogóle, to chciałam Wam pokazać kącik Szymka, na razie będzie spał w naszej sypialni. Jeszcze brakuje kilku drobiazgów np. obrazków na ścianie, ale już prawie gotowe.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a326deed31fa.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 13:17
Fatim, Barbie24, paula1, annggela, Nynusia, polkosia, stokrotka25, ZakręconaOna, lojkalojka, estrella, zakocona, Little Frog, miska2503, agaton, Lexie lubią tę wiadomość
Mikejla wrote:Magnosia ładnie
łóżeczka chyba mamy takie same
a przewijaka gdzie będziesz trzymać? Bo ja się zastanawiam nad kupnem
Na łóżeczku, nie mam takiej dużej komody, bo na rzeczy Szymcia kupiłam szafę. Mam nadzieję, że będzie w miarę wygodnie.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Acha, od wczoraj mi przybyło 500 gram, wczoraj pisałam, że 100 więc dwa dni 600g. To chyba sporo. Dodam, że byłam po siku i dwójce też
, ważę się zawsze rano przed śniadaniem. Bardzo się cieszę, może w końcu waga ruszyła do przodu. Oby u Szymka też
Mikejla, Nynusia, polkosia, lojkalojka, agaton lubią tę wiadomość
Ajjj...zdrzemnęłam się godzinkę,za oknem leje to co tu robić
Zakocona dobrze ze twoje wątpliwości zostały rozwiane,mam nadzieję że i moja mala cyka sobie dupcią
Wredotka kolor wózka jest ładny jednak ogólnie takie kola nie w moim stylu. Ale to tobie ma się podobać
Magnosia jaki przytulny kącik świetny co prawda widzę w pomniejszeniu ale jest świetny!tez mam przewijak na łóżeczku to naprawdę super sprawa!
Magnosia, zakocona lubią tę wiadomość