X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie .

Zrobilam pH wyszło 5 :) Wiecie co ??? Blondik chyba miala racje , ze mydło mogło tak wpłynąć dziwnie na wynik ... Bo wczoraj pierwszy test zrobilam odrazu po wyjściu z wanny i przetarciu się recznikiem i wyszło 9 , ok. 2 h później wyszło juz ok 8 wiec zaczęło jakby spadać a dziś 5 z porannego moczu . Jeżeli byla by to jakas mega infekcja lub wody ( o których IviQ mówiła ze nie można przez takie pH sprawdzać i sugerować się nimi) to by nie zmniejszylo się aż tak . Chyba za dużo paniki wczoraj miałam chociaż połączona z wewnętrznym luzem bo czulam ze wszystko ok w jakim stopniu:) takze nigdzie nie jade a Oskar na pewno Mamusi psikusa nie zrobi i posiedzi chociaz miesiąc jeszcze:)

Jaroszka moje kondolencje kochanie: ( jak Ja Cie kurwa ( wybaczcie za brzydkie słowo) rozumiem ... Jestem w ten samej sytuacji , ze moja Bunia ukochana ( dla mnie również nieśmiertelna od zawsze) nie pozna Oskarka , nie zatańczy na naszym ślubie o czym bardzo marzyła tylko ,ze moja Babcia graniczy ze śmiercią ... Kwestia dni :( , ten rok miał być cudowny a będzie szczęście połączone ze smutkiem: ( to wszystko jest niesprawiedliwe , za szybko zabierają nam dobrych ludzi których kochamy ! :( także przykro mi bardzo a ze jestem w tej samej prawie sytuacji jest mi jeszcze bardziej przykro bo wiem jak Cie to boli: ( trzymaj się skarbenku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 08:53

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Noc ciężka strasznie twardniał mi brzuch takie bóle miesiączkowe z mega twardnieniem, ze dwa razy ból mnie obudził ale starałam się zasnąć. Więc noc do dupy.

Paula, Battinka ja też jutro wizytuję na 15:45. Jutro poznam termin cc.

Jaroszka jak byłam w poprzedniej ciąży 7 lat temu w styczniu zmarła babcia mojego męża, która była zupełnie na chodzie, nie była tak aktywna jak twoja ale nic nie zapowiadało nagłej śmierci. Trzy miesiące później urodziłam, babcia nie poznała prawnuka a tak bardzo na niego czekała. Natomiast dwa tygodnie po urodzeniu Szymona zmarła moja babcia, chorowała przewlekle ale mimo wszystko, nie mogłam się z tym pogodzić, przecież to moja babunia, która zawsze była i być powinna. Zobaczyła Szymcia ale nie wiem czy świadomie :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green no to kurde to weź pogadaj z mamą przecież tak jak piszesz ułomna nie jesteś tez byś chciała coś zrobić.
    Myślę ze musisz tutaj być konsekwentna a mama tez niech cię zrozumie przecież jesteście dorośli!
    Mimo ze jesteście u rodziców tez chcecie trochę prywatności...o takie moje zdanie.
    Green gadaj gadaj i jeszcze raz gadaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 08:55

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, współczuję... na pewno Ci ciężko, ale dobrze, że macie swoje mieszkanie, które się remontuje... co innego gdybyście nie mieli tego mieszkania i mieli z rodzicami mieszkać. Wiem co czujesz, my z mężem jak remontowaliśmy mieszkanie to mieszkaliśmy z teściami, bratem męża, bratową i ich córeczką. Mieliśmy jeden pokój u góry, jedną wspólną łazienkę na tyle osób no i kuchnia na dole u teściowej... trochę się tam czułam jak taki nieproszony gość, bo ten pokój który my zajmowaliśmy to wcześniej bratowa męża miała tam graciarnię, tzn. przechowywała wszystkie rzeczy, jakieś ubrania, w których rzadko się chodzi, kołyskę małej, suszyła tam pranie i takie tam. No i mieszkaliśmy tam lekko ponad 3 miesiące, a ja już nie mogłam psychicznie znieść tej sytuacji, na dodatek mąż remontował mieszkanie sam, więc codziennie wychodził przed 8 rano a wracał koło 22. Masakra była, siedziałam cały czas u góry sama i oglądałam filmy na ipli. Już bym wolała mieszkać ze swoimi rodzicami niż tam.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green i Nynusia ale Wy macie przesrane sytuacje życiowe na ta chwile ... A bardziej materialne bo tu o pieniazki głównie się rozchodzi ... Wiadomo o nie male wiec nie ma co się dziwić ! Wspolczuje Wam laski strasznie ... :o
    Nie wiem co mam Wam powiedzieć: (
    Trzymac mogę za Was tylko kciuki żeby było wszystko po waszej myśli juz w niedalekim czasie ..

Nynusia tak jak napisalas , w końcu do każdego się los usmiechnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;)

Jaroszka strasznie mi przykro :* najszczersze kondolencje:*

Paula i battinka,więc jutro dwie wizyty :) super :)

Green zleci ten czas :* dasz rade :*

Zakręcona ja z ciuszkami mam sprawę z głowy ale swoje szafy chce opróżnić z tych rzeczy,w których nie chodzę. Wczoraj miałam to robić to R siedział u szwagra i wróciliśmy po 22...zła jestem...w niedzielę takie coś robić...

Aanaa cieszy mnie bardzo Twoje szczęście:* wspaniała wiadomość,że operacja udała się:*

czekam na październik a tu już pierwszy tydzień września przeleciał raany :) poza tym swedzi mnie brzuch i albo nowe rozstępy albo te stare jeszcze się powiększają...i nic kremy i oliwki nie dały.. buuu mamy 9tą...budzim R bo nudno :P

aanaa lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla no Ja dziś muszę np. Robić bo jednak wczoraj nie skonczylam a takiego syfu nie zostawie :) a moje szafy wczoraj zostały uporzadkowane juz: D

No ale to prawda , niedziela powinna być dla Ciebie i męża a nie na porządki , Ja z nudów robię i bo po prostu chce mieć z głowy:)

Nooo , juz dziś 6 września ... Zlecialo straaaaaaasznie szybko i juz chłodniej , wczesna jesień !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Oj jesień nadchodzi wielkimi krokami,powietrze jest już inne. Zawsze jakoś średnio lubiłam tę porę roku. Jednak od 4 lat wiąże z nią pozytywne emocje-październikowy ślub :)
    My juz po śniadaniu, mały pojadł i fika ;) zaraz kawka jakąś i muszę podgonić prasowanie..

Milej niedzieli mamuśki!

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.. co z tego, ze gadam, jak jest zaraz gadka, ze "przeciez masz lezec, lepiej nie dzwigaj, nie podnos, ja to zrobie" ..
    A maz caly czas praktycznie w mieszkaniu i wykancza, zeby jak najszybciej moc sie wyprowadzic. Dzisiaj to o 8 rano juz pojechal - korytarz pomalowac i troche ogarnac to mieszkanie.. wiec siedze znow sama w pokoju i ogladam tv.
    A nie, nie sama-dobrze ze mam moje koty. Tez jak sie na nie patrze to lzy w oczach mam, bo jedna wzielismy ze schroniska, bo byla "bez szansy na adopcje", a druga przygarnelismy taka poturbowana- nie ma oka, czesci zebow, ma krzywe zebra, krzywa nozke..

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jaroszka, okropnie mi przykro. Tak jak dziewczyny piszą - jeżeli jest Ci lżej, to pisz. Chyba prawie każda z nas dotychczas zmierzyła się ze stratą kogoś bliskiego...

Green, współczuję takiego układu. Ale jakbym miała wybierać, to zdecydowanie wolałabym mieszkać ze swoją mamą niż z teściami. Chociaż nawet jak przyjeżdżamy na wakacje, to czasami ciężko wytrzymać, bo u mnie to teoretycznie też spore zaludnienie. Tylko że najstarszy brat z żoną i 2 córkami ma swoje piętro, ja mam z młodszym bratem i jego dziewczyną, a najmłodszy brat z moją mamą. Ale mimo wszystko są to spory - składanie się na opał, koszenie trawy, palenie w piecu itd itd. A nasze mieszkanie to się baaaardzao powolutku robi na podniesionym piętrze u teściów i z jednej strony się cieszę, bo niezbyt chcę tam mieszkać, a z drugiej, to trochę szkoda, bo to już całe mieszkanie dla siebie i więcej spokoju.

Faktycznie już tydzień z września uciekł!!

Miłęgo dnia!

• IviQ Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj smutno tu dziś widzę. Jaroszka mów ile masz ochoty. Każdy musi się czasami wygadac po prostu. Widzę że dziś wogole dzień oczyszczania duszy. ..i dobrze po to jesteśmy tu wszystkie by wysłuchać i wesprzeć.
    Ja tez mam nijaki nastrój nie wiadomo dlaczego...

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie IviQ , po to tu jesteśmy . Czasami lepiej się z wierzyć obcej osobie niż rodzinie czy przyjaciółką bo taka obca osoba lepiej Cie zrozumie nie raz.

Green dobra duszyczka z Ciebie ! Ja jakbym miała mozliwosci mieszkaniowe aż tak duże to bym adoptowała duuuuuuzo psów co nie maja domów , mój D to samo !

Babelek mój mały tez fika ale aż dość boleśnie: P niech fika niech fika ale siedzi w brzusio haha

Kciuki za wizytujace

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka niestety na takie sytuacje nie da sie przygotować :( za to trzeba sobie z nimi jakos radzić. Trzymaj sie dzielnie. Wysyłam moc dobrej energii!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Nadrobiłam :P

A propos paznokci to ja w pt pomalowałam na turkusowy z brokatem (lewa ręka 4 palce + prawa ręka 1 palcec) + róż (lewa ręka 1 palec, prawa ręka 4 palce). Od dłuższego czasu miałam lewego kciuka okropnie pękniętego i wczoraj już poszedł całkiem :(

ana, super wieści!! Będzie tylko lepiej obecnie!

Barbie24, dopisane :)

Ja pierdzielę Tadek jest obrócony! Panika mode on, mam ochotę się zaryczeć

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona skąd wiesz , sensie obrócił ???
    A z pazurkiem wspolczuje: (
    Ja wczoraj zaszalalam i rozjasnilam włosy od spodu: D a cooooo ! Zatkalam gebe maseczka , mama fryzjerka robiła włosy wiec wiedziała co i jak , skory nie dotykała za dużo a wyszły faaaaajnie:) powtórka za 2 tyg: D
    Pazurki zrobilam i baja , skrocilam mega dużo a wyglądają mega ładnie plus seksu czerwony lakierem hihi . Jeszcze twarz by się przydało okiełznać: p np. Brwi: p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 09:45

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka bardzo mi przykro, moja babcia i babcia mojego męża też chorują na tę chorobę więc wiem o czym piszesz :(

My wczoraj nie daliśmy rady skręcić komody więc zaraz mąż się za to zabiera, ja dzisiaj niw śpię od 6, robię się powoli wykończona, bo nie zasypiam wcześniej niż 1-2 w nocy, może to natura stara się przygotować mnie do zarywania nocy :P ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona no niech siedzą te nasze Pączki w brzuchu jeszcze!!

Zakocona skąd wiesz?i jak się obrócił??

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek a Ty wgle jak się czujesz ? Jak się czuje Twoja szyjka ? Hahaha: D

Fatim chyba chce , oj chyba chce: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wam też schodzi skóra z brzucha ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie jestem w jakiejs zlej sytuacji, ale 5 lat, cale studia mieszkalismy sami i to taki dla nas ciezki czas teraz.
    Wynajmowalismy kawalerke w Lublinie za 1000 zl/mies - warunki 'studenckie', ale no jak rata kredytu za mieszkanie, to 800-900 zl? To wybor byl prosty.

A koty kocham nad zycie, szczegolnie te dwie moje roztrzepance :) Frocia z nami jest juz 2,5 roku, a Frania rok i 2 miesiace :)
    201502090_spnwhxq.jpg
    To bure to Frotka, to laciate-trzy kolorowe, to Frania :P

Zakrecona, my z nimi na 28 metrach jakos sobie radzilismy, mieszkanie kupilismy 65 m kw wiec beda mialy gdzie ganiac :)
    Jak o nich mowie, to i humor mi sie poprawia :)

Zakocona jak sie obrocil??? Skad pewnosc?? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 09:58

Nynusia, zakocona, agaton lubią tę wiadomość

‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ