X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Arielko, ja jeszcze się nie boję. Znając siebie, to emocję przyjdą ostatniej nocy przed cc. Chciałabym być pierwsza w kolejce, aby nie czekać długo. Na izbie przyjęć mam być na 7:30. Oby poszło sprawnie i maluszek był zdrowy, to najważniejsze ;)
    Po za tym, z tego co wiem, to nie usypiają do cc, a to jest dla mnie najgorsze. Dwa razy byłam już usypiana...

A z jakiego powodu masz mieć cc? Trzymam kciuki, będzie dobrze :) Musi ;)
    Magnosia, wiesz co badz nawet wczesniej. Jak kilka razy byłam na IP to widziałam, ze odsylalidziewczyny na planowe cc, bo nie ma miejsc, wiec kto pierwszy ten lepszy ;)
    Ja noc przedcplanowana cc przepalam, wohole sie nie stresowalam, nie mogłam sie doczekac ;) cc nie jest straszna, do wyjęcia malucha wszystko trwa 10 minut, a poxniej czas leci ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ z jednwj strony przykro mi ale z drugiej to już niedługo:)

Zakręcona no błagam ja nie potrafie takich mieszanek jeść:( ale szwagier R ostatnio zjadł kiełbaske i śledzia opiekanego a zaraz potem wziął pudełeczko z kreme czekoladowym i nożem wyjadl....bleee

Magnosia ale że nie chcesz być uśpiona? Ja jak zgodzę się na cc to chyba tylko na całkowitej narkozie.

Arielka jak przyjdzie co do czego to strach minie :)

Zajsonek więc i tutaj kciukaski :*

Magnosia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajsonek, bedzie dobrze :* ale lepiej sprawdzić, dopoki mąż nie przyjedzie grzecznie leżakuj.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada tak, sledzie nie :P
    Ja chce te cholerne szprotki, ale boje sie o moje jelita, czy sobie poradza z tym :p

Ohh moja cukrzyca ciazowa daje mi sie we znaki. Cukier wczoraj po kolacji mialam, sluchajcie, az 70! Tak, 70. A pochlonelam kanapusie z chlebka zwyklego z pieczonym schabem, kublem duzym herbaty poslodzonej z cytryna. Jak maz zobaczyl wynik na glukometrze, to polecial po knopersa.

Ciekawe jak bedzie dzis po obiedzie. Maz nakazal mi slodzic herbate i jesc batoniki :o

IviQ kochana bedzie dobrze. Pamietaj, ze lepiej zebys byla pod kontrola. A poza tym to tylko sprzet - zawsze moze sie mylic i moze malenstwo w rzeczywistosci wazy wiecej :) nie martw sie, badz dobrej mysli. No i zero stresu, bo nie daj Boze jakichs skurczy dostaniesz. Takze goraca herbatka, ciekawa ksiazeczka, wskakuj pod kocyk i relaks :) to jest cos czego potrzebujesz Ty i maluszek :) i zobaczysz raz dwa nabierze wagi :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia a teraz tak spojrzałam, ze wczesnie Ci robią te cesarkę, w 38+0?
    Moze jak mnie poloza do szpitala 17 października, bo tak chca, to tez mi nie będą kazali czekać 2tyg.

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Pisałam o tym na fb, tutaj też napisze..
    Noc nie przespana, ból jak na @, ciągnięcie w pachwinach, brzuch napięty i ciągnie. Zaraz mąż wróci z pracy i jedziemy na IP. Trzymajcie proszę kciuki, za fałszywy alarm.
    Paulinka trzymam kciuki!!

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny w 37 tygodniu nie zagladałam tutaj od soboty i ciężko was nadrobic ;)

Fatim, PauLLa, paula1, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Blondik, Natka88, Nynusia, agaton, IviQ lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq jedz dużo słodkiego, dzieci więcej wód płodowych wtedy łykają i dość łapczywie - warto spróbować a nóż widelec się uda ?
    Zajsonek kciukam, bądź dobrej myśli. Mnie ucho pobolewa czuję się jakbym była zombii na kacu i cały czas mnie światło drażni

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no smaki , smaki każdy ma inne:)
    Ja bez ciąży potrafilam zjeść ogórka kiszonego z bita śmietaną albo malosolnego z nutella :) dla mnie pyszotka serio . :D

soraya lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam za godzinę mam wizytę, jeszcze chwila i się zbieram.
    Wiecie co dziś upolowałam w ciuchlandzie?

Fotelik Cybex Aton za 40 zł :)

ZakręconaOna, Mikejla, PauLLa, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, agania, Lexie, mała.mi, ewwiel, Nynusia, agaton, lili_madlen lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya na używane trzeba uważać, bo nigdy nie wiadomo czy jest powypadkowy

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem rozebraliśmy go na czynniki pierwsze, pokrowiec się pierze szelki w całości styropian cały. Brak zadrapań i pęknięć. Tylko rączka lekko porysowana na środku ale tak jakby pierścionkiem lub obrączką od noszenia.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya, nie użyłabym fotelika za 40zł z lumpeksu za żadne skarby świata. Nie wiadomo ile osób go używało i czy on w ogóle się jeszcze nadaje. No, ale to moje podejście.

IviQ, oby maluszek trochę podskoczył z wagą!

Zajsonek, mocne kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:59

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff doczytałam Was :P może nie aż tak dokładnie ale ogólnie wiem co się działo ;).

Może dziś odniosę się tylko do Jaroszki że bardzo mi przykro :(!

Nie za bardzo pamiętam co miałam odpisywać i komu, ale wkładki teraz używam bella bez zapachu i ogólnie są ok.

Ja tych kulek nie kupowałam jednak - miałam ochotę skoczyć do biedry ale zrezygnowałam i na necie chyba też nie będę kupowała mimo że wszystkie wyglądają cudownie! :)

Miałam też KTG i skurcze się nie piszą, przynajmniej jak leżę na badaniu bo w ciągu dnia brzusio mi twardnieje więc wiem że je mam ;).
    Jutro idę na ostatnie badanie USG to przed porodem, może uda się zrobić w końcu jakieś fajne zdjęcie małemu ale się nie nastawiam :).

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kulek to brat mi poszedł w pl do biedry i akurat dostawa przyszła będę miała ale czadowo :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Magnosia, wiesz co badz nawet wczesniej. Jak kilka razy byłam na IP to widziałam, ze odsylalidziewczyny na planowe cc, bo nie ma miejsc, wiec kto pierwszy ten lepszy ;)
    Ja noc przedcplanowana cc przepalam, wohole sie nie stresowalam, nie mogłam sie doczekac ;) cc nie jest straszna, do wyjęcia malucha wszystko trwa 10 minut, a poxniej czas leci ;)

Dzięki Agatka, nie miałam pojęcia. Pojadę w takim razie wcześniej. Co mi szkodzi ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Magnosia a teraz tak spojrzałam, ze wczesnie Ci robią te cesarkę, w 38+0?
    Moze jak mnie poloza do szpitala 17 października, bo tak chca, to tez mi nie będą kazali czekać 2tyg.

Wcześnie Agatka, ale taki termin mi ustaliła moja ginekolog. Dwa tygodnie przed terminem. Nie wiem co jest powodem. APS, czy to że mam macicę po operacji... ?

Paula, a po co Ci narkoza? Po tym jeszcze trudniej dojść do siebie. Przecież to chwilka. Ja chcę "być", słyszeć i widzieć Szymka od razu ;)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq, trzymam kciuki za Twojego dzidziusia, aby rósł ładnie. Rozumiem Cię jednak doskonale. Ja mam jutro USG, zobaczę jak rośnie Szymon, bo też ostatnio jego waga niepokoiła moją gin. Choć brzuszek miał tylko 5 dni młodszy, ale jednak...

Zasjonek, oby to był fałszywy alarm!

IviQ lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosoa, a do kogo ty chodzisz na karowej?

km5st5odymuuq2ts.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona kupujac fotelik w komisie czy uzywany na allegro tez nie mam pewnosci ile osob go uzywalo.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ