X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa ściskam mocno!! i nie martw się wg mnie Ola.321 ma rację z tym zagnieżdżeniem.

8R8Zp1.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Oj długo Was dzisiaj czytałam :) Gratuluję Wam pięknych wyników bety i zazdroszczę, że możecie to wiedzieć...
    Ja oprócz bólu piersi i brzucha raczej nic intensywnego nie zauważyłam. W sumie to jestem chyba trochę humorzasta, oj biedny mój mężulek :D A macie może taki trochę nadęty brzuch, inaczej niż na co dzień? Nie mówię już o takim brzuszku co nam urośnie, ale takim po jedzeniu :)

wnid9vvjodizjocx.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych bet, gratuluję ale.ale :)

Anastazjaa trzymam kciuki, będzie dobrze... jak lekarz mówi, że jest w normie, to jest w normie :)

Muffiko, ja mam napęczniały brzuch :) myślę, że to pewnie do tej gromadzącej się wody w organizmie albo co... rosnącej macicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:12

ola.321 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, mnie dalej rozkłada. Jakoś załatwiłam sobie na jutro wolne, poleżę w łóżku i się wygrzeję. Póki co popijam herbatki a w aptece dostałam syrop dla ciężarnych. Widziałam, że poruszyłyście temat bliźniaków, matko jak ja bym chciała! Mąż mi mówi że jestem jakaś nienormalna i chyba nie zdaję sobie sprawy ile to pracy :P Jak wrócę z pierwszego usg to go postraszę że będą 2 dzieciory, a co mi tam ;)
    Co do kłucia to wczoraj pytałam gin i ponoć to ok, jak nie ma skurczy ani plamień ani nie boli jakoś bardzo to się nie przejmować bo macica się rozciąga

aanaa, Ania, ewalika, ola, ale,ale piękne bety :)

natalia ooo zazdroszczę, na pewno cudny widok. CO do spadku wagi to na samym początku to ponoć normalne, mdłości, brak ochoty na jedzenie itp

Anastazja nie martw sie na zapas! Musi byc dobrze :* Endo nie jest aż tak stanowczo za małe, gdyby dzidziuś nie miał się gdzie zagnieździć nie widziałabyś na sikańcu dwóch krech a są! Głowa do góry, będzie dobrze

zakocona będziemy razem słuchać <3 :D

Fresh ja po całym dniu biegania mam twardy brzuch, jakbym miala jakieś mięśnie pod tym moim tłuszczykiem, haha :P poza tym żadnych zmian, pewnie za wcześnie

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny gratuluję nowym mamom napiszcie imię i datę porodu to dopiszę was do listy ;-)
    Ol. Piękna beta pewnie że będziemy mocno trzymać kciuki!!!! Wszystko będzie super :-*
    Anastazja słońce nie martw się na zapas ja wiem jak łatwo się mówi :-* ale chociaż się staraj byle do piątku szybko zleci a jestem pewna że beta będzie wysoka <3
    Ania również gratuluję również bety ;-)
    Co do objawów to oprócz bólu piersi tak naprawdę nic mi nie jest raz na jakiś czas jakieś pobolewania no i rzadko mdłości :-P nie ma co wszystko po kolei musi być ;-)
    Niech te nasze skarby uwiją sobie gniazdka do końca ;-)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia może weź sobie lepiej wolne i poleż w domu chociaż jeden dzień . . . tak to będziesz się leczyć dłużej .

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super że ujrzałaś Bobola :-) <3

oar83e3krqgkccev.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małorzatko juto wolne mam, ale nie wiem co z piątkiem, zobaczymy jak będę się czuła jutro wieczorem. No ale przynajmniej wiem jaką będę mieć wymówkę na sobotnią imprezę, nie piję i nie tańczę bo chora jestem i zdycham ;)

nat_alia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki wzdęty brzuch, coś tak inaczej niż wcześniej czuję

Monika ja przeziębienie przechodzę od kilku dni i już chyba jest ok :), a korzystałam z rad innych tzn:
    -płukałam gardło wodą z solą - na bolące gardło
    -wieczorem piłam mleko z: czosnkiem, miodem, masłem
    -czasem brałam syrop prenalen
    -moja gin mówiła że mogę też brać rutinoscorbin więc brałam.
    Nie jest jeszcze idealnie ale chyba przeziębienie mi puszcza chociaż czasem jeszcze kaszlę :/.
    Życzę zdrówka :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika herbatki z cytryną i miodem również jakoś Ci pomogą. Wygrzewaj się pod kocem i odpoczywaj. I nie idź do pracy na siłę w piątek.

wnid9vvjodizjocx.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Małorzatko juto wolne mam, ale nie wiem co z piątkiem, zobaczymy jak będę się czuła jutro wieczorem. No ale przynajmniej wiem jaką będę mieć wymówkę na sobotnią imprezę, nie piję i nie tańczę bo chora jestem i zdycham ;)
    ja tez ide w sobote na impreze tylko ze zawsze zostaje u kogos na noc i nie ma problemu kto nie pije/kto jedzie... teraz musze coś wymyślic :)
    a może idziemy na tą samą impreze? ;> bo widzę że jesteś z okolic Rybnika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:55

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    A macie może taki trochę nadęty brzuch, inaczej niż na co dzień? Nie mówię już o takim brzuszku co nam urośnie, ale takim po jedzeniu :)
    No właśnie dzisiaj taki mam i też miałam o to pytać ;) Ale czytam, że to też chyba normalne...

Ale fajnie, że taki wątek jest, możemy sobie pogadać, bo kto inny nas zrozumie, jak nie kobitka w takim samym stanie ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola też mam nadzieję, że szybko mi przejdzie. Zobaczymy

muffinku kolega ma dziecko w szpitalu i nie mam mnie kto zastąpić przez to więc raczej będę musiała iść, ale jutro wygrzeję się ile się da

nat_alia haha to by było :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    No właśnie dzisiaj taki mam i też miałam o to pytać ;) Ale czytam, że to też chyba normalne...

Ale fajnie, że taki wątek jest, możemy sobie pogadać, bo kto inny nas zrozumie, jak nie kobitka w takim samym stanie ;)
    o to to ;)

paula1 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę że Was tutaj mam, zawsze raźniej i radośniej. Możemy się dzielić naszymi przeżyciami i poradami. Przed nami trochę czasu więc dobrze się poznamy :)

Małgorzatka, paula1, ola.321 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Ja też się cieszę że Was tutaj mam, zawsze raźniej i radośniej. Możemy się dzielić naszymi przeżyciami i poradami. Przed nami trochę czasu więc dobrze się poznamy :)
    dokładnie :) :)

paula1, ola.321 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu mogę odpocząć :P tak to cały czas coś ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Ja w końcu mogę odpocząć :P tak to cały czas coś ;)

No w końcu :) Dziewczyny a co u Tynki96?

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    No w końcu :) Dziewczyny a co u Tynki96?
    :)
    Szczerze nie wiem :( mam nadzieję że w porządku nic się nie oddzywa

oar83e3krqgkccev.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja już po pierwszej wizycie u lekarza :) widziałam moją małą fasolke ma 4,5mm więc Anastazjaa nie przejmuj się wszystko jest w porządku to chyba normalne wymiary skoro mój ginekolog był zadowolony.
    Za tydzień idę na kolejną wizytę żeby posłuchać tętna maluszka, a kolejna wizyta dopiero za 6 tygodni.. z tego co rozmawiałam z lekarzem kłucia w podbrzuszu z jednej czy z drugiej strony to rzecz normalna i nie należy się tym denerwować dopóki nie ma jakiś plamień.. Co do wzdętego brzucha to faktycznie też tak mam czasem nawet spodnie mi przeszkadzają ;) w pracy kiedy siedzę przed komputerem często muszę rozpiąć guzik w spodniach bo mam takie dziwne uczucie.. Dziewczyny na przeziębienie jest też bardzo dobra herbata ze świeżym korzeniem imbiru kilka plasterków do herbaty i tak 2 do 3 razy dziennie i będzie lepiej.

Małgorzatka, FreshMm, Muffinka1019, paula1, ola.321, zakocona lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ