Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewlika podejrzewam że masz rację z tym spaniem .. tylko jeśli teraz już mamy problemy (mi udaje się przespać bez budzenia do 4 godzin max) to co będzie potem ... mam jednak cichutka nadzieję że się to jakoś uspokoi. I będę mogła się wyspać zanim dzidzia się pojawi
Co do spadku wagi to pytałam o to lekarza i powiedział że na początku tak czasem bywa widocznie mój organizm potrzebuje więcej energii żeby poradzić sobie z zagnieżdżaniem, produkcją hormonów itp ... i tego się będę trzymać -
Ja wierzę, ze te kłucia w brzuchu to dobry znak: po prostu ciężkie prace małego budowniczego, który rozbudowuje sobie gniazdo, Dziewcyzny ;* przynajmniej tak mówił ginekolog mojej koleżance, gdy miała takie kłucia na początku ciąży. Teraz też mnie czasem lekko zakłuje, hehe.
Też nie mam za wiele objawów jeszcze, głównie te wrażliwe, wielkie piersi i ciągłe zmęczenie.
Heh, teraz wspominam te wszystkie cykle starań, gdy objawy zbliżającej się miesiączki brałam za objawy ciąży, szukając w nich kropli nadziei... a potem się zawodziłam. Jak dobrze, że się doczekałam, gdy to na prawdę już ciąża, a nie iluzja, @ nie przyszła, test pozytywny, hurra!
Gratulacje nowych wyników bety ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:22
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja też się widam - dzisiaj z radością zobaczyłam dwie kreski na teście! (ok, ta druga to blada )
Czekam na wyniki bety (mają być jutro rano), nie ukrywam, że się stresuję, ale wreszcie, wreszcie się (mam nadzieję) udało! Objawów nie mam żadnych, nic a nic.
Termin przewidywany - 8 października!FreshMm, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
moja BETA z dziś to 3967 mIU/ml tak się cieszę!!
Ostatnie badanie robiłam w zeszłą środę czyli 21-go i była 211
mam nadzieję że to dobry wynik
Dziś też byłam na tej wizycie u mojej gin i jestem już na L4, nie robiła mi USG bo mówiła że to za wcześnie .
Kolejna BETA 2-go lutego i między 6-7 wizyta.
Wierzę w to że tym razem musi być ok!
Proszę Was bardzo o trzymanie kciuków a ja pamiętam o WAS!!!nat_alia, paula1, Małgorzatka, skabarka lubią tę wiadomość
-
to jest laboratoryjny test, który mówi tylko ciąza lub brak ciąży. Wychodzi jeden albo dwa paski jak w tym sikanym. Podobno można to kupić w aptece (tak mi powiedziała laborantka), tylko jest problem z upuszczeniem sobie takiej ilości krwi bo go trzeba w niej zanurzyć więc tak czy siak nie do użytku domowego. Chciałam się upewnić o ciązy koniecznie po tym moim bladziochu, a ten był szybszy niż beta, które moje laboratorium odsyła do innej placówki. Wiec zrobiłam
-
Hej dziewczyny. Witam się zmartwiona.
19 stycznia miałam robione usg bo martwily mnie skape miesiączki. To był 25 dc i 10 dpo.
Dziś odebrałam wyniki tego usg.
Napisali ze endometrium wynosiło 4mm i choć lekarz twierdzi ze w normie ja naczytalam się ze norma jest od 6mm wiec moje jest stanowczo za małe.
Zrobiłam panikę u lekarza i dla świętego spokoju wysłał mnie na bete.
Njestety wyniki dopiero w piątek
Strasznie się martwie, i chce mi się płakać -
Witam wszystkie nowe październikowe Mamusie
trochę żeście napisały jak mnie nie było pół dnia
Co do objawów to w sumie nie mam żadnych oprócz duuuuuużego apetytu, a waga leci w dół. Ale pytałam lekarza to powiedział, że to na początku tak może być. Piersi mnie nie bolą, czasami częściej chodzę do łazienki...ale ogólnie za wiele się jeszcze nie zmieniło. A no i zgagę mam czasami - w niedziele trzymała mnie od 12.00 w południe do nocy dopóki nie wypiłam szklanki mleka z lodówki
Anastazja nie martw się na zapas, najpierw zrób betę i dopiero zobaczysz. Będzie dobrze, trzymam kciukiNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Anastazja, nie martw się na zapas, dziewczyny dobrze mówią - jak jest beta, to znaczy, że się zagnieździło, czyli endometrium dało radę
Dostałam właśnie wyniki bety - 162 i progesteron 49, kamień z serca...
zakocona, ola.321, paula1 lubią tę wiadomość