X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    cześć dziewczyny ja już po pierwszej wizycie u lekarza :) widziałam moją małą fasolke ma 4,5mm więc Anastazjaa nie przejmuj się wszystko jest w porządku to chyba normalne wymiary skoro mój ginekolog był zadowolony.
    Za tydzień idę na kolejną wizytę żeby posłuchać tętna maluszka, a kolejna wizyta dopiero za 6 tygodni.. z tego co rozmawiałam z lekarzem kłucia w podbrzuszu z jednej czy z drugiej strony to rzecz normalna i nie należy się tym denerwować dopóki nie ma jakiś plamień.. Co do wzdętego brzucha to faktycznie też tak mam czasem nawet spodnie mi przeszkadzają ;) w pracy kiedy siedzę przed komputerem często muszę rozpiąć guzik w spodniach bo mam takie dziwne uczucie.. Dziewczyny na przeziębienie jest też bardzo dobra herbata ze świeżym korzeniem imbiru kilka plasterków do herbaty i tak 2 do 3 razy dziennie i będzie lepiej.
    Super :) :) :) :)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakiś śluz? Bo ja do tej pory nic nie miałam, a dziś wieczorem pojawił się taki wodnisto-kremowy. To dobry znak?

Małgorzatka lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prawie cały czas taki kremowy. Rozmawiałam z koleżanka która jest w 3 m-cu to mówi, że też tak miała i że to normalne :)

Muffinka1019, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Ja też mam prawie cały czas taki kremowy. Rozmawiałam z koleżanka która jest w 3 m-cu to mówi, że też tak miała i że to normalne :)

Uff no to dobrze :) Siadam zaraz na jakiś film, jutro już czwarteczek :)
    Od dziś zaczynam wcierać masło na rozstępy :) Trzeba działać.
    Miłego wieczorku!

wnid9vvjodizjocx.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc moje drogie :-. Śpijcie spokojnie :-)

paula1, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam na pyszczek. Dzien wykanczajacy, ale pozytywny, vhoc troche nerwowy. Dobrej nicy kochane. Rosnijcie zdrowo.

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po ostatnim poscie przypomnialo mi sie ze jeszcze musze ciasto upiec na jutro dla syna do szkoły i teraz czekam az dojdzie w piekarniku.
    Czy wy tez macie takie problemy z pamiecia? Bo mnie to dopadlo jakis czas temu i miedzy innymi to bylo tez powodem tego ze czulam ze to ciaza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 23:13

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremowego śluzu ja też tak mam. Pytałam mojego lekarza i powiedział że to jak najbardziej normalne o ile jest bezbarwne, białe lub jasno żółte ... z każdym innym mam jak najszybciej pędzić do niego.

dobranoc, śpijcie dobrze :-)

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka jak dobrze słyszeć że nie jestem sama. Zapominam permanentnie od ważnych rzeczy po pojedyncze słówka, nazwy czy nazwiska.... nie ma świętości albo zapomnę albo przekręcę :-D Mój mąż ma przedni ubaw .. choć tyle z tego dobrego ;-)

8R8Zp1.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, tyle ze mnie to mega irytuje, bo xawsze mialam swietna pamiec, a teraz... Sam przyklad ciadta dzis na wywiadowce sama wychowawczyni mowilam ze pamietam a teraz kladlam sie do lizka i nagle.. O jej ciasto i nici ze spania

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co irytować, ja staram się pogodzić. Ważne rzeczy zapisuję-troszkę pomaga... o ile nie zapomnę, hihi. A z reszty staram się śmiać bo co pozostaje. Wpływu nie mam na to żadnego ...

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do łóżka może uda mi się usnąć.
    Mam nadzieję że Twoje ciasto za chwilę będzie gotowe.
    Miłych snów życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 23:27

8R8Zp1.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana dziewczyny i życzę miłego dnia ;)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadło... Właśnie czekam w kolejce do lekarza. U mnie pół zakładu chore, wiedziałam ze i mnie ten wirus dopadnie...
    Co do śluzu to ja mam ciągnący cholera. Nie mówcie że tylko ja?
    Miłego dzionka i zdrowia w tą okropna pogodę

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ze mnie cieknie i też mnie kłuje w brzuchu. Mam gazy i wzdęcia.
    Cycki wielkie takie, że hej :P
    I źle sypiam, bo ja mam częstomocz i do kibla ciągle muszę latać, i wzięło mnie na spanie na plecach, więc ciągle się budzę z otwartą buzią i suchością w buzi, że masakra.

Ewalika, ale super, że już zobaczyłaś! Świetnie!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczynki u mnie taka ślizgawica, że do pracy jechałam 2 na godzinę ale na szczęście dojechałam :) nic mi się nie chce kompletnie... dzisiaj rano leciutko poszła mi krew z lewej dziurki nosa czy to normalne? Ja w środę idę na pierwszą wizytę mam nadzieję że mnie trochę uspokoi :)

Miłego dnia :*

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 - z tą krwią z nosa to też mi się zdarza, ale mam katar i raczej to przy nim tak mam :)

zakocona - ja też źle sypiam, ale do WC zawsze wstawałam tylko teraz mam takie myślenice jak się przebudzę że nie mogę później zasnąć :)

aanaa - to warto zostać w domu i kurować się :), a co do śluzu to ja chyba mam bardziej wodnisty - coś mi się tak wydaje.

Miłego dnia :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Od rana walcze z bolem glowy. W ogole nie czuje sie dzis najlepiwj a dzien zapowiada mi sie rownie pracowicie co wczorajszy.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola, ja do WC szłam tam raz na noc zawsze, a teraz ze 3-4 (a była noc, że dużo więcej razy) to mus. Czuję takie parcie na pęcherz, jakbym miała się zsikać za 5s, idę siku, a tam ledwo, co leci ;)

Wczoraj kupiłam nam książkę o ciąży i poprosiłam L, żeby nam do snu czytał (kocham słuchać, jak czyta, bo ma fantastyczną dykcję).

I chcę zrobić samodzielnie album dla maluszka taki pamiątkowy :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szxzescie parcia na pecherz nie mam bo tez bym nie zasnela, wystarczy ze pies budzi mnie po piatej i nawet jak M z nim wyjdzie to ja juz nie zasne a o 7 trzeba wstac

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ