WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, ja bym chciała być już na porodówce... zazdroszczę wrześniówkom, które rodzą lub urodziły... chyba nic nas nie zadowoli dopóki nie zobaczymy swoich dzieci ;D

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie mąż wkurw.... wpuszcza sobie kolegę chociaż miał wyjść a ja leżę z turbanem na głowie, samych majtkach i koszulce podciągniętej po same cycki. kurwa mać! zrobiłam mu awanturę, przy znajomym że miał nikogo nie wpuszczać i chuj mnie interesuje co sobie kolega pomyśli. no płakać mi się chce.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja równiez nie dostałam jeszcze zestawu z bebiprogram :)

kuchnia się stawia :D wygląda świetnie, pare problemow jest/bylo ale jestem o dziwo asertywna :D ale ogólnie panowie od kuchni rownież bardzo mili i idą na rękę :D

agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ! Ale miałam nadrabiania :D Nie oszczedzacie mnie :)

Oczywiscie juz mi ciezko zapamietac wszystko , ale Zakretka ciesze sie ze troszke dla Oskarka sie bedziesz mniej zamartwiac zeby nie stresowal sie z Toba ! Kochana, dzielna mamusia :*

Lexie , Paula1 , PauLLaa mam nadzieje ze u was juz lepiej !

Ola kciuki za wizyte ! ALe juz blisko super <3

Zakocona kocyk super :) !

Zajsonku pierwszy miesiac! Wspaniale <3

Stokrotka tak jak mowisz , do lozeczka i odpoczywaj , jeszcze troszke dzidzia musi wytrzymac :)

Fatim nieźle ... to musialo byc niezbyt komfortowe ...

No i moje kochane dziekuje za wszystkie kciuki ! Bardzo dlugo bylismy tam ale juz sie zabieram za osobnego posta i postaram sie wszystko opisac :)

ola.321, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    ale mnie mąż wkurw.... wpuszcza sobie kolegę chociaż miał wyjść a ja leżę z turbanem na głowie, samych majtkach i koszulce podciągniętej po same cycki. kurwa mać! zrobiłam mu awanturę, przy znajomym że miał nikogo nie wpuszczać i chuj mnie interesuje co sobie kolega pomyśli. no płakać mi się chce.

Uwielbiam takie sytuacje :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okna, ja też jeszcze nie mam. Jaroszka, Polkosia, mnie też wszystko boli jak pochodzę. Poki co leze dużo, odpoczywam, ale jak pomysle, ze za tydzien mam już dużo spacerowac, zeby wywołać porod... Po wczorajszej wizycie plus parę sklepów spojenoe tak mnie bolało, że nie mogłam się w nocy przekrecic:/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim nie dziwie się wkurzenia bo sama bym wściekła była raczej .

Szczęśliwa muszenbyc dobra , odpowiedzialna Mama , nie mogę dziecka na stres narażać <3

Stokrotka kochanie bo jak lekarz robił mi USG zawsze to jak mierzy mam taka tabelke na monitorze na jaki tydzień i dzień wskazują pomiary:) i kość udowa wyszła pamietam dokładnie 5.93 chyba o ile się nie myle a jak myle to o ta koncoweczke , mały miał kość udowa dokładnie na 34t6 d jakoś tak ! :)

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka upominałaś się o fotki mojego brzuszyska to wstawiam w końcu :)

Dla uczczenia zaczęcia 34 tygodnia ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2478d36b3892.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97995c5d6516.jpg

ZakręconaOna, PauLLa, Blondik, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, zakocona, paula1, Magnosia, my dream, madu, Little Frog, nat_alia, jaroszka, jacusianka, annggela, lojkalojka, agaton, BATTINKA, Lexie, Nynusia, Bąbelek, ola.321, miska2503, Wredotka, soraya lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika masz super kuchnie ! :)
    Brzusio mały , piękny ale juz widać , ze rooooooosnie nam mała lobuzniczka. :)
    Z przodu wygląda na duzy a bokiem juz mały: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego, że mam szerokie biodra :)

To te meble cudowne, o które była kłótnia z właścicielką :D ha ha ha .

agania lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pięknie i on jeszcze nie widzi w tym nic złego, bo kolega chciał się tylko przywitać.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a60b7e6ac844.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23f2ff71b5b1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ea4c3a8de11.jpg
    W więc skończyłam "koszyczek na kosmetyki Synka w takie róże jakie lubie :P
    Komoda już gotowa czeka,tylko nie w tym miejscu co trzeba :D
    A na koniec nie wiem czy widoczne ale dwa koty w tym jeden nie pozwalający się ruszyć :D zimno na dworze to się grzejemy w domku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:01

szczesliwa_mamusia21, Mikejla, paula1, Magnosia, lili_madlen, my dream, nat_alia, FreshMm, annggela, agaton, Lexie, Nynusia, Bąbelek lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png

Wysłany: 8 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak :) Pojechalismy rano , zobaczylam szpital , pierwsze wrazanie z zewnatrz super a jak tylko weszlam do środka ... WOW !
    Pojechalismy na oddzial ginekologiczny gdzie mialam spotkac sie z polozna , a ten oddział jak DOM ! Pieknie kolorowo , firaneczki, pilki dmuchane sobie leza , zamiast krzesel kanapy , sofy wszedzie kawka herbatka czajniki co chwile skrzynki z butelkami wody dla kazdego to mnie pozytywnie zaskoczylo niby nic , ale jednak cos !
    Pokoiki dla mamy i dziecka WOW ! Wygodne ( tak wygladaly) łóżka , pokoj jak w domu w salach kolorowo balony ekstra , osobny pokoj do karmienia jesli mama nie chce na lozku idzie sobie drzwi obok jest tam mega wygodny fotel z podnozkami gdzie mozna sobie lezec i karmic malenstwo , osobny pokoik gdzie sa wszystkie rzeczy dla dziecka , nie musze wgl nic pakowac procz ubranka na wyjscie , dla mnie tez sa wszystkie rzeczy korzysta sie ile chce . No i jest ten osobny pokoj na sniadania gdzie przychodzi sie do swojego stolika z tata i dzieciatkiem , mozesz sobie przyjechac z maluchem i jecie sniadanka wlasnie tam razem .
    No i to chyba tyle z najwazniejszych rzeczy z odprowadzenia .

Spotkanie z polozna bylo bardzo fajne , mialam KTG i w miedzy czasie wypelniala polozna wszystkie papiery , wiecie pytania rozne czy chce karmic , czy jestem na cos chora , uczolona itd itd, pozniej orzyszla lekarka zadala pytania zrobila mi USG wiec super bo znow widzialam moje prawie 3kg szczescia <3

No i najwazniejsze ! Nasz synek urodzi sie 05.10.15r. Nie moge sie doczekac ! <3
    04.10 mam przyjechac do szpitala na KTG , wypelnic cos jeszcze , ogola mnie i mialam do wyboru zostac na noc w szpitalu i rano dopiero CC lub jade do domu i do nich wracam , wiec wybralam to ze jade do domu i wracam 5.10 :)

No i nie wiem jak jest w PL ale tu po wyciagnieciu dziecka i tam oczyszczeniu klada mi go na 10 minut na klatce , pozniej mnie szyja a mały jedzie z moim D na gore , beda mieli łóżko i mały 2h jak dobrze pamietam lezy na golej klatce D i okladaja go cieplutkimi reczniczkami , bardzo sie z tego ciesze bo bedzie mial kontakt z tatusiem jak ja bede jeszcze zszywana itd <3
    No i po pordzie mamy taki pokoj ( jesli chcemy) rodzinny , ale to w Pl wiem ze tez jest , ze zostajemy sobie z maluszkiem tam sami no jak w domku wiadomo :) ( chyba skorzystamy :D )

Mam nadzieje ze nikogo nie zanudzilam ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczona ludzmi w tym szpitalu tym jak sie obchodzili ze mna jak wszystko pokazywali, zaprowadzali kurcze mialam taki stres ze szok a okazalo sie bardzo przyjemnie !
    Pewnie zapomnialam jeszcze o czyms ale tak sie staralam jak najmniej zebyscie nie mialy duzo czytania i zeby komus sie chcialo , hmm ciekawe czy ktos wytrwa do konca hehe :D
    Moze cos w miedzy czasie dopisze jak cos wazniejszego mi sie przypomni , bo reszta jest chyba taka jak w Pl to nie opisywalam tego , a jak cos jest tak samo jak w Pl to wybaczccie ale nie mam pojecia jak to wyglada w Pl moze w waszych szpitalach tez tak jest :*

Jeszcze raz dziekujemy za kciuki <3 Jestescie kochane !

zakocona, paula1, lili_madlen, my dream, PauLLa, agania, Little Frog, nat_alia, jaroszka, stokrotka25, onka, annggela, lojkalojka, Blondik, agaton, BATTINKA, Lexie, Nynusia, ola.321, Magnosia, mała.mi, Wredotka, ~Rewianka~, soraya, aanaa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córunia jest grzeczniutka, śpi wtedy kiedy ja, budzi się dopiero po jakimś czasie, kiedy ja już wstanę :) no po prostu żyć nie umierać :) czasem tylko załaduje kopniaka niezłego, ale to mnie bardzo cieszy, bo czytam jak Wam ładują po wnętrznościach i też chciałabym (dziwne hihi) to poczuć, żeby wiedzieć o czym mowa :)

A jeśli chodzi o kość udową, to moja w 29+6 miała 5,67

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:00

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, do mnie jeszcze tez nie doszło a tez sie rejestrowałam jakos w kwietniu. Chyba niedoczekanie nasze;)

Nat_alia gratuluję asertywności!;p pochwal się zdjęciami jak juz stać będzie;)

Fatim tez bym sie wnerwiła i w słowach nie przebierała.

Zajsonek, wszystkiego najlepszego;)!

nat_alia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Battinka super zdjecia i gratuluje udanej wizyty :)

Zakrecona Bardzo przykro mi z powodu babci :( tule mocno..

Fatim tez nie dziwie sie Twoje złości .. moj K. tez jest zdolny do tego zeby wpaść na podobny pomysł tak że domyślam sie co czujesz :(

onka znieczulenie TENS stosuja chyba tylko na Raszei prawda ? mam nadziej ze uda sie ci skorzystać :)

Dziś dowiedziałam sie o ciaży jednej z moich 2 przyjaciółek - termin ma marzec 2016 <3 mega sie ciesze !

Mam pytanie do dziewczyn z częstą zgagą : czy stosujecie jakieś leki albo wiecie co mozna stosować takiiego z apteki na zgage w ciąży ?? bo mi nie odpuszcza od 3 dni ..i aż boli w mostku :( ????

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa, brzmi super!! Dopisuję ci datę cc na liście w takim razie :)

Mikejla, no brzuszek rośnie :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika fajny brzusio :) no i te słynne meble :P hehe

Fatim...coś by się chciało napisać ale nie wiadomo co :/

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa zaczarowałaś mnie, a tu koniec... :D pisz wszystko! jejku...wyobraziłam sobie to wszystko i przepięknie to wygląda :D zobaczymy, czy i w moim szpitalu tak jest :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ! Dziekujee ! ;) No brzmi super zobaczymy jak bedzie po porodzie :D Narazie jestem bardzo zadowolona :)

Mika ale brzuśko <3
    oj a ja tak szybciutko zeby was nie zanudzac hehe , ciesze sie i mam nadzieje ze u Ciebie tez tak bedzie ! Na pewno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:05

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ