X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, u mnie gin to pewnie nawet nie powie oprócz "szyjka ok na ten etap ciąży", a ja mam sobie zgadnąć co to oznacza (tak było na ostatniej wizycie).

agania, to super, że wszystko ok i zmiany są odwracalne. Za msc skontrolujesz i po porodzie i wszystko będzie w porządku :)

My dzisiaj:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eacbc1c52054.jpg

ZakręconaOna, Little Frog, agania, agaton, green, jaroszka, Fatim, madu, szczesliwa_mamusia21, paula1, Blondik, Nynusia, lojkalojka, IviQ, Bąbelek, lili_madlen, estrella, ola.321, aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green maja mega dużo te rzeczy co wypisalysmy z agania polifenoli szkodliwych ( tak lekarzy kilku mi tłumaczyło ) i dziecko może być wrażliwe bardzo i w ten sposób reaguje ... Tak jak w naszym przypadku jak widać , u mnie po zaprzestaniu jedzenia tego wszystkiego przeszło ładnie ! :)
    Co do leków nic nie odstawiaj kochana sama .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hej laseczki ;)
    Muffinka powodzenia ! Oby poszlo szybko i gladko !
    Ja dzisiaj jakiegos dola mam, znow sie martwie o domowy budzet :( co prawda mamy co jesc i mam jeszcze triszke rezerwowej kasy ale ledwo ledwo nam to idzie, powinna ta kasa byc nieruszona ;(
    Wlasnie wciagnelam sniadanko i ide do lozka polezec bo bola mnie nogi :( od rana sa opuchniete :(
    Pokrzywke może sobie machnij kochana i nie zamartwiaj się , dopóki sonie dajecie rade jest ok , wiem ze ciężko ale co zrobić . Taki okres w życiu ze wiele pieniędzy tez na wyprawke wydaliscie , głową do gory :*

annggela lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka trzymam mocno kciuki ;-)

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Green nic sama nie odstawiaj, bo dostaniesz po łapkach
    No sama na wlasna reke nie odstawie, spokonie :) ja co tydzien jestem u poloznej, takze z nia konsultuje ewentualne zmiany, jesli akurat nie mam wizyty u gina, bo do mojej pani dr co 2 tyg chodze :)

Biore nospe 3x2, magnez 3x2, luteine 2x2 (50).

Japierdole ogladacie DDTvn? :D

ohhh jaki brzusio cudowny zakocona :)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*

Muffinka trzymam kciuki :*

Agania - będzie dobrze, też trzymam kciuki za Was ;)

A ja spać nie mogłam bo mnie pipka bolała i teraz też boli, ale mniej trochę, mam nadzieję, że przejdzie mi ten ból i będę mogła na spokojnie popakować resztę rzeczy... Matko ile tego jest? i skąd? :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona - piękny masz brzunio <3

zakocona lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona - dzięki :) owoce faktycznie jem, przerzucę się na jabłka ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Green maja mega dużo te rzeczy co wypisalysmy z agania polifenoli szkodliwych ( tak lekarzy kilku mi tłumaczyło ) i dziecko może być wrażliwe bardzo i w ten sposób reaguje ... Tak jak w naszym przypadku jak widać , u mnie po zaprzestaniu jedzenia tego wszystkiego przeszło ładnie ! :)
    Co do leków nic nie odstawiaj kochana sama .

o kurcze widzisz. A ja za pomidory moglabym sie pociac na kawalki. No nic - na wszelki wypadek bede jadla ich mniej :) choc u mnie to cale szczescie nie bylo problemu z serduniem malenstwa.

agaton lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się nad tym wszystkim zastanawiam. Piszecie o tych zaleceniach od lekarza i sama się zastanawiam czy nie postarać się do nich zastosować - tak na wszelki wypadek. Herbatę czarną piję w ciągu dnia 1-2 i to takie słabiutkie, bo nie lubię mocnej. Pomidorka max 1 i to nie każdego dnia. Czekolady na całe szczęście już nie mam w domu, chociaż kocham...a winogrono też uwielbiam. W zeszłym tygodniu zjadłam 2kg....

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green bezpiecznie jest ok 3/4 dziennie zjeść nawet a to i tak uważam sporo , wiadomo ze nie siadamy i nie jeny pięciu kilo na raz hehe
    Sporo tego bierzesz ale faktycznie jak cos to z położna ustal :)
    Ja ogladalam od rana ddtvn a teraz leże z lutka w sypialni i zaraz IDE się kapac
    Agania a no właśnie , pewnie odstaw i będzie ok zobaczysz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania,trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze. Jeszcze sporo czasu do tego,żeby sie poprawilo! Ja pierwsze słyszę,ze nie można tego wszystkiego pić i jesc. Zdazali mi sie,ze prawie kilogram pomidorów dziennie jadlam,rumianek pije codziennie,teraz mam winogrona z działki od cioci i tez jem. Mam nadzieje,ze nie u każdego to oznacza,ze cos się będzie działo. Herbatę zielona pije nalogowo;)
    Agania,nie martw sie na zapas i na pewno będzie dobrze,jak u Zakreconej:*
    Ja skurczów przepowiadajacych nie mam w ogóle.
    Angela,a mąż Twój dlaczego do pracy nie pójdzie? Bo mówiłaś ze jest na zasilku? To by na pewno pomoglo waszemu budzetowi. Tzn pewnie jakiś macie ważny powód,ze nie pracuje,ale nie wiem,wiec sie pytam:) jeszcze do tego ta akcja z autem.. Eh biedna..
    Zakocona,piekna spodnica:) i brzuszek tez:)
    Zakręcona,Jaroszka,zgraly sie wam te pogrzeby... Trzymajcie się i pamiętajcie o chlopaczkach swoich i ze Babcie czuwają:*

jaroszka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, wpierdzielam czekolady od cholery w ciąży, nutellę dużą zjadam w ciągu 3 dni, pomidory co prawda są wzdęciopędne, ale i tak je jem, winogrona też jadłam i kg na raz, herbatę piję słabą zawsze i NIC mojemu dziecku nie jest.

Fatim, BATTINKA, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniała mi się dziś sytuacja z rana :d Mówię mężowi, że na forum jedna dziewczyna pisała, że jedzie do szpitala bo jej wody odeszły i dodaję, że teraz to się będzie rozkręcać :) Mój mąż nic nie skomentował, za to może po dwóch minutach (jak ja już zapomniałam o tym co mu mówiłam) stwierdził, że musimy się zabezpieczyć. Na co ja jeszcze w sumie zaspana, pytam jak zabezpieczyć.. a on na to "no bo Ty już jesteś dość wysoko w ciąży, to łóżko trzeba jakoś zabezpieczyć" Hehehe, no już widzę jak dziś po pracy przynosi folię malarską i podkłada :D

Zakocona, ja jak wpadłam w ciąg, to też czekoladę jedną za drugą pochłaniałam :D Ogólnie nie chciałam ze względu na to, że nie jest to zbyt zdrowe, ale taką dużą milkę przy baaardzo oszczędnym zjadaniu miałam na 2 dni...więc chciałabym trochę ograniczyć, chociaż to ciężkie z moją słabą silną wolą ;) Ja już najprawdopodobniej nie będę miała żadnego USG, ale miałam w zeszłym tygodniu i też wszystko było ok. Ale skoro lekarze zalecają, to może faktycznie warto się zastosować? Chociaż trochę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:26

WiedźmaMaKota, agaton, ZakręconaOna, soraya, Fatim, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, BATTINKA, polkosia, lili_madlen, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziennie 2-3 pomidory potrafie zjesc. To zmniejsze ich ilosc ;P akurat zjadlam kawalek kinder czekolady eh :P winogron tez uwielbiam eh :P ale nie jem go czesto, takze spoko :)

Zakrecona, a no sporo biore tych lekow i to od 20 tc. Wiec juz 15 tygodni jestem na nospie i luteinie. Dlugo juz. Ale jeszcze niecale 2 tyg mam brac. Bede we wtorek, polozna mnie zbada i zadecyduje :)

Zjadlabym gofra :) zrobie wieczorem, mam make pelnoziarnista - wyjda z niej? Choc cukry mi sie uspokoily, to moze zrobie ze zwyklej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:23

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Przypomniała mi się dziś sytuacja z rana :d Mówię mężowi, że na forum jedna dziewczyna pisała, że jedzie do szpitala bo jej wody odeszły i dodaję, że teraz to się będzie rozkręcać :) Mój mąż nic nie skomentował, za to może po dwóch minutach (jak ja już zapomniałam o tym co mu mówiłam) stwierdził, że musimy się zabezpieczyć. Na co ja jeszcze w sumie zaspana, pytam jak zabezpieczyć.. a on na to "no bo Ty już jesteś dość wysoko w ciąży, to łóżko trzeba jakoś zabezpieczyć" Hehehe, no już widzę jak dziś po pracy przynosi folię malarską i podkłada :D

Padłam :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little hahahahahah hahahahaha hahahahaha maz niemożliwy . :)

Zakocona cieszę się tylko z tego , się nic nie dzieje ! :] nikt nie napisał , ze musi się dziać a wręcz przeciwnie , ze NIEKTORE dzieci są wrażliwe tak jak córka agani i mój syn np. Jesteśmy przykładami obydwie ,ze pewne rzeczy szkodzą , Ja tez bym w życiu nie pomyslala ale ograniczylam i jest dobrze , u Agani tez będzie na pewno !
    To są wymogi żeby ograniczyć jak cos nie tak jest a nie jak wszystko dobrze . U mnie było ok a poszalalam z cola i czekolada i w ciągu dwóch tyg właśnie szaleństwa małemu się pogorszyło po odstawieniu polepszyć , chyba samo mówi przez siebie nie ..
    Green jedź normalnie kochana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:27

agaton lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:

:D :D :D

• agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Laski,ide poprasować,zbiorę sie może wreszcie:)
    Zjadłam wlasnie śniadanie i kurde,cos bym zjadła jeszcze;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka dzieki, przypomnialas mi wkasnie parze sobie pokrzywke :*
    Agaton rozmawialam ostatnio z mezem i widze ze szuka pracy, mielismy poczekac do pazdziernika bo dostaje zwrot podatku i wtedy ma pojechac do Polski aby zrobic prawo jazdy na katC+E chyba . Chcialabym aby to zrobil i mial dobra prace a nie na rusztowaniach sie meczyc zwlaszcza ze tu ciagle pada i wieje :/
    Froggie dlaczego nie mozna jesc pomidora ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ