X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,to dobre perspektywy macie:) moze lepiej faktycznie poczekać, zrobić prawko i miec lepsza prace:)
    Wszystko się na pewno ulozy,teraz się tym nie stresuj:*

annggela lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...chyba często się same wzajemnie nakręcamy :)
    To te ograniczenia dotyczą tylko tych, u których taki problem wystąpił? A te, u których nic nie wykryto mogą spokojnie jeść? Czy właśnie dieta bogata w czekoladę, cytrusy, winogrono i te inne może spowodować wystąpienie tej wady?

No a co do męża ta jego chyba to odejście wód przeraża :D Ostatnio też mu mówię, że jak nie usłyszy telefonu albo coś, to dzwonię po taksówkę, a później jak go zobaczę, to mu nogi z tyłka powyrywam. To też się mnie pytał co zrobię jak mi wody w taksówce odejdą...no kurde, wyciągnę z torby do szpitala podręczny zestaw perfekcyjnej pani domu i wysprzątam przed szpitalem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:35

agaton, ZakręconaOna, soraya, Fatim, Blondik, Mikejla, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajmy w paranoję. Nie wszystkie maluszki są wrażliwe na jedzenie. Oczywiście jeśli chcecie to możecie sobie trochę ograniczyć, ale myślę, że bez przesady żeby przestać od razu jeść wszystko, co się do tej pory jadło. U mnie większą rolę odgrywa zwężony przewód niż dieta, ale zamierzam jednak odstawić wszystko o czym mówiła lekarka i Zakręcona.

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny nie popadajmy w paranoję. Nie wszystkie maluszki są wrażliwe na jedzenie. Oczywiście jeśli chcecie to możecie sobie trochę ograniczyć, ale myślę, że bez przesady żeby przestać od razu jeść wszystko, co się do tej pory jadło. U mnie większą rolę odgrywa zwężony przewód niż dieta, ale zamierzam jednak odstawić wszystko o czym mówiła lekarka i Zakręcona.
    Dokładnie ! Podpisuje się pod agania , u mnie wszystko stało się od nadmiaru tego jedzenia co wypisalam ale odstawilam , pewne ograniczylam i w ciągu 5 dni nastąpiła kolosalna zmiana na lepsze:) ale mój malunio jest bardzo wrażliwy najwidoczniej na to wszystko i stad takie cos . Ale wszystko poznikalo wiec jest super. . . także spokojnie bez paniki . Wszystko jest ok to jemy , my ograniczylysmy dla bezpieczeństwa ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 09:38

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog hahaha no dziś rozbawiasz mnie lez :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tej nowej pogodynce w ddtvn?

relgh371crdcdbv2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Frog niezły ten twój mąż :), ale powiem ci szczerze że sama się zastanawiałam co było jakby tak chlusnęło. Choć myślę że na leżąco pewnie się sączą a po wstaniu gdy jest duży nacisk wtedy ewentualnie zalewa:)

Muffinka trzymam kciuki za szybką, bezbolesną akcję i informuj nas w miarę możliwości:)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to mi się śmiać chce jak widzę to przerażenie w oczach mojego męża :D On to myślał, że jak wody odchodzą, to idę najzwyczajniej do kibelka jak na siusiu i wypuszczam te wody :)

Ja jeszcze w tym sezonie DD TVN nie oglądałam, ale myślałam, że po Joli już nie będzie porażki z prezenterami...ale widzę, że jednak się myliłam.

Dziś czeka mnie jeszcze wizyta u położnej. Znów czeka mnie gimnastyka pod prysznicem. Ostatnio przed USG poprosiłam męża o pomoc i już chyba tego nie powtórzę. Na szczęście krzywdy mi nie zrobił, ale ręce trzęsły mu się tak, że mi aż słabo się robiło...

ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Witam.
    Frog niezły ten twój mąż :), ale powiem ci szczerze że sama się zastanawiałam co było jakby tak chlusnęło. Choć myślę że na leżąco pewnie się sączą a po wstaniu gdy jest duży nacisk wtedy ewentualnie zalewa:)

Muffinka trzymam kciuki za szybką, bezbolesną akcję i informuj nas w miarę możliwości:)

Hmmm no nie do końca z tym sączeniem na leżąco, mojej mamie wody (po raz pierwszy w trzeciej ciąży dopiero) odeszły jak leżała w łóżku. Opowiadała, ze usłyszała jakby jej balon w środku pękł i... poczuła mokrość aż po łopatki ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak już całkiem serio, to czasami jak mi mąż zada jakieś pytanie to ja kompletnie głupieję, bo też nie mam zielonego pojęcia. On myśli, że już za mną kilka porodów i jestem we wszystkim obeznana. A ja sama też jestem mniej lub bardziej przerażona. Bo nie wiem co to ten czop, jak to wygląda, jak wyglądają skurcze, jaki to ból jak to będzie przed, podczas i po porodzie. Do tego nacinanie, pękanie i cała masa innych wątpliwości. Staram się w miarę dużo czytać, żeby to wszystko sobie mniej więcej zobrazować, ale tak na serio to chyba nie da się na to wszystko przygotować... A ile jest jeszcze takich zagadnień, które mi nawet przez myśl nie przeszły lub nawet nigdy o czymś takim nie słyszałam. Staram się podejść świadomie, ale chyba żeby zrozumieć to muszę to po prostu zobaczyć, poczuć na własnej skórze...przeżyć.

agaton, Blondik lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Hmmm no nie do końca z tym sączeniem na leżąco, mojej mamie wody (po raz pierwszy w trzeciej ciąży dopiero) odeszły jak leżała w łóżku. Opowiadała, ze usłyszała jakby jej balon w środku pękł i... poczuła mokrość aż po łopatki ;)

Straszne!!!! Wkładam podkład pod prześcieradło!

WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 10 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    A tak już całkiem serio, to czasami jak mi mąż zada jakieś pytanie to ja kompletnie głupieję, bo też nie mam zielonego pojęcia. On myśli, że już za mną kilka porodów i jestem we wszystkim obeznana. A ja sama też jestem mniej lub bardziej przerażona. Bo nie wiem co to ten czop, jak to wygląda, jak wyglądają skurcze, jaki to ból jak to będzie przed, podczas i po porodzie. Do tego nacinanie, pękanie i cała masa innych wątpliwości. Staram się w miarę dużo czytać, żeby to wszystko sobie mniej więcej zobrazować, ale tak na serio to chyba nie da się na to wszystko przygotować... A ile jest jeszcze takich zagadnień, które mi nawet przez myśl nie przeszły lub nawet nigdy o czymś takim nie słyszałam. Staram się podejść świadomie, ale chyba żeby zrozumieć to muszę to po prostu zobaczyć, poczuć na własnej skórze...przeżyć.
    Mój mnie ostatnio zadziwił bo myślał, że po porodzie to nie trzeba jakoś długo pościć... No ale na szczęście on nie ma jakiegoś rozbuchanego libido więc wytrzyma a jak nie to mu zostanie Krystyna ;) (Krystyna to nie kobieta :D )

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Blondik, polkosia, Lexie lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Straszne!!!! Wkładam podkład pod prześcieradło!
    A te podkłady to one są wystarczające? Bo ja też tak myślę, że może trochę mi się uda zabezpieczyć ;)
    Mi kumpela mówiła, że jej też właśnie odeszły wody w łóżku. Myślała, że się posikała...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma o rany ! Słyszała jak jej balon pękł ? Masakra aż sobie wyobrazić nie mogę: o
    Jak odejda wody jednym chaustem to wiem ze poczuje i dojrze haha ale jak zaczną się saczyc ?! To będę malo swiadoma pewnie przy nawale mojego śluzu: D
    A co do czopa to bankowo nie będę wiedziała co to i jak ! Niby czytam , opowiadają mi jak wygląda ale nie u każdej kobiety jest taki sam , czasem odejdzie niezauwazalny przecież ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Mój mnie ostatnio zadziwił bo myślał, że po porodzie to nie trzeba jakoś długo pościć... No ale na szczęście on nie ma jakiegoś rozbuchanego libido więc wytrzyma a jak nie to mu zostanie Krystyna ;) (Krystyna to nie kobieta :D )
    A powiem Ci , ze mój D szaleje juz ... malo spalismy ze sobą w ciąży bo moje libido spadło do zera i rozumiem go ale szaleje juz a tu trzeba jeszczempare tyg poczekać . On libido ma swoje i moje przygarnal które sięga nieba !

Little Frog, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz kolejny stres :/ idę do ginekologa na wizytę. I już w głowie natłok myśli, że Mała za mało przybrała - tym mnie ostatnio straszył, że przy pępowinie dwunaczyniowej może się tak zdarzyć. Jeju.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zakocona piękny brzusio :*
    Froi rozbawilas mnie :D. Wiedźma dobrze ze dodalas ze to nie kobieta :P

Wow !!!! Muffinka ! Trzymamy kciuki mocno ! <3

Agania ciesze się ze wszystko dobrze, obraniczysz troszkę a po porodzie na pewno wszystko wyjdzie super :*

Trzymam kciuki za wizyty !

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie pochwalilam, ze przepowiadajace ustaly. Dupa. Wrocily ze zdwojona sila. I jeszcze czuje spojenie :/

Wysłany: 10 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt nie "jak jej balon pękł" tylko "jakby" :D to takie porównanie dźwięku, mówiła, ze takie puknięcie a co do odchodzących wód to nie koniecznie musi to nastąpić, jak mnie rodziła to dopiero na porodówce pozbyła się wód, a poród rozpoczął się skurczami.

W ogóle to mam ochotę dziś na seks jakiś ale się boję teraz przed wyjazdem B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:18

3i496iye8v37prd8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A powiem Ci , ze mój D szaleje juz ... malo spalismy ze sobą w ciąży bo moje libido spadło do zera i rozumiem go ale szaleje juz a tu trzeba jeszczempare tyg poczekać . On libido ma swoje i moje przygarnal które sięga nieba !
    U mnie to samo! Moje libido leży i kwiczy! W sumie przez większość ciąży zmieniliśmy tylko trochę, bo wszystko delikatniej i spokojniej, ale obiecałam, że jeszcze przed porodem jak już będzie taki bezpieczny czas, to mu może ulegnę :D Teraz to raczej unikamy, bo trochę się oboje boimy, a jak takie myśli krążą po głowie, to się mija z celem...nic na siłę.

Agania, to ja trzymam mocno kciuki, żeby mała pięknie przybrała na wadze i pokazała temu doktorkowi, że jest zdrowiutka i silna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:19

agaton lubi tę wiadomość

‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ