Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaroszka wrote:Agania to dobrze, ze wszystko jest pod kontrola, a zmiany sa odwracalne. Man pytanie, bo byc moze nie doczytałam wcześniej. Czy usg 3 trymestru wyszło podejrzanie, ze skierowali Cię na echo serca?
Dziecko ma pępowinę dwunaczyniową i żeby wykluczyć wady serca trzeba było zrobić echo serca. -
Fatim wrote:To od tego leżenia w domu
matko dziewczyny, was też tak męczą skurcze przepowiadające ? Mnie wtedy w dodatku kłuje szyjka, nie wiem jak te docelowe skurcze muszą boleć i wolę sobie tego nie wyobrażać
podobno nie ma szans, żeby ich nie poznać
Bola pewnie tak jak przepowiadajace ale milion razy bardziej haha .
Mnie nie mecza codzienn8e ale czasami się zdarzy , ostatnio miałam 8 w ciągu dnia -
ZakręconaOna wrote:Kochana obawy są i doskonale rozumiem. . Sama panikę miałam jak głupia ale lekarze powiedzieli ze serduszko nawet po 3/4 dniach zaczyna juz reagować , u mnie wszystko to samo było co opisalas , identyko ... Owszem zamyka si3 do roku czasu życia dziecka wiec i tak będzie ok jak cos ale lepiej ograniczyc wszystko właśnie w ciazy a miesiąc czasu to kupa czasu i na pewno się poprawi :*
No właśnie, pewnie będę się tym martwić dopóki nie pojedziemy z Oliwką do kontroli jak już się urodzi i lekarka powie, że jest wszystko dobrze. Ale trzeba być dobrej myślijaroszka lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem za bardzo jak wygląda taki skurcz przepowiadający...
ale wydaje mi się, że w sobotę miałam, co jakieś 25min - 30min łapał mnie ból jakby okresowy na kilka sekund, a jak zmieniałam pozycję to mnie puszczało, więc to chyba było to... a tak to jeszcze chyba nigdy nie miałam - albo nie czułam tak wyraźnie.
-
Agania pewnie i to dość zrozumiałe:) ale spokojnie , odpuscisz to jedzonko i będzie super:) kciuki będą trzymane mocno najmocniej przez miesiąc .
Agania no właśnie te bóle przepowiadające to jak na okresWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:49
-
ZakręconaOna wrote:Agania pewnie i to dość zrozumiałe:) ale spokojnie , odpuscisz to jedzonko i będzie super:) kciuki będą trzymane mocno najmocniej przez miesiąc .
Najlepsze jest to, że ja nie piję praktycznie wcale gazowanego, czekolady nie jem, pomidor jeden dziennie, nie piję herbaty wcale. Więc nie mam nawet czego odpuszczać, jedynie co to napoje gazowane, bo mi się zdarza. No, ale odpuszczę, nie zaszkodzi mi, a może tylko pomóc. -
nick nieaktualnyAgania, na pewno wszystko bedzie dobrze
nie wiedzialam, ze pomidory, czekolada i herbata moga miec jakis wiekszy wplyw na serdunio maluszka. Czekolady nie naduzywam, ale pomidory i herbate to w sporych ilosciach.
Fatim jaki sen
A co do przepowiadajacych... to hm. Kurde im wiecej leze, tym ich mniej. Wlasciwie ja nie odczuwam juz ich praktycznie. Az zaczynam miec nadzieje, ze urodze w pazdziernikubrzuszek kurde jak nigdy mieciusi, takze zastanawiam sie czy moze nie odstawiac lekow wczesniej? Ale jak chodze, to jednak czuje napinanie i twardnienie brzucha. Sama nie wiem eh :p
-
ja czuję taki skurcz od zewnątrz do samego środka jak bolesny skurcz łydki z zablokowaniem mięśnia do tego czuję jakby macica w środku wraz z takim skurczem się kurczyła lub zwijała i jak mi przechodzi skurcz to wraca na miejsce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:54
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki
Muffinka powodzenia ! Oby poszlo szybko i gladko !
Ja dzisiaj jakiegos dola mam, znow sie martwie o domowy budzetco prawda mamy co jesc i mam jeszcze triszke rezerwowej kasy ale ledwo ledwo nam to idzie, powinna ta kasa byc nieruszona ;(
Wlasnie wciagnelam sniadanko i ide do lozka polezec bo bola mnie nogiod rana sa opuchniete