Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Samo odejście wód to jeszcze nie poród w akcji. Dlatego pytałam się Muffinki czy ona ma skurcze.
Do domu by nas wysłali jakbyśmy tylko po odejściu wód przyjechali do naszego szpitala. I po to mam również położną wykupiona, która mi powie kiedy mam jechać.
Ja tam mam aktualnie libido zerowe prawie. Wieczorem wszystko mnie boli i nawet nie chce mi sie o sexie myśleć a o pójściu spać. L i tak by nie chciał, bo go nie rusza sex w ciąży jakkolwiek. Mam nadzieję, że po połogu wróci do normy wszystko u nas w tym temacie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:22
-
Frog My unikamy aktualnie bo sama wiesz , ze daleko D ode mnie ale jak przyleci do Pl to mam zamiar koszystac chociaż boje się bo mnie boli seks po prostu: ( tak mam wszystko w środku napuchniete ...
Wiedźma nie no wiem ! Haha , lekko mnie przeraża takie cos właśnie co napisalam ze nie będę wiedziała co i jak kiedy ...
Green polz się !i odpoczywaj , leki bralas?Little Frog, green lubią tę wiadomość
-
Frog, przynajmniej Twój maz zaisteresowany, ale moj tez chciał wkładac folie malarską pod prześcieradło;p Bo generalnie na SR mówili że jak włozku odejda to materac do wymiany niestety. Podkłady poporodowe raczej nie wytrzymają;/
Agania- najważniejsze że zmiany odwracalne. Na pewno wszytsko będzie dobrze:)i kciuki za wizytę!
Zakocona brzuszek rośnie
Angela lepiej może troche poczekać żeby ta praca jakas lepsza była zainwestować czasu a potem to wszystko Wam się zwróci. Będzie dobrze:*
A co do diety, to faktycznie chyba jest tak że niektóre maluchy sa bardziej wrażliwe inne mniej. ja cały 1 trymestr i 2 żywiłam się głownie pomidorami, herbate tez piłam, owoce jadłam i czekoladę. A na wszystkich usg lekarka z całego 20 min badania przez 10 minut oglądała serduszko, opisując mi po kolei co jak gdzie i uczulając ze np u chłopców często jest tak a tak i u nas z serduchem wszytsko dobrze.
a skurcze przepowoadające, jeśli to takie z bólem okresowym to mam codziennie...Do tego ostatnio cos mnie kłuje w dole brzucha na całej szerokości, co jakiś czas, ale to chyba albo pęcherz albo dzidek cos uciska, przynajmniej taka mam nadzieję.
Ale jeśli wody odejda a ma się pozytywny GBS trzeba od razu do szpitala jechać. Tak nam na SR mowili.ZakręconaOna, Little Frog, annggela lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ja po odejściu wód będę musiała odrazu jechać do szpitala bo przecież na 99% u mnie wyjdzie paciorkowiec a wtedy podobno nie można czekać . Pewnie , ze odejście wód to nie sam porod odrazu , jedna urodzi chwile po odejściu a druga parę dni po .
Agania na pewno będzie wszystko dobrze kochana . -
zakocona wrote:Samo odejście wód to jeszcze nie poród w akcji. Dlatego pytałam się Muffinki czy ona ma skurcze.
Do domu by nas wysłali jakbyśmy tylko po odejściu wód przyjechali do naszego szpitala. I po to mam również położną wykupiona, która mi powie kiedy mam jechać.
Do porodu mam jechać jak będą skurcze regularne co 3-4 minuty przez minimum godzinę. Ogólnie to mam dzwonić do szpitala i przedstawić swoją sytuację, a tam mi już powiedzą czy jechać czy nie. -
Little Frog wrote:A te podkłady to one są wystarczające? Bo ja też tak myślę, że może trochę mi się uda zabezpieczyć
Mi kumpela mówiła, że jej też właśnie odeszły wody w łóżku. Myślała, że się posikała...
Nie mam pojęcia czy wystarcza, ale włożę kilkaagania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Jaroszka wydaje mi się że luteina i duphaston to odpowiedniki sztucznego progesteronu (oba ). Ja miałam duphaston kontynuowany do końca właśnie ze względu na skurcze. dziś już nie biorę ani duphaston ani asparginu, może z samego stresu urodze
Muffinka, kciuki!
Zakręcona, dobra decyzja dotycząca pogrzebu. Babcia na pewno nad Wami czuwa :*
U mnie dziś 38tc się zaczął wiec mam nadzieje ze po odstawieniu leków mój organizm szybko dojdzie do wniosku ze czas na spotkanie z Młodym
Muffince odeszły dziś wody a ja wczoraj położyłam podkład pod prześcieradło;) chociaż przy mojej ilości wód (oby nie wyleciała na raz) to pewnie i tak nic nie da.
Zakocona a mi się zdaje że jak byłam w szpitalu to tam był taki plakat 'kiedy jechać do szpitala' i chyba było ze jak wody odejda to trzeba.u mnie na pewno od razu trzeba bo raz ze z racji ilości mam zagrożenie a dwa ze muszą mi podać cholerny antybiotyk na gbsLittle Frog, madu lubią tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Laski mam prośbę. Potrzebuję pomysłu na tort urodzinowy dla człowieka, który nie lubi tortów
WiedźmaMaKota, Mikejla lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
WiedźmaMaKota wrote:Laski mam prośbę. Potrzebuję pomysłu na tort urodzinowy dla człowieka, który nie lubi tortów
Hehe, no ciężka sprawa. Ale to nie lubi tylko tortów czy ogólnie słodyczy?WiedźmaMaKota, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiedźmaMaKota wrote:Laski mam prośbę. Potrzebuję pomysłu na tort urodzinowy dla człowieka, który nie lubi tortów
Tort z parowek?taki mięsny jez ;p
madu, WiedźmaMaKota, Little Frog, annggela, ZakręconaOna, Blondik, Nynusia, paula1, Lexie, Bąbelek, estrella lubią tę wiadomość
-
Żabko,ale dzisiaj jedziesz z tekstami:D
Moja położna znajoma powiedziała,ze jak odejdą wody to przyjechać,nie na sygnale,najlepiej zjeść cos,kanapki mężowi zrobić i przyjechać
A jak skurcze sie pojawią to pójść pod prysznic na 20-30 minut i jak po tym nie ustapia to wtedy znaczy zr akcja sir zaczela i trzeba przyjechaćale to pewnie w każdym szpitalu inaczej
Z tym materacem to masakra,tez wkladam podkład,mam tez taki ochraniacz podprzescieradlowy,moze to cos da:) szkoda by mi bylo materaca,tani nie byl;)
Agania,będzie dobrze,nie stresuj się:*Little Frog lubi tę wiadomość