X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo odejście wód to jeszcze nie poród w akcji. Dlatego pytałam się Muffinki czy ona ma skurcze.
    Do domu by nas wysłali jakbyśmy tylko po odejściu wód przyjechali do naszego szpitala. I po to mam również położną wykupiona, która mi powie kiedy mam jechać.

Ja tam mam aktualnie libido zerowe prawie. Wieczorem wszystko mnie boli i nawet nie chce mi sie o sexie myśleć a o pójściu spać. L i tak by nie chciał, bo go nie rusza sex w ciąży jakkolwiek. Mam nadzieję, że po połogu wróci do normy wszystko u nas w tym temacie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:22

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog My unikamy aktualnie bo sama wiesz , ze daleko D ode mnie ale jak przyleci do Pl to mam zamiar koszystac chociaż boje się bo mnie boli seks po prostu: ( tak mam wszystko w środku napuchniete ...
    Wiedźma nie no wiem ! Haha , lekko mnie przeraża takie cos właśnie co napisalam ze nie będę wiedziała co i jak kiedy ...

Green polz się !i odpoczywaj , leki bralas?

Little Frog, green lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, przynajmniej Twój maz zaisteresowany, ale moj tez chciał wkładac folie malarską pod prześcieradło;p Bo generalnie na SR mówili że jak włozku odejda to materac do wymiany niestety. Podkłady poporodowe raczej nie wytrzymają;/

Agania- najważniejsze że zmiany odwracalne. Na pewno wszytsko będzie dobrze:)i kciuki za wizytę!
    Zakocona brzuszek rośnie ;)
    Angela lepiej może troche poczekać żeby ta praca jakas lepsza była zainwestować czasu a potem to wszystko Wam się zwróci. Będzie dobrze:*

A co do diety, to faktycznie chyba jest tak że niektóre maluchy sa bardziej wrażliwe inne mniej. ja cały 1 trymestr i 2 żywiłam się głownie pomidorami, herbate tez piłam, owoce jadłam i czekoladę. A na wszystkich usg lekarka z całego 20 min badania przez 10 minut oglądała serduszko, opisując mi po kolei co jak gdzie i uczulając ze np u chłopców często jest tak a tak i u nas z serduchem wszytsko dobrze.

a skurcze przepowoadające, jeśli to takie z bólem okresowym to mam codziennie...Do tego ostatnio cos mnie kłuje w dole brzucha na całej szerokości, co jakiś czas, ale to chyba albo pęcherz albo dzidek cos uciska, przynajmniej taka mam nadzieję.

Ale jeśli wody odejda a ma się pozytywny GBS trzeba od razu do szpitala jechać. Tak nam na SR mowili.

ZakręconaOna, Little Frog, annggela lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odejściu wód będę musiała odrazu jechać do szpitala bo przecież na 99% u mnie wyjdzie paciorkowiec a wtedy podobno nie można czekać . Pewnie , ze odejście wód to nie sam porod odrazu , jedna urodzi chwile po odejściu a druga parę dni po .
    Agania na pewno będzie wszystko dobrze kochana .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Samo odejście wód to jeszcze nie poród w akcji. Dlatego pytałam się Muffinki czy ona ma skurcze.
    Do domu by nas wysłali jakbyśmy tylko po odejściu wód przyjechali do naszego szpitala. I po to mam również położną wykupiona, która mi powie kiedy mam jechać.
    Ja nie mieszkam w Polsce, ale u mnie też tak jest, że jak wody odejdą, to mam przyjechać na kontrolę, ale mogą mnie jeszcze odesłać do domu i o ile się nie mylę, to jeżeli skurcze się nie pojawią, to po ok 48h mam się zgłosić.
    Do porodu mam jechać jak będą skurcze regularne co 3-4 minuty przez minimum godzinę. Ogólnie to mam dzwonić do szpitala i przedstawić swoją sytuację, a tam mi już powiedzą czy jechać czy nie.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    A te podkłady to one są wystarczające? Bo ja też tak myślę, że może trochę mi się uda zabezpieczyć ;)
    Mi kumpela mówiła, że jej też właśnie odeszły wody w łóżku. Myślała, że się posikała...

Nie mam pojęcia czy wystarcza, ale włożę kilka :)

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam prośbę. Potrzebuję pomysłu na tort urodzinowy dla człowieka, który nie lubi tortów :D

Mikejla lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jaroszka wydaje mi się że luteina i duphaston to odpowiedniki sztucznego progesteronu (oba ). Ja miałam duphaston kontynuowany do końca właśnie ze względu na skurcze. dziś już nie biorę ani duphaston ani asparginu, może z samego stresu urodze :P

Muffinka, kciuki!

Zakręcona, dobra decyzja dotycząca pogrzebu. Babcia na pewno nad Wami czuwa :*

U mnie dziś 38tc się zaczął wiec mam nadzieje ze po odstawieniu leków mój organizm szybko dojdzie do wniosku ze czas na spotkanie z Młodym :)

Muffince odeszły dziś wody a ja wczoraj położyłam podkład pod prześcieradło;) chociaż przy mojej ilości wód (oby nie wyleciała na raz) to pewnie i tak nic nie da.
    Zakocona a mi się zdaje że jak byłam w szpitalu to tam był taki plakat 'kiedy jechać do szpitala' i chyba było ze jak wody odejda to trzeba.u mnie na pewno od razu trzeba bo raz ze z racji ilości mam zagrożenie a dwa ze muszą mi podać cholerny antybiotyk na gbs :/

Little Frog, madu lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Laski mam prośbę. Potrzebuję pomysłu na tort urodzinowy dla człowieka, który nie lubi tortów :D
    Jak lubi galaretkę to może na zimno z galaretka i bita śmietana, a na spód biszkopt?:>

WiedźmaMaKota, Mikejla lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    O rety, to tacy ludzie istnieją? :D

Hehe, no ciężka sprawa. Ale to nie lubi tylko tortów czy ogólnie słodyczy?

WiedźmaMaKota, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

A może tort lodowy?

madu, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

Tort z parowek? ;) taki mięsny jez ;p

madu, WiedźmaMaKota, Little Frog, annggela, ZakręconaOna, Blondik, Nynusia, paula1, Lexie, Bąbelek, estrella lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój B. nie przepada za słodkimi masami w tortach, więc precyzuję pytanie, pomysł na nie słodką masę :P

W poniedziałek kończy 35 lat

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przychodzi do głowy tylko jakas kwaśna, bo w sumie też nie lubię slodkich;)

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pasuję, nie mam pojęcia. Chociaż mięsny jeż nie brzmi głupio w tej sytuacji :D Hahahaha

onka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Michał strasznie sie rozpycha ...szpera mi raczkami w podbrzuszu i wypycha je do przodu, jakie to dziwne uczucie

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moźe tort z masą z gorzkiej czekolady i wiśniami a do tego biszkopt z dodatkiem kakao ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko,ale dzisiaj jedziesz z tekstami:D
    Moja położna znajoma powiedziała,ze jak odejdą wody to przyjechać,nie na sygnale,najlepiej zjeść cos,kanapki mężowi zrobić i przyjechać:)
    A jak skurcze sie pojawią to pójść pod prysznic na 20-30 minut i jak po tym nie ustapia to wtedy znaczy zr akcja sir zaczela i trzeba przyjechać:) ale to pewnie w każdym szpitalu inaczej
    Z tym materacem to masakra,tez wkladam podkład,mam tez taki ochraniacz podprzescieradlowy,moze to cos da:) szkoda by mi bylo materaca,tani nie byl;)
    Agania,będzie dobrze,nie stresuj się:*

Little Frog lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma zrob 5 schabowych i wloz w nie swieczke :)

Little Frog, ZakręconaOna, madu, Lexie, Mikejla, jaroszka, Bąbelek, soraya lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięsny tort brzmi ciekawie:)
    Ja robiłam tort tiramisu,bez pieczenia,tylko biszkopty namaczane w kawie,serek mascarpone z cukrem i alkoholem i duuuzo kakao:)

onka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ