X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do waszych dziwnych snów to też od kilku dni mnie męczą głupoty może nie aż tak drastyczne ale tez się budze spocona i zdenerwowana :P :P za dużo myślimy :D

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, problem w tym, że oni mojego męża (ich syna) nie ochrzcili ani sami nie mają kościelnego, więc tym bardziej jakim prawem się mądrzą? :/ Skoro ja do kościoła nie chodzę, to nie będę tam wysyłać dziecka. Jak mu potem to wytłumaczę? A co to jest dobro i zło, etyczne, moralne - po to jest etyka w szkole. Nie musi być katolikiem, żeby rozumieć, że się nie zabija czy nie zdradza, prawda...

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ciężki temat i mnie tylko zdenerwowali. Od razu na początku takie afery. Aj...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Małgorzatka, problem w tym, że oni mojego męża (ich syna) nie ochrzcili ani sami nie mają kościelnego, więc tym bardziej jakim prawem się mądrzą? :/ Skoro ja do kościoła nie chodzę, to nie będę tam wysyłać dziecka. Jak mu potem to wytłumaczę? A co to jest dobro i zło, etyczne, moralne - po to jest etyka w szkole. Nie musi być katolikiem, żeby rozumieć, że się nie zabija czy nie zdradza, prawda...
    jasne że tak ... Teraz już kompletnie nie rozumiem twoich teściow ... Wydaje mi się że na silę chcą narzucić wam co macie zrobić może nie wiem z poczucia winy że oni tego nie zrobili . Aczkolwiek to i tak nie jest fajne z ich strony ...

polkosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ogólnie ciężki temat i mnie tylko zdenerwowali. Od razu na początku takie afery. Aj...
    niestety z rodzinką dobrze tylko na zdjęciu :P :P heh a i czasem też nie :D

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście już mi lżej, jak to z siebie wydusiłam :) Ale już się boję pomysleć co będzie, jak zaczniemy imiona wybierać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:15

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no tak to dopiero początek :D jeszcze będzie lożeczko wozek i cała reszta hehehehe

oar83e3krqgkccev.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Religia to ciężki temat :P
    My akurat jesteśmy wierzący , ale rozumiem ludzi którzy nie wierzą nikogo nie da się zmusić do wiary taka prawda . A niestety ciężko jest dyskutować z osobami starszymi lub mocno wierzącymi .
    Dla mnie wcale nie jest ciężkim tematem, dopóki druga strona nie przekonuje mnie do zmiany poglądów, ja osobiście jestem ateistką ale szanuję wyznania innych ludzi (dopóki nie robią nikomu krzywdy to niech sobie nawet w świętą surykatkę wierzą) a przekonywanie do "swoich racji" jest psychicznym krzywdzeniem drugiego człowieka. Nie uważam, że jestem lepsza czy gorsza z moim myśleniem i nie chciałabym, żeby inni ludzie myśleli, że ich przekonania są lepsze... bo skąd to niby wiedzieć?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem osobą wierzącą w Boga odstręcza mnie natomiast katolicyzm. Chciałabym by dziecko, było ochrzczone. I chciałabym by chodziło na religię, by chodziło do kościoła np. z dziadkami... tak by mogła albo mógł sam potem wybrać czego chce. Może spotka na swojej drodze lepszych duszpasterzy niż ja :)

Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Wiedźmo! :) Oni mieli szansę na wychowanie po swojemu, a teraz niech pozwolą mi na moje decyzje, nawet jeśli będę popełniać błędy... Zasugerować mogą, ale nie narzucać.

WiedźmaMaKota, Ursa, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w maju za rok będę miała komunię córki, już wtedy dziesięciolatki i myślałam, aby połączyć od razu chrzest z komunią. Dwie uroczystości, jeden obiad. Nie byłoby to głupie, ale będę musiała w parafii porozmawiać i zapytać czy się zgodzą. ;)

Ursa lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dziwne sny mam, jakieś zdrady mnie prześladują :/

Co do staników to zakupiłam ostanio nowy, większy :( z czego się nie cieszę bo strasznie nie lubię swoich piersi, wydają mi się za duże i zawsze to był mój największy kompleks. Ja zraziłam się do triumpha bo jakoś kilka ostatnich mi się rozciągło pod biustem po 2-3 miesiącach więc już tam nie kupuję..

Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cycków to moje się tak wypełniły. z B zrobiło się małe C ale na razie nie kupuję stanika, mam 3 sportowe i w nie się mieszczę spokojnie nawet mi się fajna kreseczka między cycuchami robi <3
    A i tak siedzę prawie cały czas w domu to i bez stanika popierniczam prawie cały czas ;)

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Małgorzatka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Dla mnie wcale nie jest ciężkim tematem, dopóki druga strona nie przekonuje mnie do zmiany poglądów, ja osobiście jestem ateistką ale szanuję wyznania innych ludzi (dopóki nie robią nikomu krzywdy to niech sobie nawet w świętą surykatkę wierzą) a przekonywanie do "swoich racji" jest psychicznym krzywdzeniem drugiego człowieka. Nie uważam, że jestem lepsza czy gorsza z moim myśleniem i nie chciałabym, żeby inni ludzie myśleli, że ich przekonania są lepsze... bo skąd to niby wiedzieć?
    No właśnie dlatego jest ciężkim tematem bo jak spotkasz religijnego "fanatyka" lub osobę silnie wierzącą i próbującą przekonać wszystkich do swojej racji to już nie pogadasz a takich ludzi jest wiele . Ja ogolnie mam gdzieś w co lub kogo ktoś wierzy . Ja mam swoja wiarę i przekaże ja dziecku a czy będzie chciał/a później praktykować to będzie jego/jej wybor . Na pewno nie krytykuje osob nie wierzacych i nie uważam że sa gorsi ...

WiedźmaMaKota, Ursa, meeegi1771 lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Bunia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma a już myślałam że jestem tu jedyna, która nie ma męża ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:26

Małgorzatka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jak weszła rozmowa na chrzest, że jest to problem. Widzę po moich dzieciach w przedszkolu - gdy jest religia wychodzę z dziećmi z sali. W szkole dzieci przygotowują się do Komunii Św., niektórzy przyglądają się z boku. Jak dla mnie ochrzcić dziecko i doprowadzić do Komunii Św. Potem niech samo decyduje, chce albo nie chce. Ma do wyboru potem czy chcę mieć bierzmowanie i brać ślub kościelny. Ale do tej Komunii warto dziecko doprowadzić. Jednak religia pewne wartości przekazuje człowiekowi. Ale każdy podchodzi do tego jak chce.

Małgorzatka, nat_alia, Ursa lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spore i wolałabym mniejsze (grawitacja robi swoje), ale skoro już są takie, to dbam jak trzeba ;) Jak byłam nastolatką, to miałam taaakie piękne i jędrne :P

Mersiak, tylko dla osób, które nie wierzą, to nie jest tak oczywiste. Skoro ja, jako rodzic, uważam, że Boga nie ma, to dlaczego dziecku mam wpajać, że jest? Bo mu smutno, jak inne dostaną quada czy laptopa na komunię? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:30

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko, uwielbiam moją babcię, kobiecina 85 lat (pół roku jej nie widziałam :( ) bo ona jest szalenie wierząca ale jako jedyna z mojej całej rodziny nie przeganiała mnie nigdy na swoją stronę i szanuje moje wybory, jedynie żartuje, że ja i Diabeł to bez ślubu... i ona się prawnuka od nas nie doczeka :) to się zdziwi jak do niej zadzwonię :D

Bunia86, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia pod 80 też twierdziła zawzięcie, że nie będziemy mieć dzieci, bo w Boga nie wierzymy :P No cóż, niemal 3 lata jej teoria się sprawdzała :D Też się zdziwi :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ale spójrz na to z drugiej strony, skoro Ty nie wierzysz to dlaczego dziecko od małego ma Boga nie poznawać? To tak jakbyś Ty nie lubiła matematyki (albo uważała, że do niczego się nie przyda) i go tej matematyki nie uczyła :P

Ursa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ