Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mersiak,
mi się kilka dni temu śniło, ze wypadł mi ząb i z tego zęba był taki krwotok, że nie można było go powstrzymać, całe skrzepy krwi się tworzyły, straciłam z połowę krwi i bałam się, że stracę ciążę przez to.
I tak jak dziewczyny myślę, że we śnie daje upust nasz lęk przed najgorszym.
-
polkosia wrote:Małgosiu, a czemu zdecydowaliście się na 3 dziecko?
Absolutnie nie pytam złośliwie, tylko teraz 3 dzieci to już naprawdę dużo. Ja sama też bym bardzo chciała mieć 3
Ale słyszałam opinie, że niektórzy pukają się w głowę, jak słyszą, że ktoś spodziewa się 3 malucha
U mojej koleżanki trzecie dziecko było niespodzianką, a później świadomie zdecydowała się na czwarte. Niestety, koleżanki z pracy oczywiście musiały to po swojemu obgadać. Beznadzieja, to jej życie, jej decyzje. -
Gin mi napisał sms że mam odpoczywać bo nic innego nie zrobimy, plamienie chyba ustało, podbrzusze przestało boleć. Ale my kobitki powiedźcie same nie wiemy same czego chcemy! Kiedy mamy mdłości, wymioty, bóle podbrzusza to modlimy się aby ustąpiły. Kiedy ustąpią dolegliwości, brak mdłości, wymiotów, bardzo rzadkie bóle podbrzusza to co? To zamartwiamy się, że coś nie tak z dzidzią i modlimy się żeby ciąża dała znać.. Czy to normalne?!?!
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Mnie się śniło, że jestem w ciąży mnogiej ale nie wiem ile było dzieciaczków, szykowałam się na poród bo już był na to czas i jak wychodziłam z domu to zorientowałam się, że ja przez całą ciążę nie czułam w ogóle ruchów dzieci...
Te sny to chyba norma ;/kwiatuszek789 lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Ursa wrote:Nie wiesz co mówisz
Ani to zdrowe dla kregosłupa, ani wygodne (latem jest masakra) ani ładnie nie wygląda w dzisiejszej modzie (np. tuniki z zabudowaną górą, koszulki i bluzy oversize itd.) NO i dośc kosztowne. Niestety w Polsce producentom chyba się wydaje, że tylko kobitki z dużymi rozmiarami na dole biusty też mają duże. Chociaż teraz już i tak jest lepiej bo w sklepach są (drogie bo drogie ale są!) a kiedyś wyglądało to tak, że były sprowadzane specjalnie dla mnie. Stanik do sukienki na studniówkę kosztował mnie prawie 600zł czyli 3 razy więcej niż sukienka
Ursa, ja mam 85G i kupuję średnio 1 stanik na rok (zazwyczaj są to dwa staniki, które mi starczają na dwa lata, noszę je na przemian). Jest to Freya Deco, polecam Ci - genialny model do dużych biustów. W sklepie kosztuje 279 zł, ale jak dobierzesz rozmiar, to w necie można nawet za 150 trafić. Triumph próbowałam nosić, ale większość modeli do dużych biustów je spłaszcza i wcale nie wygląda się dobrzeJa od 5 lat noszę ten sam jeden model. W tej chwili cały czas mieszczę się w ten sam, więc nie zamierzam dokupować. Zobaczymy co dalej
Ursa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Kawę można pić w ciąży, byle nie za dużo... Jak sobie raz na parę dni wypijesz, to się nic nie stanie.
polkosia, LaSavia lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Kawę można pić w ciąży, byle nie za dużo... Jak sobie raz na parę dni wypijesz, to się nic nie stanie.
Ja dzisiaj byłam z koleżankami w Costa Coffee i piłam mrożoną karmelową kawę. Espresso nie znoszę, ale jeśli od święta napiję się smakowej, to się nic nie powinno stać.polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja już dawno nie uzupełniałam, muszę się przynac.
A z objawami tak już u mnie jest, że nie są konstans. Raz mnie bolą piersi tak, że nie mogę leżeć, są ciężkie, pełne obżmiałe a raz mięciutkie i czuję dyskomfort jedynie gdy uciskam je dłońmi. I myślę, że to jest ok. No bo skoro mdłości mogą trwac cały dzień albo być tylko "poranne" to po co zamarwiac się tym, że reszta objawów występuje tylko czasamiJa generalnie wiele rzeczy umiem sobie wyjaśnic logicznie
I jestem z siebie bardzo dumna
Bo spodziewałam się, że umrę ze stresu w tej ciąży po ostatnich przeżyciach a tu nie.. jestem spokojna, jak jestem niespokojna to pomaga mi oglądanie wózeczków, ubranek itd.
-
Nadrobiłam Was, to teraz ja zaspamuję
Wróciłam od teściów, oczywiście zajarani ciążą, ale zeszło na wychowanie i zaczęli na nas cisnąć, że mamy chrzcić (a my nawet ślubu kościelnego nie mamy). Tłumaczyliśmy im milion razy, że chrztu nie będzie, bo nie wierzymy w Boga i dziecka nie będziemy na to skazywać - samo wybierze jak dorośnie. I takie tam, ale oni nie... Swoje
Ledwo co im powiedzieliśmy, a już żałuję. Teraz dopiero zacznie się wylew dobrych rad...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
WiedźmaMaKota wrote:A ja z porannej kawy nie potrafię zrezygnować ;/ ale ograniczyłam się do jednej filiżanki dziennie (piłam 3) herbaty w ogóle nie ruszam chyba, że owocową.
Moja mama całą ciążę ze mną i potem rodzeństwem piła kawę 2x dziennie i jakoś żyjemyKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia to prawda co piszesz o trumphie. Mi koleżanki nie wierzą gdy mówię o swojej rozmiarówce. Triumph bardzo zmniejsza biust ale też dobrze go utrzymuje, więc nigdy nie narzekałam. Ale rozejrzę się za tą firmą, którą polecasz... zawsze to fajnie miec staniczek eksponujący to i owo, zamiast maskowania
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:Ja już dawno nie uzupełniałam, muszę się przynac.
A z objawami tak już u mnie jest, że nie są konstans. Raz mnie bolą piersi tak, że nie mogę leżeć, są ciężkie, pełne obżmiałe a raz mięciutkie i czuję dyskomfort jedynie gdy uciskam je dłońmi. I myślę, że to jest ok. No bo skoro mdłości mogą trwac cały dzień albo być tylko "poranne" to po co zamarwiac się tym, że reszta objawów występuje tylko czasamiJa generalnie wiele rzeczy umiem sobie wyjaśnic logicznie
I jestem z siebie bardzo dumna
Bo spodziewałam się, że umrę ze stresu w tej ciąży po ostatnich przeżyciach a tu nie.. jestem spokojna, jak jestem niespokojna to pomaga mi oglądanie wózeczków, ubranek itd.
Mam tak samoJestem zazwyczaj spokojna i dumna z tego, że się nie zamartwiam na zapas
Też lubię pooglądać ciuszki i wózki
A co do stanika, to naprawdę warto byś chociaż przymierzyła Freyę - cokolwiekZobaczysz, że to inna liga
One może jakoś specjalnie nie uwydatniają, ale ładnie podkreślają, o!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 21:06
Ursa lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Nadrobiłam Was, to teraz ja zaspamuję
Wróciłam od teściów, oczywiście zajarani ciążą, ale zeszło na wychowanie i zaczęli na nas cisnąć, że mamy chrzcić (a my nawet ślubu kościelnego nie mamy). Tłumaczyliśmy im milion razy, że chrztu nie będzie, bo nie wierzymy w Boga i dziecka nie będziemy na to skazywać - samo wybierze jak dorośnie. I takie tam, ale oni nie... Swoje
Ledwo co im powiedzieliśmy, a już żałuję. Teraz dopiero zacznie się wylew dobrych rad...
trochę się stresuję.
-
polkosia wrote:Nadrobiłam Was, to teraz ja zaspamuję
My akurat jesteśmy wierzący , ale rozumiem ludzi którzy nie wierzą nikogo nie da się zmusić do wiary taka prawda . A niestety ciężko jest dyskutować z osobami starszymi lub mocno wierzącymi .nat_alia lubi tę wiadomość