Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgo86 chyba 13 stycznia w 11dc a nie 11 stycznia plamienia mials po okresie wiec raczej o niczym nie świadczą,na moje zezowate oko owulacja mogla byc 13dc ale palca nie dam sobie uciąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:32
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️ -
malgo86 wrote:Dziewczyny czy któraś mogłaby zerknąć na mój wykres z ovufriend?
https://ovufriend.pl/graph/a61fdc2c6b270eaebce689fd37ff94df
Według obliczeń ginekolog jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży, moim zdaniem do zapłodnienia doszło 11 stycznia, czy to możliwe? Szczególnie biorąc pod uwagę te plamienia i @
Sorki dziewczyny, że Was zadręczam ale to mnie nie pokoi, Czy któraś umie wytłumaczyć mi jak to możliwe w końcu.
5 lutego miałam wg. bety miałam wynik 753.07
Nie umiem tego organąć
Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:... Co do bety to ja miałam 801 w 4tyg i 2 dniu więc u Ciebie wychodzi podobny tydzień jak robiłaś . Musiałabys teraz powtórzyć co mogę Ci polecić w takiej sytuacji czy ładnie przyrosła ... I tam nie jest zapłodnienie 11 stycznia tylko wyznaczyło Ci owulację bo wyraźny skok temperatury masz dopiero 20 Stycznia więc sądzę że tak miałaś owulacje co by się zgadzało dlaczego ciąża jest opóźniona ... Musisz cierpliwie poczekać i tak jak pisze dla swojego spokoju zrób betę czy ładnie przyrasta bo jeśli byłby to pusty pęcherzyk nawet bez ciałka żółtego to przyrost będzie niższy a ja uważam że jest wszystko okej tylko owulka była później nawet test 13dpo o tym swiadczy po gdyby zapłodnienie doszło 11 to test wyszedłby Ci 21 stycznia już prawdopodobnie pozytywny Dużo bardzo dużo w tak wczesnym etapie zależy od sprzętu lekarza i jego umiejętności
-
Magnosia wrote:Małgosiu,
gratulacje!!!
Magnosia gratulacje! właśnie problem z tamtego wątku nie daje mi się cieszyć. Ale mam nadzieję, że fasoleczka dobrze się zagnieździła i będziemy mieć 9 nudnych miesięcy bez żadnych niespodzianek. W ogóle dziwnie mi tu na fioletowej stronie człowiek się stara i stara a jak zaskoczy, to nie wie czy się cieszyć, żeby nie zapeszyć...
Magnosia, Małgorzatka, ewa13, Kaśku lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Uf udało się nadrobic!
Małgorzatka dzidzius po prostu śliczny! Widac już, że to dzidziuś a nie pszczółka czy fasolka
Katarzyna, trzymajcie sie! Oby to był tylko fałszywy alarm!
Ja dzisiaj na obiad mam kaszanka z cebulką i ziemniaczkami z koperkiem
A jak tam wasze staniki? Ja teraz niestety mam już tylko jeden, który pasuje i w którym czuję się komfortowo. Nie wiem czy kupowac teraz czy po prostu przepierać sobie ten jeden codziennie i poczekac do zakończenia I trymestru z zakupem nowego. Trochę boję sie teraz kupowac, bo ja generalnie mam bardzo duży biust bo E albo F a pod biustem 70 cm co oznacza, ze stanik dla siebie jestem w stanie znaleźc tylko w sklepach z droższą bielizną np. w trumphie. Zwykle kosztuje mnie to ponad 200zł. No ale kurcze ten jeden stanik, który jest dobry jest sportowy i źle wygląda pod niektórymi bluzkami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:44
Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
magdalenka_ka wrote:Magnosia gratulacje! właśnie problem z tamtego wątku nie daje mi się cieszyć. Ale mam nadzieję, że fasoleczka dobrze się zagnieździła i będziemy mieć 9 nudnych miesięcy bez żadnych niespodzianek. W ogóle dziwnie mi tu na fioletowej stronie człowiek się stara i stara a jak zaskoczy, to nie wie czy się cieszyć, żeby nie zapeszyć...
Nie zapeszysz, ciesz się Kochana! Ja wiem, że to nie takie proste. Sama przesadnie się w siebie wsłuchuję i mam głupie myśli. Trzeba jednak byc dobrej myśli.
Bardzo się cieszę, że do nas dołączyłaś, odzywaj się i pisz co u Was. BuziakMałgorzatka lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
malgo86 wrote:DZIĘkuje kochanie, czyli owulację którego miałam dnia, a którego mogło dojśc do zapłodnienia. Przepraszam gubię się już w tym. Na betę wybieram się w poniedziałek
EDIT: bez monitoringu w trakcie cyklu to można tylko zgadywać w każdym razie powtórz betę i doczekaj do usg trzeba wierzyc że dzidzia sobie rośnie dopiero :* Jaki sprzęt ma twoja ginka według Ciebie ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:51
-
Ursa wrote:Uf udało się nadrobic!
Małgorzatka dzidzius po prostu śliczny! Widac już, że to dzidziuś a nie pszczółka czy fasolka
Katarzyna, trzymajcie sie! Oby to był tylko fałszywy alarm!
Ja dzisiaj na obiad mam kaszanka z cebulką i ziemniaczkami z koperkiem
A jak tam wasze staniki? Ja teraz niestety mam już tylko jeden, który pasuje i w którym czuję się komfortowo. Nie wiem czy kupowac teraz czy po prostu przepierać sobie ten jeden codziennie i poczekac do zakończenia I trymestru z zakupem nowego. Trochę boję sie teraz kupowac, bo ja generalnie mam bardzo duży biust bo E albo F a pod biustem 70 cm co oznacza, ze stanik dla siebie jestem w stanie znaleźc tylko w sklepach z droższą bielizną np. w trumphie. Zwykle kosztuje mnie to ponad 200zł. No ale kurcze ten jeden stanik, który jest dobry jest sportowy i źle wygląda pod niektórymi bluzkami...
-
Arielka wrote:Dziewczyny jak podnieść sobie ciśnienie w ciąży skoro nie można pić kawy? Mam normalnie ciśnienie 90 na 60 i czuje się jak żywy trup:( musze ten temat poruszyć we wtorek u gina ale na razie co można zrobić?
-
Małgorzatka wrote:ja stawiam Twoją owulację pomiędzy 17 a 20 Stycznia ale nie powiem Ci na sto % bo po 20 Stycznia masz wyraźny skok tempki
EDIT: bez monitoringu w trakcie cyklu to można tylko zgadywać w każdym razie powtórz betę i doczekaj do usg trzeba wierzyc że dzidzia sobie rośnie dopiero :* Jaki sprzęt ma twoja ginka według Ciebie ??
Czyli ginekolog dobrze oeceniła tydzień ciąży? Dziękuje bardzo, podniosłaś mnie na duchu i to bardzo
Moim zdaniem ma sprzęt taki sobie, najwyżej wybiorę się do drugiego ginekologa w celu potwierdzenia/obalenia pustego jajeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 18:00
-
Z doświadczenia wiem, że najmądrzejsze jest to co poradziła Małgorzatka, Arielko. Ruch.
Sztuczne podnoszenie ciśnienia kawą skutkuje jeszcze gorszym samopoczuciem.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
malgo86 wrote:Czyli ginekolog dobrze oeceniła tydzień ciąży? Dziękuje bardzo, podniosłaś mnie na duchu i to bardzo
-
Zawsze też możesz isc do innego gina bo pusty pęcherzyk najlepiej jeśli potwierdzi dwóch lekarzy ... Na razie trzymaj się tego że ciąza jest młodsza i wszystko się zmieni za 2 tyg
ITKA lubi tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Dzięjuję :* Ja sobie dokupiłam jeden chyba bym zwariowała gdybym miała prać codziennie ale masz cyca tez chce takie
Nie wiesz co mówisz Ani to zdrowe dla kregosłupa, ani wygodne (latem jest masakra) ani ładnie nie wygląda w dzisiejszej modzie (np. tuniki z zabudowaną górą, koszulki i bluzy oversize itd.) NO i dośc kosztowne. Niestety w Polsce producentom chyba się wydaje, że tylko kobitki z dużymi rozmiarami na dole biusty też mają duże. Chociaż teraz już i tak jest lepiej bo w sklepach są (drogie bo drogie ale są!) a kiedyś wyglądało to tak, że były sprowadzane specjalnie dla mnie. Stanik do sukienki na studniówkę kosztował mnie prawie 600zł czyli 3 razy więcej niż sukienka