X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiu,
    gratulacje!!! :) <3

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa13 wrote:
    Hej na 19.10.2015

19/10 - mam wtedy urodziny :) hihi

Małgorzatka, ewa13 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo86 chyba 13 stycznia w 11dc a nie 11 stycznia :P plamienia mials po okresie wiec raczej o niczym nie świadczą,na moje zezowate oko ;) owulacja mogla byc 13dc ale palca nie dam sobie uciąć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:32

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Dziewczyny czy któraś mogłaby zerknąć na mój wykres z ovufriend?
    https://ovufriend.pl/graph/a61fdc2c6b270eaebce689fd37ff94df
    Według obliczeń ginekolog jestem w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży, moim zdaniem do zapłodnienia doszło 11 stycznia, czy to możliwe? Szczególnie biorąc pod uwagę te plamienia i @

Sorki dziewczyny, że Was zadręczam ale to mnie nie pokoi, Czy któraś umie wytłumaczyć mi jak to możliwe w końcu.
    5 lutego miałam wg. bety miałam wynik 753.07

Nie umiem tego organąć
    ... Co do bety to ja miałam 801 w 4tyg i 2 dniu więc u Ciebie wychodzi podobny tydzień jak robiłaś . Musiałabys teraz powtórzyć co mogę Ci polecić w takiej sytuacji czy ładnie przyrosła ... I tam nie jest zapłodnienie 11 stycznia tylko wyznaczyło Ci owulację bo wyraźny skok temperatury masz dopiero 20 Stycznia więc sądzę że tak miałaś owulacje co by się zgadzało dlaczego ciąża jest opóźniona ... Musisz cierpliwie poczekać i tak jak pisze dla swojego spokoju zrób betę czy ładnie przyrasta bo jeśli byłby to pusty pęcherzyk nawet bez ciałka żółtego to przyrost będzie niższy a ja uważam że jest wszystko okej tylko owulka była później nawet test 13dpo o tym swiadczy po gdyby zapłodnienie doszło 11 to test wyszedłby Ci 21 stycznia już prawdopodobnie pozytywny ;) Dużo bardzo dużo w tak wczesnym etapie zależy od sprzętu lekarza i jego umiejętności :)

Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Małgosiu,
    dziękuję :*

Magnosia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    ... Co do bety to ja miałam 801 w 4tyg i 2 dniu więc u Ciebie wychodzi podobny tydzień jak robiłaś . Musiałabys teraz powtórzyć co mogę Ci polecić w takiej sytuacji czy ładnie przyrosła ... I tam nie jest zapłodnienie 11 stycznia tylko wyznaczyło Ci owulację bo wyraźny skok temperatury masz dopiero 20 Stycznia więc sądzę że tak miałaś owulacje co by się zgadzało dlaczego ciąża jest opóźniona ... Musisz cierpliwie poczekać i tak jak pisze dla swojego spokoju zrób betę czy ładnie przyrasta bo jeśli byłby to pusty pęcherzyk nawet bez ciałka żółtego to przyrost będzie niższy a ja uważam że jest wszystko okej tylko owulka była później nawet test 13dpo o tym swiadczy po gdyby zapłodnienie doszło 11 to test wyszedłby Ci 21 stycznia już prawdopodobnie pozytywny ;) Dużo bardzo dużo w tak wczesnym etapie zależy od sprzętu lekarza i jego umiejętności :)
    DZIĘkuje kochanie, czyli owulację którego miałam dnia, a którego mogło dojśc do zapłodnienia. Przepraszam gubię się już w tym. Na betę wybieram się w poniedziałek

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Małgosiu,

Magnosia gratulacje! właśnie problem z tamtego wątku nie daje mi się cieszyć. Ale mam nadzieję, że fasoleczka dobrze się zagnieździła i będziemy mieć 9 nudnych miesięcy bez żadnych niespodzianek. W ogóle dziwnie mi tu na fioletowej stronie ;) człowiek się stara i stara a jak zaskoczy, to nie wie czy się cieszyć, żeby nie zapeszyć...

Magnosia, Małgorzatka, ewa13, Kaśku lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podnieść sobie ciśnienie w ciąży skoro nie można pić kawy? Mam normalnie ciśnienie 90 na 60 i czuje się jak żywy trup:( musze ten temat poruszyć we wtorek u gina ale na razie co można zrobić?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf udało się nadrobic!

Małgorzatka dzidzius po prostu śliczny! Widac już, że to dzidziuś a nie pszczółka czy fasolka :D

Katarzyna, trzymajcie sie! Oby to był tylko fałszywy alarm!

Ja dzisiaj na obiad mam kaszanka z cebulką i ziemniaczkami z koperkiem :)

A jak tam wasze staniki? Ja teraz niestety mam już tylko jeden, który pasuje i w którym czuję się komfortowo. Nie wiem czy kupowac teraz czy po prostu przepierać sobie ten jeden codziennie i poczekac do zakończenia I trymestru z zakupem nowego. Trochę boję sie teraz kupowac, bo ja generalnie mam bardzo duży biust bo E albo F a pod biustem 70 cm co oznacza, ze stanik dla siebie jestem w stanie znaleźc tylko w sklepach z droższą bielizną np. w trumphie. Zwykle kosztuje mnie to ponad 200zł. No ale kurcze ten jeden stanik, który jest dobry jest sportowy i źle wygląda pod niektórymi bluzkami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:44

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Magnosia gratulacje! właśnie problem z tamtego wątku nie daje mi się cieszyć. Ale mam nadzieję, że fasoleczka dobrze się zagnieździła i będziemy mieć 9 nudnych miesięcy bez żadnych niespodzianek. W ogóle dziwnie mi tu na fioletowej stronie ;) człowiek się stara i stara a jak zaskoczy, to nie wie czy się cieszyć, żeby nie zapeszyć...

Nie zapeszysz, ciesz się Kochana! <3 Ja wiem, że to nie takie proste. Sama przesadnie się w siebie wsłuchuję i mam głupie myśli. Trzeba jednak byc dobrej myśli.
    Bardzo się cieszę, że do nas dołączyłaś, odzywaj się i pisz co u Was. Buziak

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    DZIĘkuje kochanie, czyli owulację którego miałam dnia, a którego mogło dojśc do zapłodnienia. Przepraszam gubię się już w tym. Na betę wybieram się w poniedziałek
    ja stawiam Twoją owulację pomiędzy 17 a 20 Stycznia :) ale nie powiem Ci na sto % bo po 20 Stycznia masz wyraźny skok tempki ;)

EDIT: bez monitoringu w trakcie cyklu to można tylko zgadywać w każdym razie powtórz betę i doczekaj do usg trzeba wierzyc że dzidzia sobie rośnie dopiero :* Jaki sprzęt ma twoja ginka według Ciebie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:51

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Uf udało się nadrobic!

Małgorzatka dzidzius po prostu śliczny! Widac już, że to dzidziuś a nie pszczółka czy fasolka :D

Katarzyna, trzymajcie sie! Oby to był tylko fałszywy alarm!

Ja dzisiaj na obiad mam kaszanka z cebulką i ziemniaczkami z koperkiem :)

A jak tam wasze staniki? Ja teraz niestety mam już tylko jeden, który pasuje i w którym czuję się komfortowo. Nie wiem czy kupowac teraz czy po prostu przepierać sobie ten jeden codziennie i poczekac do zakończenia I trymestru z zakupem nowego. Trochę boję sie teraz kupowac, bo ja generalnie mam bardzo duży biust bo E albo F a pod biustem 70 cm co oznacza, ze stanik dla siebie jestem w stanie znaleźc tylko w sklepach z droższą bielizną np. w trumphie. Zwykle kosztuje mnie to ponad 200zł. No ale kurcze ten jeden stanik, który jest dobry jest sportowy i źle wygląda pod niektórymi bluzkami...
    Dzięjuję :* Ja sobie dokupiłam jeden chyba bym zwariowała gdybym miała prać codziennie :P ale masz cyca tez chce takie :D :D :D :D

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Dziewczyny jak podnieść sobie ciśnienie w ciąży skoro nie można pić kawy? Mam normalnie ciśnienie 90 na 60 i czuje się jak żywy trup:( musze ten temat poruszyć we wtorek u gina ale na razie co można zrobić?
    chyba tylko ruch Ci pomoze i nawet jeśli Ci się nie chce to się jakos zmuszaj ;) jedna filiżanka kawy by Ci nie zaszkodziła ale to Ci pomoże na godzinę więc szkoda w ogóle się poić :P :P

oar83e3krqgkccev.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    ja stawiam Twoją owulację pomiędzy 17 a 20 Stycznia :) ale nie powiem Ci na sto % bo po 20 Stycznia masz wyraźny skok tempki ;)

EDIT: bez monitoringu w trakcie cyklu to można tylko zgadywać w każdym razie powtórz betę i doczekaj do usg trzeba wierzyc że dzidzia sobie rośnie dopiero :* Jaki sprzęt ma twoja ginka według Ciebie ??

Czyli ginekolog dobrze oeceniła tydzień ciąży? Dziękuje bardzo, podniosłaś mnie na duchu i to bardzo
    Moim zdaniem ma sprzęt taki sobie, najwyżej wybiorę się do drugiego ginekologa w celu potwierdzenia/obalenia pustego jajeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 18:00

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia wiem, że najmądrzejsze jest to co poradziła Małgorzatka, Arielko. Ruch.
    Sztuczne podnoszenie ciśnienia kawą skutkuje jeszcze gorszym samopoczuciem.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    a teraz dzidek
    https://bellybestfriend.pl/galeria-zdjec-usg-wyniki.html?category=single&from=6&to=7&options%5B%5D=body

dodinka piękności małe:-)

dodinka lubi tę wiadomość

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Czyli ginekolog dobrze oeceniła tydzień ciąży? Dziękuje bardzo, podniosłaś mnie na duchu i to bardzo
    Pamiętaj tylko że oceniam to na podstawie twojego wykresu i może tak być ale nie musi . Nie chcę Ci dawać złudnych nadziei ale też chcę podnieść Cię na duchu że to są tylko obliczenia i jeśli nie monitorujemy swojego cyklu od początku możemy gdybać kiedy dokładnie była owulacja :) Jeszcze raz powtarzam trzeba wierzyć że wszystko jest dobrze :* :*

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze też możesz isc do innego gina bo pusty pęcherzyk najlepiej jeśli potwierdzi dwóch lekarzy ... Na razie trzymaj się tego że ciąza jest młodsza i wszystko się zmieni za 2 tyg ;)

ITKA lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • ITKA Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak do tej pory nie musze kupowac nowych staników na szczeście... micha taka sam jak u Ursy tylko pod biustem wiecej- nieeestety! :-) takze cyc moze mi nie rosnać , płakać nie będę:-)

Aniołek 04-12-2012 11tc
    a8dos65gkoubrdmo.png
    dqprepok2kks4prg.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Dzięjuję :* Ja sobie dokupiłam jeden chyba bym zwariowała gdybym miała prać codziennie :P ale masz cyca tez chce takie :D :D :D :D

Nie wiesz co mówisz :) Ani to zdrowe dla kregosłupa, ani wygodne (latem jest masakra) ani ładnie nie wygląda w dzisiejszej modzie (np. tuniki z zabudowaną górą, koszulki i bluzy oversize itd.) NO i dośc kosztowne. Niestety w Polsce producentom chyba się wydaje, że tylko kobitki z dużymi rozmiarami na dole biusty też mają duże. Chociaż teraz już i tak jest lepiej bo w sklepach są (drogie bo drogie ale są!) a kiedyś wyglądało to tak, że były sprowadzane specjalnie dla mnie. Stanik do sukienki na studniówkę kosztował mnie prawie 600zł czyli 3 razy więcej niż sukienka :P

7v8rdqk33hu2gxwc.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ