X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam, pisałam Wam nawet o tym kiedyś. Dlatego m.in. nie wykupuję położnej. Mojej mamy siostra rodzona została odesłana stamtąd, pomimo, że tam chodziła do lekarza i miała położną. No w każdym razie, ja nie będę czekała na akcję, za daleko mam do szpitala, po prostu. A jak się zacznie w drodze, a jeszcze mnie odeślą, to już w ogóle...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od szpitala. Zazwyczaj do 3 cm rozwarcia mają prawo odesłać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Polkosia jakbym miała godzine czasu do szpitala, też jechałabym od razu, przypuszczam, że ja to wogóle pojadę od razu mimo, że do szpitala mam 5 min

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w SR też mówili, żeby tak od razu nie jechać, ale wiadomo. W 30 sekund z domu nie wyjdę. Na pewno będę musiała wziąć prysznic, gdyby mnie zalało, przebrać się, zapakować do fury, to zawsze zejdzie kilkanaście minut. No zobaczymy ;) Będę się martwić dopiero, jak mi pessar zdejmą, a na razie to jestem i tak wyluzowana :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh i zakręcona co to za pocieszenie? Hehe

Do szpitala to ja mam z 30km...ale jak gin kładzie mnie za dwa tyg to ciekawe czy do porodu wyjde. Ciagle nie wiem czy to cc chce...niby nerwicy nie dostane bo tp dokladny bede znala i za miesiac rowno Mały byłby z nami. I kontrola non stop a jednak na mysl o operacji mdli mnie.

No i kupilam posciel. Za tydzień przyjdzie. Narazie tansza z rozkiem. Jak bedzie kiepska to haftowana kupie i tyle...jeszcze kocyk jakis i recznik dla Synka no i wszystko mam. Aaa te chusteczki nawilżające. O i propo niedrapkow to ja nawet skarpetek nie mam. O zgrozo,..skleroza nie boli..,

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy chyba 10 min do szpitala. Wczoraj się bałam, a dziś nie mogę sie już doczekać.
    Pije sobie kakao i narobilyscie mi ochoty na nalesniki ;p

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka jeżeli uwazasz tak samo jak Ja ze może być mega ciężko i nie podolasz z emocjami to nie idź kochana , Babcie na pewno to zrozumieja: (

Najedz się za mnie pączków ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Nadrobiłam, ile mogłam, ale skrobiecie jak szalone.

jaroszka - pisałam już na facebooku - piękne zdjęcia :)

muffinka - trzymam kciuki! To prawda, że od razu po odejściu wód nie trzeba jechać, ale tak jak piszecie, zależy kto ile ma do szpitala. Ja mam 20 minut i nie spotkałam się, żeby kogoś z niego odesłali (mała placówka) więc jestem spokojna.

My wczoraj byliśmy w Ikei i dokupiliśmy parę rzeczy m.in. fotel i wanienkę. Fotel miał być zupełnie inny, ale ten był tak wygodny i rozkładany w leżankę, ze długo się nie zastanawialiśmy. Te nakładki na podłokietniki ma brzydkie, ale na szczęście są ściągane :)
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70299025/
    21a88p.jpg

Od wczoraj jestem wkurzona ciśnieniem - miałam 135/92 czyli jakiś rekord! Jestem niskociśnieniowcem, przez większość ciąży miałam ciśnienie 90/60 lub 100/70, a tu taki skok. Dzwoniłam do ginki, mam mierzyć trzy razy dziennie i w poniedziałek podejmie decyzję, co dalej.

agaton, zakocona lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wody wcale nie oznaczają rozpoczęcia porodu. One równie dobrze mogą odejść już na tuż przed partymi skurczami przy 10cm rozwarcia..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,ja dzisiaj mam resztke żuru,ale na kolacje chyba tez usmażę naleśników:)
    Ja mam 10 min do szpitala,ale jakby mąż z pracy jechał,to jedzie 30 minut,wiec akurat mu zdaze kanapki zrobić i sama cos zjem no i kosmetyki sobie dopakuję,bo używam ich na codzien,wiec ich jedynie nie mam spakowanych:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuje się jak świnka peppa... opita wodą, herbatą, mlekiem, kakao... zaraz pękne

agaton, Fatim, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka,lubię fotel,nie ciśnienie:)
    Ja mogę pomarzyć o fotelu,mam za małe mieszkanie...

Fatim lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona może i tak :) ale nie jestem obeznana w tych tematach jak Ty i wiem, że będę się bać i wolę pojechać i zostać odesłana niż siedzieć w domu i czekać hunc wie na co ;)

polkosia lubi tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    BTW, dzisiaj robią mi ogród i jestem trochę wkurzona na rozstaw roślin. Zdałam się na nich, bo ja się kompletnie na roślinach nie znam, ale wyobrażałam sobie jakoś inaczej ten układ... A oni mi pod domem w rabatce nasadzili same lilie, kiedy ja mam jeszcze po 10 donic lawendy, hortensji i innych, piękniejszych kwiatów... Ech... No nic, trzeba będzie się z tym pogodzić. Tłumaczyli to stronami świata i nasłonecznieniem. Pewnie mają rację, ale fajniej by mi się szło do drzwi między lawendami, a nie pogrzebowymi liliami.

Polkosia,piszesz o ogrodzie i kwiatach to zaraz przypomina mi się jak musiałaś te donice sama rozładować! :(
    A co do lawendy to masz rację,ja ją uwielbiam i pięknie wyglądałaby obok wejścia.. ja na balkonie zamiast pelargonii ja zasadziłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:43

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kwiatków - to mój D wczoraj był w supermarkecie na zakupach i przyniósł mi jakieś chabazia :D całe zielone wysokie :D ja pytam co to? a on, no mówiłaś, że nie masz żadnego kwiatka a tak będziesz miała co robić, podlewać, oglądać :D

agaton, Little Frog, madu, Fatim, BATTINKA, paula1, Lexie, soraya, Nynusia, estrella, Blondik, Magnosia lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika hahaha ! :D maz ma mistrza.
    Polkosia kocham lawende mmmm , zapach i wygląd kolo domu bajeczny byś miała faktycznie.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak dzwoniłam na żelazną dowiedzieć się co i jak z przedwczesnym porodem to powiedziała mi kobieta wprost, że od samego początku wakacji cała patologia jest obłożona, a nawet jak ma się ciążę zagrożoną to nie gwarantują, że przyjmą jeśli się przyjedzie, bo szpital jest mocno oblegany i to ruletka i że jak poród jest przedwczesny to najlepiej jechać do najbliższego szpitala. Ja jadę na Madalińskiego, bo szpitale w mojej okolicy są kiepsko przygotowane pod względem wcześniaków i porodówki przestarzałe.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Wredotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wredotka,lubię fotel,nie ciśnienie:)
    Ja mogę pomarzyć o fotelu,mam za małe mieszkanie...

Haha, spoko, ja moje ciśnienie generalnie lubię, ale nie to wczorajsze :D

Fotel fajna sprawa, ale jak się nie ma miejsca, to faktycznie kicha. My akurat pokój dziecięcy mamy spory, ale kosztem miejsca w innych pokojach więc coś za coś :/

agaton lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • paula1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ach Muffinka pewnie juz prze ;)

Paula to ty jeszcze 2 tyg i będziesz się cieszyć mężem? A na jak długo przyjeżdża?
    Ja to mojego narazie nigdzie nie puszcze...może na wiosnę. Bo przy dwójce dzieci będzie roboty a samej będzie ciężko bynajmniej na początku:/
    na tydzień tylko, chyba, że coś się zmieni i dadzą mu tydzień więcej jak urodzę. Odliczam czas do wiosny, bo wtedy chce zjechać na stałe i u nas szukać pracy i co jakiś czas wyskoczyć i dorobić trochę. Wtedy będziemy mogli się nacieszyć i sobą i nowym mieszkankiem, bo tak to dupa.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odpicowana :)
    Poczekam aż mi włosy wyschną, zjem, strzelę tapetę i mam nadzieję, że już będzie 14... Kurde, jak ja nie lubię tak czekać na wyjście.

Wiem, że możecie mnie uznać za walniętą, ale ja to czasami myślę, że wolałabym na ten poród czekać w szpitalu. Wiem, że zdecydowana większość z Was pisze, woli być w domu jak najdłużej, ale ze mnie to chyba taka panikara i jakoś w szpitalu mam takie większe poczucie bezpieczeństwa. Wiem, że jak coś to będę miała szybko udzieloną pomoc, taki mniejszy stres.

Mikejla, tylko nie zagadaj tego kwiatka na śmierć :D Mój to jak pojechaliśmy do Polski na 3 tygodnie, to powiedział, że jak kwiatki tego nie przeżyją, to już nie kupimy. Na szczęście dały radę, także mam towarzystwo! :D

agaton, Mikejla lubią tę wiadomość

‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: