X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala mam z 30 min bez korków,więc nie jest źle..

Kupiłam ostatnio dresik na olx używany ale jest piękny,wrócę do domku popołudniu to strzelę fotkę.
    Dziś po raz czwarty odprowadziłam mojego siostrzeńca do szkoły i po raz pierwszy nie płakał!Jestem z Niego bardzo dumna! Oczywiście musiałam użyć podstępu i jakoś Go zagadać jak już w ławce siedział(muszę wejśc z Nim do klasy bo inaczej kroku nie zrobi),udawałam,że jest mi strasznie gorąco i prosiłam aby mnie powachlował,robiłam przy tym głupie miny a On się chichrał do rozpuku,więc posłałam Mu szybkiego buziaczka i sie zmyłam.. Uffff..

Little Frog, Magnosia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Zakocona może i tak :) ale nie jestem obeznana w tych tematach jak Ty i wiem, że będę się bać i wolę pojechać i zostać odesłana niż siedzieć w domu i czekać hunc wie na co ;)
    mnie strasznie temat porodu interesuje, ciągle o tym czytam, coś oglądam i się staram dowiedzieć jak najwięcej :) Mnie się marzy poród domowy najbardziej, no ale na 1. poród to obiecałam L, że będzie DN.
    Dla mnie to jest stres niepotrzebny, często po przyjeździe do szpitala występuje tzw "syndrom IP", potrafi się całkowicie wstrzymać akcja porodowa, bo to inne miejsce, zapachy, światło jaskrawe, wypełnianie dokumentów itd itp Także ja sobie i dziecku wolę tego oszczędzić, jeśli nie ma potrzeby pilnej jazdy do szpitala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:53

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka a Ty wogóle dzisiaj mnie rozwalasz tekstami, chyba mi humor dałaś dobry na cały dzień - zapomniałam to napisać w pierwszym poście!

I wcale Cie nie uważam JA za walniętą, bo ja zrobię tak samo. Wolę czekać w szpitalu, nie będę się wymądrzać, że mogę przeczekać w domu itd, bo nie wiem co mnie czeka. Mój pierwszy poród to raz, dwa obce miejsce bo w Polsce nie jestem, poza tym mój mąż jak usłyszy, że wody odeszły na pewno od razu sam mnie spakuje do samochodu.
    Zazdroszczę co niektórym tego chłodnego podejścia, ale ja jednak zrobię jak mówie.

ZakręconaOna, soraya lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ale skąd wiesz, że taki syndrom Ci się włączy?
    Z resztą, pisać to my sobie tutaj możemy, zobaczymy jak Ci wody faktycznie odejdą, czy będziesz w stanie spokojnie w domu czekać ;)

polkosia, soraya lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie Ty podstepna kobieto!;)
    Ja to powiem wam jestem podekscytowana tym,ze to tak nie wiadomo kiedy się stanie,kiedy te wody odejdą,kiedy się zacznie:)

Lexie lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, ja sama dziś mam całkiem niezły humor :D Także cieszę się jak mi się kogoś udało zarazić :)

Ja niestety będę zmuszona przyjąć to właśnie na chłodno i jechać dopiero jak zadzwonię i uprzejme panie stwierdzą, że to jest już najlepszy czas... byleby tylko nie powiedziały mi, że już jest za późno i mam rodzić w domu :D

Zakocona, fajnie że nas tu uspokajasz i przedstawiasz ten bardziej opanowany punkt widzenia :) A co do tego stresu, to mnie to zastanawia czy ta sama atmosfera - w sensie światła, zapachy itp może wstrzymać tę akcję czy bardziej jakiś lęk przed szpitalami... Bo ja to chyba takiego lęku nie mam. W sumie byłam tylko dwa razy, za drugim prawie wywinęłam orła, ale nie czułam np czegoś takiego, że chcę już koniecznie do domu jak się lepiej poczułam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:00

• agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,no mnie tez Żaba dzisiaj rozwala:DD

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze narobiłam Wam ochoty na naleśniki ;) Wczoraj dodałam cukru migdałowego..matko jaki zapach i smak pyszny. Do tego był jogurt i swieze maliny z działki :)

Ogarnelam Wasze wpisy od rana, duuzo tego. Pamiętam ze Agania pisała ze z serduszkiem u małej jest ok także się ciesze bardzo, no i powodzenia na wizycie!

U mnie z seksem lipnie ze wzgl.na szyjkę chociaż ochota jest.. ale jeszcze minimum z 4 tyg. wytrzymać trzeba :)

Ja do szpitala mam max. 10-15 minut autem. Ciekawa jestem zachowania męża podczas jazdy :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy wlaczasz kamerkę i dajesz relacja live na forum hahaha

• zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Zakocona, ale skąd wiesz, że taki syndrom Ci się włączy?
    Z resztą, pisać to my sobie tutaj możemy, zobaczymy jak Ci wody faktycznie odejdą, czy będziesz w stanie spokojnie w domu czekać ;)
    od tego już pisałam, że mam położną wykupioną ;) Pojadę dopiero wtedy, kiedy ona mi da sygnał, że mam jechać. Jeśli przejdę kwalifikację w nd, to mnie np ominie cała papierkologia, którą większość z was będzie musiała przejść, a w Zośce też inne są warunki na IP niż w byle szpitalu, bo to szpital, który nastawiony jest bardzo pro-dobre porody.

No, ale dla mnie koniec dyskusji :) Każda zrobi, jak będzie chciała.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Apropo kwiatków - to mój D wczoraj był w supermarkecie na zakupach i przyniósł mi jakieś chabazia :D całe zielone wysokie :D ja pytam co to? a on, no mówiłaś, że nie masz żadnego kwiatka a tak będziesz miała co robić, podlewać, oglądać :D
    Mój raz na walentynki chyba to było..kaktusa kupił. On wie ze ja kwiatki średnio lubie, tzn z podlewaniem się zapominam.. wiec kupil tego kaktusa :D Nie minelo kilka miesięcy i kaktusa ususzyłam :D

Mikejla, agaton, Little Frog, polkosia, Fatim, ZakręconaOna, estrella, IviQ, Blondik lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek,to Ty jesteś odpowiedzialna za zarazenie naleśnikami;)
    U mnie z seksem w sam raz,tak co drugi dzien,nie powiem,ze mam jakies mega wysokie libido,ale ochotę mam zdecydowanie:) dobrze,ze nie ma przeciwwskazań;)

Bąbelek lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, dobrze, że już wtedy miałam pessar, bo bym pewnie urodziła w trakcie rozpakowywania :D :P

Lexie lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, ja w domu mam same kaktusy z tego samego powodu, a i tak potrafię ususzyć :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde agaton zazdroszczę! ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni sex był czy cokolwiek tam innego..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks był dawno temu, nawet nie pamiętam, a teraz nam się mega chce, ale nie powinniśmy ;) Więc czekam do zdjęcia pessara i działamy ostro :P

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, wiedziałam ze równa z Ciebie babka :D

polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a kiedy zdejmują Ci pessar?

• Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten kwiatek jest zabójczy naprawdę, ja się wogóle na tym nie znam :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b612ad0ce0e.jpg

sprawca zamieszania :D

polkosia, ZakręconaOna, Little Frog, Bąbelek, agaton, paula1, Nynusia, ola.321, estrella, Lexie, Blondik, Magnosia lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    kurde agaton zazdroszczę! ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni sex był czy cokolwiek tam innego..
    No współczuję wszystkim,co to nie mogą,albo im sie nie chce... Mija Balbinka tez jest taka kochana,ze jak zazwyczaj wieczorem jak sie położe jest bardzo aktywna,to seks wyczuwa jakos i spokojnie sobie leży hehe:D dobre dziecko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:08

Little Frog, polkosia, Blondik lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2140 2141 2142 2143 2144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ