X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A ja właśnie odebrałam wyniki i znów ciała ketanowe 15, juz naprawde nie wiem co ja mam jeść, zeby tych cial nie bylo.
    Wiecie moze jaki wpływ maja te ciała ketanowe na dziecko?

Miałam cytować, a polubiłam przez przypadek. Agatka, ja mam zazwyczaj 50 ciał, a lekarz mówi, że one w ciąży się pojawiają. Wiem, że masz tą cukrzycę, ale 15 to chyba niegroźna liczba. A o której jesz ostatni posiłek? Bo mi ketony wychodzą, jak zjem o 20-21, a badanie mam na 8-9. Jak zjadłam coś i piłam koło północy, to ciał już nie było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    If. Godzina i przeczytałam... Wy jesteście niemożliwe hehe.

Skarby któraś pisała o naleśnikach ja właśnie dziś je planuje :)

Wiedzma co do tortów ja nienawidzę, wogole jem tylko wybrane placki, ciasta jest ich malutko. Tort na urodziny dla mnie mama robiła zawsze jeden - biszkopt, masa budyniowo maslowa, galaretka a w niej owoce no truskawki albo jagody, maliny. Tylko to toleruje i jest mniam.

O tej diecie...Cholera ja codziennie rano na śniadanie jem bułeczki maślane z nutella, wieczorem wcinam winogrono, w dodatku od trzech dni mam smaka na pepsi....ja pierdziele chyba to już przesada.

Na twardnienie brzucha mi położna dzwoniła teraz bo pytałam o nazwę ziół itd, że siemię lniane można dodać do jogurtu i tak jeść.

• zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda zrobi jak chce, jak szpital wymaga i jak doradza lekarz prowadzący :) Ja biorąc pod uwagę, że jechać będę do Zośki, nie zamierzam cmoknąć klamki i zostać odesłaną (co jest u nich normalne, bo mają za duże obłożenie) lub czekać ch wie ile na IP, bo będą przychodzić kobiety już z rozkręconą akcją porodową.

Natka88, odejście wód nie równa się akcji porodowej.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala z rana to godzina, bez korków poł godziny.

21.10.2015 Leon <3
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    My dream Ja będę miała pobierany wymaz gbs 16 stego teraz.
    Paula chcialabym tak chodzić: ( Ja chodze raz na parę dni do WC ostatnio , chce mi się czuje a za chwile przechodzi w zapomnienie ...
    to wolę chyba tak, jak ja mam, niż Ty się męczysz Kochana. Bo wtedy ciężko się poruszać nawet.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u naszej Muffinki...

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też uważam ze każda z nas zrobi jak zechce. Po prostu nasza intuicja nas nie zawiedzie.
    Nie ma co pisać że trzeba jechać /czy nie trzeba jechać bo ja np.zrobię jak mi serce podpowie. A juz wiem co mi podpowie :)

ZakręconaOna, polkosia, Little Frog, estrella lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamawiałyście ostatnio coś fajnego :) ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    Ciekawe jak u naszej Muffinki...

Ach Muffinka pewnie juz prze ;)

Paula to ty jeszcze 2 tyg i będziesz się cieszyć mężem? A na jak długo przyjeżdża?
    Ja to mojego narazie nigdzie nie puszcze...może na wiosnę. Bo przy dwójce dzieci będzie roboty a samej będzie ciężko bynajmniej na początku:/

paula1 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ni uja nie pomogło bo... mi się nie chce :P ale idę :D

No ja zamówiłam kołdrę i podusię do łóżeczka ale mój kalafior ciążowy nie zauważył, że jest do wózka :d

Porobię fotki jak będę już na nowym mieszkaniu ;)

Fatim lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma won ! <3

Paula oj no przesrana sprawa: P

Ja mam do szpitala autem /busem / karetka 10 minut:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja tez na żelaznej rodzę, ale nie mam takiej wiedzy ja Ty, ale to pewnie dlatego,ze jeszcze nie miałam spotkania z położna :)

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Miałam cytować, a polubiłam przez przypadek. Agatka, ja mam zazwyczaj 50 ciał, a lekarz mówi, że one w ciąży się pojawiają. Wiem, że masz tą cukrzycę, ale 15 to chyba niegroźna liczba. A o której jesz ostatni posiłek? Bo mi ketony wychodzą, jak zjem o 20-21, a badanie mam na 8-9. Jak zjadłam coś i piłam koło północy, to ciał już nie było.
    Ja jem kolacje tak 19-19:30, a pozniej jeszcze chrupkie pieczywo dwie kromki z almette i wędliny tak 22

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że może w ogóle nie być miejsc i Cię odeślą do innego szpitala? Położna nie gwarantuje, że Cię tam przyjmą...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze do tego wracam, ale muszę sie podzielić....byłam w sklepie i przy okazji poszłam pod kościół zobaczyć nekrolog....i sie popłakałam na sam widok zwykłej kartki....wiec chyba na serio odpuszczę ten pogrzeb...ale babcie spala, wiec widok urny nie bedzie tak przerażający jak trumny.
    Dobra nie smece idę do siostry popilnowac chłopaków....i najeść sie pączków.

Buźki i do pózniej :*

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, a dzień przed badaniem nie wykonywałaś jakichś większych ćwiczeń/sprzątania? Bo od wysiłku też się ketony pojawiają. Ja bym się nie przejmowała 15 :) Zawsze możesz lekarza zapytać, ale myślę, że nie ma się czym martwić.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zakocona ja tez na żelaznej rodzę, ale nie mam takiej wiedzy ja Ty, ale to pewnie dlatego,ze jeszcze nie miałam spotkania z położna :)
    nie miałam jeszcze spotkania z położną moją ;) Idę w nd, ale biorąc pod uwagę, że SR mam z Żelaznej i każda położna i/lub doula mówi to samo i na SR, i na różnych warsztatach, na których byłam, to nie spodziewam się, że Eliza co innego mi powie ;) One po głosie przez tel również słyszą na jakim etapie jest poród, znają się na tym mln razy lepiej niż ja, więc ja im ufam i zawierzam ich wiedzy :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że może w ogóle nie być miejsc i Cię odeślą do innego szpitala? Położna nie gwarantuje, że Cię tam przyjmą...

Niby nie gwarantuje, ale nie znam takiego przypadku z żelaznej.

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do szpitala 55 km :D
    Ale ekspresowka i droga prosta, korkow na trasie jakichs nie ma, dopiero w miescie czeka nas jedno rondo i 2 x swiatla. Generalnie w 50 min dojezdzamy. W soboty np o 10 rano 40 minut. Szybciej nam dojechac z innego miasta, niz jakbysmy jechali z ktoregos z lubelskich osiedli, bo szpital jest w centrum, a centrum praktycznie przy glownej przelotowej przez Lublin ;)
    Maz sie smieje, ze jak bedzie trzeba to i w 30 min dojedzie. Jednak chyba nie naszym samochodem haha :D

• zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, zdaję sobie sprawę, ale mam "przewagę", że na 99% zostanę zakwalifikowana do DN :)

poza tym jeśli skurcze są regularne o odpowiedniej częstotliwości, czyli, że poród jest w trakcie, a nie że się za x czasu rozkręci, to nie mają prawa odesłać :) I dlatego właśnie kupa kobiet siedzi x czasu na IP, bo za wcześnie przyjechały, a przyjmowane są kobiety, które rzeczywiście rodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:22

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ