Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:A ja właśnie odebrałam wyniki i znów ciała ketanowe 15, juz naprawde nie wiem co ja mam jeść, zeby tych cial nie bylo.
Wiecie moze jaki wpływ maja te ciała ketanowe na dziecko?
Miałam cytować, a polubiłam przez przypadek. Agatka, ja mam zazwyczaj 50 ciał, a lekarz mówi, że one w ciąży się pojawiają. Wiem, że masz tą cukrzycę, ale 15 to chyba niegroźna liczba. A o której jesz ostatni posiłek? Bo mi ketony wychodzą, jak zjem o 20-21, a badanie mam na 8-9. Jak zjadłam coś i piłam koło północy, to ciał już nie było.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
If. Godzina i przeczytałam... Wy jesteście niemożliwe hehe.
Skarby któraś pisała o naleśnikach ja właśnie dziś je planuje
Wiedzma co do tortów ja nienawidzę, wogole jem tylko wybrane placki, ciasta jest ich malutko. Tort na urodziny dla mnie mama robiła zawsze jeden - biszkopt, masa budyniowo maslowa, galaretka a w niej owoce no truskawki albo jagody, maliny. Tylko to toleruje i jest mniam.
O tej diecie...Cholera ja codziennie rano na śniadanie jem bułeczki maślane z nutella, wieczorem wcinam winogrono, w dodatku od trzech dni mam smaka na pepsi....ja pierdziele chyba to już przesada.
Na twardnienie brzucha mi położna dzwoniła teraz bo pytałam o nazwę ziół itd, że siemię lniane można dodać do jogurtu i tak jeść.
-
Każda zrobi jak chce, jak szpital wymaga i jak doradza lekarz prowadzący
Ja biorąc pod uwagę, że jechać będę do Zośki, nie zamierzam cmoknąć klamki i zostać odesłaną (co jest u nich normalne, bo mają za duże obłożenie) lub czekać ch wie ile na IP, bo będą przychodzić kobiety już z rozkręconą akcją porodową.
Natka88, odejście wód nie równa się akcji porodowej. -
ZakręconaOna wrote:My dream Ja będę miała pobierany wymaz gbs 16 stego teraz.
Paula chcialabym tak chodzić: ( Ja chodze raz na parę dni do WC ostatnio , chce mi się czuje a za chwile przechodzi w zapomnienie ...Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
I ja też uważam ze każda z nas zrobi jak zechce. Po prostu nasza intuicja nas nie zawiedzie.
Nie ma co pisać że trzeba jechać /czy nie trzeba jechać bo ja np.zrobię jak mi serce podpowie. A juz wiem co mi podpowieZakręconaOna, polkosia, Little Frog, estrella lubią tę wiadomość
-
paula1 wrote:Ciekawe jak u naszej Muffinki...
Ach Muffinka pewnie juz prze
Paula to ty jeszcze 2 tyg i będziesz się cieszyć mężem? A na jak długo przyjeżdża?
Ja to mojego narazie nigdzie nie puszcze...może na wiosnę. Bo przy dwójce dzieci będzie roboty a samej będzie ciężko bynajmniej na początku:/paula1 lubi tę wiadomość
-
Fatim ni uja nie pomogło bo... mi się nie chce
ale idę
No ja zamówiłam kołdrę i podusię do łóżeczka ale mój kalafior ciążowy nie zauważył, że jest do wózka :d
Porobię fotki jak będę już na nowym mieszkaniuFatim lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
polkosia wrote:Miałam cytować, a polubiłam przez przypadek. Agatka, ja mam zazwyczaj 50 ciał, a lekarz mówi, że one w ciąży się pojawiają. Wiem, że masz tą cukrzycę, ale 15 to chyba niegroźna liczba. A o której jesz ostatni posiłek? Bo mi ketony wychodzą, jak zjem o 20-21, a badanie mam na 8-9. Jak zjadłam coś i piłam koło północy, to ciał już nie było.
-
Przepraszam, ze do tego wracam, ale muszę sie podzielić....byłam w sklepie i przy okazji poszłam pod kościół zobaczyć nekrolog....i sie popłakałam na sam widok zwykłej kartki....wiec chyba na serio odpuszczę ten pogrzeb...ale babcie spala, wiec widok urny nie bedzie tak przerażający jak trumny.
Dobra nie smece idę do siostry popilnowac chłopaków....i najeść sie pączków.
Buźki i do pózniej :*
-
Agatka, a dzień przed badaniem nie wykonywałaś jakichś większych ćwiczeń/sprzątania? Bo od wysiłku też się ketony pojawiają. Ja bym się nie przejmowała 15
Zawsze możesz lekarza zapytać, ale myślę, że nie ma się czym martwić.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
jaroszka wrote:Zakocona ja tez na żelaznej rodzę, ale nie mam takiej wiedzy ja Ty, ale to pewnie dlatego,ze jeszcze nie miałam spotkania z położna
Idę w nd, ale biorąc pod uwagę, że SR mam z Żelaznej i każda położna i/lub doula mówi to samo i na SR, i na różnych warsztatach, na których byłam, to nie spodziewam się, że Eliza co innego mi powie
One po głosie przez tel również słyszą na jakim etapie jest poród, znają się na tym mln razy lepiej niż ja, więc ja im ufam i zawierzam ich wiedzy
-
nick nieaktualnyJa mam do szpitala 55 km
Ale ekspresowka i droga prosta, korkow na trasie jakichs nie ma, dopiero w miescie czeka nas jedno rondo i 2 x swiatla. Generalnie w 50 min dojezdzamy. W soboty np o 10 rano 40 minut. Szybciej nam dojechac z innego miasta, niz jakbysmy jechali z ktoregos z lubelskich osiedli, bo szpital jest w centrum, a centrum praktycznie przy glownej przelotowej przez Lublin
Maz sie smieje, ze jak bedzie trzeba to i w 30 min dojedzie. Jednak chyba nie naszym samochodem haha
-
polkosia, zdaję sobie sprawę, ale mam "przewagę", że na 99% zostanę zakwalifikowana do DN
poza tym jeśli skurcze są regularne o odpowiedniej częstotliwości, czyli, że poród jest w trakcie, a nie że się za x czasu rozkręci, to nie mają prawa odesłaćI dlatego właśnie kupa kobiet siedzi x czasu na IP, bo za wcześnie przyjechały, a przyjmowane są kobiety, które rzeczywiście rodzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 12:22