Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
zakocona wrote:onka, nie, nie trzeba jechać od razu. Trzeba jechać, jak skurcze są regularne co 5-6min. U nas w szpitalu by odesłali, bo skurcze rzadsze to żadna akcja porodowa jeszcze i może się rozkręcać godzinami, a po co w szpitalu w tym czasie leżeć? Ale wiadomo, co szpital, to ma inne priorytety. Ja wolę być w tym czasie w domu niż niepotrzebnie się stresować jazdą do szpitala, a potem powrotem z niego i kolejną jazdą za jakiś czas
Albo sprawdzić czy cokolwiek się dzieje po jakiś 3h, jeśli akcja nie postępuje jakkolwiek.
Nie zgadzam się, że nie trzeba od razu jechać. Ja mam 1h drogi do szpitala, więc wyruszam od razu, jakby mi wody odeszły. Skurcze mogą się pojawić w trakcie tej godziny... A moja koleżanka ostatnio rodziła, o 2 odeszły wody i bez skurczów wyszli do szpitala, a jak dojechali, to się akcja zaczęła i 2h potem miała dziecko na rękach. Ja bym chyba nie ryzykowała z czekaniem. Ale jak ktoś ma 15 minut, to co innego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:43
ZakręconaOna, onka, estrella, Magnosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
też mam tak samo, że najlepiej byłoby trzeba cały czas na kibelku siedzieć, bo non stop chce mi się siku, a parę kropli leci. W nocy praktycznie muszę co godz. wstawać. A papieru rzeczywiście masa idzie
A macie też tak, że Wam się organizm oczyszcza po jedzeniu? bo ja co zjem to za godzinę już muszę toaletę zaliczyć, a kiedyś chodziłam raz dziennie i było spokoNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
My dream Ja będę miała pobierany wymaz gbs 16 stego teraz.
Paula chcialabym tak chodzić: ( Ja chodze raz na parę dni do WC ostatnio , chce mi się czuje a za chwile przechodzi w zapomnienie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:45
-
Za Wami się normalnie nie da nadążyć!
Jak ktoś lubi Marks&Spencer, to dzisiaj zaczęły się ostatnie obniżki. Już o 9 byłam w centrum i buszowałamUpolowałam sobie kurtkę, sukienkę i mężowi kilka par spodni za bezcen (po 25-35 zł wszystko).
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nie no jak bym miała ujemne gbs wody odeszły, były czyste i nie byłoby skurczy to pewnie na spokojnie bym poczekała. ale to na prawde sporo warunków trzeba spełnić żeby od razu sie do do szpitala nie zbierac. No i na pewno dległosc tez ma znaczenie.
21.10.2015 Leon -
Agania-kciuki za wizytę!!
Jaroszka,dopiero dotarłam do twojego zdjęcia,przepięknie wyglądacie!! :*
Ja to mam cały czas mózgojada.. czytam Was,czytam,przeżywam a za chwile nie pamiętam co której odpisac..masakra!allllee zapamiętałam rozmowę o libido-ochoty na seks nie mam wogóle,jedynie na przytulanie
Mój mąż przeciwnie ale cóż.. życie
Mięsny jeż mnie strasznie rozbawił no i wierzyc mi się nie chce jak ktoś nie moze lubić tortów??!! Mnie to juz śinka na samą mysl leci..ostatnio jadłam jagodowy,chociaż kupny ale był pyyysznyyy!!
Jesli mam ochotę na słodkie to znaczy,że wymioty i biegunka już poszły w zapomnienie.. i dobrze bo przez cały dzień potem czułam się jak wyprana i wywirowana..
Czasem pobolewa mnie w pachwinach i kłuje w dole brzucha,mam więcej śluzu ale jak pisałam takiego żółto-pomarańczowego,krwi tam nie widac więc jest chyba dobrze. Trzeba wytrwac do poniedziałkowej wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:47
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Polkosia, aż 1h? A to taka odległość czy raczej ograniczenia prędkości czy korki? Ja do szpitala mam ok 25km i moja mama czasami panikuje, że to daleko i żebym lepiej wracała do Polski, bo tam od domu to mam może 10 km. Tylko z tą różnicą, że ja tu dojadę do szpitala w może 25-30 minut, a jak będą korki to może 40min, a tam jak trafię na korki to z godzinę...
Oki, spadam się prysznicować, golić itp. Później jeszcze machnę naleśniki, bo mam ciasto od wczoraj i na wizytę. Pewnie jeszcze tu zaglądnę... -
BTW, dzisiaj robią mi ogród i jestem trochę wkurzona na rozstaw roślin. Zdałam się na nich, bo ja się kompletnie na roślinach nie znam, ale wyobrażałam sobie jakoś inaczej ten układ... A oni mi pod domem w rabatce nasadzili same lilie, kiedy ja mam jeszcze po 10 donic lawendy, hortensji i innych, piękniejszych kwiatów... Ech... No nic, trzeba będzie się z tym pogodzić. Tłumaczyli to stronami świata i nasłonecznieniem. Pewnie mają rację, ale fajniej by mi się szło do drzwi między lawendami, a nie pogrzebowymi liliami.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Żabko, mam też jakieś 25 km, ale muszę przebić się przez pół stolicy... Pewnie w nocy dojazd zajmie 35-40 minut, ale w ciągu dnia przy zwykłym ruchu to 50 muszę liczyć minimum. W moim mieście nie ma szpitala...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
mój M. pojechał dziś do nas na budowę i wziął sie za robotę ;p
zamówił fachowca od prądu, zaczął sprzątać drewno. Kolejny kroczek bliżej do naszego domkuW sumie to domek stoi, tylko jeszcze tam wszystko urządzić i znaleźć worek złota na to urządzenie ;p
Nie nadążam Was czytać ;pagaton, Little Frog, Lexie lubią tę wiadomość