X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję laktator elektryczny LOVI
    nynusia rozlewaj koktajle oblejemy to z tobą :D

Nynusia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Ola tez miałaś wizytę! Jejku duzo tego dzisiaj :) dobrze, ze wsio ok!

Szczęśliwa ktoś obiecał foty w nowym wdzianku razy dwa ! :D

ola.321 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam laktator Madela Harmony. Mam nadzieje, ze bede umiala sie tym obsluzyc ;P

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh...zapomniałam dodać, że pytałam się położnej jak to wszystko wygląda i czy muszę dzwonić. No i oczywiście....jeżeli wystąpi któryś z poniższych punktów:
    - jak odejdą wody,
    - jak będą skurcze mniej więcej co 4-5 minut,
    - jak będę krwawić

Zapytałam jeszcze czy często się zdarza, że odsyłają do innego szpitala z powodu braku miejsc. To powiedziała, że może to nie jest takie częste, ale zdarza się...
    Muszę wydrukować kolejną mapkę, żeby w razie czego tam trafić, bo kompletnie nie wiemy gdzie to. Jak teraz sprawdzałam, to jakieś 50km od nas.
    Ja to jeszcze spoko, ale żeby mi tylko mąż za kierownicą na zawał nie zszedł.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczyt pazerności na słodycze, wyjadam śliwki w czekoladzie których nienawidzę :/

ZakręconaOna, onka, Little Frog lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile kosztuje ten laktator elektryczny LOVI?

• soraya Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Kolezanka tam miala jakas operacje na jajniki i chwalila opieke :) takze mam nadzieje, ze nic sie od tamtej pory nie zmienilo :)

Ja rodziłam tam poprzednio tzn. miałam cc. Trafiłam tam w Wielkim Tygodniu i było ok, mam sentyment do tego szpitala mimo niezbyt komfortowych warunków na położnictwie :(

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, koło 320zł.

Ja się dowiedziałam, że babcia znowu cierpi na bóle kręgosłupa (ma osteoporozę zaawansowaną), znowu była u lekarza, znowu dostała leki i znowu dostała skierowanie na rehabilitację. Ostatnim razem poszła na nią prywatnie, ale teraz postanowiła iść państwowo. Na skierowaniu ma "PILNA rehabilitacja". Zgadnijcie na kiedy terminy? Luty. Ja jebię..

Idę myć podłogi i potem po L do pracy, i na SR lecimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:16

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest najtaniej ten laktator http://www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/9334/lovi-laktator-dwufazowy-elektroniczny-prolactis-5-501-1-szt.html[URL/]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:20

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim Ja mam to samo z nalesnikami , zaraz będę robić bo oszaleje normalnie dzisiaj takiej ochoty mi narobilyscie a Ja fanka naleśników nie jestem i nigdy nie byłam. :D szczyt pazernosci i lakomstwa tak jak mówisz haha
    A śliwki w czekoladzie mniaaaaaaaaaam ah a nie mogę czekolady nooo !
    Chociaż przyznam się ze z 4 dni temu zjadlam parę ciastek z czekolada ale opanowalam się szybko.

Zakocona moja siostra ma RWE kulszowa i musi mieć rehabilitację bo plus cos tam ma a ma 17 lat i masakrycznie się czuje a rehabilitacja w jednym ze szpitali jak powiedzieli to na październik 2016 ! Pojebalo ich z tymi terminami ... Szukamy gdzieś indziej albo najwyżej prywatnie bo oszalec idzie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za info :-) Sporo różnych laktatorów wśród nas się znalazło :-)

Polskosie, Klementysia rośnie pięknie :-) Jeszcze chwila i będzie gotowa na spotkanie :-)

Ja do wybranego szpitala mam ok 70 km. Pierwsza córa była 3 razy wywoływana, więc mam nadzieję, że z drugim porodem zdązę tam dojechać. Jeśli mężuś będzie we wtorek jeszcze w domciu, to położna, która co tydzień mnie odwiedza, zrobi nam szybką "szkołę rodzenia" i przeszkoli męża w sposobach masażu. No i muszę dokładnie ją wypytać, kiedy wyruszyć w drogę do szpitala, zeby nie urodzić w samochodzie. Pierwszy poród był bez męża u boku i bardzo chciałabym, zeby ten już był z jego udziałem. Oby tylko był w tym czasie w Polsce...

A masujecie sobie krocze? Bo ja planuję przygodę z Aniballem.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wam umówionych położnych, mnie żadna nie chciała ze względu na niespodziewany poród :(

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to Ty pisałaś o drzemkach? Ja też kolejny dzień z rzędu zaliczyłam spanie popołudniu :) obudziła mnie położna środowiskowa, powiem Wam ze jestem serio pod wrażeniem - jest u mnie ktoś co tydzień i czuje się naprawdę zaopiekowana. choć to niby tylko doppler.

Little Frog, ZakręconaOna, lojkalojka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Ja rodziłam tam poprzednio tzn. miałam cc. Trafiłam tam w Wielkim Tygodniu i było ok, mam sentyment do tego szpitala mimo niezbyt komfortowych warunków na położnictwie :(
    Ta moja kolezanka, to na ginekologii lezala i chwalila ginekologow, ze chodzili i dbali o wszystko. Ona w tym roku jakos moze w kwietniu miala ta laparoskopie robiona, takze dosc swieze info :)

A czemu mowisz, ze warunki niekomfortowe na poloznictwie?

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka ojjj :D Ja myslalam ze to kiedys przy okazji , w zimie jak ubiore sie w te zimowe wdzianka :D

Ale mialam ogorkowa mniam <3 ale co z tego jak teraz tez chce nalesniki i sliwki w czekoladzie no ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:31

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Stokrotka chyba Ty kiedyś pisałaś o tym, że podczas ruchów małego usłyszeliście taki dźwięk jakby strzelanie palcami czy coś podobnego :) Ja też to słyszę od jakiegoś czasu codziennie jak mała się wierci ;)

Hehe tak ja pisałam i myślałam, że zgłupiałam bo nikt nie odpisał, żeby coś takiego słyszał :) Dziś znowu strzelał jak skakał, a skacze jak little frog :) Ma powera to na pewno :)
    Ogólnie już też się nie udzielam, za to nadrabiam wpisy, żeby być na bieżąco :)
    Fajny już masz tydzień <3 Ja się tak niecierpliwię, jutro dopiero 34 tydzień...ale w pon. wizyta więc chociaż dowiem się więcej co i jak :)

Laktator mam jak Nynusia ręczny z Canpolu.
    Aaaa wiece co? Wczoraj dostałam od koleżanki 6 worów (!) ciuszków... Ogólnie super, ale ja powinnam leżeć i wczoraj pół dnia z mamą segregowałyśmy to, pierzemy, a mama i mężu rozwiesza i zdejmuje, a kto to poprasuje? :) Przegięcie, Mały tego nawet nie wynosi....

PS. Babie nie dogodzisz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 16:32

soraya, estrella, Little Frog lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potrzebny bardzo jest laktator? Nie zastanawiałam się nad tym do tej pory

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, ja mam to samo. Mam położną mniej więcej w moim wieku. Ale odpowie na każde pytanie, doradzi, pomaca brzuch. Oczywiście mierzy ciśnienie i słucha serduszka małej. Nawet umówiłam się z nią tak, ze jak będę wiedziała, ze mąż będzie w domu w dniu naszego spotkania, to mam jej rano napisać smsa a ona sobie tak ustawi grafik dnia, żeby zarezerwować sobie dla nas sporo czasu, skoro tatuś nie jest jeszcze doświadczony w porodach. Ostatnio nauczyła mnie jak rozpoznawać jak leży córcia w brzuszku, więc przed naszym ostatnim wtorkowym sotkaniem wymacaliśmy z mężem brzuszek i dobrze oceniliśmy jej położenie :-) Chętniej czekam na jej wizyty niż na wizytę u gina.

onka, soraya lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię naleśniczki :)

agania, Fatim, Lexie lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie łóżeczko do nas przyjechało <3 <3 <3
    a jaki miły kurier! dziś już drugi, wcześniej dostałam paczkę od koleżanki z ubrankami - teraz już na pewno mi ubranek nie zabraknie ;)

ewwiel, Little Frog, Fatim, lojkalojka, ola.321, szczesliwa_mamusia21, Lexie, agaton, Blondik, Magnosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ