X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania super wiadomość :)
    polkosia ile waży Klementysia ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ! Znów usnelam ... Jakoś od paru dni ciągle męczy mnie spanie popoludniowe , szok.
    Zjadlam teraz zupe i czekam aż mały będzie się ruszał bo dziś kilka razy tylko się ruszył , na razie raz się ruszył po zupie .. :/ tylko raz czekam dalej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie latatory? Bo ja miałam dostać w spadku po szagierce a dziś się okazało, ze nici z tego, więc muszę jakiś wybrać...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też dziś zrobię nalesniczki ale to ze szczęścia ;)
    Mój mąż dostał prace w PL także nie musi wyjeżdżać będziemy razem caaaale dnie a do pracy będzie chodził od 3 w nocy do 9 rano za dobrą kasę także dziś świętujemy !!!! Dziewczyny nie posiadam się ze szczęścia! !!! <3

Mikejla, Little Frog, ewwiel, madu, ola.321, estrella, soraya, polkosia, zakocona, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Fatim, agania, lojkalojka, agaton, Lexie, ss, aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupowac aventa ręczny laktator

ewwiel lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania dobrze ze przynioslas z wizyty dobre informacje:) super ze serduszko ok !

agania lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia oooo to super ze druga polowka zostaje na miejscu i budżet domowy na tym zaprocentuje :) razem przy dzidziusiu razniej no i o niebo latwiej!

Nynusia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to świętuj :) to świetna wiadomość :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja Wam zazdroszczę tych wizyt. Nawet tych krótkich.

Ja też już ze swojej wróciłam. Ale u mnie położna tylko mierzy moje ciśnienie, później mierzy metrem macicę, słuchamy chwilę serduszka małej, zapyta jak się czuję i czy mam jakieś pytania, na koniec mówi, żeby nasikać do kubeczka i do następnej wizyty... Odkąd jestem w ciąży, to - że tak to ujmę - nikt mi pod majtki nie zaglądał... No tylko dwa dni po tym jak test zrobiłam i poleciałam jeszcze w Polsce do ginekologa...

Poza tym mówiła czy chcę iść na taki kurs dla przyszłych rodziców (chyba coś w rodzaju szkoły rodzenia, tylko w wersji ekspresowej - dwa spotkania chyba po 2h), ale ja zbytnio nie jestem przekonana. Po pierwsze to nie w moim języku, po drugie to nie wiem czy mój mężu da radę, a z drugiej strony to on być może też nie będzie zbyt chętny na takie coś, bo wątpię, żeby cokolwiek zrozumiał, a sama to już na bank nie pójdę.

Nynusia, jest co świętować! Świetna wiadomość. No wstawanie w środku nocy nie należy do przyjemnych, ale najważniejsze, że będziecie razem :) A wiadomo - w kupie siła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:38

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunusia, gratuluję :-) Super, ze będziecie razem i za fajną kasę :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się! nadrobiłam w większości :)

Muffinka - no to powodzenia!!! jak przeczytałam że Ci wody odeszły to przypomniało mi się jak wczoraj napisałaś że do 15-go wrzesnia będzie już 5 maluszków na świecie (po tym jak na 15 mamy termin ja i Asieńka), a ja napisałam że może będzie więcej bo jeszcze kilka dni zostało ;). Kto by pomyślał że możesz to być jeszcze Ty!!! :):)

Mam też wyniki GBSa - nie stwierdzono :D

No i byłam dziś na KTG i wizycie. Wszystko jest ok, dziwne że na KTG skurczy nie ma a jak tylko się zaczynam ruszać to zaraz mi brzuch twardnieje ;).
    No i szyjka się skraca i gin powiedziała mi że muszę się oszczędzać żeby wytrzymać do wtorku :/, tak więc będę jeszcze więcej odpoczywać :D.

słodkie mamusie - przegięłam :), zjadłam 1/6 dużego arbuza i całą paczkę mentosów. Boję się zmierzyć cukier :/ - mam nadzieję że nie będzie źle ale normalnie nie mogłam się opanować.

No i czuję że to już blisko, czuję bóle krzyża, parcie na "2", boli mnie miednica, spojenie i ból przechodzi na nogi i podbrzusze. Gdyby nie to że mam termin zaplanowany to czuję że i tak by to już długo nie potrwało...

I zapisuję wszystkie Wasze przepisy!! :)

ewwiel - ja mam laktator elektryczny LOVI :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:42

madu, estrella, soraya, Little Frog, zakocona, ewwiel, Nynusia, agaton, Lexie lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia super wiesci :)

Ja kupiłam laktator ręczny z aventu z zestawem butelek i pojemników na pokarm.

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    agania super wiadomość :)
    polkosia ile waży Klementysia ?

2365 i wg USG to 34t6d :) Wszystko OK.

zakocona, szczesliwa_mamusia21, Fatim, estrella, Mikejla, soraya, madu, onka, agania, Bąbelek, Nynusia, paula1, lojkalojka, agaton, Lexie, aanaa, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little szkoda ze wizyty za granica różnią sie tak bardzo od tych w Polsce :( no ale pocieszające jest to ze juz ostania prosta przed Nami i zaraz będziesz tulic dzidziusia do siebie ;)

ola.321 dobrze ze GBS ujemny ! i że wszystko ok ;)

ewwiel ja kupiłam laktator ręczny CANPOL BASIC żeby był bo nie wiem jak bardzo bedzie mi przydatny laktator sam w sobie . Jak bedzie duże zapotrzebowanie to wyśle męża po laktator elektryczny MEDELA MINI ELECTRIC :)

ola.321 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, super, że u was też wszystko ok :)

Ewwiel, ja też mam elektryczny z Lovi.

Nynusia, super wieści :) Wyobrażam sobie jak się możesz cieszyć :)

L może jednak jutro będzie mógł wyjść wcześniej z pracy, żeby mi pomóc ogarnąć tamto mieszkanie! Cień nadziei się pojawił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:53

polkosia, Nynusia, lojkalojka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści tu dzisiaj <3

Zakretka i dobrze śpij korzystaj jak masz potrzebę !

A ja sobie leże zaraz będę jadła ogorkowa i sprzatamy sobie z mama, jeszcze 2 dni i wraca do Polski :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Ale masz prowadzącego z tamtąd? Ja na Lubartowskiej.
    Kolezanka tam miala jakas operacje na jajniki i chwalila opieke :) takze mam nadzieje, ze nic sie od tamtej pory nie zmienilo :)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona dziękuje, ze pamiętałas o tym KTG, no zobaczymy jak to bedzie u mnie....
    Dobrze, ze u Was wszystko Ok, tak samo Polkosia, Agania i nasza mała żabka :)

Nunusia fajoskoooo z mężem sie ułożyło! To dzisiaj będziecie celebrować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:55

polkosia, zakocona, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 37 tygodniu <3 co oznacza, że jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona :D

Czytam Was na bieżąco ale produkujecie te strony w tak zastraszającym tempie, że nie jestem w stanie odpisać i wypowiedzieć na poruszane tematy. Za to dzięki nadrabianiu czas mi szybciej leci i się tak nie nudzę kiedy mąż jest w pracy :)

U mnie syndrom wicia gniazda trwa w najlepsze, jakbym mogła to bym wysprzątała całe mieszkanie ale jeszcze tydzień postanowiłam się oszczędzać... Jak ciąża będzie donoszona to codziennie wysprzątam dokładnie jedno pomieszczenie :) może to trochę przyspieszy poród... A na razie urządzaliśmy pokoik dla naszej małej, meble już są tak więc teraz muszę wszystko ładnie poukładać w szafie i komodzie :)

Jak na razie objawów za wielu nie mam... wydaje mi się jednak, że brzuch mam trochę niżej (już na wizycie ginka mówiła, że mała jest główką niżej więc coś może w tym być) poza tym co jakiś czas mam bóle jak na @, najczęściej rano no i zauważyłam większą ilość śluzu...

Dziś odebrałam wyniki GBS i niestety dodatni tak więc czeka mnie antybiotyk przy porodzie :/

Ja zdecydowałam, że będę rodzić w innym mieście niż moje więc do szpitala mam prawie 60 km... ale w ok. 1 h powinnam dojechać. Zresztą moja ginekolog mnie uspokaja, że zdążę bez problemu bo pierworódki nie rodzą w kilka godzin, raczej zajmuje to kilkanaście :)

Muffinka również trzymam kciuki i czekam na relację.

Stokrotka chyba Ty kiedyś pisałaś o tym, że podczas ruchów małego usłyszeliście taki dźwięk jakby strzelanie palcami czy coś podobnego :) Ja też to słyszę od jakiegoś czasu codziennie jak mała się wierci ;)

Nynusia gratuluję nowej pracy męża ;)

Tak ogólnie to śliczne macie pokoiki/kąciki dla swoich maluszków, śliczne brzuszki, cieszę się też, że wizyty udane i jednak więcej u nas pozytywnych informacji! Oby tak dalej :)

Więcej nie pamiętam... mam nadzieję, że uda mi się już być na bieżąco :)

Little Frog, jaroszka, ewwiel, soraya, stokrotka25, Nynusia, lojkalojka, lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety. Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) W sumie ciąża przebiega super, ja czuję się dobrze i też staram się zachować te pozytywne nastawienie, tylko zdarza mi się czasami Wam trochę pozazdrościć ;) Jeszcze troszkę i będzie po stresie :):)

Hehe, no to nasze typy chyba nie ułatwią decyzji, bo co jedna to inna firma. Ja kupiłam na wszelki wypadek elektryczny canpol easy start czy jakoś tak. Sama nie wiem czy będzie potrzebny... Ale mam nadzieję, że jak już zajdzie taka potrzeba, to się sprawdzi :)

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ