Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba też dziś zrobię nalesniczki ale to ze szczęścia
Mój mąż dostał prace w PL także nie musi wyjeżdżać będziemy razem caaaale dnie a do pracy będzie chodził od 3 w nocy do 9 rano za dobrą kasę także dziś świętujemy !!!! Dziewczyny nie posiadam się ze szczęścia! !!!Mikejla, Little Frog, ewwiel, madu, ola.321, estrella, soraya, polkosia, zakocona, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Fatim, agania, lojkalojka, agaton, Lexie, ss, aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Ale ja Wam zazdroszczę tych wizyt. Nawet tych krótkich.
Ja też już ze swojej wróciłam. Ale u mnie położna tylko mierzy moje ciśnienie, później mierzy metrem macicę, słuchamy chwilę serduszka małej, zapyta jak się czuję i czy mam jakieś pytania, na koniec mówi, żeby nasikać do kubeczka i do następnej wizyty... Odkąd jestem w ciąży, to - że tak to ujmę - nikt mi pod majtki nie zaglądał... No tylko dwa dni po tym jak test zrobiłam i poleciałam jeszcze w Polsce do ginekologa...
Poza tym mówiła czy chcę iść na taki kurs dla przyszłych rodziców (chyba coś w rodzaju szkoły rodzenia, tylko w wersji ekspresowej - dwa spotkania chyba po 2h), ale ja zbytnio nie jestem przekonana. Po pierwsze to nie w moim języku, po drugie to nie wiem czy mój mężu da radę, a z drugiej strony to on być może też nie będzie zbyt chętny na takie coś, bo wątpię, żeby cokolwiek zrozumiał, a sama to już na bank nie pójdę.
Nynusia, jest co świętować! Świetna wiadomość. No wstawanie w środku nocy nie należy do przyjemnych, ale najważniejsze, że będziecie razemA wiadomo - w kupie siła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:38
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Udało się! nadrobiłam w większości
Muffinka - no to powodzenia!!! jak przeczytałam że Ci wody odeszły to przypomniało mi się jak wczoraj napisałaś że do 15-go wrzesnia będzie już 5 maluszków na świecie (po tym jak na 15 mamy termin ja i Asieńka), a ja napisałam że może będzie więcej bo jeszcze kilka dni zostało. Kto by pomyślał że możesz to być jeszcze Ty!!!
Mam też wyniki GBSa - nie stwierdzono
No i byłam dziś na KTG i wizycie. Wszystko jest ok, dziwne że na KTG skurczy nie ma a jak tylko się zaczynam ruszać to zaraz mi brzuch twardnieje.
No i szyjka się skraca i gin powiedziała mi że muszę się oszczędzać żeby wytrzymać do wtorku, tak więc będę jeszcze więcej odpoczywać
.
słodkie mamusie - przegięłam, zjadłam 1/6 dużego arbuza i całą paczkę mentosów. Boję się zmierzyć cukier
- mam nadzieję że nie będzie źle ale normalnie nie mogłam się opanować.
No i czuję że to już blisko, czuję bóle krzyża, parcie na "2", boli mnie miednica, spojenie i ból przechodzi na nogi i podbrzusze. Gdyby nie to że mam termin zaplanowany to czuję że i tak by to już długo nie potrwało...
I zapisuję wszystkie Wasze przepisy!!
ewwiel - ja mam laktator elektryczny LOVIWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:42
madu, estrella, soraya, Little Frog, zakocona, ewwiel, Nynusia, agaton, Lexie lubią tę wiadomość
-
Fatim wrote:agania super wiadomość
polkosia ile waży Klementysia ?
2365 i wg USG to 34t6dWszystko OK.
zakocona, szczesliwa_mamusia21, Fatim, estrella, Mikejla, soraya, madu, onka, agania, Bąbelek, Nynusia, paula1, lojkalojka, agaton, Lexie, aanaa, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Little szkoda ze wizyty za granica różnią sie tak bardzo od tych w Polsce
no ale pocieszające jest to ze juz ostania prosta przed Nami i zaraz będziesz tulic dzidziusia do siebie
ola.321 dobrze ze GBS ujemny ! i że wszystko ok
ewwiel ja kupiłam laktator ręczny CANPOL BASIC żeby był bo nie wiem jak bardzo bedzie mi przydatny laktator sam w sobie . Jak bedzie duże zapotrzebowanie to wyśle męża po laktator elektryczny MEDELA MINI ELECTRICola.321 lubi tę wiadomość
-
polkosia, super, że u was też wszystko ok
Ewwiel, ja też mam elektryczny z Lovi.
Nynusia, super wieściWyobrażam sobie jak się możesz cieszyć
L może jednak jutro będzie mógł wyjść wcześniej z pracy, żeby mi pomóc ogarnąć tamto mieszkanie! Cień nadziei się pojawiłWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:53
polkosia, Nynusia, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zakocona dziękuje, ze pamiętałas o tym KTG, no zobaczymy jak to bedzie u mnie....
Dobrze, ze u Was wszystko Ok, tak samo Polkosia, Agania i nasza mała żabka
Nunusia fajoskoooo z mężem sie ułożyło! To dzisiaj będziecie celebrowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 15:55
polkosia, zakocona, Nynusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitamy się w 37 tygodniu
co oznacza, że jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona
Czytam Was na bieżąco ale produkujecie te strony w tak zastraszającym tempie, że nie jestem w stanie odpisać i wypowiedzieć na poruszane tematy. Za to dzięki nadrabianiu czas mi szybciej leci i się tak nie nudzę kiedy mąż jest w pracy
U mnie syndrom wicia gniazda trwa w najlepsze, jakbym mogła to bym wysprzątała całe mieszkanie ale jeszcze tydzień postanowiłam się oszczędzać... Jak ciąża będzie donoszona to codziennie wysprzątam dokładnie jedno pomieszczeniemoże to trochę przyspieszy poród... A na razie urządzaliśmy pokoik dla naszej małej, meble już są tak więc teraz muszę wszystko ładnie poukładać w szafie i komodzie
Jak na razie objawów za wielu nie mam... wydaje mi się jednak, że brzuch mam trochę niżej (już na wizycie ginka mówiła, że mała jest główką niżej więc coś może w tym być) poza tym co jakiś czas mam bóle jak na @, najczęściej rano no i zauważyłam większą ilość śluzu...
Dziś odebrałam wyniki GBS i niestety dodatni tak więc czeka mnie antybiotyk przy porodzie
Ja zdecydowałam, że będę rodzić w innym mieście niż moje więc do szpitala mam prawie 60 km... ale w ok. 1 h powinnam dojechać. Zresztą moja ginekolog mnie uspokaja, że zdążę bez problemu bo pierworódki nie rodzą w kilka godzin, raczej zajmuje to kilkanaście
Muffinka również trzymam kciuki i czekam na relację.
Stokrotka chyba Ty kiedyś pisałaś o tym, że podczas ruchów małego usłyszeliście taki dźwięk jakby strzelanie palcami czy coś podobnegoJa też to słyszę od jakiegoś czasu codziennie jak mała się wierci
Nynusia gratuluję nowej pracy męża
Tak ogólnie to śliczne macie pokoiki/kąciki dla swoich maluszków, śliczne brzuszki, cieszę się też, że wizyty udane i jednak więcej u nas pozytywnych informacji! Oby tak dalej
Więcej nie pamiętam... mam nadzieję, że uda mi się już być na bieżącoLittle Frog, jaroszka, ewwiel, soraya, stokrotka25, Nynusia, lojkalojka, lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość
-
No niestety. Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze
W sumie ciąża przebiega super, ja czuję się dobrze i też staram się zachować te pozytywne nastawienie, tylko zdarza mi się czasami Wam trochę pozazdrościć
Jeszcze troszkę i będzie po stresie
Hehe, no to nasze typy chyba nie ułatwią decyzji, bo co jedna to inna firma. Ja kupiłam na wszelki wypadek elektryczny canpol easy start czy jakoś tak. Sama nie wiem czy będzie potrzebny... Ale mam nadzieję, że jak już zajdzie taka potrzeba, to się sprawdzi