X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia - super to wygląda :)

Moja ciotka nie mogła zajść w ciążę po cc, miała zrosty, laparoskopię i nic to nie pomogło. Siostra mojego męża teraz przez to samo przechodzi. Ale za to kuzynka ma dwójkę dzieci, a inna ciotka trójkę i wszystkie porody cc, także pewnie zależy.

Co do wózka Nenki, to mi się średnio podoba, ale kwestia gustu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:31

Magnosia lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, pięknie to wygląda :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratuluję !!! Na pewno się cudownie czujesz mając obok siebie Aurelke :) <3

Paula śliczny brzusio i piękne rzeczy dla małej księżniczki :)

Magnosiu pięknie wszystko wygląda bardzo mi się podoba.

Natka u Ciebie też bardzo piękny pokoik i te kropasy super !!!

Magnosia, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Ojej, jaroszka, bardzo współczuję :( Ja nigdy zaparć nie miałam, ale jak pracowałam jako dietetyk, to się nasłuchałam...a próbowałaś na czczo kiwi skropione oliwą? Albo ananas? Niektórym moim klientom pomagało.

Mega body wrzuciła dzisiaj moja znajoma - jakbym miała córeczkę, to bym kupiła :D
    mtwe2h.png

No to widzę, że mamy wspólnych znajomych, tzn. Tatuś tej małej jest moim kolegą z pracy. Mamusi nie znam osobiście, ale zdjęcie na FB widziałam :D Świetne body :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    No to widzę, że mamy wspólnych znajomych, tzn. Tatuś tej małej jest moim kolegą z pracy. Mamusi nie znam osobiście, ale zdjęcie na FB widziałam :D Świetne body :D

O, proszę, świat jest mały :D Ja z mamą małej studiowałam, taty nie znam.

FreshMm, IviQ lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczyny, świat jest mały. Czasem zastanawiam się, czy mnie ktoś na forum nie wyśledził, nie poznał po zdjęciach, wpisach itp... No ale nawet jeśli, to trudno ;)

A tak w ogóle, to ostatnio jestem w dziwnym stanie psychicznym. Niemal całą ciążę siedziałam sobie spokojnie w domku, czytałam, kompletowałam wyprawkę itp.
    A ostatnio tak mnie nosi... Nie potrafię wysiedzieć, pomimo, że ledwie chodzę. Mam milion myśli w głowie, planów, założeń. Zatęskniłam nawet za swoją pracą. Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:41

IviQ lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, spróbuje z tym kiwi i syropkiem. Czopki nie pomagają....palec w pupę trochę tak....

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie byłam w biedronie, kupiłam chusteczki z DADY z pudełkiem i płyn do płukania JELP. O dziwo jeszcze były :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Oj tak dziewczyny, świat jest mały. Czasem zastanawiam się, czy mnie ktoś na forum nie wyśledził, nie poznał po zdjęciach, wpisach itp... No ale nawet jeśli, to trudno ;)

Nawet jeśli... chyba nic złego tutaj nie robimy? :) Nie mamy się czego wstydzić :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Co do próżnociągu, to tak jak już dziewczyny niektóre pisały, czasem nie ma wyjścia. Na cc jest za późno, bo dziecko już jest w kanale rodnym, i wtedy to jedyne wyjście...

Naprawdę po cc jest utrudnione zajście w ciążę? Nie spotkałam się z taką opinią nigdy. Moja siostra miała 3 cesarki, szwagierka 2. Ale nigdy nie szukałam informacji na ten temat.

Nenka wstawiła na fb swoje "niegów..." Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.

No ale teraz coś przyjemniejszego. Wczoraj przyszła do nas karuzela. Jaka to radość była ;) Wiem, że już wklejałam zdjęcie łóżeczka, ale teraz z obrazkami i karuzelą... Nie mogę się powstrzymać...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81899a01c499.jpg

Oj mysle, ze te 20% to zdecydowanie zawyżona liczba.
    Magnosia spokojnie, na karowej naprawde świetnie robią cc, tym bardziej, ze będziesz miała na zimno, to sie przyloza ;) ja po cc zaszlam dwa razy w ciąży i jakos sie szczególnie nie przykladalam i o jedna starałam sie 3 miesiące, a o druga od razu pyklo ;)

Pytanie mam czy te cotton bolls dają dużo swiatla, bo ja chce cos co w nocy wlacze i drugie pytanie co to sa NIEGI, aż z ciekawości przylacze sie do fb ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niegó(wno) chyba :D :P

20 cotton balls daje sporo światła, 10 tak, że widzisz co gdzie jest, ale jest ciemno :) Zależy też na jaki metraż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:46

Mikejla lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niegó(wno) chyba :D :P

20 cotton balls daje sporo światła.
    Aaa ok to niegowno, znaczy sie nie czarne ;)
    No to chyba sobie daruje te cotton balls

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dzięki ;) Jestem pozytywnie nastawiona do cc, ale zawsze lepiej się robi, jak usłyszę coś takiego.

Ja cotton mam 20 sztuk, dają przyjemne, nierażące światło, ale mogłyby być ciemniejsze. W nocy do karmienia będę chyba używała gwiazdki z Ikea. Może dziesięć sztuk byłoby lepszym rozwiązaniem.

Ano "niegó(wno)" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:09

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :) jestem i ja :) pora brać się za obiadek bo mężu szybciej będzie, ogolic się.żeby czasu nie tracić jak wróci :D

Któraś pisała o magnezem, ja zwiększyłam dawkę do 4, bo skurcze lydek są dla mnie tak bolesne, że nie dałabym rady.

Co do przesypiam nocy - dopóki nie wróciłam do pl na te wakacje to tez tak było, teraz widzicie ile śpię. Musiałam się porządnie zmęczyć

Nenki ja juz nie pamiętam nawet o co poszło dokładnie.

Dziewczyny przyszło awizo do mnie w pl, czy dadzą paczkę mojemu bratu?

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agatka, dzięki ;) Jestem pozytywnie nastawiona do cc, ale zawsze lepiej się robi, jak usłyszę coś takiego.

Ja cotton mam 20 sztuk, dają przyjemne, nie rażące światło, ale mogłyby być ciemniejsze. W nocy do karmienia będę chyba używała gwiazdki z Ikea. Może dziesięć sztuk byłoby lepszym rozwiązaniem.

Ano "niegó(wno)" :)

Magnosia ja bylam naprawde pozytywnie zaskoczona cc, naprawde zrobili z tego magiczną chwile, mimo silnego swiatla i samej perspektywy operacji. Bylo dużo śmiechu, zagadywali mnie, rozśmieszali bylo milo ;)

Magnosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, jak przychodziło do mnie awizo, to czasem odbierał mąż. U nas patrzą, czy w dowodzie jest ten sam adres.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jestem z Tobą !!!! Ty wiesz!
    Tule i całuje :*

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź :) No bo jak mu baba odmówi, bo powie, że polecony jest do mnie, no to będę w dupce, bo to wszystkie rzeczy dla maluszka zamawiam tam

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nawet nie wiesz, jak mnie cieszą Twoje wpisy na temat cc. W końcu grunt, to dobre nastawienie.

:* :* :*

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wyjdzie klikalny (Zakocona, naprawdę się staram! :) ), ale właśnie upolowałam taki kombinezonik:
    http://olx.pl/oferta/next-kombinezon-jesien-zima-CID88-IDbw41L.html#61e8591f86/

edit: No i mi nie wyszedł klikalny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:40

zakocona lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ