Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w 35 tygodniu!
Muffinka - ogromne gratulacje! Jak fajnie, że już możesz tulić malutką. Dobrze, że wszystko ok)
Natka - śliczny pokoik, a dywan rewelacyjny!
Ja się depiluję, nogi i pachy, bikini jeszcze się nie odważyłam
Co do próżnociągu, to raczej nie będzie możliwości odmówić i zażyczyć cc, bo wtedy decyzja jest błyskawiczna, a dziecko na tyle nisko, że na cc jest już na za późno. Miejmy nadzieję, że nas to ominie, ale jak widać po Muffince - dały radę i ważne, że obie zdrowe
Ja bardzo nie chciałabym cc - raz, że okropnie boję się strzykawek, a dwa - moje dwie znajome po cc, nie mogą zajść w drugą ciążę. Szacuje się, że ok. 20% kobiet po cc, może nie mieć więcej dzieci. Wiadomo, że jeżeli są wskazania medyczne to nie ma wyjścia, ale cc na życzenie to dla mnie głupota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:58
IviQ lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Muffinka wspaniała wiadomość gratulacje :*
A wy o cipeczkach ... No dobra moja jest w oczekiwaniu na golenie aż maz w końcu bedzie miał czasmoze jutro ?
Wczoraj na SR było o karmieniu piersią i o diecie dla matek karmiących. Moje drogie według najnowszych zaleceń nie ma czegoś takiego jak dieta podczas karmienia - jemy wszystko na co mamy ochotę :p położna nam powiedziała, ze jak któraś koleżanka bedzie sie madralowac to pokazać jej poniższy link:
http://forumpoloznych.wum.edu.pl/zywienie-kobiet-okresie-karmienia-piersia//
Normalnie w szoku byłam co ona gadała....
Np bezpieczne leki paracetamol, ketanol i diclofena, która jednak wydawała mi sie zabroniona....
Co jeszcze....ze nawał często sie ma od niemiejetnego przystawiania do piersi , na bolące brodawki smarowanie pokarmem swoim, kremem z lanolina i to niekoniecznie tym na M - tak powiedziałaa i zaparzona szałwia....
Mówiła ciekawostkę o laktatorach, ze wszystkie maja uniwersalna końcówkę w rozmiarze 19, a bardzo rzadko która kobieta ma pasująca pierś i powinnismy pytać o rozmiar 24 ( mamy dostępne 21 i 24)
Mrożone, chłodzone mleko podgrzewamy max do 70 stopni.....hmmmm co jeszcze....
Słoiczki te ktore mozna podawać od 4 miesiąca sa dla maluchów karmionych mieszanka, czyli mm i piersią. Jak karmimy piersią to inne jedzenie wprowadzamy dopiero po pół roku.
To chyba wszystko najważniejsze....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:57
polkosia, Bąbelek, Pchełka, stokrotka25, estrella, lojkalojka, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość
-
Jem ciasteczka owsiane a kot razem ze mną no bo biedaczyna nie ma co jeść
a jak się ślini :o
Kciukaski za wizyty
My może dziś odbierzemy autkopoza tym rano obudziły mnie psy bo młoda do szkoły jeździ...ten jazgot to koszmar...piski i wgl...ja nie wiem jak moje dziecko będzie tu spać. A moja mama chce na dwie noce na początku przyjechać...eee już widzę jak kłóci się z matką R ze nie możemy spokojnie spać
Teraz R zaczyna robić centralne a kierownik nagle każe przyjść do pracy w sobote. I jak od wczoraj zamiast 10h miał robić 8 tak dalej te dyche robią...i jeszcze umowę ma do 14.09 i nie wiadomo czy przedłużą...masakra...jeszcze brakuje takich problemów...bo szef myśli o zastąpieniu jego na maszynie ukraincami...ehhIviQ lubi tę wiadomość
-
No a ja wczoraj wróciłam o 21 i siedziałam w kiblu do 23....takie mam kur.... zaparcia
Płakałam na tym kiblu normalnie, krew poszła, brzuch spięty....parłam i bałam sie, ze urodzę....masakra....
Michał chyba sie wymęczył ze mną, bo nic sie nie ruszał potem w łożku i noc tez ładnie przespał....dopiero teraz sie rozpycha...
Dziewczynki zaparcia to okropna rzecz juz naprawdę wolałabym zeby mnie plecy bolały albo zgagę miec.... -
jaroszka wrote:No a ja wczoraj wróciłam o 21 i siedziałam w kiblu do 23....takie mam kur.... zaparcia
Płakałam na tym kiblu normalnie, krew poszła, brzuch spięty....parłam i bałam sie, ze urodzę....masakra....
Michał chyba sie wymęczył ze mną, bo nic sie nie ruszał potem w łożku i noc tez ładnie przespał....dopiero teraz sie rozpycha...
Dziewczynki zaparcia to okropna rzecz juz naprawdę wolałabym zeby mnie plecy bolały albo zgagę miec....
Jaroszka a czopki ci nie pomagają?
Wiem, ze w szpitalach u ludzi po operacjach, pobudza sie wyproznienie poprzez wkladanie palucha do pupy, moze kup rękawiczki medyczne i tak sobie pomóż? -
Ojej, jaroszka, bardzo współczuję
Ja nigdy zaparć nie miałam, ale jak pracowałam jako dietetyk, to się nasłuchałam...a próbowałaś na czczo kiwi skropione oliwą? Albo ananas? Niektórym moim klientom pomagało.
Mega body wrzuciła dzisiaj moja znajoma - jakbym miała córeczkę, to bym kupiła
Little Frog, nat_alia, mała.mi, Nynusia, paula1, FreshMm, jaroszka, estrella, agaton, lojkalojka, soraya, Blondik, Lexie, ZakręconaOna, IviQ lubią tę wiadomość
-
To my w 38 tygodniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dce558e12fce.jpg
A tu dzisiejsze zakupki wyprzedażowe w tesco: jedna sukieneczka 14 zł, a drugi komplet bluzeczka + spodenki 18 zł, czapeczka 7 zł. Jestem zadowolona, bo na wiosnę w sam raz, do tego rajstopki, sweterek...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0d7c255af2.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4064c66bf11e.jpg
Green ja też tak mam, że co zjem to mnie czyści zaraz, dzisiaj ledwo do łazienki zdążyłam po nocy.
Jaroszka współczuje Ci tych zaparć...Wredotka, Little Frog, polkosia, nat_alia, Bąbelek, Magnosia, Nynusia, zakocona, Mikejla, jaroszka, estrella, Lucy7, BATTINKA, agaton, lojkalojka, Blondik, Lexie, PauLLa, lili_madlen lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
jaroszka wrote:No a ja wczoraj wróciłam o 21 i siedziałam w kiblu do 23....takie mam kur.... zaparcia
Dziewczynki zaparcia to okropna rzecz juz naprawdę wolałabym zeby mnie plecy bolały albo zgagę miec....
Na temat zaparc moge Ci powiedziec sporo,bo i przed ciaza jak i w jej trakcie potrafie nie zalatwiac sie i 2 tyg. Zadna zmiana diety nie pomaga,zadne specyfiki, soki z kapusty czy inne. Jedyne co ratuje sytuacje to syrop Lactulosum - dozwolony w ciazy lub ziola przeczyszczajace (moja lekarka uwaza,ze lepiej wypic dwa kubki ziol niz dwa tygodnie sie nie wyproznic). Sprobuj z syropem, naprawde polecam.jaroszka lubi tę wiadomość
-
Dobry !
Paula ale brzusio cuuudny !Ciesz sie nim jeszcze bo juz tuż tuż
Jaroszka bidulko Ty to sie masz z tymi zaparciami ...Szkoda ze nic ci nie pomaga i musisz sie tak meczyc ...
Co do bezsennsosci mi tez towarzyszyla a teraz od tygodnia juz zasypiam , 2x na siku i spie do 10A co ! Choc w pon D zaczyna pierwsze zmiany to pewnie bede sie przebudzac na jakies jedzonko o 6
Piąteczek kochane ! Pracujacym zycze szybkiego konca pracy , a wizytujacym kciukaski :*
paula1, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula - ja tez szybciutenko wstawalam dzisiaj z lozka, gacie w biegu juz sciagalam doslownie
Piekny brzuszek i wspaniale ubranka
Wredotka haha ja tez chce takie body
Jaroszka wspolczuje, ja nie wiem co to sa zaparcia. Nigdy nie mialam problemu z tym,a w ciazy to chyba moj organizm wszystko traktuje jak srodki przeczyszczajace, nawet czekolade
paula1 lubi tę wiadomość
-
Co do próżnociągu, to tak jak już dziewczyny niektóre pisały, czasem nie ma wyjścia. Na cc jest za późno, bo dziecko już jest w kanale rodnym, i wtedy to jedyne wyjście...
Naprawdę po cc jest utrudnione zajście w ciążę? Nie spotkałam się z taką opinią nigdy. Moja siostra miała 3 cesarki, szwagierka 2. Ale nigdy nie szukałam informacji na ten temat.
Nenka wstawiła na fb swoje "niegów..." Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.
No ale teraz coś przyjemniejszego. Wczoraj przyszła do nas karuzela. Jaka to radość byłaWiem, że już wklejałam zdjęcie łóżeczka, ale teraz z obrazkami i karuzelą... Nie mogę się powstrzymać...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81899a01c499.jpg
Wredotka, polkosia, Little Frog, Nynusia, FreshMm, Bąbelek, paula1, jaroszka, jacusianka, zakocona, Mikejla, my dream, estrella, BATTINKA, stokrotka25, ola.321, agaton, soraya, lojkalojka, Blondik, Lexie, ~Rewianka~, miska2503, annggela, PauLLa, onka, nat_alia, madu, lili_madlen lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.