X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Nenka się nazywa na FB? :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    no cóż... jakoś nie chce mi się komentować jej zachowania ;)
    A co tam się dzieje na tym fb? ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    A co tam się dzieje na tym fb? ;)

Nic złego :) nie chce mi się komentować jej zachowania tak w ogólności :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A jak Nenka się nazywa na FB? :P

Marzena Theuss

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to nenka usunęła swój profil, po tym jak nazwala nas jakimiś posranmi laskami, za jakies czarne gowno. ;)tak w skrócie

polkosia, Mikejla, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mnie chyba ominęło :) podpadła jakoś na forum ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, szkoda zachodu :) Nie była warta awantura niczyjej uwagi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 35 tygodniu!

Muffinka - ogromne gratulacje! Jak fajnie, że już możesz tulić malutką. Dobrze, że wszystko ok :))

Natka - śliczny pokoik, a dywan rewelacyjny!

Ja się depiluję, nogi i pachy, bikini jeszcze się nie odważyłam :P

Co do próżnociągu, to raczej nie będzie możliwości odmówić i zażyczyć cc, bo wtedy decyzja jest błyskawiczna, a dziecko na tyle nisko, że na cc jest już na za późno. Miejmy nadzieję, że nas to ominie, ale jak widać po Muffince - dały radę i ważne, że obie zdrowe :)

Ja bardzo nie chciałabym cc - raz, że okropnie boję się strzykawek, a dwa - moje dwie znajome po cc, nie mogą zajść w drugą ciążę. Szacuje się, że ok. 20% kobiet po cc, może nie mieć więcej dzieci. Wiadomo, że jeżeli są wskazania medyczne to nie ma wyjścia, ale cc na życzenie to dla mnie głupota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:58

IviQ lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Muffinka wspaniała wiadomość gratulacje :*

A wy o cipeczkach ... No dobra moja jest w oczekiwaniu na golenie aż maz w końcu bedzie miał czas ;) moze jutro ?

Wczoraj na SR było o karmieniu piersią i o diecie dla matek karmiących. Moje drogie według najnowszych zaleceń nie ma czegoś takiego jak dieta podczas karmienia - jemy wszystko na co mamy ochotę :p położna nam powiedziała, ze jak któraś koleżanka bedzie sie madralowac to pokazać jej poniższy link:

http://forumpoloznych.wum.edu.pl/zywienie-kobiet-okresie-karmienia-piersia//

Normalnie w szoku byłam co ona gadała....

Np bezpieczne leki paracetamol, ketanol i diclofena, która jednak wydawała mi sie zabroniona....

Co jeszcze....ze nawał często sie ma od niemiejetnego przystawiania do piersi , na bolące brodawki smarowanie pokarmem swoim, kremem z lanolina i to niekoniecznie tym na M - tak powiedziała :) a i zaparzona szałwia....
    Mówiła ciekawostkę o laktatorach, ze wszystkie maja uniwersalna końcówkę w rozmiarze 19, a bardzo rzadko która kobieta ma pasująca pierś i powinnismy pytać o rozmiar 24 ( mamy dostępne 21 i 24)
    Mrożone, chłodzone mleko podgrzewamy max do 70 stopni.....hmmmm co jeszcze....
    Słoiczki te ktore mozna podawać od 4 miesiąca sa dla maluchów karmionych mieszanka, czyli mm i piersią. Jak karmimy piersią to inne jedzenie wprowadzamy dopiero po pół roku.
    To chyba wszystko najważniejsze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:57

polkosia, Bąbelek, Pchełka, stokrotka25, estrella, lojkalojka, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, widzę, że to samo co w Zosieńce :)
    a w ogóle to mijałam dziś taka laskę w rudych, krótkich, podobnych do Twoich włosach i od razu pomyślałam o Tobie ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem ciasteczka owsiane a kot razem ze mną no bo biedaczyna nie ma co jeść :D a jak się ślini :o

Kciukaski za wizyty ;)

My może dziś odbierzemy autko :D poza tym rano obudziły mnie psy bo młoda do szkoły jeździ...ten jazgot to koszmar...piski i wgl...ja nie wiem jak moje dziecko będzie tu spać. A moja mama chce na dwie noce na początku przyjechać...eee już widzę jak kłóci się z matką R ze nie możemy spokojnie spać:D
    Teraz R zaczyna robić centralne a kierownik nagle każe przyjść do pracy w sobote. I jak od wczoraj zamiast 10h miał robić 8 tak dalej te dyche robią...i jeszcze umowę ma do 14.09 i nie wiadomo czy przedłużą...masakra...jeszcze brakuje takich problemów...bo szef myśli o zastąpieniu jego na maszynie ukraincami...ehh

IviQ lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja wczoraj wróciłam o 21 i siedziałam w kiblu do 23....takie mam kur.... zaparcia :(
    Płakałam na tym kiblu normalnie, krew poszła, brzuch spięty....parłam i bałam sie, ze urodzę....masakra....
    Michał chyba sie wymęczył ze mną, bo nic sie nie ruszał potem w łożku i noc tez ładnie przespał....dopiero teraz sie rozpycha...
    Dziewczynki zaparcia to okropna rzecz juz naprawdę wolałabym zeby mnie plecy bolały albo zgagę miec....:(

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    No a ja wczoraj wróciłam o 21 i siedziałam w kiblu do 23....takie mam kur.... zaparcia :(
    Płakałam na tym kiblu normalnie, krew poszła, brzuch spięty....parłam i bałam sie, ze urodzę....masakra....
    Michał chyba sie wymęczył ze mną, bo nic sie nie ruszał potem w łożku i noc tez ładnie przespał....dopiero teraz sie rozpycha...
    Dziewczynki zaparcia to okropna rzecz juz naprawdę wolałabym zeby mnie plecy bolały albo zgagę miec....:(

Jaroszka a czopki ci nie pomagają?
    Wiem, ze w szpitalach u ludzi po operacjach, pobudza sie wyproznienie poprzez wkladanie palucha do pupy, moze kup rękawiczki medyczne i tak sobie pomóż?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, jaroszka, bardzo współczuję :( Ja nigdy zaparć nie miałam, ale jak pracowałam jako dietetyk, to się nasłuchałam...a próbowałaś na czczo kiwi skropione oliwą? Albo ananas? Niektórym moim klientom pomagało.

Mega body wrzuciła dzisiaj moja znajoma - jakbym miała córeczkę, to bym kupiła :D
    mtwe2h.png

Little Frog, nat_alia, mała.mi, Nynusia, paula1, FreshMm, jaroszka, estrella, agaton, lojkalojka, soraya, Blondik, Lexie, ZakręconaOna, IviQ lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w 38 tygodniu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dce558e12fce.jpg

A tu dzisiejsze zakupki wyprzedażowe w tesco: jedna sukieneczka 14 zł, a drugi komplet bluzeczka + spodenki 18 zł, czapeczka 7 zł. Jestem zadowolona, bo na wiosnę w sam raz, do tego rajstopki, sweterek...:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0d7c255af2.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4064c66bf11e.jpg

Green ja też tak mam, że co zjem to mnie czyści zaraz, dzisiaj ledwo do łazienki zdążyłam po nocy.

Jaroszka współczuje Ci tych zaparć...

Wredotka, Little Frog, polkosia, nat_alia, Bąbelek, Magnosia, Nynusia, zakocona, Mikejla, jaroszka, estrella, Lucy7, BATTINKA, agaton, lojkalojka, Blondik, Lexie, PauLLa, lili_madlen lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:

Na temat zaparc moge Ci powiedziec sporo,bo i przed ciaza jak i w jej trakcie potrafie nie zalatwiac sie i 2 tyg. Zadna zmiana diety nie pomaga,zadne specyfiki, soki z kapusty czy inne. Jedyne co ratuje sytuacje to syrop Lactulosum - dozwolony w ciazy lub ziola przeczyszczajace (moja lekarka uwaza,ze lepiej wypic dwa kubki ziol niz dwa tygodnie sie nie wyproznic). Sprobuj z syropem, naprawde polecam.

jaroszka lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ! :)
    Paula ale brzusio cuuudny ! <3 Ciesz sie nim jeszcze bo juz tuż tuż :D

Jaroszka bidulko Ty to sie masz z tymi zaparciami ... :( Szkoda ze nic ci nie pomaga i musisz sie tak meczyc ... :(

Co do bezsennsosci mi tez towarzyszyla a teraz od tygodnia juz zasypiam , 2x na siku i spie do 10 <3 A co ! Choc w pon D zaczyna pierwsze zmiany to pewnie bede sie przebudzac na jakies jedzonko o 6 :D

Piąteczek kochane ! Pracujacym zycze szybkiego konca pracy , a wizytujacym kciukaski :*

paula1, IviQ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ja tez szybciutenko wstawalam dzisiaj z lozka, gacie w biegu juz sciagalam doslownie :P
    Piekny brzuszek i wspaniale ubranka :)

Wredotka haha ja tez chce takie body :D

Jaroszka wspolczuje, ja nie wiem co to sa zaparcia. Nigdy nie mialam problemu z tym,a w ciazy to chyba moj organizm wszystko traktuje jak srodki przeczyszczajace, nawet czekolade :/

paula1 lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do próżnociągu, to tak jak już dziewczyny niektóre pisały, czasem nie ma wyjścia. Na cc jest za późno, bo dziecko już jest w kanale rodnym, i wtedy to jedyne wyjście...

Naprawdę po cc jest utrudnione zajście w ciążę? Nie spotkałam się z taką opinią nigdy. Moja siostra miała 3 cesarki, szwagierka 2. Ale nigdy nie szukałam informacji na ten temat.

Nenka wstawiła na fb swoje "niegów..." Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.

No ale teraz coś przyjemniejszego. Wczoraj przyszła do nas karuzela. Jaka to radość była ;) Wiem, że już wklejałam zdjęcie łóżeczka, ale teraz z obrazkami i karuzelą... Nie mogę się powstrzymać...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81899a01c499.jpg

Wredotka, polkosia, Little Frog, Nynusia, FreshMm, Bąbelek, paula1, jaroszka, jacusianka, zakocona, Mikejla, my dream, estrella, BATTINKA, stokrotka25, ola.321, agaton, soraya, lojkalojka, Blondik, Lexie, ~Rewianka~, miska2503, annggela, PauLLa, onka, nat_alia, madu, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim - haha, no coś Ty jak to ona podpadła :) to my jej podpadłyśmy aż tak, że musiała stąd "uciekać" :) tak jak polkosia mówi, szkoda nawet tłumaczyć o co chodziło :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ