X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, wielkie gratulacje :)!! Czekamy na fotki!!

Natka, 3 dni po depilacji trzeba zrobić porządny peeling, żeby włosy nie wrastaly. Ja robię zwykłym brązowym cukrem, którego używam na co dzień :) czasem jakiś tam erosnie i trzeba wycisnąć po prostu :)

Frog, lol :D Mam nadzieję, że tak właśnie będzie :P

W nocy mnie skurcz łydki złapał :/ a stawów w palcach lewej dłoni kompletnie nie mogłam zgiac w nocy :/ ale już jest ok

Blondik, każda inaczej ma ;) Ja przeważnie śpię twardo ostatnio z przerwami na siku i też w dzień jak mam czas drzemkę łapię i generalnie mi się spać chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:46

Little Frog, Natka88 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja tak mam już od dłuższego czasu ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona mnie tez nawiedzil skurcz lydni :/ Nie jest to przyjemne :(
    I biore magnez , ale pewnie dwie tabletki to zamalo ?

Natka ja od bardzo dawna borykykalam sie ze wrastajacymi wloskami po depilacji i mimo peelingu i nawilzania rezultat byl ten sam :( Rok temu jak bylam w pl zrobilam laser na pachwiny i nogi . Bol byl przy tym niemilosierny , ale warto bylo .Co prawda musze to powtorzyc ,zeby byl lepszy efekt , bo sa jeszcze pojedyncze wloski . Czasem warto zainwestowac i miec spokoj :)

Natka88 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie spicie w dzień ?
    Ja dziś noc tez miałam przerywana ale właśnie znosna:)
    Polkosia dokładnie , co kraj to obyczaj .
    Green dobrze , ze maz cie uspokoił , tacy opanowani faceci to skarb w takich chwilach uważam ( oczywiście nie zbyt opanowani) :p
    Lojka 15 minut ? A mnie kiedyś mówili ze godzinę: o i ze one zez cały poród podobno nie dzialaja , mojej znajomej podobno przestało działać przed skurczami partymi wiec mówi ze myślała ze zejdxie jak ja rozrywalo bo wtedy spokój a nagle poczuła bol którego nie znała i mówi tragedia .
    Ja będę próbować bez zzo

green lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka Gratuluję!:) duzo zdrówka dla Ciebie i córeczki :)

Ja dziś pól nocy łaziłam, młody mi sie tak ułożył, że chyba uciskał jakiegos nerwa i tak mnie bolał krtegosłup na wysokości żeber że nie dało rady w żadnej pozycji sie ułozyć...po trzech godzinach się przestawił i juz bylo ok, mały łapserdak! ale ogólnie tez mam tak że raczej jestem cały czas śpiąca i szybko zasypiama w nocy tylko 2 x siku i to na spaniu.
    Blondik ze sposobów to ja najlepiej zasypiam przy serialu albo filmie. Jak próbuje normalnie w sypialni, to zaczyna mi sie myślec o za wielu rzeczach i też jest cięzko:)

Ja mam nadzieję, że u nas w krk nie uzywa sie tych przyżądów podczas porodu, a jesli tak to na wszelki wypadek drukowanymi wpiszę w plan porodu że się nie zgadzam. Dla mnie to jest przerażające, już wolę cc.

lojka, na te skurcze łydek to u mnie 6 tabletek magnezu i suszone morele podziałały, które mają potas, sam magnez nic mi w tej kwestii nie dawał;/

green teraz bedzie coraz więcej takich fałszywych alarmów obawiam się ;) Ale dobrze,że masz męża spokojnego :)

kciuki za wizytę Fatim i za inne wizytujące też:)
    Ja dzis tez ide ale dopiero na 16:40 zobaczymy czy dalej musze leżeć. poza tym robiłam wczoraj morfologie i wyszedł mi obniżony %lifocytów i neutrofili i zastanawiam sie czemu to ... Miała któraś z Was tak?

green, lojkalojka, Fatim lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu Ja to samo , napisze sobie plan porodu i zaznacze wielkimi literami ze kleszczowe nie wchodzi w gre a dziś dowiedzialam się o tym prozniowym i tego tez nie pozwole . Tak samo jak Ty wole cesarke w takim wypadku.

madu, polkosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.

Witam serdecznie :)

Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę :)

Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.

Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu :)
    Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
    Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy :)

Szczegóły oferty i link do licytacji:
    https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater

A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
    https://www.facebook.com/events/924899807586242/

Pozdrawiam :)

• linka220 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo kolejne dobre wieści :-) Muffinka gratulacje :-)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próżnociąg nie jest aż tak niebezpieczny jak kleszcze, ja bym się nie obawiała :) Ale mam nadzieję, że uda się SN jednak ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratulacje, całusy dla Aurelki :)

Moja niunia też nieśmiało się już przeciąga. Zaraz prowadzę synia do szkoły i wezmę się za prasowanie, dostałam 3 komplety pościeli od koleżanki, 3 kupiłam i mam już chyba dosyć :D
    Zastanawiam się nad pakowaniem torby.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wolę CC niż próżnociąg :) widziałam jak to wygląda i dziękuję bardzo niech lepiej od razu wiedzą, że jak coś nie tak to mają mnie ciąć a nie dziecko wysysać za głowę, żeby krwiaki miało i głowę dłuższą niż szerszą ;)

madu lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doradźcie mi gdzie mogę teraz kupić na promocji przez internet ubranka w rozmiarze 50 ? Chcę mieć kilka sztuk do szpitala w razie czego, bo czuję że córa może nie być długa a szkoda mi płacić w regularnej cenie ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    ja też wolę CC niż próżnociąg :) widziałam jak to wygląda i dziękuję bardzo niech lepiej od razu wiedzą, że jak coś nie tak to mają mnie ciąć a nie dziecko wysysać za głowę, żeby krwiaki miało i głowę dłuższą niż szerszą ;)
    Dokładnie ! Może bezpieczniejsze niż kleszczowe ale ogólnie nie przemawia TP do mnie , nie mialam nigdy i mieć tego nie chce . Przeraża mnie jak dzieci po tym wyglądają , mojej znajomej dziecko po kleszczowym np. Wyglądało jak bokser po walce , oczy pocięte po bokach , głową lekko wygięta ( na szczęście się uformowało wszystko) oczka popuchniete jak dwie śliwki , aż poplakalam się jak zdjęcie zobaczylam . Masakra ...
    Aż dziś napisze plan porodu i dorzuce do teczki z badaniami itp .
    Wgle jutro planuje jechać do siebie do szpitala ocenić sytuacje ,wypytac się i wgle . Dowiedzialam się ze można rodzic w wodzie , dlatego lece tam wczesniej się dowiedzieć co i jak , jaki koszt i wgle wszystko jak wyglada

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    doradźcie mi gdzie mogę teraz kupić na promocji przez internet ubranka w rozmiarze 50 ? Chcę mieć kilka sztuk do szpitala w razie czego, bo czuję że córa może nie być długa a szkoda mi płacić w regularnej cenie ;)
    Kochana wpisz w internecie , na allego np . na pewno cos znajdziesz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, nie biorę od dawna dodatkowego magnezu oprócz tego, który jest w femibion natal 2. Teraz na dodatek czas na skurcze nastał i nie będę ich hamować magnezem ;)

Mnie coś spielo kurde w karku po prawej :/ no nic, nie rozmasuje sobie tego sama. Pranie nastawilam. 2 kolejne czekają i jeszcze sprzatne dziś łazienkę i kuchnię, a potem z L (hurra!) pojadę posprzątać tamto mieszkanie i check-in zrobimy.

My plan porodu wczoraj napisaliśmy. Dzisiaj jeszcze napiszę drugi ze str fundacji rodzic po ludzku, bo mają bardziej doprecyzowany. W nd będziemy go z położną omawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:29

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę próżnociąg niż cc. Operacja nie jest dobra ani dla mnie, ani dla dziecka, szczególnie, jak już obie będziemy mega wymęczone zapewne. U nas w SR nie nastawiali nas jakoś źle na próżnociąg. Wiadomo, nie jest to najlepszy układ, ale wolę tak, niż operację. Krwiak znika w kilka tygodni i nie ma zazwyczaj żadnych konsekwencji. Ale o czym my gadamy, dziewczyny, 3 parcia i dzieciaki będą z nami :P

stokrotka25, lojkalojka, Blondik, paula1, Mikejla, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co zawarłyście w swoim planie porodu ? ja zaczęłam wypełniać plan porodu ze strony szpitala, bo podejrzewam, że innych mogą nie akceptować, ale jest bzdurnie ułożony na zasadzie ankiety i wymuszania odpowiedzi np.:

1.Proszę o uzgodnienie ze mną wszystkich procedur medycznych i informowanie mnie o aktualnej sytuacji położniczej TAK NIE

2.Chciałabym by poród przebiegał z zachowaniem intymności, w obecności tylko niezbędnych osób z personelu medycznego TAK NIE

3.Chcę skorzystać z niefarmakologicznych sposobów uśmierzania bólu (np. masaż, ciepły prysznic) TAK NIE

4.Dopuszczam możliwość skorzystania ze znieczulenia farmakologicznego, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych TAK NIE

5.W uzasadnionym medycznie przypadku zgadzam się na stymulację porodu oksytocyną TAK NIE

6.Na indukcję (wywoływanie) porodu wyrażę zgodę tylko w wyraźnych wskazaniach medycznych TAK NIE

7.Wyrażam zgodę na przebicie pęcherza płodowego tylko ze wskazań medycznych po uprzednim poinformowaniu TAK NIE

8.Chcę mieć możliwość skorzystania z dostępnych akcesoriów tj. drabinki, prysznic, worki sako, piłki, stołeczka porodowego TAK NIE

9.Rozumiem zasadność założenia mi kaniuli dożylnej (wenflonu) TAK NIE

10.Proszę o wykonanie jednorazowej lewatywy po przyjęciu do Bloku Porodowego TAK NIE

11.Ze względów higienicznych wyrażam zgodę na usunięcie owłosienia łonowego TAK NIE

12.Zgadzam się na obecność podczas porodu studentki położnictwa/ lekarza stażysty TAK NIE

13.Chcę mieć możliwość wyboru pozycji ciała przy rodzeniu dziecka
    Proponowana pozycja: _______________________________________________________ TAK NIE

14.Wyrażam zgodę na nacięcie krocza po uprzednim poinformowaniu
    * - tylko w uzasadnionym przypadku TAK* NIE

15.Wyrażam zgodę na przecięcie pępowiny przez osobę towarzyszącą TAK NIE

16.Proszę, aby po porodzie moje dziecko było ze mną nieprzerwanie przez cały czas przebywania na sali porodowej TAK NIE

17.Proszę o pomoc w przystawieniu dziecka do piersi TAK NIE

18.Proszę o zapewnienie komfortu „skóra do skóry” od razu po porodzie TAK NIE

19.Rozumiem, że w uzasadnionych przypadkach pierwszy kontakt „skóra do skóry” oraz
    przystawienie do piersi mogą ulec opóźnieniu TAK NIE

Moje dodatkowe życzenia:

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka - gratuluję!!! ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, w Zośce też jest Tak/Nie plan porodu.

Lista na 1. str uaktualniona :) PS. Dodałam też w podsumowaniu cc vs sn ilość zzo, bo ciekawa jestem, ile z nas da radę bez :P

polkosia, ja też wolę próżnociąg niż operację.

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no właśnie :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2155 2156 2157 2158 2159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ