Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muffinka, wielkie gratulacje
!! Czekamy na fotki!!
Natka, 3 dni po depilacji trzeba zrobić porządny peeling, żeby włosy nie wrastaly. Ja robię zwykłym brązowym cukrem, którego używam na co dzieńczasem jakiś tam erosnie i trzeba wycisnąć po prostu
Frog, lolMam nadzieję, że tak właśnie będzie
W nocy mnie skurcz łydki złapała stawów w palcach lewej dłoni kompletnie nie mogłam zgiac w nocy
ale już jest ok
Blondik, każda inaczej maJa przeważnie śpię twardo ostatnio z przerwami na siku i też w dzień jak mam czas drzemkę łapię i generalnie mi się spać chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:46
Little Frog, Natka88 lubią tę wiadomość
-
zakocona mnie tez nawiedzil skurcz lydni
Nie jest to przyjemne
I biore magnez , ale pewnie dwie tabletki to zamalo ?
Natka ja od bardzo dawna borykykalam sie ze wrastajacymi wloskami po depilacji i mimo peelingu i nawilzania rezultat byl ten samRok temu jak bylam w pl zrobilam laser na pachwiny i nogi . Bol byl przy tym niemilosierny , ale warto bylo .Co prawda musze to powtorzyc ,zeby byl lepszy efekt , bo sa jeszcze pojedyncze wloski . Czasem warto zainwestowac i miec spokoj
Natka88 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
A nie spicie w dzień ?
Ja dziś noc tez miałam przerywana ale właśnie znosna:)
Polkosia dokładnie , co kraj to obyczaj .
Green dobrze , ze maz cie uspokoił , tacy opanowani faceci to skarb w takich chwilach uważam ( oczywiście nie zbyt opanowani) :p
Lojka 15 minut ? A mnie kiedyś mówili ze godzinę: o i ze one zez cały poród podobno nie dzialaja , mojej znajomej podobno przestało działać przed skurczami partymi wiec mówi ze myślała ze zejdxie jak ja rozrywalo bo wtedy spokój a nagle poczuła bol którego nie znała i mówi tragedia .
Ja będę próbować bez zzogreen lubi tę wiadomość
-
muffinka Gratuluję!
duzo zdrówka dla Ciebie i córeczki
Ja dziś pól nocy łaziłam, młody mi sie tak ułożył, że chyba uciskał jakiegos nerwa i tak mnie bolał krtegosłup na wysokości żeber że nie dało rady w żadnej pozycji sie ułozyć...po trzech godzinach się przestawił i juz bylo ok, mały łapserdak! ale ogólnie tez mam tak że raczej jestem cały czas śpiąca i szybko zasypiama w nocy tylko 2 x siku i to na spaniu.
Blondik ze sposobów to ja najlepiej zasypiam przy serialu albo filmie. Jak próbuje normalnie w sypialni, to zaczyna mi sie myślec o za wielu rzeczach i też jest cięzko:)
Ja mam nadzieję, że u nas w krk nie uzywa sie tych przyżądów podczas porodu, a jesli tak to na wszelki wypadek drukowanymi wpiszę w plan porodu że się nie zgadzam. Dla mnie to jest przerażające, już wolę cc.
lojka, na te skurcze łydek to u mnie 6 tabletek magnezu i suszone morele podziałały, które mają potas, sam magnez nic mi w tej kwestii nie dawał;/
green teraz bedzie coraz więcej takich fałszywych alarmów obawiam sięAle dobrze,że masz męża spokojnego
kciuki za wizytę Fatim i za inne wizytujące też
Ja dzis tez ide ale dopiero na 16:40 zobaczymy czy dalej musze leżeć. poza tym robiłam wczoraj morfologie i wyszedł mi obniżony %lifocytów i neutrofili i zastanawiam sie czemu to ... Miała któraś z Was tak?
green, lojkalojka, Fatim lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Madu Ja to samo , napisze sobie plan porodu i zaznacze wielkimi literami ze kleszczowe nie wchodzi w gre a dziś dowiedzialam się o tym prozniowym i tego tez nie pozwole . Tak samo jak Ty wole cesarke w takim wypadku.
madu, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu.
Witam serdecznie
Jeśli mogę chciałbym zająć Wam chwilkę
Powstała bardzo szlachetna akcja pomocy Maciuś walczy o życie, która utworzyła wydarzenie jakim jest Bazarek dla Maciusia.
Na licytacji pojawiła się oferta USG 3D/4D z pełną diagnostyka stanu płodu
Można licytować wizytę która odbędzie się w "Vill-Med" W Giżycku u Dr Jarosława Leśniczaka.
Pomagamy w ten sposób Maciusiowi, a przy okazji to wielka korzyść dla Naszej maleńkiej pociechy
Szczegóły oferty i link do licytacji:
https://www.facebook.com/974773962544992/photos/gm.928954200514136/981813911840997/?type=1&theater
A oto strona bazarek Maciusia gdzie mieszczą się wszystkie licytacje:
https://www.facebook.com/events/924899807586242/
Pozdrawiam -
Muffinka gratulacje, całusy dla Aurelki
Moja niunia też nieśmiało się już przeciąga. Zaraz prowadzę synia do szkoły i wezmę się za prasowanie, dostałam 3 komplety pościeli od koleżanki, 3 kupiłam i mam już chyba dosyć
Zastanawiam się nad pakowaniem torby. -
Fatim wrote:ja też wolę CC niż próżnociąg
widziałam jak to wygląda i dziękuję bardzo niech lepiej od razu wiedzą, że jak coś nie tak to mają mnie ciąć a nie dziecko wysysać za głowę, żeby krwiaki miało i głowę dłuższą niż szerszą
Aż dziś napisze plan porodu i dorzuce do teczki z badaniami itp .
Wgle jutro planuje jechać do siebie do szpitala ocenić sytuacje ,wypytac się i wgle . Dowiedzialam się ze można rodzic w wodzie , dlatego lece tam wczesniej się dowiedzieć co i jak , jaki koszt i wgle wszystko jak wyglada -
Fatim wrote:doradźcie mi gdzie mogę teraz kupić na promocji przez internet ubranka w rozmiarze 50 ? Chcę mieć kilka sztuk do szpitala w razie czego, bo czuję że córa może nie być długa a szkoda mi płacić w regularnej cenie
-
Lojka, nie biorę od dawna dodatkowego magnezu oprócz tego, który jest w femibion natal 2. Teraz na dodatek czas na skurcze nastał i nie będę ich hamować magnezem
Mnie coś spielo kurde w karku po prawejno nic, nie rozmasuje sobie tego sama. Pranie nastawilam. 2 kolejne czekają i jeszcze sprzatne dziś łazienkę i kuchnię, a potem z L (hurra!) pojadę posprzątać tamto mieszkanie i check-in zrobimy.
My plan porodu wczoraj napisaliśmy. Dzisiaj jeszcze napiszę drugi ze str fundacji rodzic po ludzku, bo mają bardziej doprecyzowany. W nd będziemy go z położną omawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:29
-
Ja tam wolę próżnociąg niż cc. Operacja nie jest dobra ani dla mnie, ani dla dziecka, szczególnie, jak już obie będziemy mega wymęczone zapewne. U nas w SR nie nastawiali nas jakoś źle na próżnociąg. Wiadomo, nie jest to najlepszy układ, ale wolę tak, niż operację. Krwiak znika w kilka tygodni i nie ma zazwyczaj żadnych konsekwencji. Ale o czym my gadamy, dziewczyny, 3 parcia i dzieciaki będą z nami
stokrotka25, lojkalojka, Blondik, paula1, Mikejla, agaton lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
a co zawarłyście w swoim planie porodu ? ja zaczęłam wypełniać plan porodu ze strony szpitala, bo podejrzewam, że innych mogą nie akceptować, ale jest bzdurnie ułożony na zasadzie ankiety i wymuszania odpowiedzi np.:
1.Proszę o uzgodnienie ze mną wszystkich procedur medycznych i informowanie mnie o aktualnej sytuacji położniczej TAK NIE
2.Chciałabym by poród przebiegał z zachowaniem intymności, w obecności tylko niezbędnych osób z personelu medycznego TAK NIE
3.Chcę skorzystać z niefarmakologicznych sposobów uśmierzania bólu (np. masaż, ciepły prysznic) TAK NIE
4.Dopuszczam możliwość skorzystania ze znieczulenia farmakologicznego, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych TAK NIE
5.W uzasadnionym medycznie przypadku zgadzam się na stymulację porodu oksytocyną TAK NIE
6.Na indukcję (wywoływanie) porodu wyrażę zgodę tylko w wyraźnych wskazaniach medycznych TAK NIE
7.Wyrażam zgodę na przebicie pęcherza płodowego tylko ze wskazań medycznych po uprzednim poinformowaniu TAK NIE
8.Chcę mieć możliwość skorzystania z dostępnych akcesoriów tj. drabinki, prysznic, worki sako, piłki, stołeczka porodowego TAK NIE
9.Rozumiem zasadność założenia mi kaniuli dożylnej (wenflonu) TAK NIE
10.Proszę o wykonanie jednorazowej lewatywy po przyjęciu do Bloku Porodowego TAK NIE
11.Ze względów higienicznych wyrażam zgodę na usunięcie owłosienia łonowego TAK NIE
12.Zgadzam się na obecność podczas porodu studentki położnictwa/ lekarza stażysty TAK NIE
13.Chcę mieć możliwość wyboru pozycji ciała przy rodzeniu dziecka
Proponowana pozycja: _______________________________________________________ TAK NIE
14.Wyrażam zgodę na nacięcie krocza po uprzednim poinformowaniu
* - tylko w uzasadnionym przypadku TAK* NIE
15.Wyrażam zgodę na przecięcie pępowiny przez osobę towarzyszącą TAK NIE
16.Proszę, aby po porodzie moje dziecko było ze mną nieprzerwanie przez cały czas przebywania na sali porodowej TAK NIE
17.Proszę o pomoc w przystawieniu dziecka do piersi TAK NIE
18.Proszę o zapewnienie komfortu „skóra do skóry” od razu po porodzie TAK NIE
19.Rozumiem, że w uzasadnionych przypadkach pierwszy kontakt „skóra do skóry” oraz
przystawienie do piersi mogą ulec opóźnieniu TAK NIE
Moje dodatkowe życzenia:
-
Fatim, w Zośce też jest Tak/Nie plan porodu.
Lista na 1. str uaktualnionaPS. Dodałam też w podsumowaniu cc vs sn ilość zzo, bo ciekawa jestem, ile z nas da radę bez
polkosia, ja też wolę próżnociąg niż operację.ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość