X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co ja tu oko otwieram i co czytam że Aurelka już z nami :))
    Hurraaa :D
    Gratuluję Muffinka.

Nie ma jak to o 5 rano mala ma czkawkę i tak codziennie o tej samej porze ;) hehe ale ja uwielbiam JĄ czuć:*

Dziewczyny dzięki za rady,mam nadzieję że tragedii nie będzie z tym łożyskiem bo w końcu z ost Usg mala jest na 39+0 Tc wiec chyba zle odżywiona nie jest :/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy już ;)

Muffinka gratulacje:* wracaj szybko do sił :*

Hmmm czekam na kopniaczka jakiegoś albo salse pupcią w brzuszku to Mały jak na złość śpi chyba...poza tym czuje się jakby mnie tir przejechał...a może to grypsko kurcze...mdli...nie lubie takich porankow...miałam posprzątać wczoraj to stwierdziłam,że jutro będzie lepiej...dupaaa pada i już to widzę...ide dalej spać...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tyg.-21 dni do porodu wg BBF :-)

Natka pokój śliczny, w ogóle wszystkie kąciki i pokoje dla dzieciaczków, które pokazujecie są śliczne :-)

A ja się cieszę, bo pierwszy raz od dawna przespalam całą noc, tylko z jedną wizytą w toalecie :-)

Moja młoda zazwyczaj szaleje jak się kładę spać i jak coś zjem w ciągu dnia , to wtedy brzuszek cały chodzi :-)

Muffinka jak odpoczniesz i dojdziesz do siebie to czekamy na relacje :-)

No i po Waszych wczorajszych wpisach dzisiaj zabezpieczam materac na łóżko, bo wszystko nowe jest, co by od razu na wyrzucenie nie był, w razie gdyby mi wody odeszły w nocy...

Milego dnia Kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 05:32

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słońca :)
    Zgadzam się, że poród kleszczowy to co innego niż próżnociąg, vacum czy jak to się tam jeszcze zwie ;) w Warszawie też są jeszcze porody zabiegowe próżnociągiem, bo czasami jak dziecko jest już w kanale a poród nie postępuje ratują one życie, w takim przypadku na CC jest zazwyczaj za późno, bo nie będą cofać dziecka do połowy. Na szczęście kleszczy w większości szpitali już nie używają ;)

Muffinka nie mogę się doczekać relacji a jak dodasz zdjęcie to będę piszczeć :D
    Ja dzisiaj wizytuję o 12 i proszę Was o kciuki :)

Little Frog, Bąbelek, soraya, polkosia, annggela, agania, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim kciuki zaciśnięte :-)

Fatim lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, gratulacje! ;) zdrowka i szybkiego powrotu do formy ;)

Natka, piękny pokoik :)

Zakocona, jak czytam o tej depilacji, to aż mnie ciarki przechodzą.... Ale jak Cię dobrze zagadaja, to poród też jakoś pójdzie :D

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam ale dalej idę nyny, pewnie znów do 11 ;) plus godzina czytania co naskrobalyscie to akurat kolo południa będę :) moje dzieciątko grzeczne - kładzie się spac razem ze mną, wstaje kiedy ja - no życie jak w Madrycie :)

Powodzonka na wizycie :)

Fatim, BATTINKA, IviQ lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh a to możliwe , ze mój błąd:) bo Ja takiej nazwy proznociag to nie skyszalam i stad pomyslalam , ze to inna nazwa kleszczowego co w Anglii bardzo często używają dla ułatwienia porodu ... :/
    Wybaczcie za mój błąd:)
    Oby teraz mój błąd nie był ciągnięty przez wiele dziewczyn tu i tłumaczone co to proznociag:) wystarcza mi wasze informacje kochane:)

Battinka to jak core masz większą z USG niż z OM cxzy cos to jak ma być niedozywiona:) wszystko kochanie jest ok na pewno

Mika obys tak miała po porodzie z Madzia hehe: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 06:54

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)

Muffinka, gratuluje córeczki! Jak dobrze że jest już z Tobą :) Teraz nabierajcie sił... :)

Fatim powodzenia na wizycie

Synek standardowo już czkawkę zaliczył z rana :) a jak tam Wasze wiercipiętki?

Fatim lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, wielkie, wielkie gratulacje :) Dużo zdrówka dla Ciebie i Aurelki! ;)

Aaale ciężko Was nadrobić po jednym dniu nieobecności na forum... Wiem jednak, że u Was wszystko dobrze.

Agania, dobrze, że z serduszkiem to nic poważnego.

agania lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratulacje! Wracaj szybko do zdrowia i czekamy na relacje z porodu i pierwszych chwil razem :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, duża już córeczka! Super :)

Fatim, powodzenia, daj znać jak waga :)

A co do kleszczy, to w SR mówili nam, że w PL to tylko kilku starych lekarzy umie ich używać, ale raczej tego nie robią i nie uczą innych, jak to robić, bo to przeżytek i niebezpieczne, więc raczej się żadnej z nas nie przytrafią ;)

Fatim, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no to mnie uspokoiłaś, bo juz sama nazwa tych sprzętów wywołuje przerażenie :P

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na pewno, liczę na to, że przybrała na masie trochę więcej, bo ja jem jako oszalała, moja waga w końcu drgnęła w górę no i praktycznie się nie ruszam więc warunki idealne do tuczenia się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:26

polkosia, Blondik, paula1, Little Frog lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no właśnie , u nas w Pl ogólnie tego nie robią za mocno bo juz w większości szpitali jest to zabronione i jak dla mnie dobrze bo np. Tak jak mowie w Anglii używają tego notorycznie: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratulacje , dzielna mamusia !! Na medal! :)
    Oj jaka ja jestem obolala :( cala noc przekrecalam sie z boku na bok, bo ńiewygodnie mi bylo :/ boli krzyz i biodra :( chwile odpoczne i musze zmyc olej z wlosow i umyc je. Ehmmm.... Mamusia gotowa jest synku <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, co kraj to obyczaj...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratuluje !!!!! :) :) :)

Fatim trzymam kciuki, ale na pewno wszytsko bedzie ok :)

Mnie kleszcze przerazaja... mam nadzieje, ze faktycznie u nas to juz jest przezytek i nie jest stosowane. A w Anglii wiem, ze kleszcze ba porzadku dziennym :/ znajoma miala niestety taki porod.

W nocy obudzily mnie skurcze, obudzilam meza od razu, bo sie przerazilam. Ale maz mnie uspokoil, kazal gleboko oddychac, liczyc skurcze i po 30 minutach tak jak nagle sie zaczelo, tak nagle ustalo. Dobrze, ze maz opanowany (taa, zaspany taki byl i mu sie wstac nie chcialo haha ;p), bo ja bym juz byla w drodze do szpitala :p niepotrzebnie :p ale co sie strachu najadlam, to moje.

No i czysci mnie po wszystkim. Boze no az sie boje, ze organizm powoli zaczyna sie szykowac na godzine zero.

Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka pokoik elegancki :)
    Muffinka GRATULUJE :) Dochodz szybko do siebie i zdrowka .
    Fatim powodzenia na wizycie !

Ja noc przerywana ,ale znosna . Tylko bardzo bolal mnie brzuch jak na @ Ciekawe czy dam rade posprzatc dom :/
    Ciekawe jak jest u nas z uzyciem kleszczy czy proznociagu :/
    Wczoraj na wizycie uanestezjologa pytalam do jakiego rozwarcia podaja ZZO i powiedzial , ze normalnie sie nie zwleka ,ale ogolnie musi minac 15 min , zeby dobrze zadziwlalo . Ciekawe jak bedzie u mnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:40

Fatim lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, gratulacje! Niech cóerczka rośnie zdrowo! A Tobie duży siły i radości na nowej drodze życia :) Czekamy na zdjęcie Aurelii :)

Ostatnio mam problem ze spaniem (OD OK. TYGODNIA)...oczy jak 5zł do 3:30...teraz już się obudziłam i nie umiem zasnąć... I tak kolejny dzień... w ciągu dnia tez nie umiem zasnąć...Jakieś domowe sposoby na zasypianie? Już próbowałam ciepłego mleka, małż mnie drapie po pleckach...Ciepłe kąpiele...przesuwanie pory spania...zasypianie wcześniej...Jestem zombi, śpię po 3-4 godz na dobę...Tak już będzie do porodu?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ