X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co ja tu oko otwieram i co czytam że Aurelka już z nami :))
    Hurraaa :D
    Gratuluję Muffinka.

Nie ma jak to o 5 rano mala ma czkawkę i tak codziennie o tej samej porze ;) hehe ale ja uwielbiam JĄ czuć:*

Dziewczyny dzięki za rady,mam nadzieję że tragedii nie będzie z tym łożyskiem bo w końcu z ost Usg mala jest na 39+0 Tc wiec chyba zle odżywiona nie jest :/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy już ;)

Muffinka gratulacje:* wracaj szybko do sił :*

Hmmm czekam na kopniaczka jakiegoś albo salse pupcią w brzuszku to Mały jak na złość śpi chyba...poza tym czuje się jakby mnie tir przejechał...a może to grypsko kurcze...mdli...nie lubie takich porankow...miałam posprzątać wczoraj to stwierdziłam,że jutro będzie lepiej...dupaaa pada i już to widzę...ide dalej spać...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tyg.-21 dni do porodu wg BBF :-)

Natka pokój śliczny, w ogóle wszystkie kąciki i pokoje dla dzieciaczków, które pokazujecie są śliczne :-)

A ja się cieszę, bo pierwszy raz od dawna przespalam całą noc, tylko z jedną wizytą w toalecie :-)

Moja młoda zazwyczaj szaleje jak się kładę spać i jak coś zjem w ciągu dnia , to wtedy brzuszek cały chodzi :-)

Muffinka jak odpoczniesz i dojdziesz do siebie to czekamy na relacje :-)

No i po Waszych wczorajszych wpisach dzisiaj zabezpieczam materac na łóżko, bo wszystko nowe jest, co by od razu na wyrzucenie nie był, w razie gdyby mi wody odeszły w nocy...

Milego dnia Kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 05:32

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słońca :)
    Zgadzam się, że poród kleszczowy to co innego niż próżnociąg, vacum czy jak to się tam jeszcze zwie ;) w Warszawie też są jeszcze porody zabiegowe próżnociągiem, bo czasami jak dziecko jest już w kanale a poród nie postępuje ratują one życie, w takim przypadku na CC jest zazwyczaj za późno, bo nie będą cofać dziecka do połowy. Na szczęście kleszczy w większości szpitali już nie używają ;)

Muffinka nie mogę się doczekać relacji a jak dodasz zdjęcie to będę piszczeć :D
    Ja dzisiaj wizytuję o 12 i proszę Was o kciuki :)

Little Frog, Bąbelek, soraya, polkosia, annggela, agania, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim kciuki zaciśnięte :-)

Fatim lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, gratulacje! ;) zdrowka i szybkiego powrotu do formy ;)

Natka, piękny pokoik :)

Zakocona, jak czytam o tej depilacji, to aż mnie ciarki przechodzą.... Ale jak Cię dobrze zagadaja, to poród też jakoś pójdzie :D

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam ale dalej idę nyny, pewnie znów do 11 ;) plus godzina czytania co naskrobalyscie to akurat kolo południa będę :) moje dzieciątko grzeczne - kładzie się spac razem ze mną, wstaje kiedy ja - no życie jak w Madrycie :)

Powodzonka na wizycie :)

Fatim, BATTINKA, IviQ lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh a to możliwe , ze mój błąd:) bo Ja takiej nazwy proznociag to nie skyszalam i stad pomyslalam , ze to inna nazwa kleszczowego co w Anglii bardzo często używają dla ułatwienia porodu ... :/
    Wybaczcie za mój błąd:)
    Oby teraz mój błąd nie był ciągnięty przez wiele dziewczyn tu i tłumaczone co to proznociag:) wystarcza mi wasze informacje kochane:)

Battinka to jak core masz większą z USG niż z OM cxzy cos to jak ma być niedozywiona:) wszystko kochanie jest ok na pewno

Mika obys tak miała po porodzie z Madzia hehe: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 06:54

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)

Muffinka, gratuluje córeczki! Jak dobrze że jest już z Tobą :) Teraz nabierajcie sił... :)

Fatim powodzenia na wizycie

Synek standardowo już czkawkę zaliczył z rana :) a jak tam Wasze wiercipiętki?

Fatim lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, wielkie, wielkie gratulacje :) Dużo zdrówka dla Ciebie i Aurelki! ;)

Aaale ciężko Was nadrobić po jednym dniu nieobecności na forum... Wiem jednak, że u Was wszystko dobrze.

Agania, dobrze, że z serduszkiem to nic poważnego.

agania lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratulacje! Wracaj szybko do zdrowia i czekamy na relacje z porodu i pierwszych chwil razem :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, duża już córeczka! Super :)

Fatim, powodzenia, daj znać jak waga :)

A co do kleszczy, to w SR mówili nam, że w PL to tylko kilku starych lekarzy umie ich używać, ale raczej tego nie robią i nie uczą innych, jak to robić, bo to przeżytek i niebezpieczne, więc raczej się żadnej z nas nie przytrafią ;)

Fatim, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no to mnie uspokoiłaś, bo juz sama nazwa tych sprzętów wywołuje przerażenie :P

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na pewno, liczę na to, że przybrała na masie trochę więcej, bo ja jem jako oszalała, moja waga w końcu drgnęła w górę no i praktycznie się nie ruszam więc warunki idealne do tuczenia się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:26

polkosia, Blondik, paula1, Little Frog lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no właśnie , u nas w Pl ogólnie tego nie robią za mocno bo juz w większości szpitali jest to zabronione i jak dla mnie dobrze bo np. Tak jak mowie w Anglii używają tego notorycznie: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratulacje , dzielna mamusia !! Na medal! :)
    Oj jaka ja jestem obolala :( cala noc przekrecalam sie z boku na bok, bo ńiewygodnie mi bylo :/ boli krzyz i biodra :( chwile odpoczne i musze zmyc olej z wlosow i umyc je. Ehmmm.... Mamusia gotowa jest synku <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, co kraj to obyczaj...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratuluje !!!!! :) :) :)

Fatim trzymam kciuki, ale na pewno wszytsko bedzie ok :)

Mnie kleszcze przerazaja... mam nadzieje, ze faktycznie u nas to juz jest przezytek i nie jest stosowane. A w Anglii wiem, ze kleszcze ba porzadku dziennym :/ znajoma miala niestety taki porod.

W nocy obudzily mnie skurcze, obudzilam meza od razu, bo sie przerazilam. Ale maz mnie uspokoil, kazal gleboko oddychac, liczyc skurcze i po 30 minutach tak jak nagle sie zaczelo, tak nagle ustalo. Dobrze, ze maz opanowany (taa, zaspany taki byl i mu sie wstac nie chcialo haha ;p), bo ja bym juz byla w drodze do szpitala :p niepotrzebnie :p ale co sie strachu najadlam, to moje.

No i czysci mnie po wszystkim. Boze no az sie boje, ze organizm powoli zaczyna sie szykowac na godzine zero.

Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka pokoik elegancki :)
    Muffinka GRATULUJE :) Dochodz szybko do siebie i zdrowka .
    Fatim powodzenia na wizycie !

Ja noc przerywana ,ale znosna . Tylko bardzo bolal mnie brzuch jak na @ Ciekawe czy dam rade posprzatc dom :/
    Ciekawe jak jest u nas z uzyciem kleszczy czy proznociagu :/
    Wczoraj na wizycie uanestezjologa pytalam do jakiego rozwarcia podaja ZZO i powiedzial , ze normalnie sie nie zwleka ,ale ogolnie musi minac 15 min , zeby dobrze zadziwlalo . Ciekawe jak bedzie u mnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:40

Fatim lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, gratulacje! Niech cóerczka rośnie zdrowo! A Tobie duży siły i radości na nowej drodze życia :) Czekamy na zdjęcie Aurelii :)

Ostatnio mam problem ze spaniem (OD OK. TYGODNIA)...oczy jak 5zł do 3:30...teraz już się obudziłam i nie umiem zasnąć... I tak kolejny dzień... w ciągu dnia tez nie umiem zasnąć...Jakieś domowe sposoby na zasypianie? Już próbowałam ciepłego mleka, małż mnie drapie po pleckach...Ciepłe kąpiele...przesuwanie pory spania...zasypianie wcześniej...Jestem zombi, śpię po 3-4 godz na dobę...Tak już będzie do porodu?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ