Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i co ja tu oko otwieram i co czytam że Aurelka już z nami
)
Hurraaa
Gratuluję Muffinka.
Nie ma jak to o 5 rano mala ma czkawkę i tak codziennie o tej samej porze
hehe ale ja uwielbiam JĄ czuć:*
Dziewczyny dzięki za rady,mam nadzieję że tragedii nie będzie z tym łożyskiem bo w końcu z ost Usg mala jest na 39+0 Tc wiec chyba zle odżywiona nie jest
-
Witamy już

Muffinka gratulacje:* wracaj szybko do sił :*
Hmmm czekam na kopniaczka jakiegoś albo salse pupcią w brzuszku to Mały jak na złość śpi chyba...poza tym czuje się jakby mnie tir przejechał...a może to grypsko kurcze...mdli...nie lubie takich porankow...miałam posprzątać wczoraj to stwierdziłam,że jutro będzie lepiej...dupaaa pada i już to widzę...ide dalej spać...
-
Witam się w 38 tyg.-21 dni do porodu wg BBF

Natka pokój śliczny, w ogóle wszystkie kąciki i pokoje dla dzieciaczków, które pokazujecie są śliczne
A ja się cieszę, bo pierwszy raz od dawna przespalam całą noc, tylko z jedną wizytą w toalecie
Moja młoda zazwyczaj szaleje jak się kładę spać i jak coś zjem w ciągu dnia , to wtedy brzuszek cały chodzi
Muffinka jak odpoczniesz i dojdziesz do siebie to czekamy na relacje
No i po Waszych wczorajszych wpisach dzisiaj zabezpieczam materac na łóżko, bo wszystko nowe jest, co by od razu na wyrzucenie nie był, w razie gdyby mi wody odeszły w nocy...
Milego dnia KochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 05:32
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.
-
Dzień dobry słońca

Zgadzam się, że poród kleszczowy to co innego niż próżnociąg, vacum czy jak to się tam jeszcze zwie
w Warszawie też są jeszcze porody zabiegowe próżnociągiem, bo czasami jak dziecko jest już w kanale a poród nie postępuje ratują one życie, w takim przypadku na CC jest zazwyczaj za późno, bo nie będą cofać dziecka do połowy. Na szczęście kleszczy w większości szpitali już nie używają 
Muffinka nie mogę się doczekać relacji a jak dodasz zdjęcie to będę piszczeć
Ja dzisiaj wizytuję o 12 i proszę Was o kciuki
Little Frog, Bąbelek, soraya, polkosia, annggela, agania, Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Ja wstałam ale dalej idę nyny, pewnie znów do 11
plus godzina czytania co naskrobalyscie to akurat kolo południa będę
moje dzieciątko grzeczne - kładzie się spac razem ze mną, wstaje kiedy ja - no życie jak w Madrycie 
Powodzonka na wizycie
Fatim, BATTINKA, IviQ lubią tę wiadomość
-
Fresh a to możliwe , ze mój błąd:) bo Ja takiej nazwy proznociag to nie skyszalam i stad pomyslalam , ze to inna nazwa kleszczowego co w Anglii bardzo często używają dla ułatwienia porodu ...

Wybaczcie za mój błąd:)
Oby teraz mój błąd nie był ciągnięty przez wiele dziewczyn tu i tłumaczone co to proznociag:) wystarcza mi wasze informacje kochane:)
Battinka to jak core masz większą z USG niż z OM cxzy cos to jak ma być niedozywiona:) wszystko kochanie jest ok na pewno
Mika obys tak miała po porodzie z Madzia hehe: DWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 06:54
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Muffinka, wielkie, wielkie gratulacje
Dużo zdrówka dla Ciebie i Aurelki! 
Aaale ciężko Was nadrobić po jednym dniu nieobecności na forum... Wiem jednak, że u Was wszystko dobrze.
Agania, dobrze, że z serduszkiem to nic poważnego.
agania lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Muffinka, duża już córeczka! Super

Fatim, powodzenia, daj znać jak waga
A co do kleszczy, to w SR mówili nam, że w PL to tylko kilku starych lekarzy umie ich używać, ale raczej tego nie robią i nie uczą innych, jak to robić, bo to przeżytek i niebezpieczne, więc raczej się żadnej z nas nie przytrafią
Fatim, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dam znać na pewno, liczę na to, że przybrała na masie trochę więcej, bo ja jem jako oszalała, moja waga w końcu drgnęła w górę no i praktycznie się nie ruszam więc warunki idealne do tuczenia się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:26
polkosia, Blondik, paula1, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Muffinka gratulacje , dzielna mamusia !! Na medal!

Oj jaka ja jestem obolala
cala noc przekrecalam sie z boku na bok, bo ńiewygodnie mi bylo
boli krzyz i biodra
chwile odpoczne i musze zmyc olej z wlosow i umyc je. Ehmmm.... Mamusia gotowa jest synku
-
nick nieaktualnyMuffinka gratuluje !!!!!

Fatim trzymam kciuki, ale na pewno wszytsko bedzie ok
Mnie kleszcze przerazaja... mam nadzieje, ze faktycznie u nas to juz jest przezytek i nie jest stosowane. A w Anglii wiem, ze kleszcze ba porzadku dziennym
znajoma miala niestety taki porod.
W nocy obudzily mnie skurcze, obudzilam meza od razu, bo sie przerazilam. Ale maz mnie uspokoil, kazal gleboko oddychac, liczyc skurcze i po 30 minutach tak jak nagle sie zaczelo, tak nagle ustalo. Dobrze, ze maz opanowany (taa, zaspany taki byl i mu sie wstac nie chcialo haha ;p), bo ja bym juz byla w drodze do szpitala :p niepotrzebnie :p ale co sie strachu najadlam, to moje.
No i czysci mnie po wszystkim. Boze no az sie boje, ze organizm powoli zaczyna sie szykowac na godzine zero.
Fatim, paula1 lubią tę wiadomość
-
Natka pokoik elegancki

Muffinka GRATULUJE
Dochodz szybko do siebie i zdrowka .
Fatim powodzenia na wizycie !
Ja noc przerywana ,ale znosna . Tylko bardzo bolal mnie brzuch jak na @ Ciekawe czy dam rade posprzatc dom
Ciekawe jak jest u nas z uzyciem kleszczy czy proznociagu
Wczoraj na wizycie uanestezjologa pytalam do jakiego rozwarcia podaja ZZO i powiedzial , ze normalnie sie nie zwleka ,ale ogolnie musi minac 15 min , zeby dobrze zadziwlalo . Ciekawe jak bedzie u mnie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 07:40
Fatim lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
Muffinka, gratulacje! Niech cóerczka rośnie zdrowo! A Tobie duży siły i radości na nowej drodze życia
Czekamy na zdjęcie Aurelii 
Ostatnio mam problem ze spaniem (OD OK. TYGODNIA)...oczy jak 5zł do 3:30...teraz już się obudziłam i nie umiem zasnąć... I tak kolejny dzień... w ciągu dnia tez nie umiem zasnąć...Jakieś domowe sposoby na zasypianie? Już próbowałam ciepłego mleka, małż mnie drapie po pleckach...Ciepłe kąpiele...przesuwanie pory spania...zasypianie wcześniej...Jestem zombi, śpię po 3-4 godz na dobę...Tak już będzie do porodu?