Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze u mnie nie mam nic takiego jak plan porodu
Musze zerknac na strone szpitala i moze jednak warto umowic sie na zwiedzanie . Wtedy bede mogla pogadac z polozna .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:56
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
A ja wole cc, niz proznociag, ale to pewnie dlatego, ze przezylam cc i to nic strasznego. Ale szczerze jakbym mogła to bym chciała urodzić Sn, to jest jednak magiczna chwila, cc tego nie daje.
Gratuluję Muffinka, niech mala rośnie zdrowo.
Ja bylam wczoraj na wizycie cc planowane na 22 października, no chyba, ze dziecko bedzie naprawde Male to wówczas sprobuja Sn, ale zbadala mnie i stwierdzila, ze faktycznie moze być problem z Sn, przez ta moja miednice ścieśnioną. -
Czesć dziewczyny :*
Ja na chwilę tylko bo walczę z przeprowadzką, wczoraj rozłożyliśmy wózek - jest pięknylekki i w ogóle jestem zakochana, nie mogę się doczekać kiedy już pójdę na pierwszy spacer z moją kruszynką
Ale chyba się trochę przeforsowałam wczoraj bo myślałam, że urodzę wiedzorem, prawie się popłakałam, bo nic nie gotowe ani my ani mieszkanie, nawet dla małej jeszcze brakuje kilku rzeczy... na szczęście skurcze przeszły po ciepłej kąpieli ale boli mnie teraz wszystko, czuję się opuchnięta i wypluta. A muszę iść tam dziś trochę ogarnąć i spakować resztę rzeczy.
Chcę żeby już był poniedziałek...
Muffinka gratulacje
Robimy drugiego Dziedzica
-
Wiedzma podziwiam , ze jestes jeszcze w stanie pakowac kartony !
Tylko wlasnie troche zwolnij , bo to nie czas na bycie na pelnych obrotach
Powoli sobie wszystko rozpakujesz
A ja wlasnie doczytalam na stronie mjego szpitala , ze w marcu otwrzyli sale naturalnego poroduTylko pewnie jest za pozno , zebym sie tam zalapala . Obgadam temat z Danielem i wrazie bede dzwonic w poniedzialek .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:25
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Agatka, wierzę, że cc nie jest aż tak straszne. Moja przyjaciółka niedawno miała i błyskawicznie się pozbierała. Ale mnie przeraża ta rana i znieczulenie. Ja mam taką oponkę zwisającą nad łonem, na pewno wiesz o czym mówię... I boję się, że strasznie mi się będzie paprać. Moja mama dostała zakażenia po cc właśnie z tego powodu, bo też była grubsza, jak rodziła. No i jakoś tak mi to tkwi w pamięci.
soraya lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tez poczytalam o swoim szpitalu i wiem , ze nie podają wgle zzo ... Nacinanie krocza jest pod znakiem zapytania , położne bardzo pomagają urodzić bez pęknięcia ale jak mus to tna za zgoda oczywiście wczesniejsza przed porodem , sale są 2 osobowe wiec cieszę się , nie będzie źle . Normalnie rodzinne porody ze tak powiem są , cala noc może nawet partner siedzieć po porodzie , max do 3 dób trzymają po naturalnym po CC do 5 .
Wiele pozytywnych opini , jedna znalazłam zła tylko . Wiec nie ma tragedii ale o więcej pojade jutro się dopytać wszystkiego -
Muffinka - gratulacje!!!!
jak fajnie że wszystko ok i już masz córeczkę przy sobie!
Widzę że już większość z nas coś boli, ja to od tygodnia z dnia na dzień czuję różnicę że zaczyna się dziać.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!! -
polkosia wrote:Agatka, wierzę, że cc nie jest aż tak straszne. Moja przyjaciółka niedawno miała i błyskawicznie się pozbierała. Ale mnie przeraża ta rana i znieczulenie. Ja mam taką oponkę zwisającą nad łonem, na pewno wiesz o czym mówię... I boję się, że strasznie mi się będzie paprać. Moja mama dostała zakażenia po cc właśnie z tego powodu, bo też była grubsza, jak rodziła. No i jakoś tak mi to tkwi w pamięci.
-
nie było mnie 2 dni na forum a tu takie informacje - muffinka gratulacje - super
czekamy na relacje
ja ogarniam dom po stolarzach, robie ostatnie pranie, przyszły ostatnie zamówienia dla Maluszkatakże szykuje się
do tego jutro i w niedziele oragnizuje impreze urodzinową - myślę że trochę się rozruszam i w przyszłym tygodniu zacznie się coś dziaćprzynajmniej tak bym chciała
nie nadgonie was neistety bo nie mam na to czasu wybaczcie - ale mam nadzieje zewsyztsko u was ok :*Lexie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuffinka gratulacje! Dużo zdrówka dla obu !
Z tym próżnociagiem to chyba nie tak łatwo powiedziec tak lub nie. Często używa się go jak dziecko jest juz za daleko w kanale rodnym by zrobić cc i wtedy nie ma wyjścia. przypadek mojej siostry. wiec w razie w nastawcie się na proznociag może?Magnosia lubi tę wiadomość
-
Muffinka, wielkie gratulacje! Czekamy na focię Ayrelki
Miałam koszmarną noc, ciągle się budziłąm, choć ostatnio (tfu, tfu!)
Ech usunęło mi kawałek;/ Jest tak jak mówi Onka. Zazwyczaj dziecko jest już tak nisko w kanale, że nie ma możliwości cc i trzeba użyc próżnociągu. A że czasem o życiu dziecka decydują chwile to zgodę podpisuje się wcześniej. Zresztą, mi połozna powiedziała, że jezeli nie wyrażę zgody na np. nacięcie krocza, próżnociągu czy usunięcia macicy ( w razie W) to ona nie podejmie się współpracy ze mną. Pewnie na te zabiegi trzeba podpisać zgodę i tyle... ale ja mam takie zaufanie do Żelaznej, ze wiem, że uzyją tego tylko wtedy kiedy naprawdę będzie taki przymus.
Dzisiaj piątek!weekend z mężem
niedzielna randka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:37
Mikejla lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny