X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie nie mam nic takiego jak plan porodu :/
    Musze zerknac na strone szpitala i moze jednak warto umowic sie na zwiedzanie . Wtedy bede mogla pogadac z polozna .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:56

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wole cc, niz proznociag, ale to pewnie dlatego, ze przezylam cc i to nic strasznego. Ale szczerze jakbym mogła to bym chciała urodzić Sn, to jest jednak magiczna chwila, cc tego nie daje.

Gratuluję Muffinka, niech mala rośnie zdrowo.
    Ja bylam wczoraj na wizycie cc planowane na 22 października, no chyba, ze dziecko bedzie naprawde Male to wówczas sprobuja Sn, ale zbadala mnie i stwierdzila, ze faktycznie moze być problem z Sn, przez ta moja miednice ścieśnioną.

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny :*

Ja na chwilę tylko bo walczę z przeprowadzką, wczoraj rozłożyliśmy wózek - jest piękny <3 lekki i w ogóle jestem zakochana, nie mogę się doczekać kiedy już pójdę na pierwszy spacer z moją kruszynką ;)

Ale chyba się trochę przeforsowałam wczoraj bo myślałam, że urodzę wiedzorem, prawie się popłakałam, bo nic nie gotowe ani my ani mieszkanie, nawet dla małej jeszcze brakuje kilku rzeczy... na szczęście skurcze przeszły po ciepłej kąpieli ale boli mnie teraz wszystko, czuję się opuchnięta i wypluta. A muszę iść tam dziś trochę ogarnąć i spakować resztę rzeczy.

Chcę żeby już był poniedziałek...

Muffinka gratulacje <3

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wiem ze musisz ogarnąć przeprowadzkę ale oszczedzaj się dziewczyno , nie możesz aż tak się forsować: ( odpoczywają dużo w trakcie pakowania ... Musisz przerwy mieć na lezenie

Fatim lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma podziwiam , ze jestes jeszcze w stanie pakowac kartony !
    Tylko wlasnie troche zwolnij , bo to nie czas na bycie na pelnych obrotach ;)
    Powoli sobie wszystko rozpakujesz :)

A ja wlasnie doczytalam na stronie mjego szpitala , ze w marcu otwrzyli sale naturalnego porodu 8) Tylko pewnie jest za pozno , zebym sie tam zalapala . Obgadam temat z Danielem i wrazie bede dzwonic w poniedzialek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:25

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedźma niech mąż się tym zajmie, mi przeprowadzka skróciła szyjkę. to nie są żarty, musisz się oszczędzać, może i mąż nie zrobi to tak idealnie jak ty, ale dziecko jest ważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:27

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, wierzę, że cc nie jest aż tak straszne. Moja przyjaciółka niedawno miała i błyskawicznie się pozbierała. Ale mnie przeraża ta rana i znieczulenie. Ja mam taką oponkę zwisającą nad łonem, na pewno wiesz o czym mówię... I boję się, że strasznie mi się będzie paprać. Moja mama dostała zakażenia po cc właśnie z tego powodu, bo też była grubsza, jak rodziła. No i jakoś tak mi to tkwi w pamięci.

soraya lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poczytalam o swoim szpitalu i wiem , ze nie podają wgle zzo ... Nacinanie krocza jest pod znakiem zapytania , położne bardzo pomagają urodzić bez pęknięcia ale jak mus to tna za zgoda oczywiście wczesniejsza przed porodem , sale są 2 osobowe wiec cieszę się , nie będzie źle . Normalnie rodzinne porody ze tak powiem są , cala noc może nawet partner siedzieć po porodzie , max do 3 dób trzymają po naturalnym po CC do 5 .
    Wiele pozytywnych opini , jedna znalazłam zła tylko . Wiec nie ma tragedii ale o więcej pojade jutro się dopytać wszystkiego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka - gratulacje!!!! :) jak fajnie że wszystko ok i już masz córeczkę przy sobie! :)

Widzę że już większość z nas coś boli, ja to od tygodnia z dnia na dzień czuję różnicę że zaczyna się dziać :).

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!! :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to już coraz więcej rzeczy będzie nam doskwierać ;)

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka wielkie gratulacje !!!!

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, wierzę, że cc nie jest aż tak straszne. Moja przyjaciółka niedawno miała i błyskawicznie się pozbierała. Ale mnie przeraża ta rana i znieczulenie. Ja mam taką oponkę zwisającą nad łonem, na pewno wiesz o czym mówię... I boję się, że strasznie mi się będzie paprać. Moja mama dostała zakażenia po cc właśnie z tego powodu, bo też była grubsza, jak rodziła. No i jakoś tak mi to tkwi w pamięci.
    Ach no tak, opowieści i ten przekaz najbliższych może napawać lekiem. U mnie jest w druga stronę, bo to zwężenie miednicy jest u Nas rodzinne i moja mama jak słyszy o porodzie Sn moim, to słyszę jej historie, które faktycznie byly masakryczne i mojej babci, ktora rodzila 3 DNI i dziecko zmarlo.

km5st5odymuuq2ts.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy pakujecie torbe do szpitala??

mhsvh371pdpt408y.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie 2 dni na forum a tu takie informacje - muffinka gratulacje - super :) czekamy na relacje :)

ja ogarniam dom po stolarzach, robie ostatnie pranie, przyszły ostatnie zamówienia dla Maluszka :) także szykuje się :D
    do tego jutro i w niedziele oragnizuje impreze urodzinową - myślę że trochę się rozruszam i w przyszłym tygodniu zacznie się coś dziać :D :D przynajmniej tak bym chciała :)

nie nadgonie was neistety bo nie mam na to czasu wybaczcie - ale mam nadzieje zewsyztsko u was ok :*

Lexie lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosie mi tez zwisa ta oponka i po cc tez rana mi sie nie zagoila z jednej strony .dostalam antybiotyk i bylo ok.ale ciezko sie dochodzi do formy za 2 tyg okolo przez infekcje..chcialabym dac rade sn tym razem :).

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka gratulacje! Dużo zdrówka dla obu !
    Z tym próżnociagiem to chyba nie tak łatwo powiedziec tak lub nie. Często używa się go jak dziecko jest juz za daleko w kanale rodnym by zrobić cc i wtedy nie ma wyjścia. przypadek mojej siostry. wiec w razie w nastawcie się na proznociag może?

Magnosia lubi tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka!Gratulacje!!onie byłyście dzielne!! <3

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, wielkie gratulacje! Czekamy na focię Ayrelki <3
    Miałam koszmarną noc, ciągle się budziłąm, choć ostatnio (tfu, tfu! :) )
    Ech usunęło mi kawałek;/ Jest tak jak mówi Onka. Zazwyczaj dziecko jest już tak nisko w kanale, że nie ma możliwości cc i trzeba użyc próżnociągu. A że czasem o życiu dziecka decydują chwile to zgodę podpisuje się wcześniej. Zresztą, mi połozna powiedziała, że jezeli nie wyrażę zgody na np. nacięcie krocza, próżnociągu czy usunięcia macicy ( w razie W) to ona nie podejmie się współpracy ze mną. Pewnie na te zabiegi trzeba podpisać zgodę i tyle... ale ja mam takie zaufanie do Żelaznej, ze wiem, że uzyją tego tylko wtedy kiedy naprawdę będzie taki przymus.
    Dzisiaj piątek! :) weekend z mężem :) niedzielna randka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 10:37

Mikejla lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - Nenka się z forum wypisala ale na fb to widzę ze działa ;)

agania, Nynusia lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    A tak z innej beczki - Nenka się z forum wypisala ale na fb to widzę ze działa ;)

no cóż... jakoś nie chce mi się komentować jej zachowania ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ