X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, tak:) do oznaczania ketonów w moczu :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może się zaopatrzę. co prawda we wtorek mam wizytę więc niebawem. Co te ketony w ogóle oznaczają? coś może się stać dzidziolowi?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to jestescie jak slodziki <3

Lojka no kg w dupke poszly, w tych spodniach nie widac, staram sie chodzic w rozpuszczonych wlosach to nie widac jak mi sie buzia zaokraglila. Na szczescie waga stoi od kiedy codziennie wcinam jablka ! Zamiast slodyczy, i kibelkowe sprawy latwiej ida ;)

Nie wytrzymalam i ubralam lozeczko, mimo iz nie ma jeszcze literek powieszonych to i tak jest slodko :* delikatnie

Dzisiaj was zaspamuje zdjeciami ;) a taki dobry humor mam :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e34d0cd7a3b.jpg

Olu nie jedna chcialaby Sie wepchnac w kolejke i tulic malenstwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:46

Mikejla, ola.321, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agaton, Bąbelek, Magnosia, Little Frog, PauLLa, lojkalojka, stokrotka25, FreshMm, nat_alia, estrella, zakocona, polkosia, aanaa, Fatim, Natka88, paula1, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na literki z pl żeby wam setek zdjęć nie wrzucać :)
    edit : to może jednak ubiorę w końcu :D
    ale te baldachimy ślicznie wyglądają...cudo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:46

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - no nie ma wyboru ale powiem Ci że moja gin mówi że muszę się oszczędzać żeby nie urodzić do wtorku :P, już cc mam przyspieszoną z tego względu bo tydzień dłużej bym nie doczekała ;). Wiec mój urwisek malutki chyba z tych niecierpliwych ;).

FreshMm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeeela jak przytulnie ! <3 Pieknieeeee ! A w tle chyba widze nasz wozek , Luca ? :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    angeeela jak przytulnie ! <3 Pieknieeeee ! A w tle chyba widze nasz wozek , Luca ? :D
    Tak tak, s line ;) kocyk w zrodku, tylko gdzie ten moj ksiaze ? <3

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,jak dla mnie to ten co teraz masz jest mega! Czerwony tez fajny,taka zadziorna z Ciebie dziewczyna,super:) w blondzie Ci tez ladnie,bos urodziwa bardzo,ale za grzecznie jak dla mnie:)
    Pokoik super:) baldachimy są mega:)
    Ola,juz się nie mogę Twojego maleństwa doczekac hehe,a co dopiero Ty;) chyba w noc przed terminem bym nie zasnęła;)
    A ja ze nie mam terminu to nie mogę zasnac codzien,bo to sie może zdążyć JUŻ:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:54

ola.321, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    to może się zaopatrzę. co prawda we wtorek mam wizytę więc niebawem. Co te ketony w ogóle oznaczają? coś może się stać dzidziolowi?

Pewnie jak jest ich dużo to znaczy, że się źle odżywiamy i dziecko ma mało składników odżywczych. No, ale ja trzymam się tego co m ói moja dr, że Młody weźmie sobie to czego potrzebuje :) ja, przyznam Ci się sczczerze, że kupiłam te paski, ale po wizycie, jak usłyszałam, że wszystko dobrze, to już rzadko z nich korzystam.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    kurde zmartwiłam się :( miałam ketony w moczu ostatnio w ilości 15 i gin mi kazał powtórzyć i wyszło mi teraz 50!!!! nie miałam stwoerdzonej cukrzycy ciążowej a od poprzednich badań mierzę sobie rano cukry i mam w normie:( nie wiem od czego te ketony:(
    Arielka ja tez mam cukry rano w porządku, a mam cukrzyce.
    Na spokojnie, powiedz o której jesz kolacje? Ketony pojawiają sie, kiedy organizm jest głodny lub spala za dużo tłuszczu, czyli wysiłek fizyczny.

Spróbuj pomierzyć cukier przez kilka dni 1h po jedzeniu i spróbuj jeść kolacje o 22ej, taka ze tak powiem druga kolacje.

Ja mam caly czas ketony i ze względu na dobre cukry, lekarz pozwolił mi zacząć jeść normalne produkty i wlasnie zjadłam chalke, pycha ;)
    Dziewczyny co do tego szumisia, to on się nie uruchamia jak dziecko placze?

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki śliczne, kąciki dla naszych Maluszkow także piękne i przytulne. :-)
    I gratuluje udanych wizyt i samych dobrych wieści dzisiaj :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ola,juz się nie mogę Twojego maleństwa doczekac hehe,a co dopiero Ty;) chyba w noc przed terminem bym nie zasnęła;)
    A ja ze nie mam terminu to nie mogę zasnac codzien,bo to sie może zdążyć JUŻ:)

no ja chyba nie zasnę :)
    jeden powód to że to już ten dzień, a 2-gi że za późno zrobię lewatywę i będę się bała że z kibelka nie wyjdę na czas :P :D
    edit: a w szpitalu mam być na 6:30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:58

paula1 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela piękne lozeczko a baldachimy są super , sama się nad takim zastanawialam ale zrezygnowalam na ta chwile , może jak wrócę do domu w styczniu:)
    Przy okazji karuzele na lozeczko kupie.

Ja to marzę by urodzić tak 13-16 październik jak mój D będzie z3by z synkiem mógł sobie jeszcze parę dni posiedziec :) wiec kciukajcie a Ja będę działać haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:59

ola.321, annggela, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeela to ja moge spytac o to samo :D Nasze ksiezulki sie jeszcze wygrzewaja w brzucholkach :P

Kurde mam takie paznokcie piekne ... dlugie twarde nigdy takich nie mialam , az tak dlugie jak zawsze robie zelowe a teraz to moje wlasne !
    Pozniej walne sobie czerwien bo tak kusicie ostatnio :P Ale bede musiala je obciac oj to bedzie "bolało" :P

annggela, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dwa razy chciałam kliknąć "lubię to", ale się nie dało. Łóżeczko śliczne, białe i subtelne. Lubię takie delikatne.
    A włosy podobają mi się najbardziej te, co masz teraz :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,super wyglądasz:) brzuszek zgrabniutki!
    Ola,ale to sama robisz lewatywę?;)
    Ja oleju używam na włosy,ale jak pochodze z olejem na bani,to później posypuje włosy maka ziemniaczana,żeby wchlonela tluszcz i po 15,minutach myje i po oleju nie ma śladu,bo tak jak umyje to jednak zostaje troche tluszczyku i takie są niefajne włosy. A oprócz tego oleju kokosowego można używa do smarowania cialka i do smażenia jest dobry:)

lojkalojka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,ja tez mam boskie paznokcie w ciąży:) i najlepsze ze włosy mi sie nie przetluszczaja,raz na tydzień myje;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Arielka ja tez mam cukry rano w porządku, a mam cukrzyce.
    Na spokojnie, powiedz o której jesz kolacje? Ketony pojawiają sie, kiedy organizm jest głodny lub spala za dużo tłuszczu, czyli wysiłek fizyczny.

Spróbuj pomierzyć cukier przez kilka dni 1h po jedzeniu i spróbuj jeść kolacje o 22ej, taka ze tak powiem druga kolacje.

Ja mam caly czas ketony i ze względu na dobre cukry, lekarz pozwolił mi zacząć jeść normalne produkty i wlasnie zjadłam chalke, pycha ;)
    Dziewczyny co do tego szumisia, to on się nie uruchamia jak dziecko placze?

no nie ja mierze cukry na czczo i godzine po jedzeniu. mialam cukrzyce ciazowa w pierwszej ciazy i bylam na konsultacjach u dietetyka wiec wiem jak to sie robi :) no wlasnie mowie ze zjadłam o 1 w nocy ostatni raz przed badaniem wiec późno...

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka,ale pól kajzerki to nie za dużo... Czy to juz posiłek?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze agaton , Ja codziennie max co dwa dni muszę myć . Strasznie kłaki MJ się obtluszczaja ale za to urosły trochę:) a paznokcie odkad nie obgryzam czyli ok ( 2,5 r) są piękne ale w ciąży rosną jak najete !

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ