X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, tak:) do oznaczania ketonów w moczu :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może się zaopatrzę. co prawda we wtorek mam wizytę więc niebawem. Co te ketony w ogóle oznaczają? coś może się stać dzidziolowi?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to jestescie jak slodziki <3

Lojka no kg w dupke poszly, w tych spodniach nie widac, staram sie chodzic w rozpuszczonych wlosach to nie widac jak mi sie buzia zaokraglila. Na szczescie waga stoi od kiedy codziennie wcinam jablka ! Zamiast slodyczy, i kibelkowe sprawy latwiej ida ;)

Nie wytrzymalam i ubralam lozeczko, mimo iz nie ma jeszcze literek powieszonych to i tak jest slodko :* delikatnie

Dzisiaj was zaspamuje zdjeciami ;) a taki dobry humor mam :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e34d0cd7a3b.jpg

Olu nie jedna chcialaby Sie wepchnac w kolejke i tulic malenstwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:46

Mikejla, ola.321, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, agaton, Bąbelek, Magnosia, Little Frog, PauLLa, lojkalojka, stokrotka25, FreshMm, nat_alia, estrella, zakocona, polkosia, aanaa, Fatim, Natka88, paula1, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na literki z pl żeby wam setek zdjęć nie wrzucać :)
    edit : to może jednak ubiorę w końcu :D
    ale te baldachimy ślicznie wyglądają...cudo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:46

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh - no nie ma wyboru ale powiem Ci że moja gin mówi że muszę się oszczędzać żeby nie urodzić do wtorku :P, już cc mam przyspieszoną z tego względu bo tydzień dłużej bym nie doczekała ;). Wiec mój urwisek malutki chyba z tych niecierpliwych ;).

FreshMm lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeeela jak przytulnie ! <3 Pieknieeeee ! A w tle chyba widze nasz wozek , Luca ? :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    angeeela jak przytulnie ! <3 Pieknieeeee ! A w tle chyba widze nasz wozek , Luca ? :D
    Tak tak, s line ;) kocyk w zrodku, tylko gdzie ten moj ksiaze ? <3

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,jak dla mnie to ten co teraz masz jest mega! Czerwony tez fajny,taka zadziorna z Ciebie dziewczyna,super:) w blondzie Ci tez ladnie,bos urodziwa bardzo,ale za grzecznie jak dla mnie:)
    Pokoik super:) baldachimy są mega:)
    Ola,juz się nie mogę Twojego maleństwa doczekac hehe,a co dopiero Ty;) chyba w noc przed terminem bym nie zasnęła;)
    A ja ze nie mam terminu to nie mogę zasnac codzien,bo to sie może zdążyć JUŻ:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:54

ola.321, annggela, lili_madlen lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    to może się zaopatrzę. co prawda we wtorek mam wizytę więc niebawem. Co te ketony w ogóle oznaczają? coś może się stać dzidziolowi?

Pewnie jak jest ich dużo to znaczy, że się źle odżywiamy i dziecko ma mało składników odżywczych. No, ale ja trzymam się tego co m ói moja dr, że Młody weźmie sobie to czego potrzebuje :) ja, przyznam Ci się sczczerze, że kupiłam te paski, ale po wizycie, jak usłyszałam, że wszystko dobrze, to już rzadko z nich korzystam.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    kurde zmartwiłam się :( miałam ketony w moczu ostatnio w ilości 15 i gin mi kazał powtórzyć i wyszło mi teraz 50!!!! nie miałam stwoerdzonej cukrzycy ciążowej a od poprzednich badań mierzę sobie rano cukry i mam w normie:( nie wiem od czego te ketony:(
    Arielka ja tez mam cukry rano w porządku, a mam cukrzyce.
    Na spokojnie, powiedz o której jesz kolacje? Ketony pojawiają sie, kiedy organizm jest głodny lub spala za dużo tłuszczu, czyli wysiłek fizyczny.

Spróbuj pomierzyć cukier przez kilka dni 1h po jedzeniu i spróbuj jeść kolacje o 22ej, taka ze tak powiem druga kolacje.

Ja mam caly czas ketony i ze względu na dobre cukry, lekarz pozwolił mi zacząć jeść normalne produkty i wlasnie zjadłam chalke, pycha ;)
    Dziewczyny co do tego szumisia, to on się nie uruchamia jak dziecko placze?

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki śliczne, kąciki dla naszych Maluszkow także piękne i przytulne. :-)
    I gratuluje udanych wizyt i samych dobrych wieści dzisiaj :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ola,juz się nie mogę Twojego maleństwa doczekac hehe,a co dopiero Ty;) chyba w noc przed terminem bym nie zasnęła;)
    A ja ze nie mam terminu to nie mogę zasnac codzien,bo to sie może zdążyć JUŻ:)

no ja chyba nie zasnę :)
    jeden powód to że to już ten dzień, a 2-gi że za późno zrobię lewatywę i będę się bała że z kibelka nie wyjdę na czas :P :D
    edit: a w szpitalu mam być na 6:30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:58

paula1 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela piękne lozeczko a baldachimy są super , sama się nad takim zastanawialam ale zrezygnowalam na ta chwile , może jak wrócę do domu w styczniu:)
    Przy okazji karuzele na lozeczko kupie.

Ja to marzę by urodzić tak 13-16 październik jak mój D będzie z3by z synkiem mógł sobie jeszcze parę dni posiedziec :) wiec kciukajcie a Ja będę działać haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:59

ola.321, annggela, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeela to ja moge spytac o to samo :D Nasze ksiezulki sie jeszcze wygrzewaja w brzucholkach :P

Kurde mam takie paznokcie piekne ... dlugie twarde nigdy takich nie mialam , az tak dlugie jak zawsze robie zelowe a teraz to moje wlasne !
    Pozniej walne sobie czerwien bo tak kusicie ostatnio :P Ale bede musiala je obciac oj to bedzie "bolało" :P

annggela, agaton, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dwa razy chciałam kliknąć "lubię to", ale się nie dało. Łóżeczko śliczne, białe i subtelne. Lubię takie delikatne.
    A włosy podobają mi się najbardziej te, co masz teraz :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka,super wyglądasz:) brzuszek zgrabniutki!
    Ola,ale to sama robisz lewatywę?;)
    Ja oleju używam na włosy,ale jak pochodze z olejem na bani,to później posypuje włosy maka ziemniaczana,żeby wchlonela tluszcz i po 15,minutach myje i po oleju nie ma śladu,bo tak jak umyje to jednak zostaje troche tluszczyku i takie są niefajne włosy. A oprócz tego oleju kokosowego można używa do smarowania cialka i do smażenia jest dobry:)

lojkalojka lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,ja tez mam boskie paznokcie w ciąży:) i najlepsze ze włosy mi sie nie przetluszczaja,raz na tydzień myje;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Arielka ja tez mam cukry rano w porządku, a mam cukrzyce.
    Na spokojnie, powiedz o której jesz kolacje? Ketony pojawiają sie, kiedy organizm jest głodny lub spala za dużo tłuszczu, czyli wysiłek fizyczny.

Spróbuj pomierzyć cukier przez kilka dni 1h po jedzeniu i spróbuj jeść kolacje o 22ej, taka ze tak powiem druga kolacje.

Ja mam caly czas ketony i ze względu na dobre cukry, lekarz pozwolił mi zacząć jeść normalne produkty i wlasnie zjadłam chalke, pycha ;)
    Dziewczyny co do tego szumisia, to on się nie uruchamia jak dziecko placze?

no nie ja mierze cukry na czczo i godzine po jedzeniu. mialam cukrzyce ciazowa w pierwszej ciazy i bylam na konsultacjach u dietetyka wiec wiem jak to sie robi :) no wlasnie mowie ze zjadłam o 1 w nocy ostatni raz przed badaniem wiec późno...

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka,ale pól kajzerki to nie za dużo... Czy to juz posiłek?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze agaton , Ja codziennie max co dwa dni muszę myć . Strasznie kłaki MJ się obtluszczaja ale za to urosły trochę:) a paznokcie odkad nie obgryzam czyli ok ( 2,5 r) są piękne ale w ciąży rosną jak najete !

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ