X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja piję bardzo dużo wody. Samej wody. To samo z owocami, jem ich sporo, może powinnam więcej warzyw wprowadzić...

Agania, może jeszcze warzywka, więcej razowego chleba, makaron razowy, ciemny ryż?
    Sama nie wiem, ale życzę Wam wszystkim jak najmniej dolegliwości.

Mnie za to męczą ból spojenia spinania brzucha, przez co ruszam się jak staruszka...

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia na mnie zmiana diety nie działa niestety , Ja lubię ciemne pieczywo ale w ciąży po nim rzygam wiec odpada . :)
    Dziś jabłka przegryzlam rosolem i nalensikiem ze szpinakiem i klapa ... Żadne mieszanki nic nie działa. Czekolady nie jem żeby mnie zapchala i dupsko . Jakoś sobie dam rade , jutro z czopkiem polece
    Mam to samo dziś ze spojeniem i brzuchem: (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:35

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i okazalo sie, ze jednak miałam skurcze, niewielkie, ale były.....wiec dostałam dwa czopki scopolan i zastrzyk rozkurczowy w dupencje, znowu podłączyli do ktg i sie wyciszyło ... Dodatkowo zrobili mi morfo, mocz i CRP oraz sprawdził szyjkę. Siedziałam tam 3 godzinki....a tak sie wystraszyłam, bo powiedział, ze sa skurcze i jak po lekach nie przejdzie to zatrzymają mnie w szpitalu :( mam duzo leżeć i brać te czopki sa duzo lepsze niż luteina czy duphaston....
    A najważniejsze dziewczyny !! Lekarz do mnie: no to widzimy sie pewnie w 38 albo 39 tygodniu na wywoływanym porodzie...ja kur** oczy jak 5 zł....on chyba sie skapowal, ze ja nie wiem o co kaman i mówi do mnie, ze przy moich mutacjach ( ryzyko zakrzepicy) to poród trzeba wywoływać...a moj gin słowem nie wspominał o tym.....:/ zrobię mu aferę!!!

A na koniec zeby było śmiesznie to pojechaliśmy z M na zakupy, bo w lodowce tylko echo i chodzę po sklepie, a nagle czuje bombardowanie z tyłka - po czopkach .... Dobrze, ze kurtkę długa miałam...:D ale spodenki o majtochy do prania....
    Ja teraz przez te czopy to z domu sie nie bede mogła ruszać :)

ZakręconaOna, onka, Magnosia, agaton, Little Frog, paula1, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona dzisiejszy dzień spokojnie nadrobisz hehe :)
    Agatka a czemu taka przerwa w prowadzeniu jeśli można wiedzieć?
    Ja właśnie niedawno odstawiłam autko przez duży brzuch, a Ty się nie bałaś teraz zacząć jazd? Jednak nerwów pewnie trochę jest po tylu latach?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja Jaroszka.... To co ten Twój gin tak olał czy co? A pamiętam, że byłaś z niego zadowolona no nie? Widzisz dobrze, że pojechałaś na tą izbę, przynajmniej przy okazji się dowiedziałaś nowych "rewelacji"... ja nie mogę:/

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dobrze ze skurcze wyciszone, a polubiłam post bo się uśmiałam z historii o czopku :D wybacz wiem ze to kiepskie przeżycie ale przynajmniej nie będziesz mieć zaparć ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze , ze dzisiaj "zasrany temat" :D
    Jak nie zaparcia ( wspolczuje ) to posrane gacie :) Usmialam sie jak nigdy :)
    Jaroszka jak widac co lekarz to inne zalecnia. Dobrze , ze pojechalas na IP przynajmnie teraz wiesz co powiedziec twojemu ginekologowi . Zrob mu awanture !
    Ja dzisiaj caly dzien w biegu i teraz juz nawet myc mi sie nie chce. Ale musze sie zmusic , bo dupsko mialam spocone .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja też mam cc po skończonym 38 tygodniu, bo też mam ryzyko zakrzepicy.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, mam nadzieję, że czopek pomoże. Już mało nam zostało, damy radę ze wszystkimi dolegliwościami ;) :*

agania, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli chodzi o zaparcia, to moj maz ma mnostwo pomyslow na to - choc sam nigdy nie mial tego problemu, jednak w pracy z kolegami maja takie tematy ;p a wiec tak:
    - sprite + winogrona
    - gruszki + woda
    - "po kebabach murowane"
    - sliwki + woda
    No i tyle pamieta. Ja od siebie dodam, ze po magnezinie lub magne b6 max idzie bez problemu, tylko ja to duze dawki biore 3x2.

Chleb z ziarnem albo z samych ziaren akurat u mnie sieje spustoszenie, skurcze jelit, potworna biegunka, dramat - wiec dla wrazliwcow nie polecam :D

zanim zaszlam, to kawa z rana na czczo tez mnie przeczyszczala. Ale teraz mi nie smakuje wcale i nie pije.

Ja dzisiaj mialam ciezki dzien, jakies bole jak na @, bole kosci w dupie, bole kregoslupa nad tylkiem, bole miednicy, bole bioder, ledwo chodzilam, bo czulam ucisk na cale podwozie :/
    mam nadzieje, ze moja Kornelcia wytrzyma jeszcze te 10 dni. Tyle dala rade, to niech sie nie pcha jeszcze na swiat.

nie nadrobilam wiekszosci... nie dalam rady.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona Ty jesteś moją idolka kakalec pobił wszystko uśmiałam się jak nie wiem :D
    Współczuję Wam zaparć dziewczynki... mnie chyba tez to zaczyna dopadac ehh juz 2 dni nie byłam. Napije się rano kawy z dużą ilością mleka zjem jogurt może mnie ruszy...
    Agatka gratulacje ! Jednak mając prawko i jeżdżąc nie trzeba być od nikogo zależnym a to duży plus.
    Jaroszka kurcze a kiedy masz wizytę u gina ? Czemu o niczym Ci nie powiedział. .. :/

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat przewijał się już pewnie 100 razy na forum, ale miała któraś z Was białko w moczu (śladowe ilości) i co lekarz na to?
    Ja mam teraz pierwszy raz, dlatego nie pamiętam co pisałyście o tym białku...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka haha hahahaha hahahahaha sorka ale bombardowanie z tylka mnie zabiło .
    Wspolczuje bo na pewno się zestresowalas ...

Kurde wgle ale mi D akcje napisał ...
    Pod naszym domem jakiś debil zapierdalal autem i 4 letnie dziecko wybieglo na ulice i tak je jebnal ze odlecialo na wysokość naszego pietra w domu .
    Mój D był przerażony , wybiegł z domu ale przyleciał jakiś koleś i wziął dziecko na ręce i w auto , pewnie do szpitala ale nie umiem pojąć ... Po co je ruszał , karetka by przyjechała i usztywnia kark wszystko a szpital mamy za rogiem prawie .. :/ i gdzie do chuja rodzice tego malucha !!! :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green no coś w tym kebabie jest zwłaszcza jak się popije cola to godzina max i musze na kibelek lecieć

green lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Jaroszka dobrze ze skurcze wyciszone, a polubiłam post bo się uśmiałam z historii o czopku :D wybacz wiem ze to kiepskie przeżycie ale przynajmniej nie będziesz mieć zaparć ;)

Haha no racja :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Jaroszka, ja też mam cc po skończonym 38 tygodniu, bo też mam ryzyko zakrzepicy.

Akurat o CC nic nie mówił....tylko, ze ma byc wywoływany....kurczę a ja nie chce!!!! :(

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Green no coś w tym kebabie jest zwłaszcza jak się popije cola to godzina max i musze na kibelek lecieć
    Noo... ja dlatego przez cala ciaze nie zjadlam ani jednego kebaba, bo balam sie efektu. Szczegolnie, ze przechodze ciaze 'biegunkowo'.

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janoszka, ja mam cc ze względu na przebytą operację macicy. Ale termin wcześniejszy również ze względu na APS (też jestem na clexane).

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jaroszka haha hahahaha hahahahaha sorka ale bombardowanie z tylka mnie zabiło .
    Wspolczuje bo na pewno się zestresowalas ...

Kurde wgle ale mi D akcje napisał ...
    Pod naszym domem jakiś debil zapierdalal autem i 4 letnie dziecko wybieglo na ulice i tak je jebnal ze odlecialo na wysokość naszego pietra w domu .
    Mój D był przerażony , wybiegł z domu ale przyleciał jakiś koleś i wziął dziecko na ręce i w auto , pewnie do szpitala ale nie umiem pojąć ... Po co je ruszał , karetka by przyjechała i usztywnia kark wszystko a szpital mamy za rogiem prawie .. :/ i gdzie do chuja rodzice tego malucha !!! :/

No co Ty zaczęłam sie hihrac :D M chyba bardziej sie zestresował ode mnie. Pewnie gdyby mi sie to zdarzyło nie w ciazy to by była inna reakcja :)

A z tym dzieckiem .... kurde i jak tu sie teraz dowiedzieć co z nim? Koleś pewnie w szoku był....

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magnosia pamietam, ze Ty tez codziennie sie witasz ze strzykawka :) no nic...za tydzień mam iść na kontrole do lekarza prowadzącego, wiec bede próbowała sie wcisnąć to napewno z nim na ten temat pogadam....no zesz sie wkurzyłem, bo to nie jest w końcu żadna pierdoła!

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ