Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia,mnie tez dzisiaj brzuch tak pobolewa i tak jak Green pisze i jak Zakręcona sugerowala,chyba się dzidzia pcha coraz niżej.
Juz nie wiem ile ja razy będę wstawać w nocy na siku zanim zasne to ide z 4-5 razy,a potem budzę sie co godzinę. Juz ciężko będzie z domu wyjść,chyba tojtoja na kolkach musze ze sobą ciagnac;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:10
-
Agaton tez mam nadzieje .
Ja ostatnio Wam pisalam tu , nie wiem czy która zobaczyła mój wpis ale ostatnio miałam uczucie , ze siedze na główce małego , tak nisko ze bez rozkroku nie dało rady siedzieć! Teraz juz lepiej .
Kochane dobrej nocki dla wszystkich. Ja ogladam Seks w wielkim mieście i spać.dobranoc :*
-
Policzyłam statystyki z wrześniówek, sierpniówek i chociażby kwietniówek i wiecie co... wszędzie jedynie ok.15% porodów jest od 40t0d wzwyż, reszta dzieciaczków rodzi się przed terminem
pociesza mnie to, bo nie mogę się doczekać
paula1, Little Frog, agaton, ZakręconaOna, onka, Lexie, madu, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Fresh,ja tez się nie mogę doczekać,tym bardziej,ze juz mi tak ciężko. Juz bym chciała rodzic,tak np w przyszłym tygodniu,dwa tygodnie przed terminem:)
Zakręcona,ja tez cos tak czuje,ze główkę mam juz miedzy nogami;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:46
FreshMm lubi tę wiadomość
-
Wróciłam na chwilę
ale się obżarłam. Zamówiliśmy chińskie
Później pojechaliśmy wybrać płytki do łazienki na podłogę i w końcu się dokończy remont.. Chwile odwiedziliśmy teściów, tam szarlotkę zeżałam.. Jesteśmy w drodze do domu a tu obok nas otworzyli Spa. Wylosowałam za free mikrodermabrazje diamentową (oczyszczanie twarzy). Myślicie że mogę skorzystać teraz w ciąży?
agaton, szczesliwa_mamusia21, annggela, Blondik, polkosia lubią tę wiadomość
-
jesteśmy prawie przeprowadzweni. dziś pierwsza noc na nowym mieszkaniu. jak mała wytrzyma jeszcze 2 tygodnie to będzie cud... trzymajcie kciuki żeby posiedziala jeszcze.
jutro postaram się was nadrobić kochane moje. teraz nawet nie mam siłypaula1, agaton, Natka88, szczesliwa_mamusia21, Magnosia, Lexie, Blondik, stokrotka25, agania lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Babelku musisz kosmetyczki zapytać , albo kogoś kto się zna , j w ciąży chciałam robić cos z laserem i nie mogłam ale mikro powiedziała ze mogę tylko czy to tez było diamentowe ??
Moje dziecko nie śpi od 15 dosłownie nawet na chwile , skąd on ma tyle siły
Wiedźma trzymamy mocno ! Miłej pierwszej nocki
Dobranoc lasencje :*Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Hej! My dziś pierwszy wieczór w domu.
Postaram się Wam streścić jak najszybciej póki mogę
O 5 rano odeszły mi wody - taki dźwięk jakby coś pękło i pełno wody...
Pojechaliśmy do szpitala i jako że, mój GBS był pozytywny od razu padła decyzja, że wywołujemy poród i podajemy antybiotyki.
Do 11 było spoko, skurcze ok, moje własne, niebolesne.
Ale jak przyszły skurcze o mocy 100, traciłam świadomość. Od 11 te silne skurcze były co 2 minuty, później już co minutę.
Gaz niestety mi się nie przydał - gryzłam tylko rurkę. O dziwo nie przeklinałam i nie warczałam na mojego męża - bardziej prosiłam, żeby jakoś pomógł. Zastrzyk w udo też nic nie dał - więc po 2 godzinach zdecydowałam się na zewnątrzoponowe - choć byłam wielkim przeciwnikiem znieczuleń.
Pomogło oj jak bardzo
Później od 16 zaczynałam odczuwać parcie na tak zwaną kupę - od 17:30 zaczęłam przeć. Po godzinie bez skutków, zawołali lekarzy - mała była w złej pozycji - i zastosowali próżnociąg - tzw. kiwi. Nie mylcie z kleszczami. Bez tego chyba bym nie dała rady. Samo wypychanie dziecka na świat no chwila, ale tą chwilę dobrze pamiętam...
Byłam szyta, ale to już nic jak się widzi tą maleńką istotę
Później walczyłam z karmieniem piersią i wygrałam
Jak dziś wróciliśmy do domu było pełno balonów, harf powitalnych i bukiet kwiatów i kartka z podziękowaniami od męża
Malutka piękna - prześlę zdjęcia jutro.
Przepraszam jeżeli to zbyt szczegółowo.
Jak Wy się czujecie dziewczyny?szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, paula1, ZakręconaOna, lili_madlen, Nynusia, green, Magnosia, jaroszka, Little Frog, Lucy7, madu, agaton, annggela, Lexie, Blondik, Fatim, soraya, Bąbelek, ~Rewianka~, ss, estrella, mała.mi, agania, onka, FreshMm, ewwiel, IviQ, polkosia, Amerie, ola.321, miska2503 lubią tę wiadomość
-
Lojka mam nadzieję ze mina i zasniesz :*
Muffinka nie przepraszaj czekalysmy na relacje!
Dobrze ze znieczulenie troszkę Ci pomogło i pomimo trudnosci malutka przyszła na świat zdrowiutka ! No i szybciutko jesteście w domku super, no i jakie powitanie
Zazdroszcze ze juz tulisz swoje malenstwo :*
Wielkie buziaki dla tej malej istotki :*
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
U mnie bez zmian -brzuch boli i nie wiem czy to tylko bol czy skurcze . Narazie czekam . Ja juz zapomnialam jak to jest ro^dzic i nie wiem czy to sa juz pierwsze symptomy . Mam bole miesiaczkowe, ktore promieniuja na plecy i tak co 4-5min .
moze wytrzymam do rana to nie bede musiala karetki wzywac
Muffinka ,ale Ci mala niespodzinke zrobila
Super , ze jestescie juz w domu i ze poradzilas sobie z porodem i z laktacja
Czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia malej .
Jeszcze raz moje gratulacje !!!
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja dzis mam bezsenna noc, w dzien troche poogarynalam w domu, ale sil za duzo nie mam. Skurcze jakies tam odczuwam, ale nic regularnego, takze do wtorku pewnie wytrzymam.
Lojka daj znac jak Twoje skurcze, z drugim porodem to moze pojsc szybko, wiec moze nie czekaj tyle.
Muffinka super ze jestescie juz w domku, odzywaj sie czesciej.
Jaroszka koniecznie spytaj lekarza o co chodzi z tym wywolaniem i dobrze ze pojechalas na Ip, przynajmniej skurcze wyciszyli
Wiecej nie pamietam, zycze spokojnej nocki i niedzieliMuffinka1019, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Lojka co z Toba ??
Kurcze Ja bym nie czekała z takimi skurczami co 4-5 minut przy okazji , ze nie jesteś pierworodka wiec tak jak mówi Asienka , u Ciebie może isc wszystko drugi raz długo szybciej .
Muffinka ale super:) gratuluje jeszcze raz :* mam nadzieje , ze jak tylko bedziesz miala wolna chwile wpadać bedziesz do Nas :)powodzonka
Wiedźma fajnie , ze juz koniec zaraz ! A Mała wytrzyma, wytrzyma:) na pewno będzie dobrze jak nie przeforsujesz się ani nic . Mimo wszystko wiesz , ze pilnować się musisz bardzo ...
Babelek mnie się wydaje , ze takich zabiegów za bardzo nie polecają w ciąży ale reki sobie nie dam uciąć za toraz się interesowalam SPA w ciąży to mieli zupełnie oddzielna kartę menu dla ciezarnych , ze tak powiem hahaha i były tam pierdol jakieś nie zabiegi jak dla mnie .
Muffinka1019, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Widze ze zaczyna sie czas falszywych alarmow ..ale dobrze ze z pozytywnym finalem..
ja juz sama nie wiem na tej ostatniej prostej co jest normą a co nie
..od prawie tygodnia bez przerw szczegolnie po zastaniu bola mnie pachwiny..czasem tak ze wstac nie moge
Muffinka super ze juz w domku teraz tylko radość z bycia razem
Lojka chyba tez bym nie czekala tylko podjechala na IP..
A ja nie spie od 1:30 .. nienawidze takich nocy! Od piatku siedzimy z mezem na nowym mieszkaniu bo znaleźliśmy wieksze no i malowanie, dopieszczanie , sprzatanie i tak tez cala sobote . Myslalam ze zasne dzis jak dziecko bo juz zmęczona na maxa bylam a tu po godz 1:00 nie moge zasnac do teraz...Muffinka1019 lubi tę wiadomość
-
Lili Ja wstalam na siusiu półtorej h temu i OOo , tak poszlam spać dalej .
Porażka z takimi nocami tak jak mówisz.
Ja tez juz momentami nie wiem co jest normalne a co nie na typ etapie ... A fałszywe alarmy to u nas chyba juz codzienność będzie aż do porodu. :plili_madlen lubi tę wiadomość