X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona wczytuje sie wlasnie w internet i cudowne sposoby z radzeniem sobie z bezsennoscia w ciazy i chyba nic nowego sie nie dowiemy.. radza jedynie nie lezec i czekac az sie zasnie tylko wstac , zajac sie czyms i wrocic do lozka jak poczujemy znowu zmeczenie ..:D

U mnie wlasnie tez zaczelo sie od siku i kurcze po spaniu.. :/ :P

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa ... Porobic cos: D właśnie zrobilam
    Poszlam zjeść nalesnika i zmęczona się czuje , gdzie sen ??? :D ah te teorie książkowe które się nie sprawdzaja za mocno: P
    A później dziwi się człowiek ze kima w czasie dnia bo pada na pysk: p

I ta dupiasta niedziela się zaczęła , rany !
    Strasznie nie lubię niedzieli , od czasów szkoły , później chodzilam do pracy to ta niedziela taka wypluta zawsze ... :/ a teraz tez jakoś nie lubię i nadal odczuwam mimo ciąży i zwolnienia , ze weekend to weekend a tydzień pracujący to tydzień pracujący , jakoś bardziej go wole . :P chociaż nie powiem pracując piątek i sobota to moje zbawienie było chociaż większość n czasu i tak w weekendy pracowalam .

Wydaje mi się , ze organizm chyba przygotowuje nas so nocnego wstawania hehe , ciekawe ... Trzeba zaobserwować po urodzeniu czy maluchy nie budzą się mniej więcej kolo tych godzin co my w ciąży , Ja godziny średnio 3-4 wstaje wiec pamietam ten czas:) ciekawe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja dołączam do tych nie śpiących.

Muffinka super ze mała jest już z Tobą nic tylko pozazdrościć ;) gratulacje kochana oczywiście czekamy na zdjęcia :)

U mnie najpierw ból jak na @ ale jak się polozylam było lepiej potem klucie jakby w szyjce. Obudzilam się 1.5h temu poszłam na kibelek wróciłam a tu nagle taaaaki ból żołądka ze się zwijalam. Mała bardzo aktywna o dziwo taka nerwowa no i teraz leze ból dalej co chwilkę w dole taki okresowy i do tego co jakiś czas jeszcze jakby mi ktoś pięścią przywalil w samym kroczu no i co teraz ? Czekać ? Jechać na IP ? Nie mam zielonego pojęcia co robić. ...

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wciaz nie spie. Postanowilam porobic synowi ulotki bo startuje w wyborach do samorzadu szkolnego, przy okazji obejrzalam troche starych zdjec na kompie, ale czas minal a ja choc juz w lozku dalej spac nie moge, a potem tak jak mowicie czlowiek nieprzytomny...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    No i ja dołączam do tych nie śpiących.

Muffinka super ze mała jest już z Tobą nic tylko pozazdrościć ;) gratulacje kochana oczywiście czekamy na zdjęcia :)

U mnie najpierw ból jak na @ ale jak się polozylam było lepiej potem klucie jakby w szyjce. Obudzilam się 1.5h temu poszłam na kibelek wróciłam a tu nagle taaaaki ból żołądka ze się zwijalam. Mała bardzo aktywna o dziwo taka nerwowa no i teraz leze ból dalej co chwilkę w dole taki okresowy i do tego co jakiś czas jeszcze jakby mi ktoś pięścią przywalil w samym kroczu no i co teraz ? Czekać ? Jechać na IP ? Nie mam zielonego pojęcia co robić. ...
    Jak masz skurcze to postaraj sie wykryc regularnosc i co ile wystepuja, no i sposoby jak zawsze, kapiel, odpoczynek a jak bedzie sie nasilac to na izbie cie bez zbadania nie odesla

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana właśnie przede wszystkim policz co ile masz skurcze

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dolaczam do nocnych markow :P

Od 4 nie spie... probowalam, ale nie da rady. Wstalam na siku i jakos juz nie moge. Oczywiscie wczoraj czytalam Wasze sny i mam co chcialam :p snilo mi sie, ze jakies dwie laski na plazy zaczely sie calowac, rozbierac, wlazly na jakiegos starego faceta i dobrze ze w tym momencie sie obudzilam :p

Muffinka bardzo dobrze, ze opisalas wszystkie szczegoly, ja Ci zazdroszcze, ze masz juz to za soba :) jeszcze raz gratuluje :)

Lojka jak tam? Mam nadzieje, ze przeszlo.

Kurde moja mala jest coraz nizej i nie wiem, czy czekac do wtorku do wizyty u poloznej, czy jechac wczesniej, czy do niej dzwonic. Nie wiem. Dzisiaj siknac nie moglam, bo jakby mi blokowala wszystko, musialam steknac - dopiero poszlo, eh.

Kurde coraz blizej jestesmy dziewczyny.

Muffinka1019, jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green a nie przegryzaly bułki mojej do tego ? :D hahaha
    Co do obniżenia dziecka tez mam takie wrażenie , szczególnie właśnie ze trzy razy czesciej sikam i dosiusiac się nie mogę albo cos ... Nooo , coraz bliżej dokładnie .

jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green no teraz to bedziemy chyba we wszystkim doszukiwac sie obkawow porodu. Ja tez juz wokakabym miec to za soba bi to czekanie do wtorku mnie wykancza nerwowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:

Sprobuj wziac cieply prysznic. Mi polozna mowila tak:

Napelnic ciepla woda wanne tak by zakrylo brzuch. Rozluznic sie i okolo 20 min polezec w takiej cieplej wodzie. Jesli to porodowe - wtedy sie nasilaja. Jesli falszywy alarm - wszystko ustapi.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak poznać te skurcze... mam taki ból jak na @ I momenty nasilenia to ten moment nasilenia?
    Wzięłam no spe i zobaczymy a.mala taka nerwowa

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcz nasila sie i puszcza. To nie jest ciagly bol. Trwa zalezy na jakim etapie od kilku sekund do minuty, nie sposob tego nie odroznic. I liczysz czas miedzy tymi skurczami

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Zakrecona :D bulki nie bylo :D

No z tym sikaniem u mnie coraz gorzej - latam coraz czesciej, a coraz gorzej mi idzie :/

Asienka pewnie tak, Ty juz w terminie jestes - jak ja Ci zazdroszcze :) ja leze grzecznie do 23 :) wlaasciwie to 23 juz moge smigac:p

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 października ! Ciąża donoszona i mogę rodzic haha
    Nynusia skurcze to bardziej liczy się od poczatku jednego do poczatku drugiego

green lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja czuje ze do wtorku to chyba sfiksuje, bo wolalabym zeby samo sie zaczelo a nie ma wywolanie isc.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cały czas boli jakbym @ dostała

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suwaczek zaniemogl.. dziś mam 38tc i ciążę donoszona ale jaja

annggela, agaton, estrella, FreshMm lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to moze to cos innego, skurcze powinny nasilac bol choc na chwile. A brzuch vi twardnieje?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, do wtorku jeszcze czas,moze akurat sie rozkreci samo :)

Mnie wczoraj bolalo jak na @, ale ja nie umiem tych skurczy ogarnac. Wiem, ze to skurcz,ale jak boli,jak na @, to boli kuzwa caly czas. No moze byly momenty, ze mniej, ale ciezko mi bylo wylapac poczatek i koniec. Dlatego stwierdzilam wczoraj, ze to na pewno nie to.

Ja to po przyjeciu do szpitala i po lewatywie bede ich chyba blagac o zzo.

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jak nie minie po nospie i kapieli jedz skontrolować :)

Jak sie nawet nie wie czego ma sie oczekiwać jakich objawow to potem juz b czlowiekowi wszystko pasuje ..eehh :p:p

Ja zjadlam jogurt..ale nasililo mi to moja i tak juz mega zgage. Jeszcze dwa tyg. temu o tej godz bylo jasno ;)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ