X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum,36(OM),37(USG). Ale ja juz mam chodzić i starać sie wywołać poród naturalnie, bo czeka mnie oxy przez cukrzycę z insulina. Ignas ma 3061 gr, a ja siedze przed gabinetem lekarza kolo sal porodowych na Żelaznej;) wlasnie slyszalam płacz nowego człowieka!

ZakręconaOna, green, estrella, Little Frog, Fatim, ~Rewianka~, lojkalojka, onka, paula1, Nynusia, nat_alia, agaton, lili_madlen, polkosia, Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka który to tydzień ciąży ?? :)
    Co do cisnienia to Ja wczoraj miałam 140/70 jakoś , tez lekarz mówił , ze trochę za wysokie jak na mnie mam ... Ale nic więcej . Ty to drugie mialas wysokie tez , może dlatego...
    To mówisz ze małymi kroczkami czop Ci odchodzi , super ! :)

A Ja się Wam muszę pochwalić ! :D po 8 dniach bez WC ... Wczoraj ruszyło mnie na dwójkę delikatnie po mega mocnej kawie sypanej ... A dziś bez kawy ruszyło mnie dwa razy ! :) mimo , ze parlam ta kupe , bolalo , tyłek szczypie i boli ale po czasie się udało:) być może wygrywam z zaparciami hehe
    A mój Mały zaczyna powoli normalnie ruszać się ! ! ! :D

Little Frog, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, lojkalojka, onka, Nynusia, agaton, Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Fatum,36(OM),37(USG). Ale ja juz mam chodzić i starać sie wywołać poród naturalnie, bo czeka mnie oxy przez cukrzycę z insulina. Ignas ma 3061 gr, a ja siedze przed gabinetem lekarza kolo sal porodowych na Żelaznej;) wlasnie slyszalam płacz nowego człowieka!
    To juz mamy odpowiedz:) w tym samym czasie nasze posty musiały dojść mniej wiecej.
    Jeeej to juz i Ty do grona mamusiek dolaczysz: D a mały wazy super ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:52

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    ale ten kombinezon ma stopy
    A dobra, bo on ma naciągane. Mój niestety nie ma i nie wiem co niby mam mu zakładać wtedy na te stopy.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    A dobra, bo on ma naciągane. Mój niestety nie ma i nie wiem co niby mam mu zakładać wtedy na te stopy.

Może po prostu skarpetki i buciki?

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ dokładnie...niestety teraz różne obawy będą na porządku dziennym, nawet gdy maleństwa będą już z Nami:) Matka już chyba zawsze się martwi o swoje dzieci.

Co do Wagi to faktycznie chyba mały jest dość nisko, ale chyba jeszcze w normie. Ja jak byłam tydzień temu na USg to mała miała 2200, gdzie średnia na ten tydzień wynosi coś koło 2380 a minimum 1800g. Może dlatego lekarz nie panikuje bo mały się jeszcze mieści w normie, ale jak wiadomo kontrolować trzeba. Myślę, że do pon nie powinno się nic dziać, a w szpitalu już będą wiedzieć co dalej robić. Jak się będziesz bardzo niepokoic to jedz na ip jutro albo w piatek na usg, bo KTG Ci nie pokaze czy maleństwo przybrało na wadze.

relgh371rrya3inl.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wiadomo , ze pajacyki zakladasz , na pajcyk możesz polspiochy ala ale te same spodnie takie ( mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi) i skarpetki . :) albo kup mu jakieś buciki ale nie twarde a np. Takie materiałowe i o .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mam takie ze stopami, więc pewnie nie będę w ogóle tego bez stóp używała, bo 150 rzeczy nie chce mi się dziecku zakładać ani tym bardziej bucikow kupować, z których za 5 min wyrośnie. Mam jakieś 2 pary materiałowych i tyle, bo szkoda mi kasy :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski, ale miałam nockę straszną, boli mnie cała cipka, tzn kość... masakra jakaś najbardziej jak się chcę położyć lub przewrócić z boku na bok. i jak chcę wstać z wyrka. No i jak np wychodzę z wanny, ból nie do opisania :(
    No i tak czytam co piszecie, może to byc to spojenie? jak tak to świetnie... mówiłam położnej a ona tylko, że mi mała głową rusza bo już jest nisko...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedźma może być spojenie, masz taki ostry klujący i przeszywający ból ? to jest uczucie nie raz jakby ci kość tam złamało ;)
    a ja w ogóle bucików nie kupuję, mam za to tonę skarpetek i rajstopek :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Cześć laski, ale miałam nockę straszną, boli mnie cała cipka, tzn kość... masakra jakaś najbardziej jak się chcę położyć lub przewrócić z boku na bok. i jak chcę wstać z wyrka. No i jak np wychodzę z wanny, ból nie do opisania :(
    No i tak czytam co piszecie, może to byc to spojenie? jak tak to świetnie... mówiłam położnej a ona tylko, że mi mała głową rusza bo już jest nisko...
    ja mam to samo od kilku tygodni,przy wstawaniu najgorzej az sie rozchodzi chwile,czasem dotykam i naciskam ta kosc bo mi sie wydaje ze sie zaraz rozsypie,tez mowilam poloznej i lekarzowi,to on niej uslyszalam dzis niema narzekania a od niego ze to normalne....

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma mam to samo , nie codziennie bo dziś np. Nie złapał mnie bol ale parę dni pod rząd tak miałam ... I to spojenie łonowe a nie żadne kręcenie malej główka , dobrze mówiłas , ze ta położna jakas dziwna ... :/ musisz bardzo powoli wstawać , delikatnie wszystko
    Asia mnie tez mówili , ze to dość normalne u większości kobiet ...
    Fatim Ja tez bucikow na razie nie mam i nie kupuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:21

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Kochana sprobuje soku w takim razie. Cukry mam nadzieje, ze nie zaczna szalec po tym, bo niby ta cukrzyce mam. Ale ostatnio sie unormowaly, takze moze bede mogla pic.

Wiesz co, ja biore tardyferon co 4-5 dni :/ juz go teraz w ogole odstawiam.
    Mi sie okropnie przelewa, bulgocze, wybucha, nie wiem nawet, jak definiowac te dzwieki :/

hmm... to Ty faktycznie nie bierzesz dużo tego tardyferonu... u mnie jestem pewna, że to przez te tabletki bo wcześniej miałam zaparcia, a jak tylko zaczęłam brać żelazo to zaczęły się coraz częstsze wizyty w kibelku, bóle żołądka i jelit itd. a może u Ciebie co innego to powoduje? Jeśli cukry nie będą skakać to spróbuj z tym sokiem... może się coś poprawi... innego pomysłu niestety nie mam :/

Fatim a u Ciebie może organizm zaczyna się przygotowywać do porodu i stąd to oczyszczanie?

Iviq nie martw się na zapas, dzieciaczki ponoć rosną skokowo więc może za chwilę Twój maluszek przytyje :) no chyba, że będzie taką drobinką... przecież nie wszystkie dzieci rodzą się duże, co nie oznacza, że coś im jest - ot taka natura :) najważniejsze że jesteś pod kontrolą... wszystko musi być dobrze :)

IviQ lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq no nie mieści się nawet w tej dolnej granicy jak na ten tydzień ciazy, ale to ja patrzę na tą moją tabelkę...która niekoniecznie jest wyznacznikiem. Skoro lekarz jest spokojny to ja bym mu zaufala ☺

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kilka par bucików i do tego dokupiłam 2 pary takich zwykłym materiałowych. Myślę, że to wystarczająco. Za to nie mam rajtuzek prawie wcale - tylko 3 pary, no skarpetek mam więcej trochę. Ale nie zamierzam na razie nic kupować. Zobaczę w praniu ile tego wszystkiego potrzeba.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tabelka na BBF jest zawyżona, u mojego lekarza dziecko jest wyżej w tabelce niż na wykresie belly ;)
    no ale to kilka dni by się oczyszczał ? kurde żebym ja na porodówkę nie trafiła z taką sraką, bo to rzeż by była no i wstyd przed mężem i ekipo porodową :P
    a dla dziecka to też chyba jakieś ryzyko, bo łatwiej się umazać cieczą z bakteriami niż natrzeć klocusiem :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam przelotem, nie mam czasu na nic, osttanio dużo się dzieje...znowu mam jakąś czarną serię w rodzinie...
    babcia daje popalic...jest chora(jelitówka albo cos w tym stylu), zrobiła 5 godzinną awanturę na IP, nie pozwolila sie zostawic w szpitalu, odmawia leków, wykańcza rodziców psychicznie...zapadła trudna decyzja o oddaniu jej do osrodka...mama jutro idzie do szpitala...a tata panikuje co on zrobi z babcią :(
    ja tez osttanio kiepsko się czuje, jestem płaczliwa, nerwowa i tak bez sensu przybita.
    na dodatek mała chyba się wczoraj przekręciła i mnie kopie po pęcherzu, dowiem się jutro...

wszystkeigo dobrego, trzymam kciuki za porody, wizyty i dobre samopoczucie!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fatim nie o tej tabeli myślałam. Ja.znalazłam już dawno taka:

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co mam robic, bylam dzisiaj na ktg i byl tam taki lekarz i sie mnie pyta z jakiego powód cc pierwsze itd. Mowie, ze zwężenie miednicy, lekarz do mnie, ze acha, to rozumiem, ze termin ciecia ustalony? A ja mowie, ze nie, bo mój lekarz czeka na ostatnie usg i wówczas zadecyduje. To ten tak patrzy na mnie dal mi namiar do psychiatry, żebym przyniosła zaświadczenie i on mi wystawi skierowanie na cc. I co ja mam teraz zrobic? Czuje sie bardzo nie fere w stosunku do mojego lekarza, ale z drugiej strony, to ważniejsze jest dla mnie zdrowie mojego dziecka, a według Pana dr, zwężenie miednicy sie nie cofa i nie urodzę. Co byście na moim miejscu zrobily?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik na pewno wszystko wkrótce się odwróci i będzie dobrze ;) tak to już jest, że nieszczęścia chodzą parami, ale po burzy zawsze wychodzi słońce :)

Blondik lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 2219 2220 2221 2222 2223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ