X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    anngela mój by na zawał zszedł jakby miał pępowinę obciąć :D
    Haha o Boziuuu jacy oni delikatni.. :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Nadal napuchnięta i łapie teraz wszystkie kolory tęczy.
    A i dziewczyny którym rozchodzi się spojenie wczoraj położna powiedziała mi że powinnam mieć cięcie cesarskie bo inaczej mogę być unieruchomiona nawet przez kilka miesięcy. A mój gin nic mi tydzień temu nie powiedział a wizytę dopiero mam 5.10 a jak się spytałam czy nie będzie problemu z porodem to powiedział że będzie bardziej boleć.

Miska pisałam już na ten temat kiedyś. Koniecznie idź do ortopedy na konsultację.
    Z całym szacunkiem ale gin się na wszystkim nie zna i nie może być jedyna wyrocznia.

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Miska pisałam już na ten temat kiedyś. Koniecznie idź do ortopedy na konsultację.
    Z całym szacunkiem ale gin się na wszystkim nie zna i nie może być jedyna wyrocznia.
    Popieram jaroszke idz do lekarza, wazne jest zdrowie naszych maluszkow ale tez wazne jest nasze zdrowie w takim samym stopniu.

jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój D pająków itp się nie boi , w rękę je bierze na spokojnie:)
    Ale łożysko i pępowina brzydza go okropnie , w sumie tak samo jak i mnie ... Mięso mielone plus biała kiełbasa :/ lubię ale widok okropny ... Może jestem durna dla Was ale w cale mu się nie dziwie ... Powiedział ze przetnie oczywiście , ze bardzo chce ale później pójdzie i się porzyga .

jaroszka, Fatim, Nynusia, Bąbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka z kapusty kiszonej lepsza woda niż z ogórków będzie , oczywiście nie podważając Twojego zdania Fatim :) :*

jaroszka, Fatim lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona haha sorrki ale śmiesznie to zabrzmiało ☺przetnie i pójdzie se rzygnac - cóż za poświęcenie !! Serio

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Asieńka kciuki za Was:*

Nynusia kciuki za wizytę:)

Jaroszka mnie ostatnio pogonił po brzoskwiniach popitych mlekiem i herbatą...

Powiem Wam, że macie bohaterskich mezow, niema co;p

Miska jaroszka ma rację trzeba isc na konsultacje do innego lekarza. Żaden doktorek nie jest alfa i omegą! Ja jestem wdzieczna mojej gin, że odsyła mnie ze wszytskim do innych specjalistów i nie sili się na bycie najmądrzejszą.

i w ogóle: dzien dobry:)

jaroszka, Nynusia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka to trzymam kciuki za kupe, oby po tym gladko poszlo :P

Miska, nawet nie wiedzialam, ze mozna byc unieruchomionym po porodzie przez spojenie :/ kurcze, a jak rozpoznac, ze ono sie rozchodzi? W sumie czuje czasem bol, ale nie wiem, czy to wlasnie od rozchodzenia, czy od czego ;/ zapytam dzis poloznej, bo mam wizyte na 17.

Fatim, jak to mowia "jak nie urok, to sraczka" haha ;p no i wspolczuje, bo ja to mam jednolicie, ze tak powiem - a Ty najpierw zaparcia, teraz Cie czysci, masakra.

jaroszka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no co zrobię ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam dziewczyny w 38 tygodniu mojej donoszonej już ciąży :D Dziś mam wizytę u doktorka także trzymajcie kciuki za mnie i za małą, bo od dzisiejszego usg zależy, czy będziemy się umawiać na cesarkę ( mała była główką do góry ), czy może się obróciła i jednak damy radę naturalnie, bo powiem szczerze cesarka mnie przeraża i paraliżuje na samą myśl :)

madu, green, zakocona, Lexie, jaroszka, ewwiel, Little Frog, agaton, Fatim, annggela, Nynusia, estrella, paula1, nat_alia, polkosia, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21, PauLLa, lili_madlen, Magnosia, Bąbelek, miska2503 lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesus jak mnie wnerwia prowadzaca Pytanie na sniadanie. Wyglada jakby popila ostro wczoraj, zapuchnieta, no masakra i tak mnie wkurza to, jak sie wypowiada, jakby nie wiedziala do konca o czym mowi..

• Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że temat fobii naszych mężów :) Tak właściwie to nie wiem czego Mój sie boi.. kiedyś hodował w domu wielkiego pająka.. czarną wdowę chyba.. brrrrr,na szczęście nie bylismy razem jeszcze :) Jest honorowym dawcą krwi,więc pobierania i wszelkich takich widoków też nie.. hmmm..muszę dziś zapytać.. za to ja nienawidzę pająków,węży i robaków!!Az mam gęsia skórkę!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallene,kciuki za obrócenie małej,Szczęśliwa i inne dziewczyny wizytujące również duże kciuki!! :)

magdallenee, green, Nynusia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu oczywiscie masz racje - moj Gin robi dokladnie tak samo - ja zostalam przez niego skierowana do Endokrynologa i Hematologa. Ginekolog powinien się znać na swojej robocie, a reszte zostawić innym specjalistą. Z resztą ja wychodze z założenia, że jak ktoś się zna na wszystkim to raczej nie zna się na niczym...

madu, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green!!! mam kiwi siostra mi kupiła :) to zaraz zjem :D
    kawa nie pomogla

green, Fatim lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jestem wierna DDTVN, pytanie na śniadanie jakoś do mnie nie przemawia :)

green, Lexie, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja od samego rana zaglądam i podczytuję :) Trzymam kciuki i czekam na wieści z porodówek i wizyt :):)

Mąż jak rano wychodził do pracy, to mówił, że będzie padać. Faktycznie dość mocno się zachmurzyło, ale teraz jest tak pięknie - słońce świeci, delikatny wiaterek. No aż chce się żyć! :) To ja zabieram się za prace domowe póki mam energię :)

Mam nadzieję, że te Wasze dolegliwości Wam odpuszczą.

Miłego dnia życzę! :):)

agaton lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    ja to jestem wierna DDTVN, pytanie na śniadanie jakoś do mnie nie przemawia :)
    Ja przelaczylam na 5 min na PnS, bo nie lubie Korwin-Piotrowskiej :P tez zdecydowanie wole ddtvn. Apropo - zaraz na tvn bedzie o tym, co sie dzieje w brzuchu mamy w 4-5 miesiacu - ja wiem, ze to juz za nami, ale moze ktos chce sobie przypomniec dobre czasy hehe :P

Super, ze masz kiwi ! Jedz zatem i czekam na wiesci :)

Mnie pani gin tez kierowala do endo i diabetologa - nic na wlasna reke. Ona woli skonsultowac wszytko. I bardzo dobrze :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie w 4-5tc ? też wolę DDTVN :)
    green gdyby ci się spojenie rozchodziło to już dawno byś o tym wiedziała, ból nie do opisania :P
    mnie też zawsze gin do specjalistów odsyłał :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hołowczyc fajny facet....

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ