X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Za mną kolejna z licznych przespanych nocy! Z łóżka przeniosłem sie na kanapę i leżę. Zjadłam na czczo jabłko, suszone śliwki i wypiłam kleik z siemienia lnianego....bo od piątku nie było stolca, wiec mam pierdolca :p
    Lo matko, od piatku az? :/ wspolczuje :/ oby sliwki, jablko i siemie pomogly.
    Ja z kolei w druga strone - od piatku bylam na dwojke chyba ze sto razy :(

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie ma sprawy, śmiech to zdrowie :)
    Jaroszka no w końcu postawiliście teściową do pionu :D !
    Moja za to od 19dni nie skończyła prasowania tych ubranek (mała siatka) co jej dałam, bo uwaga,uwaga udaje przed teściem że jej się popsuło żelazko żeby jej nowe kupił :D no padłam z taką pomocą ! Mnie też tak okłamała i tylko mężowi się przyznała a ten wygadał się mi. Muszę zabrać te ubranka, bo za chiński rok ich nie zobaczę a dałam jej najmniejsze rozmiary :P

green, jaroszka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Oczywiście kciuki zaciśnięte za wszystkie mamuśki rodzące, te wizytujace i te w szpitalach.

U mnie noc w miare spokojna, leżymy plackiem kiedy tylko można:-) dziś odwiedza mnie położna :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green ja w ogóle nie mam w domu wagi :) tez kontroluje co miesiąc u gina :)

Znam taki rodziny, ktore wlasnie w ten sposób ze sobą rozmawiają....duzo przeklinają i nie jest to objaw braku szacunku - tacy poprostu sa :) co nie znaczy, ze mi sie to podoba!

relgh371crdcdbv2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, dziewczyny trzymam kciuki za rozwiązania i wizyty, zęby, stolce, randki, brak akcji, brak pająków :D

Ja w nocy 3 razy żółte siku a rano znowu na czerwono i ból przeniósł się z pleców na podbrzusze a nawet sam wylot :/

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Lo matko, od piatku az? :/ wspolczuje :/ oby sliwki, jablko i siemie pomogly.
    Ja z kolei w druga strone - od piatku bylam na dwojke chyba ze sto razy :(

Green a to i tak krótko....bywa, ze raz w tygodniu odwiedzam kibelek :(
    Urok zaparć :(

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Green a to i tak krótko....bywa, ze raz w tygodniu odwiedzam kibelek :(
    Urok zaparć :(
    Wspolczuje okropnie, nie wiem nawet co to znaczy, bo nigdy nie mialam problemu takiego. Moze sprobuj to jeszcze kawa popic?
    Moze jakos pojdzie.. oby. A kiwi? Kiwi to dobry przeczyszczacz podobno.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Zakręcona nie ma sprawy, śmiech to zdrowie :)
    Jaroszka no w końcu postawiliście teściową do pionu :D !
    Moja za to od 19dni nie skończyła prasowania tych ubranek (mała siatka) co jej dałam, bo uwaga,uwaga udaje przed teściem że jej się popsuło żelazko żeby jej nowe kupił :D no padłam z taką pomocą ! Mnie też tak okłamała i tylko mężowi się przyznała a ten wygadał się mi. Muszę zabrać te ubranka, bo za chiński rok ich nie zobaczę a dałam jej najmniejsze rozmiary :P

Te nasze teściowe.....ładnie Cię załatwiła! Ja swojej tez bym dała, ake wole zeby przyjechała do mnie do domu, bo u nich w mieszkaniu sie pali....i śmierdzi jak cholera do tego maja dwa koty, ktore notorycznie coś obsikują.....bleeee

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Wspolczuje okropnie, nie wiem nawet co to znaczy, bo nigdy nie mialam problemu takiego. Moze sprobuj to jeszcze kawa popic?
    Moze jakos pojdzie.. oby. A kiwi? Kiwi to dobry przeczyszczacz podobno.

Za to masz w druga stronę :p tez jesteś biedna, bo tyłeczek pewnie podrazniony co? Oby Ci minęło po ciazy :*
    Wlasnie muszę cis jeszcze zjeść, bo mnie cholera nie rusza noooo!!! :) nie mam kiwi....kupie na jutro, dzieki za przypomnienie.

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim fajna Teściowa...:)
    Weź ubrania pewnie i sama zadzialaj bo tak bedziesz się mogła prosić i prosić .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie znów się przyplatal niechciany kolega :/ dobrze ze dziś wizyta...

Mój się boi węży. .. nawet w zoologicznym nie podejdzie do terrarium...

Miska a jak Twoja noga??

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Za to masz w druga stronę :p tez jesteś biedna, bo tyłeczek pewnie podrazniony co? Oby Ci minęło po ciazy :*
    Wlasnie muszę cis jeszcze zjeść, bo mnie cholera nie rusza noooo!!! :) nie mam kiwi....kupie na jutro, dzieki za przypomnienie.
    Troche tak, ale zainwestowalismy w mieciusi papier i jest lepiej. Poza tym smaruje sobie olejkiem migdalowym dupsko, zeby sie nie nabawic wlasnie czegos.

Kurcze tak mysle, co jeszcze moze przeczyscic hmmm... a moze pieczone jablko? Albo gruszki - gryza gruszki, lyka wody, gryza gruszki, lyka wody.. ?

Ja chetnie zjadlabym owoca. Maz kupil winogron, sliwki, borowki i brzoskwinie. Niestety nie bede ryzykowac.

jaroszka lubi tę wiadomość

• annggela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Angela to pieknie:P ja bym zawalu predzej dostala :P

A co ja mam powiedziec, jak moj maz boi sie pobrania krwi? Jak on pepowine przetnie? Sam sobie zastrzyk zrobi, ale jak widzi np pobieranie krwi, to mu sie slabo robi. Dlatego tez on wcale nie robi zadnych badan. Np morfologie ostatnio w liceum mial robiona, bo mial jakis zabieg chirurgiczny i go zmusili.
    Zeby dwa razy cukier zmierzyl musialam go namawiac, az w koncu wydarlam sie, zmusilam szantazem (uzylam argumentu "nie zalezy Ci na moim zdrowiu????") :p takze tego :p

Biegunko witaj znow ..

To widze , ze kazdy ma jakies leki :) moj od poczatku mowil ze nie przetnie pepowiny bo sie brzydzi i napewno ńie bedzie tam zagladal podczas porodu co akurat mnie cieszy bo boje sie ze takie widoki moga miec wplyw na nasze stosunki :/

Jaroszka jak ja Ci zazdroszcże tych przespanych nocy ;) u mnie z koleji na odwrot :/ nie moge dobrze spac od jakiegos czau dzis oczy jak 5 zl o 5:00 rano. I to mamusia dzis obudzila swoje malenstwo, cieszy mnie ze spi cale nice ale moglby dac czasem znac ze wszystko ok, smyrnac nozka czy puscic baczka ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dopiero poznaję uroki sraczki, wcześniej miałam jak jaroszka, że raz na tydzień poszłam a teraz sama nie wiem co gorsze. Do zaparć byłam przyzwyczajona :P
    Nynusia mój też do terrarium nie podejdzie :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest z miski noga? Kurczę ja nie wiem jak ja czytam to forum...

relgh371crdcdbv2.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal napuchnięta i łapie teraz wszystkie kolory tęczy.
    A i dziewczyny którym rozchodzi się spojenie wczoraj położna powiedziała mi że powinnam mieć cięcie cesarskie bo inaczej mogę być unieruchomiona nawet przez kilka miesięcy. A mój gin nic mi tydzień temu nie powiedział a wizytę dopiero mam 5.10 a jak się spytałam czy nie będzie problemu z porodem to powiedział że będzie bardziej boleć.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngela mój by na zawał zszedł jakby miał pępowinę obciąć :D

annggela lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green dobrze gadasz! Chyba pojadę do sklepu i kupię kiwi i gruszki. Dam potem znać czy miałaś rację ☺

green lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska byłaś z nogą u lekarza ? Żeby ci się jakaś zakrzepica nie zrobiła :/
    Moje spojenie się rozchodzi, ale na tyle "bezpiecznie", że mam rodzić SN zwłaszcza, że dziecko małe ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popij sokiem z kiszonych ogórków :) !

jaroszka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 2216 2217 2218 2219 2220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ