X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, a moze i 4-5 tc :D w lazience bylam i tak slyszalam piate przez dziesiate.

Bosz, ide robic chyba smecte... bo juz bylam w wc 5 razy. A jest 10 ..

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki fajny polarowy kombinezon w Tchibo: http://www.tchibo.pl/wiatr-niepogoda-ubrania-przeciwdeszczowe-t400051889.html za 80 zeta !!! od rozmiaru 62, trzeba zjechac na dol, gdzies pod koniec jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:06

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie nadrobie Was tyle piszecie. Człowiek jak co dzień nie zajrzy to szans nie ma na przeczytanie :)mam nadzieje ze nie ominęło mnie nic ważnego.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Wczoraj wrocilam od mamy i udalo mi sie Was nadrobic a dzis rano znow kilka stron :-P ciezko byc na biezaco ale sie udalo :-)

Aanaa super ze juz jestescie z malutka w domu :-)

Szczesliwa, Nynusia, Magdalene kciukam za udane wizyty i czekam na pozytywne info :-)

Ola i Asia za Was rowniez trzymam kciuki i za wasze maluszki :-) troche Wam zazdroszcze ze juz bedziecie mialy to za soba :-)

Green co do twojej biegunki to moze powoduje to tardyferon tak jak u mnie? Bralam jedna tabletke i w pewnym momencie biegalam do kibelka po kazdym jedzeniu, na wizycie ginka zwiekszyla dawke do dwoch tabletek wiec sie przerazilam co to bedzie... I zaczelam pic duzo soku pomaranczowego, jem winogrona zeby dostarczac duzo witaminy c, ktora pomaga przyswajac zelazo no i jest o o wiele lepiej nawet przy 2 tabletkach. Co prawda 2 mam luzne ale zazwyczaj 2 razy dziennie tzn rano i wieczorem... Zoladek i jelita nie bola, nie mam przelewania... Moze sprobuj pic ten sok i zobacz czy cos sie zmieni?

A ja dzis biore sie dalej za pranie i prasowanie... Jeszcze troche mam do zrobienia przed porodem wiec nie ma sie co lenic :-) a ze coraz czesciej boli mnie brzuch i kregoslup to boje sie ze porod tuz tuz... A w sobote przychodzi szwagierka i ma mi umyc okna, lazienke i kuchnie wysprzatac :-D ja sprzatne reszte mieszkania i bedzie gotowe na przyjecie malej :-)

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, agaton, aanaa lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem czemu takie kombinezony nie mają stóp. Co wy będziecie dzieciakowi zakładać w takich? Mam też jeden polarowy bez stóp, ciepły, ale ja nie wiem co na nie zakładać..

Ja czekam u fryzjera i zaraz będę się farbowac, a potem postanowiłam jeszcze wpaść do lumpa jednak, a nuż coś wynajde :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:18

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie jest dobrze. Synek cały czas mniej rośnie nawet przyrost zwolnił. Powinnam być już w szpitalu. Ale moja gin mówi ze mam dziś tylko na ktg jechac ( właśnie siedzę w poczekalni ) potem czw lub pt drugi raz, a w pn juz do szpitala. ale się martwię czy nie biegać na to ktg co dzień bo się boję ze młody całkiem przestanie rosnąć

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    też lubie DDTVN :)

powodzenia na porodówkach kochane :* trzymam kciuki i czekam na wieści

chyba wczoraj tego nie pisałam ale... miałam przygode w toalecie i nie wiem co to było...: ( przepraszam za wyrażenia :P )
    poszłam robić kupę i cisnę ale strasznie bolało, kuło jakby mnie coś przecinało w środku... dotknęłam papierem i było pełno krwi :/ w końcu "to" wypchnęłam ale nie mam pojęcia co to było, żadnych dużych ziaren nie jadłam :/ potem czyszczenie dupeczki z krwi :/ miała któraś z was coś takiego?

a wieczorem mój upragniony sex :D ale mi tego brakowało :D chociaż mąż się bał po mojej opowieści o krwi...
    oczywiście też się nie obyło bez plamienia ale teraz jest już ok wkładka bez krwi...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona podpisać się pod pytanie bo to też czarna magia dla mnie

• IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia niestety nie pomogę. Nie miałam przypadku

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Asienka, trzyma kciuki! Ja wlasnie jestem po ktg, czekam na USG, a później na wizytę. Zmierzylii ciśnienie, wysokie mialam, położna powiedziała, ze z takim ciśnieniem to na IP. Po ktg bylo niższe (140/90). I chyba zaczal mi odchodzić czop, za kazdym razem w łazience zostaje na papierze taka galaretka... To juz niedlugo!;)

green, IviQ, Little Frog, jaroszka, ZakręconaOna, ewwiel, zakocona, estrella, szczesliwa_mamusia21, lojkalojka, paula1, Nynusia, nat_alia, agaton, polkosia, Bąbelek, miska2503 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:

Green co do twojej biegunki to moze powoduje to tardyferon tak jak u mnie? Bralam jedna tabletke i w pewnym momencie biegalam do kibelka po kazdym jedzeniu, na wizycie ginka zwiekszyla dawke do dwoch tabletek wiec sie przerazilam co to bedzie... I zaczelam pic duzo soku pomaranczowego, jem winogrona zeby dostarczac duzo witaminy c, ktora pomaga przyswajac zelazo no i jest o o wiele lepiej nawet przy 2 tabletkach. Co prawda 2 mam luzne ale zazwyczaj 2 razy dziennie tzn rano i wieczorem... Zoladek i jelita nie bola, nie mam przelewania... Moze sprobuj pic ten sok i zobacz czy cos sie zmieni?

A ja dzis biore sie dalej za pranie i prasowanie... Jeszcze troche mam do zrobienia przed porodem wiec nie ma sie co lenic :-) a ze coraz czesciej boli mnie brzuch i kregoslup to boje sie ze porod tuz tuz... A w sobote przychodzi szwagierka i ma mi umyc okna, lazienke i kuchnie wysprzatac :-D ja sprzatne reszte mieszkania i bedzie gotowe na przyjecie malej :-)

Kochana sprobuje soku w takim razie. Cukry mam nadzieje, ze nie zaczna szalec po tym, bo niby ta cukrzyce mam. Ale ostatnio sie unormowaly, takze moze bede mogla pic.

Wiesz co, ja biore tardyferon co 4-5 dni :/ juz go teraz w ogole odstawiam.
    Mi sie okropnie przelewa, bulgocze, wybucha, nie wiem nawet, jak definiowac te dzwieki :/

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusinka a który to tc ?
    natalia może to hemoroidy jak krew leci :/ ?
    a ja od czego mam bieganinę kibelkową, skoro nie biorę tego tardyferonu ? już 3 dzień mam taki a jak się zbliża to brzuch boli jakby mnie nożem dźgali

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka i Ola powodzenia:) Ola już może na stole, albo tuli już swojego szkraba :)

Ja miałam koszmarną noc, nie wiem co jest grane ale jak sie położę już spać to zaczynają się skurcze. No chyba, że dopiero wtedy je zaczynam odczuwać, bo jest cisza i spokój. Do 5 rano miałam co 10/15 min, pierwszy raz nie pomogły dwie nospy, już miałam męza budzić, ale te skurcze są bezbolesne, momentami pojawiał się ból miesiączkowy czy krzyża. Na 1 października mam skierowanie do szpitala na zdjęcie szwów, ale zastanawiam się czy nie położyć się dzisiaj, bo boje się kolejnej takiej nocki:/ Nad ranem przeszło i po 5 udało się zasnąć. Nic się niby nie dzieje, żadnych plamień, bóli teraz. Wiem, że takie skurcze przepowiadające są normalne na tym etapie, ale dlaczego się nasilają w nocy, gdyby nie szew to bym tak nie panikowała ale boje się, że w końcu mi tą szyjke potnie. Z drugiej strony jak sobie pomyślę, że mam znowu leżeć w szpitalu to mi się płakać chce:( U nas od razu na oddział kładą :( Czy któraś z Was ma takie doświadczenia?

relgh371rrya3inl.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja nie rozumiem czemu takie kombinezony nie mają stóp. Co wy będziecie dzieciakowi zakładać w takich? Mam też jeden polarowy bez stóp, ciepły, ale ja nie wiem co na nie zakładać..

Ja czekam u fryzjera i zaraz będę się farbowac, a potem postanowiłam jeszcze wpaść do lumpa jednak, a nuż coś wynajde :P

ale ten kombinezon ma stopy

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się czy ze mną jest wszystko ok. Bo ja żadnych skurczy nie czuję. ..

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.tchibo.pl/jednoczesciowy-kombinezon-z-polaru-p400073734.html

ZAKUPIŁAM dla mojego Misia :D nie mogłam się powstrzymać!!!

IviQ, green, ZakręconaOna, Fatim, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, lojkalojka, paula1, Nynusia, agaton, annggela lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq a ile wazy Twój chłopak?

relgh371crdcdbv2.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ uwierz, że chciałabym nie czuć żadnych skurczy na tym etapie :)Przynajmniej nie musisz się zastanawiać, czy to jest prawidłowe, czy nie za często, czy nie za silne:/ Stresu tyle, że aż brzdąca szkoda:/

relgh371rrya3inl.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wierzę. ...każda z nas ma inny stres. Oj nie może być dobrze po prostu. ...

• IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Iviq a ile wazy Twój chłopak?
    1960g dziś

‹‹ 2218 2219 2220 2221 2222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ