X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak, jestem na oddziale patologii. Na porod sie nie zanosi. W ogole tak jakos dziwnie bo chyba beda mnie tu trzymac, albo jak badania wyjda ok to wypuszvza do domu. Nikt o zadnym wywolywaniu nie mowi. Zobacze, poczekam moze przyjdzie moj lekarz... Poki co sama nic nie wiem i wkurzam sie coraz bardziej.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka a z jakiego powodu miałaś mieć wywolywany poród, bo jak na wywolywanie porodu to bardzo wczesnie, chyba, ze dziecku spada tętno itd

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik mam to samo uczucie , nerwy , płacz. .. Mały chyba się w poprzek przekrwecil bo rozpycha Mi się po obu stronach juz ... Masakra , tez mam jutro wizytę i się dowiem co i jak .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Fatim nie o tej tabeli myślałam. Ja.znalazłam już dawno taka:

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

och to na tej tabeli to już szybuję w górę :P zdaję sobie sprawę, że moje dziecko będzie mniejsze, ale nic na to nie poradzę, sama mam problem z przytyciem w ciąży, ale lekarz uważał, że najważniejsze, że przyrosty i przepływy są prawidłowe i nic nie zmienię, bo tak już zapisane zostało na początku w genach dziecka ;)
    a przytyłam 6,3-6,7kg według książeczki ciąży, uważam, że to mało (ostatnie pomiary miałam w piątek) dlatego drażni mnie ta biegunka, bo tracę na wadze, muszę napisać do ginekologa co wziąć na nią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:46

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Asienka a z jakiego powodu miałaś mieć wywolywany poród, bo jak na wywolywanie porodu to bardzo wczesnie, chyba, ze dziecku spada tętno itd
    Z powodu nadcisnienia. Skierowanie mialam na indukcje.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka trzymam kciuki, daj znać jak coś się dowiesz ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - ja chyba poszłabym do tego psychiatry. Nie wiesz tak naprawdę co Twój lekarz wymyśli po tym usg, a jeśli stwierdzi, że możesz rodzić naturalnie i znowu będziesz męczyła siebie i dziecko i koniec końców będzie cc? To chyba nie ma najmniejszego sensu... szkoda Ciebie i dziecka. A tak to jak pójdziesz do tego psychiatry to będziesz wiedziała na czym stoisz.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam przelotem, nie mam czasu na nic, osttanio dużo się dzieje...znowu mam jakąś czarną serię w rodzinie...
    babcia daje popalic...jest chora(jelitówka albo cos w tym stylu), zrobiła 5 godzinną awanturę na IP, nie pozwolila sie zostawic w szpitalu, odmawia leków, wykańcza rodziców psychicznie...zapadła trudna decyzja o oddaniu jej do osrodka...mama jutro idzie do szpitala...a tata panikuje co on zrobi z babcią :(
    ja tez osttanio kiepsko się czuje, jestem płaczliwa, nerwowa i tak bez sensu przybita.
    na dodatek mała chyba się wczoraj przekręciła i mnie kopie po pęcherzu, dowiem się jutro...

wszystkeigo dobrego, trzymam kciuki za porody, wizyty i dobre samopoczucie!

o kurcze Kochana, trzymaj się, jesteśmy z Tobą :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka, ale gdyby miednica była powodem, to po co zaświadczenie od psychiatry????
    Na Twoim miejscu skonsultowałabym się z innym ginekologiem. Bo fakt miednica jeśli jest taka jej budowa to sie nie zmienia i z drugiej strony taki wpis powinien Twój lekarz już dawno zrobić. Jesteś w prawie w 34tc, skonsultuj sie póki masz czas.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to od wczoraj też mam sraczkę ;/

Ja już chcę początek października... i chcę już urodzić.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania chyba tak zrobię, zdrowie dziecka najważniejsze. A jak ust sie pomyli i wyjdzie, ze maluch, a okaże sie gigant?

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Agania chyba tak zrobię, zdrowie dziecka najważniejsze. A jak ust sie pomyli i wyjdzie, ze maluch, a okaże sie gigant?

No właśnie. Wiadomo jak to jest z usg, czasami naprawdę o dobre 500g może być różnica albo i więcej. To Twoja decyzja, ale ja na Twoim miejscu chyba wolałabym wiedzieć już na czym stoję.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    agatka, ale gdyby miednica była powodem, to po co zaświadczenie od psychiatry????
    Na Twoim miejscu skonsultowałabym się z innym ginekologiem. Bo fakt miednica jeśli jest taka jej budowa to sie nie zmienia i z drugiej strony taki wpis powinien Twój lekarz już dawno zrobić. Jesteś w prawie w 34tc, skonsultuj sie póki masz czas.

Binka niestety na karowej zwężenie miednicy musi być ściśle skorelowane z waga dziecka i jezeli waga dziecka bedzie poniżej 3200g to wówczas, ze zwężeniem miednicy można uwaga PRÓBOWAĆ.
    W innych szpitalach sam stan po cc jest juz wskazaniem do cc.

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dostałam właśnie maila że jutro będzie kurier...znowu jak mnie ma nie być. Trudno...R spyta się cioci czy w domu będZie to ona odbierze...babka to by wymacala paczkę jakby mogła środek tak sprawdzić...
    Ja dopiero co niedawno wstałam i zjadłam śniadanie. Budziłam się 4razy. Za każdym razem pprzez wycie psa. Może nie ciążowe pytanie ale.....otwierają niedaleko schronisko,a ja R mówiłam żeby tego psa oddać skoro wszystkim przeszkadza i nikt go nie chce. Ostatnio matka R biła go kijem pare razy i babka to samo na oczach młodej R. Oczywiście to nie jest złe tylko to że ja ciągnęłam go za łańcuch. No i R na mój pomysł odp że jestem niepoważna,serio??? Ja myślę o swoim dziecku,jak pies pod naszymi oknami wyje to jak Synek ma spać w takim halasie?? Jak mam wyjechać z Małym jak tutaj mam wszystko??

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim hemoroida mam ( zewnętrznego ) ale cułam tak jakby w środku mnie cięto nożem :/a potem krew :/

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie było jeszcze informacji o przyszłych Październikowych? :) witamy się w 35. już bliżej coraz bliżej...

annggela, agaton, ~Rewianka~, IviQ, ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ciebie też tak męczy? Cholerstwo okropne, żeby już nawet za przeproszeniem sranie sprawiało taki ból to już przesada :(

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Natalia Ciebie też tak męczy? Cholerstwo okropne, żeby już nawet za przeproszeniem sranie sprawiało taki ból to już przesada :(
    mnie wczoraj pierwszy raz pr dwójeczce , a tak spokój mam nawet go nie czuje

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim faktycznie chyba przed samym porodem tak czyści, a jeśli u Ciebie to tyle trwa to raczej coś innego musi być :/ jak dla mnie nasze organizmy w czasie ciąży to wielkie zagadki... jednym na zaparcia nic nie pomaga, inne męczą się z biegunkami... a może to hormony tak szaleją i mają wpływ? W sumie nie wiem, nie znam się ;)

Dla mnie to wszystko jedna wielka niewiadoma... nie wiem czy rozpoznam, że np. czop mi odchodzi, mam bóle jak na @ ale nie wiem czy mam skurcze... niby brzuch robi mi się twardy ale to jak mała się rusza i nie wiem czy to ona czegoś nie wypina tylko :/ skomplikowane to wszystko :P

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że jesteś kolejną, której..sprawia ból. Ja całkiem zapomniałam o tym lekarzowi powiedzieć teraz...za tydzień powiem zobaczymy

‹‹ 2220 2221 2222 2223 2224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ