SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim to i ja wezme jeszcze jedna smecte.
    Boje sie jesc przed podroza do poloznej kurcze, zeby mnie nie zlapalo w drodze nic. Ale tez nic nie jesc, to kiepsko :/

Fatim lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie Mała jest główką do góry i czasami tą główkę mi wypycha i wtedy się robi taki duży twardy guz na brzuchu. Wcześniej jak była główką do dołu to tego nie było. No i czuję delikatne kopniaki zarówno po bokach brzucha jak i w dole.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wisi głową w dół, idealnie jest podobno ułożona, a parcie na pęcherz mam bo właśnie zeszła niżej, i czuję ją po bokach kopniaki i piąstki, czasem kolanko po środku wypnie ;) no i dupcię też lubi wypinać )

madu, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też zrobiłam zdjęcie dla Zajsonka:) lepiej teraz, niż jakbym sie miała spóźnić hehe ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e86332e86201.jpg
    Natalia, albo któras dziewczyna, macie tego mejla gdzieś zapisanego?
    Albo Zajsonek, wklej jeszcze raz, jak tu bywasz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:40

madu, WiedźmaMaKota, onka, estrella, annggela, ~Rewianka~, Lexie, Little Frog, zakocona, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, IviQ, polkosia, Nynusia, Magnosia, Bąbelek, nat_alia, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie ogarnę zdjęcia bo nie mam gdzie zrobić, syf w mieszkaniu straszny... ani jednej wolnej ściany :P
    Ide coś ogarniać :D

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz superową kulkę z przodu Agaton :)

Mój też dupke wypina, dokładnie po lewej stronie pod żebrem i zwykle jak się rano budzi ;)

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Moja wisi głową w dół, idealnie jest podobno ułożona, a parcie na pęcherz mam bo właśnie zeszła niżej, i czuję ją po bokach kopniaki i piąstki, czasem kolanko po środku wypnie ;) no i dupcię też lubi wypinać )
    Wiedźma, ja dokładnie tak samo czuję. Czasami tak, ze dupkę wypycha po boku, a z drugiego boku kopie nóżkami:) Ale moja Balbina ma raczej dużo miejsca, bo ja mam spory brzuch, a ona raczej drobna:)

madu, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Dziewczyny mówię Wam, jestem wykończona! i zawsze po wizycie mam wysoki cukier;/ to pewnie te emocje;/ jechaliśmy dzisiaj w takim korasie, że 10 km zajęło nam ponad godzinę;/ ale nic to...najważniejsze, że z Młodym jest ok:) no i mamy GBS-a:) i mąż się nabija ze mnie i mówi: Mój kochamy GeBeEsiaku " ;)
    Wspólczuję Wam tych zaparć :( ja miałam czasem problmy przed ciąża, a w ciązy ani razu mi się nie zdarzyło! Wszystko przeze mnie przelatuje!
    A co do obrzydliwości męża... my obstrawiamy, że ma zaburzenia integracji sensorycznej, bo nie weżmie do ręki nic co np się klei... tak więc pączka je widelcem :D no i jak gorotał obiad, a ja musiałam leżeć to przynosił mi na kanapę kurczaka na decsce do krojenia :D

madu, agaton, estrella, Lexie, ~Rewianka~, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, ZakręconaOna, lojkalojka, ewwiel, Bąbelek lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ale masz superową kulkę z przodu Agaton :)
    Mamy takiego kolege, który zawsze jak się z nim widzimy to mówi: O, a Agata znowu z piłką przyszła, dzisiaj nie gramy:P (my się często na siatkę spotykaliśmy;)

my dream, madu, estrella, ~Rewianka~, jaroszka, Blondik, Nynusia, lojkalojka, ewwiel, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka nie chce Cię straszyć ale na usg zazwyczaj jest troszkę zaniżona waga dziecka. Nie mówię, że musi tak być u Ciebie. Spory ten Twój Dzidziuś :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    onka nie chce Cię straszyć ale na usg zazwyczaj jest troszkę zaniżona waga dziecka. Nie mówię, że musi tak być u Ciebie. Spory ten Twój Dzidziuś :)
    Tak? Ja pierwsze słyszę:) Kolezanka wg usg miała urodzić dużego chłopaka 3800, a urodziła 3200:)

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, nic nie wiem, mialam juz drugie ktg, skurcze malenkie, lekarza nie bylo, moj na oddziale jest jutro. Moze wieczorem jakis obchod czy cos, normalnie ta niewiedza mnie rozbraja. Do tego obiadu nie dostalam i od sniadania glodna leze, bo tylko wode ze soba zabralam. Buuu...

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wagi szacowane zaleza od sprzętu, tego jak sie dzidziuś ułozy przy badaniu, od lekarza, czy woli zanizyć czy zawyzyc. taka loteria. Prawda jest taka ze nawet do poł kilo +/- waga może sie wahać. Każde pomiary maja granice błedów i na plus i na minus.

Lexie, estrella, my dream, polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, bez sensu że o niczym Cie nie inforumują, pisałas ze poszłas do szpitala ze skierowaniem na wywolanie, wiec dopytaj może lekarzy albo pielęgniarki jak to jest. Bo jak nie mają zamiaru nic robic to chociaż niech ci ktoś coś do jedzenia przywiezie a i bedziesz miec jasna sytuację. Weź przyciśnij ich troche, nalezy Ci się!

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    A ja też zrobiłam zdjęcie dla Zajsonka:) lepiej teraz, niż jakbym sie miała spóźnić hehe ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e86332e86201.jpg
    Natalia, albo któras dziewczyna, macie tego mejla gdzieś zapisanego?
    Albo Zajsonek, wklej jeszcze raz, jak tu bywasz:)

[email protected]

Tez dzis wysłałam :-)

agaton lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:

Lekarka stwierdziła tak jak napisałam - ze pomiar raczej jest niemiarodajny i do kontroli. ale szczerze mówiąc jeśli miałoby to doprowadzić do planowanego cc to może nie byłoby to złe. Trochę mnie męczy mój wielki brzuch i ciągły stres czy się przypadkiem nic złego nie stanie w momencie odejścia wod :)

• Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzień dobry :)

Ja dziś o sobie ;)
    Jestem po kolejnej kontroli, afi 24, rozwarcie na palec, szyjka miękka ale nie jakoś bardzo skrócona, tylko skurcze coś się nie chcą pojawic. Młody niby 4 kg wyszedł, ale to raczej niemożliwe, podobno to przez to ze warunki pomiaru są niemiarodajne (dużo wód, pełny pęcherz i ruchy oddechowe podczas pomiaru). Ech, już bym chciała urodzić..

A no i wiem czemu tak śpie - ciśnienie nawet po lekarzu 90/70

Waga sie nie przejmuj narazie bo mnie wczoraj tez lekarz powiedzial,ze ciezko jest Mu zmierzyc z racji ze mam duzo wod i Mały jest juz niziutko.Obie mamy rozwarcie na palec..heheh

onka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka 4 powiadasz?;> masz 38/39tc zależy jak liczysz,więc jeszcze troszke i utulisz Maleństwo :*
    Mój Klocek miał 3kg w 34/35..nie wiem jak liczyć ;)a do naszego spptkania dużo czasu...2tygodnie i donoszona ciąża ;)

Ja zdjęcie dla Zajsonka mogę jutro zrobić...niestety :(

onka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAroszkoa no lekarze nie tacy spokojni włąśnie, ale jeszcze tydzień luzu mi dali z uprzedzeneimże mam sie nastawić na o że w każdej chwili pod nóż mogę trafić i już ze szpitala nie wyjdę....

Wiedzma ja mam takie bóle od przedwczoraj:/

Asieńska a jakiemasz to cisnienie???

Blondik tzrymaj się...przytulam mocno

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w ogóle nie mierzy i w ogóle go to nie interesuje.. Dostałam skierowanie na USG pomiarowe, to powiedział, że jemu ono do niczego nie jest potrzebne. Brzuch mam odpowiedni i na odpowiedniej wysokości, więc to jest dla niego informacja.. A to dlatego, że właśnie skala błędu oceny przez USG może być i 400g +/-.

PauLLa, przykro mi się czyta, że psa rodzina bije kijem po głowie i siedzi on na łańcuchu (co w PL jest prawnie zakazane btw)..

madu, mój też jakoś właśnie chyba tyłkiem zaczął pod żebro mi wchodzić, bo to większa gula się tam pojawia. Boli to i muszę się z nim ręką przepychać, żeby mi się tam nie pchał, i zawsze jestem w szoku ileż on ma siły!

Zrobiłam sobie spacer ponad 2km. Myślałam, że odetnę sobie stopy pod koniec, bo mnie tak buty ściskały, że masakra. Ledwo doszłam, tak mnie już nogi bolały :/

Dzwoniła do mnie położna i możliwe, że jutro będziemy mieli z nią spotkanie. O ile nie zacznie rodzić jej jakaś klientka, bo wszystkie są po terminie i czekają na poród...

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ