Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie dziwny ten mój śluz... bo raz jest gęsty żółtawy, a teraz jeszcze różowawy... a czasem mam przeźroczysty... No nic będę się obserwowała i zobaczymy... Najwyżej zadzwonię do mojej ginki i podpytam. W czwartek będzie ciąża donoszona więc już się nie martwię
co ma być to będzie
Madu ja właśnie też miałam dość sucho całą ciążę... a teraz od około tygodnia jest go więcej i się zmienia
Arielka kciuki za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:10
-
Jak widzę zdanie moje od Waszego się nie różni i choćbym chciała gdzieś to zgłosić to na te chwilę potrzeba mi spokoju a nie wojny
A propo jeszcze wagi,poprzednią ciąże miałam tak,że w czwartek gin zwazyla Małą i wyszło jej 3700g.w poniedziałek jak urodziłam to Córcia miała 3770g. Jakoś chciałabym żeby tym razem gin się pomyliła:P jutro zobaczymy ile waży. A w szpitalu lekarz przed podaniem oxy zmierzył Dzieciatko i dowalił mi że prawie 4kg bez paru gram...jakby mało nerwów było...
Czy Wam też tak się dziś nie chce??? -
Magnosia wrote:Agatka, dr Marek? Z tego co słyszałam, jest to lekarz, który dba o pacjentki i dmucha na zimne. Ja bym na Twoim miejscu skorzystała z propozycji chyba.
Edit: Też dziś byłam na ktg, tylko bardzo rano, na 7:45. Wszystko ok, czekamy do następnego za tydzień. A jutro mam wizytę u mojej gin.taki lekarz starej daty, spotkałam go tez jak poronilam na IP bardzo mnie wówczas pocieszał.
Ja bylam na 10 na ktg.
Poklosia, bo tokofobia jest wskazaniem do cc, a jest to zaburzenie lekoweMagnosia lubi tę wiadomość
-
Estrella to ja mysle, że po prostu coś się dziac zaczyna;) Nic tylko obserwowac te zmiany i zareagowac w odpowiednim momencie
Ja Cię Paulla rozumiem, że nie chcesz teraz wojny ani niczego takiego, ale z biciem psa sie nie godzę i dla własnego sumienia cos z tym zrobiła. Może nawet nikogo nie pytała o to schronisko tylko jakoś sama oddała, bo to lepsze dla psiaków niż takie traktowanie... a co by babska mówiły i nawet R to juz ich sprawa.
mnie sie baaaaaardzo nic nie chce leże od rana jestem na 17 umówiona z koleżankami z pracy i taaaaak mi sie nie chce zbierać że oj oj... ale pojdeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:18
estrella, agaton, Magnosia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
madu wrote:Tez mi ostatnio ktos mówił że najszybciej wskazanie do cesarki da miedzy innymi psychiatra i tez sie zastanawiam dlaczego i trudno mi wymyslić jakieś sensowne wytłumaczenie, aczkolwiek trudno jest poważyć opinie psychiatry więc pod tym katem rozumiem:) Nie wiem co...zaburzenia adaptacyjne wpisze? nie wiem ;p
Estrella taki śluz podbarwiony krwią to moze być powoli czop;)
ju mnie śluz sie zmienił tez ostatnio, na mleczny wodnisty...a cała ciąze raczej w ogole nie miałam.
Tokofobia - lęk przed ciążą i porodem.
Dlatego psychiatra,bo to on stwierdza i on wydaje stosowne zaswiadczenie. -
Więcej o tokofobii tutaj: http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Tokofobia.html
I mam rozumieć, że zwężenie macicy powoduje, że się jest chorym psychicznie, czyt ma się fobię? Dla mnie absurd. Rozumiem, że ginekolog inny wystawi zaświadczenie, że jest to wskazanie do cc, ale żeby lecieć do psychiatry po lewe zaświadczenie, to sorry, ale dla mnie nieporozumienie jakieś.Blondik lubi tę wiadomość
-
IviQ wrote:Arielka tzrymam kciuki za wizytę
pepepe o matko Tokofobia ?? hm a naprawdę sie boisz czy tylko po to by zaświadczenie do cc było??
Ja nie napisalam, ze ja takie zaswiadczenie mamWyjasnilam tylko czemu lekarz sugerowal spotkanie z psychiatra,bo wiele z Was nie wiedzialo o istnieniu takiej jednostki chorobowej.
Ale ja chyba jakis lek mam, chociaz zaswiadczenia nie.polkosia lubi tę wiadomość
-
PePePe wrote:Wiele kobiet wcale jej nie ma, ale latwo wmowic lekarzowi, ze sie ja ma
Poza tym, latwiej "zalatwic" zaswiadczenie od psychiatry niz ciecie na zyczenie w szpitalu panstwowym.
Włąsnie tak sobie to wyobrażama i mysle, że duzej ilości psychiatrów nawet nie trzeba tego wmawiać, bo co im zalezy wystawić zaświadczenie
dobrze ze jest opcja, ale szkoda, ze to tez daje pole do kombinowania
Wiadomo jak ktoś musi, tak jak Ty agatka, to bym sie nie zastanawiała, ale dla kogos dla kogo cc to tylko widzi mi sie...szkoda..
21.10.2015 Leon