X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka,Szczesliwa,kciuki!! :-)

szczesliwa_mamusia21, Arielka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam marudzący dzień... nic mi się nie chce, wszystko mnie boli :(

Dobrze, że mam mamę nie daleko obiadem mnie dziś poratuje :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwny ten mój śluz... bo raz jest gęsty żółtawy, a teraz jeszcze różowawy... a czasem mam przeźroczysty... No nic będę się obserwowała i zobaczymy... Najwyżej zadzwonię do mojej ginki i podpytam. W czwartek będzie ciąża donoszona więc już się nie martwię :) co ma być to będzie :)

Madu ja właśnie też miałam dość sucho całą ciążę... a teraz od około tygodnia jest go więcej i się zmienia :)

Arielka kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:10

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę zdanie moje od Waszego się nie różni i choćbym chciała gdzieś to zgłosić to na te chwilę potrzeba mi spokoju a nie wojny :(

A propo jeszcze wagi,poprzednią ciąże miałam tak,że w czwartek gin zwazyla Małą i wyszło jej 3700g.w poniedziałek jak urodziłam to Córcia miała 3770g. Jakoś chciałabym żeby tym razem gin się pomyliła:P jutro zobaczymy ile waży. A w szpitalu lekarz przed podaniem oxy zmierzył Dzieciatko i dowalił mi że prawie 4kg bez paru gram...jakby mało nerwów było...

Czy Wam też tak się dziś nie chce???

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Paula...mam lenia jak ta lala! ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agatka, dr Marek? Z tego co słyszałam, jest to lekarz, który dba o pacjentki i dmucha na zimne. Ja bym na Twoim miejscu skorzystała z propozycji chyba.

Edit: Też dziś byłam na ktg, tylko bardzo rano, na 7:45. Wszystko ok, czekamy do następnego za tydzień. A jutro mam wizytę u mojej gin.
    Magnosia dokladnie ten sam ;) taki lekarz starej daty, spotkałam go tez jak poronilam na IP bardzo mnie wówczas pocieszał.
    Ja bylam na 10 na ktg.

Poklosia, bo tokofobia jest wskazaniem do cc, a jest to zaburzenie lekowe

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella to ja mysle, że po prostu coś się dziac zaczyna;) Nic tylko obserwowac te zmiany i zareagowac w odpowiednim momencie :)

Ja Cię Paulla rozumiem, że nie chcesz teraz wojny ani niczego takiego, ale z biciem psa sie nie godzę i dla własnego sumienia cos z tym zrobiła. Może nawet nikogo nie pytała o to schronisko tylko jakoś sama oddała, bo to lepsze dla psiaków niż takie traktowanie... a co by babska mówiły i nawet R to juz ich sprawa.

mnie sie baaaaaardzo nic nie chce leże od rana jestem na 17 umówiona z koleżankami z pracy i taaaaak mi sie nie chce zbierać że oj oj... ale pojde ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:18

estrella, agaton, Magnosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Tez mi ostatnio ktos mówił że najszybciej wskazanie do cesarki da miedzy innymi psychiatra i tez sie zastanawiam dlaczego i trudno mi wymyslić jakieś sensowne wytłumaczenie, aczkolwiek trudno jest poważyć opinie psychiatry więc pod tym katem rozumiem:) Nie wiem co...zaburzenia adaptacyjne wpisze? nie wiem ;p

Estrella taki śluz podbarwiony krwią to moze być powoli czop;)

ju mnie śluz sie zmienił tez ostatnio, na mleczny wodnisty...a cała ciąze raczej w ogole nie miałam.

Tokofobia - lęk przed ciążą i porodem.
    Dlatego psychiatra,bo to on stwierdza i on wydaje stosowne zaswiadczenie.

• madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Tokofobia - lęk przed ciążą i porodem.
    Dlatego psychiatra,bo to on stwierdza i on wydaje stosowne zaswiadczenie.

nie miałam pojecia o takiej fobii. Dzieki!

PePePe, polkosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie codziennie nic nie chce ....,

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka tzrymam kciuki za wizytę

pepepe o matko Tokofobia ?? hm a naprawdę sie boisz czy tylko po to by zaświadczenie do cc było??

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro smigne do ikei ;) pochodzenia, pspaceruje;) może poród sie przyspieszy ;)
    So tego dużo seksu (ale to moze nie dzis ;) ) i wchodzenie pp schodach;) zaraz chyba zasne...

• PePePe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    nie miałam pojecia o takiej fobii. Dzieki!
    Wiele kobiet wcale jej nie ma, ale latwo wmowic lekarzowi, ze sie ja ma :) Poza tym, latwiej "zalatwic" zaswiadczenie od psychiatry niz ciecie na zyczenie w szpitalu panstwowym.

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że po prostu lekarz nie może o tym zdecydować?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, wczoraj sie d wiedziałam, że zmarł moj kolega z roku. Zasnął i sie juz nie obudził ;(

• zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej o tokofobii tutaj: http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-o-porodzie/Tokofobia.html

I mam rozumieć, że zwężenie macicy powoduje, że się jest chorym psychicznie, czyt ma się fobię? Dla mnie absurd. Rozumiem, że ginekolog inny wystawi zaświadczenie, że jest to wskazanie do cc, ale żeby lecieć do psychiatry po lewe zaświadczenie, to sorry, ale dla mnie nieporozumienie jakieś.

Blondik lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadecydować. U mojej ginki bez problemu miałabym cc, gdybym tylko chciała ;)

Lecę nadrobić! :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Arielka tzrymam kciuki za wizytę

pepepe o matko Tokofobia ?? hm a naprawdę sie boisz czy tylko po to by zaświadczenie do cc było??

Ja nie napisalam, ze ja takie zaswiadczenie mam :) Wyjasnilam tylko czemu lekarz sugerowal spotkanie z psychiatra,bo wiele z Was nie wiedzialo o istnieniu takiej jednostki chorobowej.
    Ale ja chyba jakis lek mam, chociaz zaswiadczenia nie.

polkosia lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam the voice of Polany i co chwila płacze! Ratunku potop!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Wiele kobiet wcale jej nie ma, ale latwo wmowic lekarzowi, ze sie ja ma :) Poza tym, latwiej "zalatwic" zaswiadczenie od psychiatry niz ciecie na zyczenie w szpitalu panstwowym.

Włąsnie tak sobie to wyobrażam :) a i mysle, że duzej ilości psychiatrów nawet nie trzeba tego wmawiać, bo co im zalezy wystawić zaświadczenie :) dobrze ze jest opcja, ale szkoda, ze to tez daje pole do kombinowania :) Wiadomo jak ktoś musi, tak jak Ty agatka, to bym sie nie zastanawiała, ale dla kogos dla kogo cc to tylko widzi mi sie...szkoda..

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ