Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
IviQ wrote:ja dziś tez takei miałam i aż się zdziwiłam bo w życiu takiego nie mialam chyba że po wysłku, ale na szczescie zaraz opadło. Jak się Tobie utrzymuje to niedobrze:(
-
zakocona wrote:madu, ale właśnie o tym mówię. Widzimisię powinno być płatne, wskazania to wskazania. A kombinacje i kłamanie lekarzowi, że ma się jakąś chorobę, żeby cc mieć, powinno nie mieć miejsca. A zaświadczenia do cc powinien wystawiać gin, który cokolwiek na temat pacjentki i jej ew wskazań do operacji wie, a nie ktoś, kto się w ogóle nie orientuje nie tylko w temacie pacjentki, ale całej ciąży itp
Zakocona ja tu widzę, ze ty zawsze we wszystkich tematach najmądrzejsza. Ja nie latwie sobie na lewo cc, bo juz jedna cc mialam mimo, ze bardzo chciałam Sn. Czasami lekarz mimo, ze chce zakwalifikować pacjentkę do cc, to tego zrobic nie moze, bo np. Osoba decydujaca jest ordynator.
Ja wiem, ze nie urodzę dziecka i chce sobie ograniczyć lek o jego zdrowie a nawet życie.polkosia, ZakręconaOna, jaroszka, Magnosia, agania lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Zakocona ja tu widzę, ze ty zawsze we wszystkich tematach najmądrzejsza. Ja nie latwie sobie na lewo cc, bo juz jedna cc mialam mimo, ze bardzo chciałam Sn. Czasami lekarz mimo, ze chce zakwalifikować pacjentkę do cc, to tego zrobic nie moze, bo np. Osoba decydujaca jest ordynator.
Ja wiem, ze nie urodzę dziecka i chce sobie ograniczyć lek o jego zdrowie a nawet życie.
Agatka, zakocona nie pisała do Ciebie, przecież masz oczywiste wskazanie do cc. Pisała o przypadkach, kiedy dziewczyny załatwiają sobie cc, bo nie chcą rodzić naturalnie - moja szwagierka tak właśnie zrobiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:49
zakocona lubi tę wiadomość
-
PePePe wrote:Nie zgodze sie z Toba,bo koszt ciecia i pobytu pacjentki w szpitalu po nie przewyzsza kosztu takiej pacjentki w przypadku porodu naturalnego. Skladki kazdy z nas z zasady oplaca takie same i powinien miec dostep do wszelkich mozliwych form leczenia szeroko pojetego. Poza tym, nie zgodze sie z tym, ze powinno sie odgornie kobiecie narzucac forme porodu, bo dla kazdej znaczy to co innego i kazda powinna miec prawo decydowania o swoim ciele.
Nikt nie mówi "chcę, żeby mi rozcięto brzuch, żeby zobaczyć wnętrzności, bo boję się kolonoskopii".
Wredotka, a co w tym takiego strasznego? Dostajesz oxytocynę i akcja pięknie może się sama rozkręcić i urodzisz naturalnie bez rozcinania sobie powłok brzusznych itd.
Blondik lubi tę wiadomość
-
ech rozumiem argumenty za płaceniem za cc i za niepłaceniem... Myślę że tu jest jeszcze trzecia strona, tego, że operacja to operacja i jesli to jest widzi mi sie, to lekarz może nie chcieć jej zrobic, bo to jest zawsze potencjalne zagrożenie. nie wiem może być i taki powód niechęci..ale kto ich tam wie!
aaagatka ja się wypowiadam w tym temacie zupełnie abstrahując od Twojej sytuacji:) u Ciebie to nie ma w ogóle dyskusji;)21.10.2015 Leon -
aagatkaa1984 wrote:Zakocona ja tu widzę, ze ty zawsze we wszystkich tematach najmądrzejsza. Ja nie latwie sobie na lewo cc, bo juz jedna cc mialam mimo, ze bardzo chciałam Sn. Czasami lekarz mimo, ze chce zakwalifikować pacjentkę do cc, to tego zrobic nie moze, bo np. Osoba decydujaca jest ordynator.
Ja wiem, ze nie urodzę dziecka i chce sobie ograniczyć lek o jego zdrowie a nawet życie. -
Zakocona niepotrzebnie się tak emocjonuje
Ale ona jest zagorzałą zwolenniczką SN
Wybaczcie jej
madu, ~Rewianka~, ZakręconaOna, agaton, jaroszka, Fatim, nat_alia, agania lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:A ja się nie zgodzę, że decyzja o cesarce, czyli o poważnej operacji, powinna być podejmowana przez osobę, która ma być operowana. O tym powinien decydować lekarz.
Nikt nie mówi "chcę, żeby mi rozcięto brzuch, żeby zobaczyć wnętrzności, bo boję się kolonoskopii".
Wredotka, a co w tym takiego strasznego? Dostajesz oxytocynę i akcja pięknie może się sama rozkręcić i urodzisz naturalnie bez rozcinania sobie powłok brzusznych itd.
Oxytocyna to pikuś, ale chodzenie z cewnikiem, baloniki, masaże...tego wolałabym sobie oszczędzić. Miejmy nadzieję, że nasze maluchy będą chciały współpracować i do 42 tygodnia się rozpakujemy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 16:03
madu, onka lubią tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Agatka, zakocona nie pisała do Ciebie, przecież masz oczywiste wskazanie do cc. Pisała o przypadkach, kiedy dziewczyny załatwiają sobie cc, bo nie chcą rodzić naturalnie - moja szwagierka tak właśnie zrobiła.
I w tym tez nie widze nic zlego. Nie kazda kobieta musi chciec miec dziecko, nie kazda musi chciec je rodzic naturalnie i nie kazda musi je karmic piersia. To sa nasze decyzje i powinnysmy je moc podejmowac same. Nikogo nie krzywdzimy i nikomu nie odbieramy niczego chcac miec ciecie. A lekarze doskonale wiedza o zalatwianiu cc, u samych ginekologow jak i lekarzy innych specjalizacji. I to jest dla mnie niezdrowa sytuacja, ze sie na to przyzwala zeby np. zaplacic psychiatrze 500 zl za zaswiadczenie, byleby w aktach bylo, a wszyscy wiedza, ze po prostu kobieta rodzic nie chce. -
polkosia wrote:Zakocona niepotrzebnie się tak emocjonuje
Ale ona jest zagorzałą zwolenniczką SN
Wybaczcie jej
Ale czasami mnie irytują takie gadki Sn, karmienie piersią itd. Jak ja bylam w pierwszej ciazy, to tez miałam takie podejscie wszystko pronatural. A poxniej okazalo sie naturalnie nie urodziłam i jeszcze karmić nie mogłam. Wiec mam w 4 literach czy urodzę Sn i czy będę karmić piersią, ważne zeby zakończenie bylo z happy endemmadu, estrella, polkosia, ZakręconaOna, ss, Fatim, stokrotka25, soraya, soraya, agania lubią tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Bardzo mnie denerwuje Edyta w Voice, wielka gwiazda
Mnie też wkurza! Za Piaskiem też nie przepadam...wolałam MarkaA skoro Edyta jest to mogłaby być i Steczkowska:) Pamiętam jak kiedys ktos spytał, która z nich jest większą gwiazdą. Steczkowska na to: " Oczywiście, że Edi, ja mam rozmiar 36 a ona 38" Padłam
jaroszka, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Agatka mi jaza rodzic najpierw naturalnie a tez mialam cc..i jesli pojdzie cos nie tak to wtedy cesarka..glupki heh.
Tez przy 1 chcialam sn i karmic teraz mi to zwisa oby wszystko dovrze sue skobczylo a mleko modyfikowane jeszcze nikomu nie zaszkodzilo..a duzo znajomych praktykuje.w irl 90% mam decyduje sie na mm.nue obchodzi mnie innych zdanie.[/url]
-
polkosia, nie cierpię wenflonów. Raz na IP na Wołoskiej (nie w ciąży) mi źle wbili w dłoń, spuchła mi jak bania, miałam mrowienia w całej ręce i musiałam błagać, żeby wyjęli, bo nikogo nie interesowało
agatka, i oczywiście ja ci z całego serca happy endu życzę -
zakocona wrote:Wredotka, po 40 tyg to ciąża nie jest jeszcze przenoszona i dzieciak do 42tyg jest dzieckiem urodzonym w terminie
Ok, w takim razie do 42Poprawiłam! Tylko potem, z dnia na dzień dziecko jest coraz większe i słyszy się o powikłaniach, podduszeniach itp.
Polkosia, poczytaj o indukcji porodu, kiedy oksytocyna nie działa. Albo lepiej nie czytajJa też się bardzo boję wenflonu, nigdy nie miałam zakładanego!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 16:04