X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    ja dziś tez takei miałam i aż się zdziwiłam bo w życiu takiego nie mialam chyba że po wysłku, ale na szczescie zaraz opadło. Jak się Tobie utrzymuje to niedobrze:(
    Ja biore 8 tabletek na to cisnienie dziennie a mimo to mam takie wskzania dlatego to juz powod do szpitala :(

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Śpiewał w drugiej części ;) Edi się poplakała i wszyscy byli pod wrażeniem;)

Bardzo mnie denerwuje Edyta w Voice, wielka gwiazda :P

agaton lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    madu, ale właśnie o tym mówię. Widzimisię powinno być płatne, wskazania to wskazania. A kombinacje i kłamanie lekarzowi, że ma się jakąś chorobę, żeby cc mieć, powinno nie mieć miejsca. A zaświadczenia do cc powinien wystawiać gin, który cokolwiek na temat pacjentki i jej ew wskazań do operacji wie, a nie ktoś, kto się w ogóle nie orientuje nie tylko w temacie pacjentki, ale całej ciąży itp

Zakocona ja tu widzę, ze ty zawsze we wszystkich tematach najmądrzejsza. Ja nie latwie sobie na lewo cc, bo juz jedna cc mialam mimo, ze bardzo chciałam Sn. Czasami lekarz mimo, ze chce zakwalifikować pacjentkę do cc, to tego zrobic nie moze, bo np. Osoba decydujaca jest ordynator.
    Ja wiem, ze nie urodzę dziecka i chce sobie ograniczyć lek o jego zdrowie a nawet życie.

polkosia, ZakręconaOna, jaroszka, Magnosia, agania lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Zakocona ja tu widzę, ze ty zawsze we wszystkich tematach najmądrzejsza. Ja nie latwie sobie na lewo cc, bo juz jedna cc mialam mimo, ze bardzo chciałam Sn. Czasami lekarz mimo, ze chce zakwalifikować pacjentkę do cc, to tego zrobic nie moze, bo np. Osoba decydujaca jest ordynator.
    Ja wiem, ze nie urodzę dziecka i chce sobie ograniczyć lek o jego zdrowie a nawet życie.

Agatka, zakocona nie pisała do Ciebie, przecież masz oczywiste wskazanie do cc. Pisała o przypadkach, kiedy dziewczyny załatwiają sobie cc, bo nie chcą rodzić naturalnie - moja szwagierka tak właśnie zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:49

zakocona lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Nie zgodze sie z Toba,bo koszt ciecia i pobytu pacjentki w szpitalu po nie przewyzsza kosztu takiej pacjentki w przypadku porodu naturalnego. Skladki kazdy z nas z zasady oplaca takie same i powinien miec dostep do wszelkich mozliwych form leczenia szeroko pojetego. Poza tym, nie zgodze sie z tym, ze powinno sie odgornie kobiecie narzucac forme porodu, bo dla kazdej znaczy to co innego i kazda powinna miec prawo decydowania o swoim ciele.
    A ja się nie zgodzę, że decyzja o cesarce, czyli o poważnej operacji, powinna być podejmowana przez osobę, która ma być operowana. O tym powinien decydować lekarz.
    Nikt nie mówi "chcę, żeby mi rozcięto brzuch, żeby zobaczyć wnętrzności, bo boję się kolonoskopii".

Wredotka, a co w tym takiego strasznego :)? Dostajesz oxytocynę i akcja pięknie może się sama rozkręcić i urodzisz naturalnie bez rozcinania sobie powłok brzusznych itd.

Blondik lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech rozumiem argumenty za płaceniem za cc i za niepłaceniem... Myślę że tu jest jeszcze trzecia strona, tego, że operacja to operacja i jesli to jest widzi mi sie, to lekarz może nie chcieć jej zrobic, bo to jest zawsze potencjalne zagrożenie. nie wiem może być i taki powód niechęci..ale kto ich tam wie!

aaagatka ja się wypowiadam w tym temacie zupełnie abstrahując od Twojej sytuacji:) u Ciebie to nie ma w ogóle dyskusji;)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dobrze jest czasami umieć czytać ze zrozumieniem :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona niepotrzebnie się tak emocjonuje ;) Ale ona jest zagorzałą zwolenniczką SN :P Wybaczcie jej :P

madu, ~Rewianka~, ZakręconaOna, agaton, jaroszka, Fatim, nat_alia, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, nie pije do agatki, bo skoro ma wskazanie, to MA wskazanie, tylko pije do systemu, ale agatka może sobie to interpretować, jak się tam jej podoba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:53

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    A ja się nie zgodzę, że decyzja o cesarce, czyli o poważnej operacji, powinna być podejmowana przez osobę, która ma być operowana. O tym powinien decydować lekarz.
    Nikt nie mówi "chcę, żeby mi rozcięto brzuch, żeby zobaczyć wnętrzności, bo boję się kolonoskopii".

Wredotka, a co w tym takiego strasznego :)? Dostajesz oxytocynę i akcja pięknie może się sama rozkręcić i urodzisz naturalnie bez rozcinania sobie powłok brzusznych itd.

Oxytocyna to pikuś, ale chodzenie z cewnikiem, baloniki, masaże...tego wolałabym sobie oszczędzić. Miejmy nadzieję, że nasze maluchy będą chciały współpracować i do 42 tygodnia się rozpakujemy! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 16:03

madu, onka lubią tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Agatka, zakocona nie pisała do Ciebie, przecież masz oczywiste wskazanie do cc. Pisała o przypadkach, kiedy dziewczyny załatwiają sobie cc, bo nie chcą rodzić naturalnie - moja szwagierka tak właśnie zrobiła.

I w tym tez nie widze nic zlego. Nie kazda kobieta musi chciec miec dziecko, nie kazda musi chciec je rodzic naturalnie i nie kazda musi je karmic piersia. To sa nasze decyzje i powinnysmy je moc podejmowac same. Nikogo nie krzywdzimy i nikomu nie odbieramy niczego chcac miec ciecie. A lekarze doskonale wiedza o zalatwianiu cc, u samych ginekologow jak i lekarzy innych specjalizacji. I to jest dla mnie niezdrowa sytuacja, ze sie na to przyzwala zeby np. zaplacic psychiatrze 500 zl za zaswiadczenie, byleby w aktach bylo, a wszyscy wiedza, ze po prostu kobieta rodzic nie chce.

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona niepotrzebnie się tak emocjonuje ;) Ale ona jest zagorzałą zwolenniczką SN :P Wybaczcie jej :P
    Wybaczam ;)
    Ale czasami mnie irytują takie gadki Sn, karmienie piersią itd. Jak ja bylam w pierwszej ciazy, to tez miałam takie podejscie wszystko pronatural. A poxniej okazalo sie naturalnie nie urodziłam i jeszcze karmić nie mogłam. Wiec mam w 4 literach czy urodzę Sn i czy będę karmić piersią, ważne zeby zakończenie bylo z happy endem

madu, estrella, polkosia, ZakręconaOna, ss, Fatim, stokrotka25, soraya, soraya, agania lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, po 40 tyg to ciąża nie jest jeszcze przenoszona i dzieciak do 42tyg jest dzieckiem urodzonym w terminie :)

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cewnik, balonik? Przy czym to? :o Ja już wenflonem jestem przerażona :P

jaroszka, Bąbelek, agania, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Bardzo mnie denerwuje Edyta w Voice, wielka gwiazda :P

Mnie też wkurza! Za Piaskiem też nie przepadam...wolałam Marka ;) A skoro Edyta jest to mogłaby być i Steczkowska:) Pamiętam jak kiedys ktos spytał, która z nich jest większą gwiazdą. Steczkowska na to: " Oczywiście, że Edi, ja mam rozmiar 36 a ona 38" Padłam :D

jaroszka, stokrotka25, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mi jaza rodzic najpierw naturalnie a tez mialam cc..i jesli pojdzie cos nie tak to wtedy cesarka..glupki heh.
    Tez przy 1 chcialam sn i karmic teraz mi to zwisa oby wszystko dovrze sue skobczylo a mleko modyfikowane jeszcze nikomu nie zaszkodzilo..a duzo znajomych praktykuje.w irl 90% mam decyduje sie na mm.nue obchodzi mnie innych zdanie.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie cierpię wenflonów. Raz na IP na Wołoskiej (nie w ciąży) mi źle wbili w dłoń, spuchła mi jak bania, miałam mrowienia w całej ręce i musiałam błagać, żeby wyjęli, bo nikogo nie interesowało :/

agatka, i oczywiście ja ci z całego serca happy endu życzę :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wredotka, po 40 tyg to ciąża nie jest jeszcze przenoszona i dzieciak do 42tyg jest dzieckiem urodzonym w terminie :)

Ok, w takim razie do 42 :D Poprawiłam! Tylko potem, z dnia na dzień dziecko jest coraz większe i słyszy się o powikłaniach, podduszeniach itp.

Polkosia, poczytaj o indukcji porodu, kiedy oksytocyna nie działa. Albo lepiej nie czytaj :P Ja też się bardzo boję wenflonu, nigdy nie miałam zakładanego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 16:04

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cewnik, balonik? Przy czym to? :o Ja już wenflonem jestem przerażona :P
    Chyba po cesarce właśnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała karmić piersią głównie dla bliskości :) W drugiej kolejności interesuje mnie skład. No i wiadomo - nasze mleko jest za darmo :P

Mo_niczka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ