X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie dużo pisałyście od 8!! Dobre 30 minut czytałam :D ale tematy niezłe. Sraczki,zaparcia,shizy mężów (jacusianka Twój przebił wszystko..z tym pączkiem?i obślizgłym kurczakiem).
    U mnie w szpitalu do CC muszą być wskazania, żadnych błagań czy dodatkowych opłat.
    IviQ, ja co kilka dni mam zaschnięte żółte na sutkach ale nigdy nie zauważyłam żeby coś leciało z nich. Ze dwa dni temu pytalam się znajomej czy miała siarę-nie miała nic, do tego miała CC i karmila naturalnie. Ponoć pokarm zależy od tego w jakim stopniu się łożysko oczyści.

IviQ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dwa pytania:) czy wolno nam brać rutinoscorbin? A może macie jakieś domowe sposoby na katar i zatoki? Jednak trzy pytania;) jak kupowalyscie staniki do karmienia, to jaki rozmiar pod biustem brać po uwagę? Ten przed ciążą, czy jaki? No bo obwód wiadomo zmniejszy się, ale ja przed ciążą miałam 80, teraz mam 90...to chyba wziąć 85 tak? Możecie polecić jakieś biustonosze?

Zerknelam na listę, jestem 67 w kolejce do porodu;) ale się od Was naczytam zanim planowo przyjdzie moja kolej;)

Lexie, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rutinoscorbin można, na katar i zatoki inhalacja z rumianku soli.

Majaaa, PauLLa lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha dzwoni do mnie L i mówi, żebym mu spodnie z domu wzięła, bo mu poszły na tyłku i świeci obecnie w pracy białymi majtkami :D :D

ZakręconaOna, Blondik, jaroszka, Little Frog, Nynusia, agaton, Lexie, PauLLa, agania, ~Rewianka~, lojkalojka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    hahha dzwoni do mnie L i mówi, żebym mu spodnie z domu wzięła, bo mu poszły na tyłku i świeci obecnie w pracy białymi majtkami :D :D
    hahaah mój też tak raz wrócił do domu hahahahahha

agaton, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz Madu, a ja ostatnio wyczytałam, że rutinoscorbinu nie można... i piłam herbatę z miodem... na szczęście pomogło! u mnie to był chyba jednodniowy spadek formy! :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z obliczaniem długości dziecka? Długość kości udowej razy 7? :)

ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek , ze jak łożysko się oczyszcza i ze to po pokarmie widziac ? Powiedz cos więcej jak wiesz bo aż zaciekawilo mnie: D

Ja wczoraj wieczorem zmienilam przescieradlo , rano się obudzilam i plama jakbym się posiusiala suche od siary , mleka pełno suchego masakra i znów do zmiany pościel .. Chyba na prawdę zaczne spac w staniku i wkladkach ale kuzwa no tak niecierpie tego a mam dość przebierania codziennie i prania poscieli

Little Frog lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka sama chętnie się co wiem hehe .

Madu Ja jak byłam chora w czerwcu normalnie lekarz mi przepisał rutino :) także chyba zależy od lekarza ale jak widać można raczej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wrócę do the voice of poland :) ja za to bardzo lubię Edytę, bo ma wspaniały głos i jest niesamowicie wrażliwa na muzykę.....jest prawdziwa artystka.
    Sama śpiewam i poprostu umiem odsunąć na bok byc moze jej dziwne dla niektórych zachowanie, a skupić sie na artystycznych walorach ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.

Mała dalej główkowo także moje schizy zazegnane. Serducho super pracuje u góry te bóle to jej wypinanie się dupka :D
    Waży 3300 i ma około 52cm wiec chyba ubranka na 56 nie dadzą rady :D szyjka dalej ok jak to gin stwierdził że raczej nic nie wskazuje na poród przed terminem. Moja ostatnia przygoda z bólami to najprawdopodobniej mała się tak ułożyła albo skurcze przepowiadajace.
    Jednak u mnie nie najlepiej z ciśnieniem bo miałam 140/90 dostałam doraźnie tabletki i mam mierzyć ciśnienie 2 razy na dzień. Najprawdopodobniej obrzęk nóg tez tu ma odwzorowanie w tym ciśnieniu.
    Kolejna wizyta 29.09 a potem 4.10 do szpitala :)

Little Frog, Fatim, Bąbelek, agaton, polkosia, zakocona, Lexie, estrella, Blondik, szczesliwa_mamusia21, Wredotka, agania, nat_alia, Magnosia, ~Rewianka~, annggela, lojkalojka, lili_madlen, PauLLa, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, obejrzałaś tego wymiatacza? polała się Niagara? :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja mam tak samo! Teraz od paru dni spoko, ale w sumie śpię w staniku i z wkładkami :| Po tym jak ostatnio zalałam piżamę i pościel, to doszłam do wniosku, że nie mam siły co chwilę prać. Ale jeszcze nigdy nie widziałam jak wypływa. Widzę tylko same efekty ;) A no i jak śpię w staniku, to raczej nic nie cieknie, a jak bez, to zaraz wycieka. Może na śnie je jakoś zbyt mocno zgniatam...?
    A i też marzę o karmieniu piersią. Nie tylko z powodu tej bliskości i budowania więzi, ale chyba też trochę ze względów ekonomicznych, lenistwa i wygody. Dystrybutorki zawsze pod ręką i nie trzeba panikować w środku nocy jak dziecko się wydziera i biegać po kuchni. Oczywiście jak się nie uda, to w łeb sobie nie strzelę ;)

A z tym kurczakiem, to wcale nie jest takie zabawne :D Ja przez długi czas jak zaczęłam gotować, to mięsa dotykałam się tylko w rękawiczkach lub przez woreczki :D Mama się śmiała, żebym teściowej pokazała w jakich warunkach przygotowywać mięso ;) Oj, miałaby powód do gadania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:12

ZakręconaOna, agaton, jaroszka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia super ! <3 kawał dzieciaczka juz masz w sobie hihi
    No to i tak 4.10 to lada chwila :)

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na decyzję mojej pani ginekolog odnośnie cc. Jutro się dowiem czy niunia się przekręciła. Chociaż myślę, że jest w poprzek czyli rączkami i nogami po prawej i lewej stronie. Jest dziwnie, bo główkę czuje na górze brzucha. Drugie wskazanie to tachykardia (ale nie wezmą tego pewnie pod uwagę, obawiam się również o wąską miednicę. Jeszcze tyle godzin do tego badania, niech już będzie po tym badaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:17

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale się rozpisałyście :) Ja jestem za szczęśliwym przyjściem dziecka na świat :)
    Ja nie chciałam się nastawiać na żadną z opcji, bo czasem gorące zwolenniczki sn (nie piję do Zakoconej) mają w rezultacie cc, te które chcą karmić - nie karmią, bo nie mają pokarmu, itp. Możemy mieć zdanie na każdy temat i być najmądrzejsze, a los i tak potoczy się własnym torem.
    O!

Rozumiem też te kobiety, które się boją. Można się bać naprawdę wielu dziwnych rzeczy. Ja swego czasu miałam zaczątki agarofobii i wydaje mi się, że przez to rozumiem bardzo wiele.... ;)

:*

jacusianka, ZakręconaOna, estrella, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, czytałam gdzieś, że udowa razy 7 właśnie ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobałyście :) na 2 leci drugi odcinek 600g ;)
    nynusia świetna wiadomość, lekarz ci sam podał wzrost czy sama obliczałaś ?

Nynusia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Jacusianka, czytałam gdzieś, że udowa razy 7 właśnie ;)
    To mój ma już ponad 50 cm! :D

Magnosia lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja wczoraj też świeciłam tyłkiem bo mi się przetarły spodnie ciążowe, na szczęście miałam długi sweter i nie było widać dziury :)

Też jestem raczej przeciwna cc na "widni mi się"

Ale mam piękne kafelki w łazience <3 zakochałam się :D jak mi skończą już wszystko to wstawię Wam zdjęcia.

ZakręconaOna, agaton, Little Frog, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ