X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim właśnie miałam Wam pisać , ze drugi się zaczął odcinek:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój maluch 3 tyg temu miał ok 43/44 cm:) jeżeli się liczy x7 kość udowa ... To teraz parę cm więcej będzie , mam nadzieje ze ginka da się uprosić o zwazenie małego i pomierzenie bo ona na kontrolnej takiej wizycie tylko USG serduszka robi , patrzy czy ładnie bije , jaka szyjka i wsio a jutro będę ja prosić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:23

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, zapomnialam! Włączam Dwójkę!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dyskusje! Ja się zgadzam z Wredotka w zakresie indukcji, że to niestety nie takie hop siup, nie tylko oksytocyna ale też cały szereg innych metod, przy czym np zakładanie cewnika z balonikiem na noc jest standardem w niektórych szpitalach (to dla pobudzenia szyjki). jak byłam w szpitalu to ja w 35 tc śmigalam tam jak sarenka a te biedne dziewczyny w 41 tc były już tak zmęczone ciaza i szpitalem ze się nie dziwię ze najchętniej poszłyby pod nóż żeby tylko dziecko było na świecie.

Polkosia ja też mam problem z wenflonem, ale z racji GBS niestety się musimy z nim pogodzić..

A ja znów przykimalam. Normalnie śpiączka jak w I trymestrze, mam nadzieje ze mi się to zmieni bo taki brak energii przy dziecku nie da rady ;)

Wredotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które prały rzeczy w specjalnych proszkach dla dzieci mam do Was pytanie: czy wasze koszule, które zabieracie do szpitala i szlafroki też prałyście w tych dziecięcych czy normalnych? Bo w sumie dzieciaczek też będzie miał kontakt z tą koszulą i nie wiem czy na razie uprać w dziecięcym czy lepiej w zwykłym, żeby malucha przyzwyczajać :)

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam widok z okna w kuchni na plac zabaw... nie wiem czy to dobrze bo właśnie dostałam szału, mój brat zaczepia gówniarzy i rzuca w nich kamieniami... mały gnojek. Jeszcze będzie miał problemy ze szkotami...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to wygląda chyba tak.. choć nie jestem pewna od razu piszę. Rodzisz łożysko, najważniejsze żeby nie było żadnych pozostałości po nim. Jak łożysko nie bedzie dokładnie oczyszczone to może być ciężko z pokarmem i żeby był pokarm trzeba przystawiać jak najczęściej bo ssanie, karmienie (pobudzanie brodawek-gdy masz np.zastój pokarmu) uwalnia oksytocyne, która powoduje obkurczanie macicy, czyli oczyszczanie się. Z kolei oksytocyna umożliwia wypływanie mleka. Nie wiem czy nie zagmatwałam :/

IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim lekarz podał. Raczej będzie mały klocuszek <3
    Co do porodu chciałabym SN ale nie ważne dla mnie jak urodze ważne żeby mała zdrowo się urodzila

Magnosia, Mo_niczka, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu, oglądam te 600 gram, trzymajcie kciuki żebym nie zalała pokoju łzami, bo pływać nie umiem :D

agaton lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wyje :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka mam to samo ze spiaczka ciazowa ostatnio: o: (
    Babelek Ja się np. Mega wzruszam w ciąży ale ten program owszem emocje wzbudza ale jakoś nie plakalam ani razu hehe
    Babelek rozumiem co do łożyska , ciekawe czy to prawda: D

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja może jestem dziwna, ale nie będę w ogóle prać koszul nocnych do szpitala :)

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam , ze patrząc na ten program to jestem wdzięczna Bogu , ze tak pilnuje moje maleństwo i siedzi nadal w brzuszku ! <3 codziennie się modle od poczatku ciąży i proszę o zdrowie dla Małego , uwierzcie :)
    Ale patrząc na te stopeczki dzieciaczkow , wgle na maluszki to doczekać się nie mogę października i mojego synka ! Aż go wycaluje , wytule a przy tym wyleje morze łez ze szczęścia ! :*

Nynusia, Bąbelek, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Jaroszka, obejrzałaś tego wymiatacza? polała się Niagara? :)
    Taaa obejrzałam...chłopak wspaniały rzeczywiście !!!! Wzruszyłam sie of kors maj hors :)

agaton, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia przeoczyłam,że masz dziś wizytę.. ale super,że wszystko w porządku :) 3300 to już duża dziewczyna :)

Estrella,szlafrok i koszule do szpitala tez prałam w proszku dla dzieci

Jaroszka,uwielbiam Voice of Poland,wzruszają mnie piękne głosy takie jak teraz tego chłopaka,aż ciary miałam! co do jurorów to Piasek jest ok ale Piekarczyk miał to coś :)
    Najbardziej brakowałoby mi chłopaków gdyby odeszli.. a Edytka na początku mnie wkurzała ale jakos mi przeszło :)

Oglądałam dzis 600 gramów szczęścia i przy małej Amelce- 620 g ryczałam jak bóbr! :(

Jacusianka,przykro mi z powodu Twojego znajomego.. za młody był na śmierć.. mój ojciec miał 38 lat jak odszedł.. także we śnie..

jaroszka, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie no oczy mi się ino zaświeciły :) ale jest wzruszające nie powiem.. :) oj tak-zaciskajmy nogi i odpoczywajmy jak najdłużej.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe naskrobalyscie :P ale juz nie bede walkowac tego tematu , co ma byc to bedzie :)

My po wizycie , lekkie skurcze sie pokazaly ale nic wielkiego :)
    Niestety nie wiem ile moj paczuś wazy , ale kolejna wizyta za tydzien , teraz juz mam co tydzien az do 5.10 <3

No a u mnie przez 2 tyg +1KG :D To chyba przez ostatnie pociagi do slodkosci :D

ps. Kupilam taki dobry chlebek w realu ze w aucie go zaczelam jesc i teraz dojadlam chyba z 6 kromek poszlo ale malusich :D

soraya, jaroszka, estrella, Wredotka, Little Frog, agaton, Magnosia, annggela, Lexie, zakocona, Nynusia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam 600 gram - masakra...

A spojenie boli mnie tak, że nie mogę chodzić :(

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mnie zalało łzami, za każdym razem jak oglądam ten dokument martwię się czy moja córcia nie jest za chudziutka, ale co ja poradzę na to :(

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma znam ten bol ... :( dziś to ruszyć się nie mogłam ale Ja parę minut mam rano jak wstaje a później przechodzi a Tobie wspolczuje jak cały dzień .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ