Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To mój maluch 3 tyg temu miał ok 43/44 cm:) jeżeli się liczy x7 kość udowa ... To teraz parę cm więcej będzie , mam nadzieje ze ginka da się uprosić o zwazenie małego i pomierzenie bo ona na kontrolnej takiej wizycie tylko USG serduszka robi , patrzy czy ładnie bije , jaka szyjka i wsio a jutro będę ja prosić .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:23
-
nick nieaktualnyAle dyskusje! Ja się zgadzam z Wredotka w zakresie indukcji, że to niestety nie takie hop siup, nie tylko oksytocyna ale też cały szereg innych metod, przy czym np zakładanie cewnika z balonikiem na noc jest standardem w niektórych szpitalach (to dla pobudzenia szyjki). jak byłam w szpitalu to ja w 35 tc śmigalam tam jak sarenka a te biedne dziewczyny w 41 tc były już tak zmęczone ciaza i szpitalem ze się nie dziwię ze najchętniej poszłyby pod nóż żeby tylko dziecko było na świecie.
Polkosia ja też mam problem z wenflonem, ale z racji GBS niestety się musimy z nim pogodzić..
A ja znów przykimalam. Normalnie śpiączka jak w I trymestrze, mam nadzieje ze mi się to zmieni bo taki brak energii przy dziecku nie da radyWredotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, które prały rzeczy w specjalnych proszkach dla dzieci mam do Was pytanie: czy wasze koszule, które zabieracie do szpitala i szlafroki też prałyście w tych dziecięcych czy normalnych? Bo w sumie dzieciaczek też będzie miał kontakt z tą koszulą i nie wiem czy na razie uprać w dziecięcym czy lepiej w zwykłym, żeby malucha przyzwyczajać
-
Zakręcona, to wygląda chyba tak.. choć nie jestem pewna od razu piszę. Rodzisz łożysko, najważniejsze żeby nie było żadnych pozostałości po nim. Jak łożysko nie bedzie dokładnie oczyszczone to może być ciężko z pokarmem i żeby był pokarm trzeba przystawiać jak najczęściej bo ssanie, karmienie (pobudzanie brodawek-gdy masz np.zastój pokarmu) uwalnia oksytocyne, która powoduje obkurczanie macicy, czyli oczyszczanie się. Z kolei oksytocyna umożliwia wypływanie mleka. Nie wiem czy nie zagmatwałam
IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Onka mam to samo ze spiaczka ciazowa ostatnio: o: (
Babelek Ja się np. Mega wzruszam w ciąży ale ten program owszem emocje wzbudza ale jakoś nie plakalam ani razu hehe
Babelek rozumiem co do łożyska , ciekawe czy to prawda: Donka lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam , ze patrząc na ten program to jestem wdzięczna Bogu , ze tak pilnuje moje maleństwo i siedzi nadal w brzuszku !
codziennie się modle od poczatku ciąży i proszę o zdrowie dla Małego , uwierzcie
Ale patrząc na te stopeczki dzieciaczkow , wgle na maluszki to doczekać się nie mogę października i mojego synka ! Aż go wycaluje , wytule a przy tym wyleje morze łez ze szczęścia ! :*Nynusia, Bąbelek, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość
-
Nynusia przeoczyłam,że masz dziś wizytę.. ale super,że wszystko w porządku
3300 to już duża dziewczyna
Estrella,szlafrok i koszule do szpitala tez prałam w proszku dla dzieci
Jaroszka,uwielbiam Voice of Poland,wzruszają mnie piękne głosy takie jak teraz tego chłopaka,aż ciary miałam! co do jurorów to Piasek jest ok ale Piekarczyk miał to coś
Najbardziej brakowałoby mi chłopaków gdyby odeszli.. a Edytka na początku mnie wkurzała ale jakos mi przeszło
Oglądałam dzis 600 gramów szczęścia i przy małej Amelce- 620 g ryczałam jak bóbr!
Jacusianka,przykro mi z powodu Twojego znajomego.. za młody był na śmierć.. mój ojciec miał 38 lat jak odszedł.. także we śnie..
jaroszka, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość
-
ALe naskrobalyscie
ale juz nie bede walkowac tego tematu , co ma byc to bedzie
My po wizycie , lekkie skurcze sie pokazaly ale nic wielkiego
Niestety nie wiem ile moj paczuś wazy , ale kolejna wizyta za tydzien , teraz juz mam co tydzien az do 5.10
No a u mnie przez 2 tyg +1KGTo chyba przez ostatnie pociagi do slodkosci
ps. Kupilam taki dobry chlebek w realu ze w aucie go zaczelam jesc i teraz dojadlam chyba z 6 kromek poszlo ale malusich
soraya, jaroszka, estrella, Wredotka, Little Frog, agaton, Magnosia, annggela, Lexie, zakocona, Nynusia lubią tę wiadomość