X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, upiekłam te ciasteczka, na które wrzucałyście przepis - rewelacja :D Tylko zamiast cukru dałam miód.

jaroszka - ja od małego śpiewam w zespołach i chórach więc myślę, że na muzyce coś się tam znam :P ,ale Edyty po prostu nie trawię - kiedyś była dla mnie naprawdę wielką artystką teraz więcej show niż śpiewania. Ale kawał głosu ma.

nynusia - super wieści! ciekawe czy wytrwasz do następnej wizyty :D

estrella - zamierzam wyprać koszule i szlafrok w płynie dla dzieci.

onka - dokładnie o to mi chodziło. Zakładanie cewnika do cc przy znieczuleniu to zupełnie co innego niż na żywca i użeranie się z nim całą dobę. Miejmy nadzieję, że nas to ominie :)

Nie płakałam, bo widziałam tylko końcówkę, ale jutro przy powtórce na pewno będzie fontanna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:05

nick nieaktualny, agaton, nick nieaktualny, Nynusia lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ma do was pytanie, jakie skurcze wam sie piszą na ktg? szczesliwa mamusia pisała ze miała niewielkie, byłam dziś u gin i skurcze się zapisały na poziomie prawie 80, chciał kłaść na oddział ale zapytałąm czy to konieczne więc kolejne ktg w pon, teraz nospa i magnez i nie wiem teraz czy dobrze zrobiłam ze nie poszłam na ten oddzial?:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to faktycznie zanosi się na małego klocuszka ;) ale przynajmniej będzie co wziąć w ręce :)

Dzięki za odpowiedzi... ja również upiorę te koszule i szlafrok w proszku dla dzieci, potwierdziłyście moje zdanie :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, 80% to juz sporawe :D ale myślę że lekarz wie co robi puszczając Cię do domu z zapasem leków :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nie martw się ciuszki na 56 tez będzie maleństwo nosić. Moja córa miała 59 cm jak się urodziła i nosiła 56. Dzieci mają podkurczone nóżki takze spoko :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszul prala na pewno nie będę. Dla dziecka oczywiście ze tak w specjalnym do tego proszku.
    Mam cichą nadzieję że druga córcia nie będzie alergikiem tak jak pierwsza:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka ja mialam przewaznie 40 i raz 60, Twoje juz wieksze faktycznie :)
    Nie martw sie jakby to bylo konieczne lekarz nie dawalby Ci wyboru i kazal isc do szpitala, zobaczysz w poniedzialek czy beda takie same czy sie moze nasila i wtedy na pewno juz lekarz dalej zdecyduje ! Powodzenia :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka,ja tez je upieklam,tez dalam miód i słonecznik i czekoladę 70% kakao:) i make pelnoziarnista:) są pyszne,tylko za Malo miodu dalam;)
    I co do Gorniakowej to mam jej pierwsza płytę i to bylo cos,kocham te kawałki,a to teraz to takie nie wiadomo co ona śpiewa jak dla mnie,zreszta sama to przyznala w ostatnim odcinku,ze nie raz bladzila muzycznie:)
    Dla mnie przewaga formy nad treścią i szkoda takiego glosu,zr jest niewykorzystany... Ale to tylko moja opinia:)
    Nynusia ma klocusia!;) super,ze wszystko dobrze:)
    Szczesliwa,u Ciebie również:)
    Asia,a Ty się cos dowiedzialas?
    Wisienka,ja się nie znam za bardzo,ale to chyba mocne skurcze...

szczesliwa_mamusia21, nick nieaktualny, Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do prania to zawsze piore wszystko ale raczej w tym co małego pralam bo to biały jeleń wiec spoko i dla mnie , nie wyobrazam sobie założyć nie wybranego ubrania prosto ze sklepu gdyż nie wiadomo kto wczesniej miał doczynienia z czym dotykając mojego ubrania . Nie ufam ze każdy sobie ręce dezynfekuje i odkaza przed dotyka niem ubrań a tym bardziej w sklepie jak klienci przebierają rzeczy np. Na wieszakach:)
    To tylko moje zdanie także proszę nie brać czegoś do siebie . Nikogo nie krytykuje ani nie chciałam obrazić , po prostu takie moje zdanie:)

Magnosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypralam wszystkie ciuszki i swoje ciuchy w normalnym proszku,jak dziecko będzie miało jakies uczulenie,oby nie,to kupie specjalny:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja też wszystko piorę po kupieniu. Brzydzę się takimi nowymi ubraniami, bo naprawdę nie jest wiadomo co kto miał na łapach, gdy dotykał tych ubrań ;)

ZakręconaOna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka śpiewasz?? wow jaki talent mamy:)))))

Jak kość udowa x 7 to mój ma tylko 40 cm

Wisienka,ja się nie znam za bardzo, bo ja mam na poziomie 20-40

jaroszka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Antek waży 2907,szyjka ok,łożysko stopnia 2 i ogólnie wszystko ok. Gin potwierdził mi termin cesarki na 7.10 co mnie trochę dziwi i martwi bo wg miesiączki to będzie 41 tydz.a wg usg 40 a z tego co słyszę to każdy ma w około 38-39 tyg wiec nie wiem. Trochę jestem zawiedziona

agaton, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, agania, IviQ, Bąbelek, Magnosia, nick nieaktualny, annggela, Lexie, nick nieaktualny, zakocona, polkosia, Nynusia, PauLLa, paula1 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoich rzeczy nie prałam w płynie dla dzieci

nynusia ale masz już pokaźne dziecko :D

agaton może masz rację że coś w środku też mam i zaczeło krwawić a tak poza tym pięknie wyglądasz :D maila widze już otzrmałaś :)

w ogóle zauważyłam świeżego rozstepa na pośladku... masakra .. a cąły czas smaruje palmersem, nie potrzebnie chyba go kupiłam i mialam używać oleju z pestek moreli :/

macie jakieś pomysły jak pozbyć się świeżych rozstępów?

agaton, Nynusia lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka super rośnie :) no faktycznie trochę dziwne bo cesarską przeważnie jest po skończonym 38 tak jak mówisz , no najwyżej wczesniej może cos się zacznie , ale pytalas czemu tak późno ??

Natalia ja mam rozstepy od 15 roku życia.. Niestety malo co dziala i całkiem nie znika jedynie błędnie, a na świeże nie mam pojęcia ale wydaje mi się zE rozstęp to rozstep i nie zniknie , ale probuj może się uda ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:39

nat_alia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, dzieki:) mejla mam,wyśle dzisiaj:)
    Arielka,super,ze z Antkiem wszystko dobrze,a termin faktycznie późny. A pytalas się czego tak późno?
    Mnie tam nie brzydzi to,zr ktos dotykal,bo codziennie pieniędzy dotykam,które często od kilku lat są w obiegu i nie wiadomo kto je w łapach mial;) ale te ciuchy często lądują na ziemi,mi często cos z wieszaka spada,albo ktos upocony przymierza,wiec wole sobie przeprać;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja ogólnie zapominam się smarować kremem przeciw rozstepom. Jak na siebie patrze, to już mi to jest obojętne jak wyglądam... Tez mam nowe ale na brzuchu

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rozstepow się nie pozbedziesz juz nigdy , chyba ze operacyjnie . Jedynie możesz go podgoic ze tak powiem , smarowaniem się , nawilzaniem mocnym . Ja Palmersa stosuje od 9 tyg ciąży i nie mam nowych rozstepow wcale a mam mega tendencje do nich .

Arielka faktycznie późno masz cesarke: o
    Obys dotrzymała do tego czasu wgle ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wredotka,ja tez je upieklam,tez dalam miód i słonecznik i czekoladę 70% kakao:) i make pelnoziarnista:) są pyszne,tylko za Malo miodu dalam;)
    I co do Gorniakowej to mam jej pierwsza płytę i to bylo cos,kocham te kawałki,a to teraz to takie nie wiadomo co ona śpiewa jak dla mnie,zreszta sama to przyznala w ostatnim odcinku,ze nie raz bladzila muzycznie:)
    Dla mnie przewaga formy nad treścią i szkoda takiego glosu,zr jest niewykorzystany... Ale to tylko moja opinia:)
    Nynusia ma klocusia!;) super,ze wszystko dobrze:)
    Szczesliwa,u Ciebie również:)
    Asia,a Ty się cos dowiedzialas?
    Wisienka,ja się nie znam za bardzo,ale to chyba mocne skurcze...
    Wyniki dobre, jutro na obchodzie lekarz powie co dalej, mysle ze nie beda wywolywac z powodu samego cisnienia. To moze wroce do domu i bede czekac na akcje.

agaton, zakocona lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka dosyć późno ta cesarka... ale miejmy nadzieję, że lekarz wie co robi.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ