X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, upiekłam te ciasteczka, na które wrzucałyście przepis - rewelacja :D Tylko zamiast cukru dałam miód.

jaroszka - ja od małego śpiewam w zespołach i chórach więc myślę, że na muzyce coś się tam znam :P ,ale Edyty po prostu nie trawię - kiedyś była dla mnie naprawdę wielką artystką teraz więcej show niż śpiewania. Ale kawał głosu ma.

nynusia - super wieści! ciekawe czy wytrwasz do następnej wizyty :D

estrella - zamierzam wyprać koszule i szlafrok w płynie dla dzieci.

onka - dokładnie o to mi chodziło. Zakładanie cewnika do cc przy znieczuleniu to zupełnie co innego niż na żywca i użeranie się z nim całą dobę. Miejmy nadzieję, że nas to ominie :)

Nie płakałam, bo widziałam tylko końcówkę, ale jutro przy powtórce na pewno będzie fontanna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:05

estrella, agaton, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ma do was pytanie, jakie skurcze wam sie piszą na ktg? szczesliwa mamusia pisała ze miała niewielkie, byłam dziś u gin i skurcze się zapisały na poziomie prawie 80, chciał kłaść na oddział ale zapytałąm czy to konieczne więc kolejne ktg w pon, teraz nospa i magnez i nie wiem teraz czy dobrze zrobiłam ze nie poszłam na ten oddzial?:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to faktycznie zanosi się na małego klocuszka ;) ale przynajmniej będzie co wziąć w ręce :)

Dzięki za odpowiedzi... ja również upiorę te koszule i szlafrok w proszku dla dzieci, potwierdziłyście moje zdanie :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, 80% to juz sporawe :D ale myślę że lekarz wie co robi puszczając Cię do domu z zapasem leków :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nie martw się ciuszki na 56 tez będzie maleństwo nosić. Moja córa miała 59 cm jak się urodziła i nosiła 56. Dzieci mają podkurczone nóżki takze spoko :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszul prala na pewno nie będę. Dla dziecka oczywiście ze tak w specjalnym do tego proszku.
    Mam cichą nadzieję że druga córcia nie będzie alergikiem tak jak pierwsza:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka ja mialam przewaznie 40 i raz 60, Twoje juz wieksze faktycznie :)
    Nie martw sie jakby to bylo konieczne lekarz nie dawalby Ci wyboru i kazal isc do szpitala, zobaczysz w poniedzialek czy beda takie same czy sie moze nasila i wtedy na pewno juz lekarz dalej zdecyduje ! Powodzenia :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka,ja tez je upieklam,tez dalam miód i słonecznik i czekoladę 70% kakao:) i make pelnoziarnista:) są pyszne,tylko za Malo miodu dalam;)
    I co do Gorniakowej to mam jej pierwsza płytę i to bylo cos,kocham te kawałki,a to teraz to takie nie wiadomo co ona śpiewa jak dla mnie,zreszta sama to przyznala w ostatnim odcinku,ze nie raz bladzila muzycznie:)
    Dla mnie przewaga formy nad treścią i szkoda takiego glosu,zr jest niewykorzystany... Ale to tylko moja opinia:)
    Nynusia ma klocusia!;) super,ze wszystko dobrze:)
    Szczesliwa,u Ciebie również:)
    Asia,a Ty się cos dowiedzialas?
    Wisienka,ja się nie znam za bardzo,ale to chyba mocne skurcze...

szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do prania to zawsze piore wszystko ale raczej w tym co małego pralam bo to biały jeleń wiec spoko i dla mnie , nie wyobrazam sobie założyć nie wybranego ubrania prosto ze sklepu gdyż nie wiadomo kto wczesniej miał doczynienia z czym dotykając mojego ubrania . Nie ufam ze każdy sobie ręce dezynfekuje i odkaza przed dotyka niem ubrań a tym bardziej w sklepie jak klienci przebierają rzeczy np. Na wieszakach:)
    To tylko moje zdanie także proszę nie brać czegoś do siebie . Nikogo nie krytykuje ani nie chciałam obrazić , po prostu takie moje zdanie:)

Magnosia, estrella lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wypralam wszystkie ciuszki i swoje ciuchy w normalnym proszku,jak dziecko będzie miało jakies uczulenie,oby nie,to kupie specjalny:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja też wszystko piorę po kupieniu. Brzydzę się takimi nowymi ubraniami, bo naprawdę nie jest wiadomo co kto miał na łapach, gdy dotykał tych ubrań ;)

ZakręconaOna, estrella lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka śpiewasz?? wow jaki talent mamy:)))))

Jak kość udowa x 7 to mój ma tylko 40 cm

Wisienka,ja się nie znam za bardzo, bo ja mam na poziomie 20-40

jaroszka lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Antek waży 2907,szyjka ok,łożysko stopnia 2 i ogólnie wszystko ok. Gin potwierdził mi termin cesarki na 7.10 co mnie trochę dziwi i martwi bo wg miesiączki to będzie 41 tydz.a wg usg 40 a z tego co słyszę to każdy ma w około 38-39 tyg wiec nie wiem. Trochę jestem zawiedziona

agaton, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, agania, IviQ, Bąbelek, Magnosia, estrella, annggela, Lexie, onka, zakocona, polkosia, Nynusia, PauLLa, paula1 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoich rzeczy nie prałam w płynie dla dzieci

nynusia ale masz już pokaźne dziecko :D

agaton może masz rację że coś w środku też mam i zaczeło krwawić a tak poza tym pięknie wyglądasz :D maila widze już otzrmałaś :)

w ogóle zauważyłam świeżego rozstepa na pośladku... masakra .. a cąły czas smaruje palmersem, nie potrzebnie chyba go kupiłam i mialam używać oleju z pestek moreli :/

macie jakieś pomysły jak pozbyć się świeżych rozstępów?

agaton, Nynusia lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka super rośnie :) no faktycznie trochę dziwne bo cesarską przeważnie jest po skończonym 38 tak jak mówisz , no najwyżej wczesniej może cos się zacznie , ale pytalas czemu tak późno ??

Natalia ja mam rozstepy od 15 roku życia.. Niestety malo co dziala i całkiem nie znika jedynie błędnie, a na świeże nie mam pojęcia ale wydaje mi się zE rozstęp to rozstep i nie zniknie , ale probuj może się uda ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:39

nat_alia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, dzieki:) mejla mam,wyśle dzisiaj:)
    Arielka,super,ze z Antkiem wszystko dobrze,a termin faktycznie późny. A pytalas się czego tak późno?
    Mnie tam nie brzydzi to,zr ktos dotykal,bo codziennie pieniędzy dotykam,które często od kilku lat są w obiegu i nie wiadomo kto je w łapach mial;) ale te ciuchy często lądują na ziemi,mi często cos z wieszaka spada,albo ktos upocony przymierza,wiec wole sobie przeprać;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja ogólnie zapominam się smarować kremem przeciw rozstepom. Jak na siebie patrze, to już mi to jest obojętne jak wyglądam... Tez mam nowe ale na brzuchu

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rozstepow się nie pozbedziesz juz nigdy , chyba ze operacyjnie . Jedynie możesz go podgoic ze tak powiem , smarowaniem się , nawilzaniem mocnym . Ja Palmersa stosuje od 9 tyg ciąży i nie mam nowych rozstepow wcale a mam mega tendencje do nich .

Arielka faktycznie późno masz cesarke: o
    Obys dotrzymała do tego czasu wgle ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Wredotka,ja tez je upieklam,tez dalam miód i słonecznik i czekoladę 70% kakao:) i make pelnoziarnista:) są pyszne,tylko za Malo miodu dalam;)
    I co do Gorniakowej to mam jej pierwsza płytę i to bylo cos,kocham te kawałki,a to teraz to takie nie wiadomo co ona śpiewa jak dla mnie,zreszta sama to przyznala w ostatnim odcinku,ze nie raz bladzila muzycznie:)
    Dla mnie przewaga formy nad treścią i szkoda takiego glosu,zr jest niewykorzystany... Ale to tylko moja opinia:)
    Nynusia ma klocusia!;) super,ze wszystko dobrze:)
    Szczesliwa,u Ciebie również:)
    Asia,a Ty się cos dowiedzialas?
    Wisienka,ja się nie znam za bardzo,ale to chyba mocne skurcze...
    Wyniki dobre, jutro na obchodzie lekarz powie co dalej, mysle ze nie beda wywolywac z powodu samego cisnienia. To moze wroce do domu i bede czekac na akcje.

agaton, zakocona lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka dosyć późno ta cesarka... ale miejmy nadzieję, że lekarz wie co robi.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ