Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie straszcie, mam nadzieję, że u mnie waga usg jeśli się pomyli to tylko w górę, chociaż z drugiej strony mała może też więcej lub mniej przytyć a mój ginekolog ma bardzo dobre usg i jest członkiem Sekcji Ultrasonografii Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego więc na usg zna się bardzo dobrze :)
    wkurzyło mnie babsko, jutro się rozliczy z faktury,bo zapomniała o naszym spotkaniu :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez własnie duzo sie naczytałam i nasłuchałam o sporej granicy błedu wagi malucha z usg inaczej liczą a a z inna waga urodzeniowa sie rodzi , Ja inna wage synka miałam na 3 rózynych usg (róznica ok 300 g) wiec w takie 100 % uwierze przy urodzeniu :P

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie no włąsnie mały jest za mały na ten tydzień powinien mieć minimum ok 2100 a średnio 2700. Nie panikuje bo żadnych anomalii nie znaleźli ani u mnie ani u Kornela(tak tak można dopisac imię w końcu się zdecydowaliśmy:)
    Ale wiecie jak to jest...nie da się nie mysleć..

zakocona, agaton lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvp2 leci powtorka "moje 600g szczescia " jakby ktos jeszcze nie ogladal a ma ochote :)

IviQ lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ takie gdybanie nic nie zmieni, najważniejsze, że jest zdrowy :)

IviQ lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, zdecydowanie, mój tez ma bardzo dużo siły :)

Co do tej wagi jeszcze, myslę, że jeśli jest jakies podejrzenie że maluch troszke mało wazy to się bardziej pewnie staraja okreslic dokładna wagę, a w innym przypadku własnie wychodzą te spore wahania :)
    Mnie na zwykłych wizytach tez nie mierzy i nie wazy mlodego, tylko na takich dużych usg. Także we wtorek za tydzien dopwiem się pewnie ile młody waży. w 32 tc miał ok 1800 wiec licząc ok 200g tygodniowo za tydzien powinien mieć ok 3 kg

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq masz racje tak to wlasnie jest nieważne co każda z nas powie Ty i tak będziesz sie martwić. Normalna sprawa!

madu, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co mam robic, bylam dzisiaj na ktg i byl tam taki lekarz i sie mnie pyta z jakiego powód cc pierwsze itd. Mowie, ze zwężenie miednicy, lekarz do mnie, ze acha, to rozumiem, ze termin ciecia ustalony? A ja mowie, ze nie, bo mój lekarz czeka na ostatnie usg i wówczas zadecyduje. To ten tak patrzy na mnie dal mi namiar do psychiatry, żebym przyniosła zaświadczenie i on mi wystawi skierowanie na cc. I co ja mam teraz zrobic? Czuje sie bardzo nie fere w stosunku do mojego lekarza, ale z drugiej strony, to ważniejsze jest dla mnie zdrowie mojego dziecka, a według Pana dr, zwężenie miednicy sie nie cofa i nie urodzę. Co byście na moim miejscu zrobily?

Agatka, dr Marek? Z tego co słyszałam, jest to lekarz, który dba o pacjentki i dmucha na zimne. Ja bym na Twoim miejscu skorzystała z propozycji chyba.

Edit: Też dziś byłam na ktg, tylko bardzo rano, na 7:45. Wszystko ok, czekamy do następnego za tydzień. A jutro mam wizytę u mojej gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:02

jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie koleżanki urodziły sporo mniejsze (o około 300 g) dzieci niż wg USG w dniu/dzień przed przyjęciem :) Więc nie ma reguły.

Fatim, moja też jest malutka, ale rośnie i to najważniejsze :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, a czemu do psychiatry?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam, a tu skurcze, czopy, bolesności :D Ale się dzieje ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski no to lece do gina ! Zobaczymy co tam u mojego pulpecika :D

Asienka a moze znajdz jakis sklepik szpitalny albo jakis automat, mam nadzieje ze cos sie dowiesz dzis co i jak !

Agaton jaka piekna pileczka ! Tez dzis zrobie zdjecie i wysle !

Buziaki :*

Lexie, PauLLa, polkosia, jaroszka, agaton, lili_madlen, nat_alia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozumiem dlaczego do psychiatry. Co on ma do narodzin dziecka i zwężenia macicy o.O?

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poprasowane :) jedno pranie rozwieszone, drugie się robi i za chwilę wstawiam trzecie ;)

Mam do Was pytanie o śluz... Ostatnio zwiększyła mi się jego ilość, a dziś rano i teraz zauważyłam, że jest on podbarwiony na różowo. Bardzo delikatnie różowy ale jednak ma inny kolor niż do tej pory. Tak jakby była w nim minimalna ilość krwi. Myślicie, że to może wskazywać, że coś się dzieje z szyjką? A może to ten czop zaczyna odchodzić?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella obserwuj się bo być może faktycznie powoli czop się rusza .
    Jacusianka wybacz ! Hahahaha ale przez poczka widelcem to się usmialam jak durna hahaha
    Tego jeszcze nie slyszalam .
    Ja się obudzilam dopiero , padlam po 11 i o ... Sny strasznie głupie ale co zrobić. Spojenie myslalam ,ze mi rozerwie ale nie będę marudzic , mniejsza co u mnie ...
    Mika nie martw się ta waga tak bo sama napisalas ,ze w 35t0d dziecko powinno ważyć miedzy 2100-2700 a Ty miała USG robione w 33t6 d wiec różnica jest . Mała wazy ok:)
    Paulla Twoja Teściową i ta cala babka pójdą do piekła , źle babska ! Jak można bic psa po głowie kijem , niech ja ktoś tak jebnie porządnie , może rozumu trochę będzie miała

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ja też mam więcej śluzu raz jest przezroczysty ciągnący raz taki mleczno żółty a rozowawy to lepiej chyba skonsultować

polkosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jakbym zobaczyła, że ktoś bije psa po głowie kijem i trzyma na łańcuchu, to zgłosiłabym to na policję, do straży dla zwierząt, nie wiem... To straszne!
    Paula, współczuję Ci, naprawdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 14:53

polkosia, ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola się odzywała czy miała już tą cesarkę? Ja dziś mam usg o 17.00 i już nie mogę się doczekać :)Gin mi dziś ostatecznie ustali termin cc :)

Fatim, Magnosia, madu, Blondik, nick nieaktualny, Bąbelek, soraya, agaton, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella,pytalam wczoraj mojego gina o śluz bo ja tez mam taki ostatnio,ni to różowy,ni to pomarańczowy.. Powiedzial,ze to czop juz moze odchodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:00

nick nieaktualny, agaton lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi ostatnio ktos mówił że najszybciej wskazanie do cesarki da miedzy innymi psychiatra i tez sie zastanawiam dlaczego i trudno mi wymyslić jakieś sensowne wytłumaczenie, aczkolwiek trudno jest poważyć opinie psychiatry więc pod tym katem rozumiem:) Nie wiem co...zaburzenia adaptacyjne wpisze? nie wiem ;p

Estrella taki śluz podbarwiony krwią to moze być powoli czop;)

ju mnie śluz sie zmienił tez ostatnio, na mleczny wodnisty...a cała ciąze raczej w ogole nie miałam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ