Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny nie straszcie, mam nadzieję, że u mnie waga usg jeśli się pomyli to tylko w górę, chociaż z drugiej strony mała może też więcej lub mniej przytyć a mój ginekolog ma bardzo dobre usg i jest członkiem Sekcji Ultrasonografii Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego więc na usg zna się bardzo dobrze
wkurzyło mnie babsko, jutro się rozliczy z faktury,bo zapomniała o naszym spotkaniu
-
Tez własnie duzo sie naczytałam i nasłuchałam o sporej granicy błedu wagi malucha z usg inaczej liczą a a z inna waga urodzeniowa sie rodzi , Ja inna wage synka miałam na 3 rózynych usg (róznica ok 300 g) wiec w takie 100 % uwierze przy urodzeniu
-
Amerie no włąsnie mały jest za mały na ten tydzień powinien mieć minimum ok 2100 a średnio 2700. Nie panikuje bo żadnych anomalii nie znaleźli ani u mnie ani u Kornela(tak tak można dopisac imię w końcu się zdecydowaliśmy:)
Ale wiecie jak to jest...nie da się nie mysleć..zakocona, agaton lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Zakocona, zdecydowanie, mój tez ma bardzo dużo siły
Co do tej wagi jeszcze, myslę, że jeśli jest jakies podejrzenie że maluch troszke mało wazy to się bardziej pewnie staraja okreslic dokładna wagę, a w innym przypadku własnie wychodzą te spore wahania
Mnie na zwykłych wizytach tez nie mierzy i nie wazy mlodego, tylko na takich dużych usg. Także we wtorek za tydzien dopwiem się pewnie ile młody waży. w 32 tc miał ok 1800 wiec licząc ok 200g tygodniowo za tydzien powinien mieć ok 3 kg21.10.2015 Leon -
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny nie wiem co mam robic, bylam dzisiaj na ktg i byl tam taki lekarz i sie mnie pyta z jakiego powód cc pierwsze itd. Mowie, ze zwężenie miednicy, lekarz do mnie, ze acha, to rozumiem, ze termin ciecia ustalony? A ja mowie, ze nie, bo mój lekarz czeka na ostatnie usg i wówczas zadecyduje. To ten tak patrzy na mnie dal mi namiar do psychiatry, żebym przyniosła zaświadczenie i on mi wystawi skierowanie na cc. I co ja mam teraz zrobic? Czuje sie bardzo nie fere w stosunku do mojego lekarza, ale z drugiej strony, to ważniejsze jest dla mnie zdrowie mojego dziecka, a według Pana dr, zwężenie miednicy sie nie cofa i nie urodzę. Co byście na moim miejscu zrobily?
Agatka, dr Marek? Z tego co słyszałam, jest to lekarz, który dba o pacjentki i dmucha na zimne. Ja bym na Twoim miejscu skorzystała z propozycji chyba.
Edit: Też dziś byłam na ktg, tylko bardzo rano, na 7:45. Wszystko ok, czekamy do następnego za tydzień. A jutro mam wizytę u mojej gin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:02
jaroszka, agaton lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Moje dwie koleżanki urodziły sporo mniejsze (o około 300 g) dzieci niż wg USG w dniu/dzień przed przyjęciem
Więc nie ma reguły.
Fatim, moja też jest malutka, ale rośnie i to najważniejszeKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Laski no to lece do gina ! Zobaczymy co tam u mojego pulpecika
Asienka a moze znajdz jakis sklepik szpitalny albo jakis automat, mam nadzieje ze cos sie dowiesz dzis co i jak !
Agaton jaka piekna pileczka ! Tez dzis zrobie zdjecie i wysle !
Buziaki :*Lexie, PauLLa, polkosia, jaroszka, agaton, lili_madlen, nat_alia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to poprasowane
jedno pranie rozwieszone, drugie się robi i za chwilę wstawiam trzecie
Mam do Was pytanie o śluz... Ostatnio zwiększyła mi się jego ilość, a dziś rano i teraz zauważyłam, że jest on podbarwiony na różowo. Bardzo delikatnie różowy ale jednak ma inny kolor niż do tej pory. Tak jakby była w nim minimalna ilość krwi. Myślicie, że to może wskazywać, że coś się dzieje z szyjką? A może to ten czop zaczyna odchodzić? -
Estrella obserwuj się bo być może faktycznie powoli czop się rusza .
Jacusianka wybacz ! Hahahaha ale przez poczka widelcem to się usmialam jak durna hahaha
Tego jeszcze nie slyszalam .
Ja się obudzilam dopiero , padlam po 11 i o ... Sny strasznie głupie ale co zrobić. Spojenie myslalam ,ze mi rozerwie ale nie będę marudzic , mniejsza co u mnie ...
Mika nie martw się ta waga tak bo sama napisalas ,ze w 35t0d dziecko powinno ważyć miedzy 2100-2700 a Ty miała USG robione w 33t6 d wiec różnica jest . Mała wazy ok:)
Paulla Twoja Teściową i ta cala babka pójdą do piekła , źle babska ! Jak można bic psa po głowie kijem , niech ja ktoś tak jebnie porządnie , może rozumu trochę będzie miałaestrella lubi tę wiadomość
-
Ja chyba jakbym zobaczyła, że ktoś bije psa po głowie kijem i trzyma na łańcuchu, to zgłosiłabym to na policję, do straży dla zwierząt, nie wiem... To straszne!
Paula, współczuję Ci, naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 14:53
polkosia, ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Ola się odzywała czy miała już tą cesarkę? Ja dziś mam usg o 17.00 i już nie mogę się doczekać :)Gin mi dziś ostatecznie ustali termin cc
Fatim, Magnosia, madu, Blondik, estrella, Bąbelek, soraya, agaton, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość
-
Tez mi ostatnio ktos mówił że najszybciej wskazanie do cesarki da miedzy innymi psychiatra i tez sie zastanawiam dlaczego i trudno mi wymyslić jakieś sensowne wytłumaczenie, aczkolwiek trudno jest poważyć opinie psychiatry więc pod tym katem rozumiem:) Nie wiem co...zaburzenia adaptacyjne wpisze? nie wiem ;p
Estrella taki śluz podbarwiony krwią to moze być powoli czop;)
ju mnie śluz sie zmienił tez ostatnio, na mleczny wodnisty...a cała ciąze raczej w ogole nie miałam.estrella lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon