X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tabelki też zajrzałam Jaroszka... (35+0,) 2154-3036, więc wynik 1800? no jest spora różnica, aż taki byłby błąd i to przy każdym usg?

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety niektorzy maja bolesne hemoroidy :/ nie zazdroszcze

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja bym na Twoim miejscu zrobiła wszystko żeby mieć cc zwłaszcza ze juz jedno miałaś i wiesz co I jak a zdrowie dziecka najważniejsze. Albo bym jeszcze poszła do jakiegoś gina na konsultacje.

Ja dziś miałam takie kilkusekundowe klucie myślałam że nie wytrzymam mówicie ze to spojenie?

Asienka a będzie ten Twój lekarz dziś na oddziale ? W cale się nie dziwię ze się denerwujesz.... daj znać jak się czegoś dowiesz

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio w ogóle taki problem ze jak tylko wstanę z łóżka to mam brzuch twardy i to nie na dole tylko po bokach
    Położę się i znów jest ok. W ogóle nie mogę stać łazić nic.. macie tez tak?

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, to Ciebie aby pare dni, mnie juz tydzien czysci :/ smecta pomaga na chwile :/

Pokazalam na fejsie, pokaze i tu, to my z Kornelia:
    201509151_spswsre.jpg

201509151_spswsxh.jpg

201509151_spswsxn.jpg

a to zwezenie miednicy, to na jakiej podstawie sie rozpoznaje?

jaroszka, Fatim, madu, Nynusia, nat_alia, lojkalojka, annggela, agaton, lili_madlen, ewwiel, paula1, ~Rewianka~, zakocona, Lexie, Blondik, IviQ, polkosia, Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    A co do tabelki też zajrzałam Jaroszka... (35+0,) 2154-3036, więc wynik 1800? no jest spora różnica, aż taki byłby błąd i to przy każdym usg?

ale co 1800?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja mam ostatnio w ogóle taki problem ze jak tylko wstanę z łóżka to mam brzuch twardy i to nie na dole tylko po bokach
    Położę się i znów jest ok. W ogóle nie mogę stać łazić nic.. macie tez tak?

ja mam caly brzuch twardy boki, dol i gora. Non toper jak chodze....wiec leze nospa, czopek i tak to wyglada...

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa dziecko już w brzuchu przyzwyczaja się do pewnych dźwięków, ja mam dwa szczekacze i uważam, że dzieci lepiej się chowają ze zwierzętami

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak brzuch twardnieje to powinno się leżeć i łykać nospe ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikeja jak robili Ci ust, to bylas w 33+4 dni tak?
    Czyli patrzysz tutaj http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/33-tydzien-ciazy.php a nie na 35tc

Natka88, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no waga małej z wczoraj 1800

Agatka wczoraj miałam. Idę spać dalej bo nie potrafię myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:44

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No leze leze dziewczyny ale od paru dni dopiero tak mam ze nawet 5min postać nie.moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:46

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dokladnie jak agattka mowi 33+4 to nie 35 patrz na rowne dni i tygodnie :)

Dzieki za kciuki laski jeszcze 3h do wizyty :)

Nadrobilam was ale oczywiscie nie pamietam co komu gdzie i jak mialam napisac ...

Asienka mam nadzieje ze sie czegos dowiesz !

Ola juz pewnie tuli swoje male szczescie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:51

Mikejla, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Mika dokladnie 33+4 to nie 36 patrz na rowne dni i tygodnie :)

Dzieki za kciuki laski jeszcze 3h do wizyty :)

Nadrobilam was ale oczywiscie nie pamietam co komu gdzie i jak mialam napisac ...

Asienka mam nadzieje ze sie czegos dowiesz !

Ola juz pewnie tuli swoje male szczescie <3

6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:52

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mi odpisał żebym brała smecta co 4-6h

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś o sobie ;)
    Jestem po kolejnej kontroli, afi 24, rozwarcie na palec, szyjka miękka ale nie jakoś bardzo skrócona, tylko skurcze coś się nie chcą pojawic. Młody niby 4 kg wyszedł, ale to raczej niemożliwe, podobno to przez to ze warunki pomiaru są niemiarodajne (dużo wód, pełny pęcherz i ruchy oddechowe podczas pomiaru). Ech, już bym chciała urodzić..

A no i wiem czemu tak śpie - ciśnienie nawet po lekarzu 90/70

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:18

paula1, ~Rewianka~, Lexie, zakocona, ZakręconaOna, Magnosia, Bąbelek, nat_alia lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka spory ten twój maluszek nawet jak usg się myli :)
    dzisiaj takie dupne ciśnienie jest, napij się kawusi ;)

onka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :) ale sporo sie dzieje ! Wrzesien gna pelna para i robi sie u nas goraco :D

Takze 3mam kciuki za te co w szpitalu, w trakcie no i wizytujace :)

Tez mam ostatnio zle przeczucie ze maly mi sie obkrecil bo pecherz boli i caly czas mam parcie na mocz..jak sie poloze spokoj. Ale jak ide to pecherz chyba jeat dla mojego syna poduszka amortyzacyjna ..:P

Hemoroidy tez niestety krwiste , szczegolnie przy zaparciach spowodowanych lekiem z zelazem o nazwie tardyferol fol ja akurat biore dwa dziennie wiec sporo... :(

Widzialam tez ze ostatnio poruszany byl temat naszych mezczyzn - kamien z serca ze nie tylko moj jest taki "obrzydliwy" na wszystko bo myslalam ze tylko moj ma takie problemy :P

Nynusia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dopiero teraz, bo z rana już robotę sobie znalazłam i na SR byłam:)
    Ciekawe jak tam Ola:)
    Asieńka, czyli u Ciebie to nic nie wiadomo...
    Blondik, ostatnio własnie się nie odzywałaś, na pewno się wszystko ułoży,szkoda, ze teraz nie masz spokoju, tylko denerwujesz się sprawami rodzinnymi...
    Agatka, nie znam się na tym tematach za bardzo, ale myśle, że zawsze lepiej skonsultowac sprawę z innym lekarzem, a co Cię obchodzi, czy się Twój lekarz obrazie, musisz miec na względzie dobro swoje i dzieciaczka:)
    IviQ, mam nadzieje, że synek przybiera na wadze, może na usg tego tak nie wiadać, szczególnie w krótkich odstepach czasu. Trzymam kciuki, żeby bylo dobrze wszystko.
    Natalia, a może oprócz zewnętrznego hemoroida masz też w środku i coś go naruszyło i bolało i przy okazji sie krew pojawiła?
    Onka, ja też bym już chciała urodzić, a Twój maluszek ciekawe ile waży, bo sama mówisz, ze te pomiary niezbyt miarodajne;)

Ja dzisiaj obudziłam się w nocy, pisałam Wam, że kanapkę zjadłam, ale do wpól do 3 conajmniej nie mogłam zasnąć, ale to przez moja głupotę, bo ja orzmyślam ciągle kiedy ten poród będzie, jak będzie wyglądał itp. Trochę się stresuje, a czuję, że to i tak do tego 1 października spokojnie moge dotrwać. Ja żadnych symptomów zbliżającego porodu nie mam, czasem coś poboli brzuch, coś się napnie, trochę pachwiny mnie bolą, ale nic nadzwyczajnego, więc pewnie nie jedna mnie wyprzedzi;)

IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziouszki myslę, że Wasze dzieciaki sie nie obróciły a zeszły troche niżej i stąd to parcie na pęcherz :) Tez mam czasem wrażenie że mój nogami mi gdzies tam gmera ale jednak nie, a kopniaki po bokach tez nie oznaczaja, że leża poprzecznie. Ja od poczatku czuje najwięcej ruchów po bokach brzucha, a mój siedzi głowa w dół od bardzo dawna:)

poza tym gdzies czytałam że takim duzym dzieciakom w brzuchu najwygodniej jest z glowa w dól wiec jak sie tak trzymały przez ten cały czas to juz jest małe prawdopodobieństwo ze bbęda głowa do góry, bota głowa juz cieżka i niewygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:35

agaton, estrella, ~Rewianka~, lili_madlen, polkosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ