X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymam kciuki :)
    Amerie dotrwasz na pewno, nie ma innej opcji :)

Amerie lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo, szkoda, że mała się nie odwróciła, ale moze tak ma po prostu być.
    Amerie, trzymam kciuki, żebyś dotrwała jeszcze trochę:)
    Asieńka, kciuki za poród, żeby poszło szybko i bezboleśnie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green no właśnie coś w ten deseń mówił, czasami na siłę wstrzymywanie jest gorsze. ja się martwię tą biegunką swoją, boli mnie brzuch,smecta trochę pomaga, łupie w krzyżu, ale najbardziej obawiam się czy mała przybiera na wadze jak ja tak latam do tego kibla :( green lekarz coś ci mówił na ten temat ? dzisiaj biorę smecte co 3h i jak jutro nie przejdzie to wcisnę się do swojego lekarza w piątek

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, Amarie trzymam kciuki za was :)

Amerie lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kciuki za to żeby Leos nie musiał mieć operacji.
    Paula gratulacje. Zuzia jest prześliczna <3

Ja dalej walczę z ciśnieniem juz mnie to dobija. Sądzę że skończy się szpitalem.

Amerie trzymaj się w tym szpitalu i oby jeszcze dzidzia w brzuszku posiedziala :)

Asienka trzymam kciuki. Pisz Nam na bieżąco co i jak. Powodzenia kochana

paula1, Amerie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i amerie kciukammmm!!!:*

Ja po ktg ale jak na ten tydzień cudów brak ;)
    Mam nr1 a gin znowu się spóźnia...byłam kupić sb coś słodkiego bo nie wyrabiam...poza tym jechałam sb autkiem i nagle psuć się zaczęło. Dojechałam ale żebym do pracy ze zwolnieniem się dostała jeszcze bo znowu zapomniałam i tydzień dziś mija...no i do domku...a pptem niech się dzieje z bryką co chce(to autko pożyczone od moich rodziców)

Amerie lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ale to zadna chemia,naprawde.

Laktuloza należy do grupy leków osmotycznych o działaniu łagodnie przeczyszczającym. Jest syntetycznym dwucukrem składającym się z galaktozy połączonej z fruktozą. Nie podlega procesowi trawienia w jelicie cienkim; jest wchłaniana w niewielkim stopniu. W niezmienionej postaci dociera do jelita grubego, gdzie pod wpływem flory bakteryjnej zostaje rozłożona do dwutlenku węgla i kwasów organicznych, które na drodze osmotycznej zwiększają ilość wody w jelicie grubym, pobudzają jego perystaltykę oraz zmiękczają masy kałowe.

Wypij sobie jedna dawke rano, najlepiej dodaj do szklanki cieplej wody z cytryna i powinno ruszyc. Mnie rusza nawet po 2 tygodniowym zastoju.

Ok przekonałas mnie :) dzieki za opis.
    To byc moze dzisiaj zakupie, a jutro rano teścik :)

agaton lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka _86 dobrze, że w końcu jest decyzja - teraz trzymamy mocno kciuki :)

Jaroszka współczuję z zaparciami, też mam coraz częściej, ale ja mimo że mam domu Lactuloze to nie stosuję, zawsze jak wypiłam to źle się po niej czułam, masakryczne wzdęcia u mnie powodowała, a wypróżnienie niekoniecznie:/ Lekarz mi w poniedziałek powiedział, że nawet lewatywę zrobić mogę, a jak nie chcę to 2 czopki glicerynowe nawet i wczoraj czopek pomógł :) A w ogóle lekarz sam zaczął, że chyba mnie zaparcia męczą i mam coś na to wziąć (?) chyba na usg widział zapchane jelita, bo ja nic nie wspomniałam :)

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • FreshMm Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc Paula1 urodziła.
    Ola też? I Asieńka czeka na akcję...? nigdy nie mam czasu nadrobić...

paula1 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka trzymam kciuki :) mógłby się synuś dzisiaj urodzić, ludzie z 16 września fajni są :) sama mam dzisiaj urodziny :) powodzenia!

agaton, PauLLa, Little Frog, nat_alia, green, onka, ~Rewianka~, lojkalojka, Fatim, soraya, WiedźmaMaKota, Nynusia, ss, szczesliwa_mamusia21, zakocona, estrella, Magnosia, annggela lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka,pięknie wyglądasz:)
    Agania,sto lat!!:)

stokrotka25, agania lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki stokrotka...na każdego co innego działa...mi czopki nie pomagają :(

Dobra idę sie położyć, bo mam dziś zły dzien....wlasnie z mama sie pokłóciłam....mam wrażenie, ze zapomniała jak w ciazy była i w ogóle zapomniała, ze moja ciaza nie jest normalna....w sobotę przeciez byłam w szpitalu ! Mam ich wszystkich w dupie! Najchętniej bym sie wyprowadziła stad....wszyscy mieszkamy obok i to mnie wkurza jak cholera.
    Idę płakać w poduszkę moze zasnę i ten pojebny dzien sie skończy

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton dziękuję;*
    Agania hehe to wszystkiego dobrego, tego, czego wszystkie sobie teraz życzymy:)
    Ciekawe która dzidzia będzie miała ze mną urodziny - ja mam za 12 dni :)
    Myślałam, że może moja jakby się pospieszyła o miesiąc, bo tak miałam mieć pessar ściągany, ale że mój lekarz ma urlop to przełożył na tydzień dalej i marne szanse :) Ale to dobrze, bezpieczniej będzie :)

agania, agaton lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    green no właśnie coś w ten deseń mówił, czasami na siłę wstrzymywanie jest gorsze. ja się martwię tą biegunką swoją, boli mnie brzuch,smecta trochę pomaga, łupie w krzyżu, ale najbardziej obawiam się czy mała przybiera na wadze jak ja tak latam do tego kibla :( green lekarz coś ci mówił na ten temat ? dzisiaj biorę smecte co 3h i jak jutro nie przejdzie to wcisnę się do swojego lekarza w piątek
    Mnie polozna zapytala przede wszystkim o to, czy nie zlapalam wirusa i czy nie goraczkuje. Powiedzialam, ze to nie to, na pewno. Wiec zapytala czy nie mam np zespolu jelita drazliwego. No ja jej mowilam, ze mialam podejrzenia, ale przestalam do lekarza chodzic. Wiec ona stwierdzila, ze nospa, luteina, magnez, ucisk dziecka na jelita i wlasnie moj uklad pokarmowy tworzy mi taka mieszanke wybuchowa.
    Zbadala mnie, pomacala brzuch, powiedziala, ze na dziecko to nie ma wplywu, bo w badaniu wszystko ok, dziecko sie rusza, tetno odpowiednie, wymacala ja przez brzuch i tez mowila, ze trzeba wytrwac jeszcze troszke.

U Ciebie pewnie to samo, bo tez jestes szczupla, ja przytylam prawie 6,5 kg, waze 56. Brzuszek mam nieduzy, dziecko cisnie mi wszyztko w srodku. Takze leki + ucisk i juz gotowe.

Na pocieszenie powiem Ci, ze mi powoli przechodzi CHYBA :D a nawet pomidora jadlam rano :) i bylam tylko raz i to przed sniadaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:25

Fatim lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Asia, trzymam kciuki! :)

Agania, wszystkiego naj naj! Sto lat! :)

Jaroszka, tak to jest jak się mieszka na kupie. Ja w sumie już się przeniosłam, ale u mnie w domu wiecznie jakieś spięcia i czasami dochodzą do mnie. Tak jak np w niedzielę... Prześpij się. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.

Ja dziś chyba będę odsypiać noc. Wczoraj oglądaliśmy z mężem bajkę do północy, a później on nie mógł zasnąć. Kręcił się z boku na bok i denerwował. Dziś od rana zły, bo niewyspany... Aż się boję co to będzie jak zaczną się nocne koncerty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:26

agania lubi tę wiadomość

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka kładź się i olej ... :/ Tak z rana denerwować kobietę w ciąży - oj nieładnie!! Jak wstaniesz to mam nadzieję w lepszym humorze :) Tak to niestety jest z rodzinką czasami... Ja bym bardzo chciała mieszkać tylko z mężem (no i teraz z naszą dzidzią), ale niestety jest kilka powodów, że to jest niemożliwe :/
    A co do zaparć tak jak mówisz - na każdego co innego działa, trzeba próbować... buźka:*

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka i amerie powodzenia :)

agania wszystkigo dobrego :*

zakrecona termofor podejzewam ze na allegro mozna kupic albo w takim sklepie gdzie jest milion różnych rzeczy :)

ja dzisiaj rano masowałam sutki :D czekam aż zacznie się coś dziać :) już bym chciała urodzić ..

agania lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia, kochane jesteście :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ok przekonałas mnie :) dzieki za opis.
    To byc moze dzisiaj zakupie, a jutro rano teścik :)

Kup, kup. Niepotrzebnie sie meczysz. Zobacz czy Cie ruszy po dawce na czczo z rana. Jesli nie to jak na ulotce- 3 razy dziennie. Ja, zeby nie przyzwyczajac jelit i nie rozleniwiac nie stosuje go jak opisano. Stosuje jak sie dlugo nie wyprozniam- do wyproznienia. Pozniej odstawiam, liczac ze dieta wystarczy.

• madu Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co chca wygonić juz dzidziusie to na SR a propo sprawnego roskręcania akcji porodowej mówili żeby oglądac filmy romantyczne <a propo wydzielania oksytocyny>, komedie <a propo rozluźnienia>. Mnie ostatnio na SR, jak pokazywali dzidziusie, to tez sie skurcze pojawiły delikatne, więc wiecie... Nie zaszkodzi a może pomoże ;)

Agania wszystkiego co najlepsze!:)

agania, lojkalojka, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ