Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
green no właśnie coś w ten deseń mówił, czasami na siłę wstrzymywanie jest gorsze. ja się martwię tą biegunką swoją, boli mnie brzuch,smecta trochę pomaga, łupie w krzyżu, ale najbardziej obawiam się czy mała przybiera na wadze jak ja tak latam do tego kibla
green lekarz coś ci mówił na ten temat ? dzisiaj biorę smecte co 3h i jak jutro nie przejdzie to wcisnę się do swojego lekarza w piątek
-
Ola kciuki za to żeby Leos nie musiał mieć operacji.
Paula gratulacje. Zuzia jest prześliczna
Ja dalej walczę z ciśnieniem juz mnie to dobija. Sądzę że skończy się szpitalem.
Amerie trzymaj się w tym szpitalu i oby jeszcze dzidzia w brzuszku posiedziala
Asienka trzymam kciuki. Pisz Nam na bieżąco co i jak. Powodzenia kochanapaula1, Amerie lubią tę wiadomość
-
Asia i amerie kciukammmm!!!:*
Ja po ktg ale jak na ten tydzień cudów brak
Mam nr1 a gin znowu się spóźnia...byłam kupić sb coś słodkiego bo nie wyrabiam...poza tym jechałam sb autkiem i nagle psuć się zaczęło. Dojechałam ale żebym do pracy ze zwolnieniem się dostała jeszcze bo znowu zapomniałam i tydzień dziś mija...no i do domku...a pptem niech się dzieje z bryką co chce(to autko pożyczone od moich rodziców)Amerie lubi tę wiadomość
-
PePePe wrote:Ale to zadna chemia,naprawde.
Laktuloza należy do grupy leków osmotycznych o działaniu łagodnie przeczyszczającym. Jest syntetycznym dwucukrem składającym się z galaktozy połączonej z fruktozą. Nie podlega procesowi trawienia w jelicie cienkim; jest wchłaniana w niewielkim stopniu. W niezmienionej postaci dociera do jelita grubego, gdzie pod wpływem flory bakteryjnej zostaje rozłożona do dwutlenku węgla i kwasów organicznych, które na drodze osmotycznej zwiększają ilość wody w jelicie grubym, pobudzają jego perystaltykę oraz zmiękczają masy kałowe.
Wypij sobie jedna dawke rano, najlepiej dodaj do szklanki cieplej wody z cytryna i powinno ruszyc. Mnie rusza nawet po 2 tygodniowym zastoju.
Ok przekonałas mniedzieki za opis.
To byc moze dzisiaj zakupie, a jutro rano teścikagaton lubi tę wiadomość
-
Asieńka _86 dobrze, że w końcu jest decyzja - teraz trzymamy mocno kciuki
Jaroszka współczuję z zaparciami, też mam coraz częściej, ale ja mimo że mam domu Lactuloze to nie stosuję, zawsze jak wypiłam to źle się po niej czułam, masakryczne wzdęcia u mnie powodowała, a wypróżnienie niekoniecznie:/ Lekarz mi w poniedziałek powiedział, że nawet lewatywę zrobić mogę, a jak nie chcę to 2 czopki glicerynowe nawet i wczoraj czopek pomógłA w ogóle lekarz sam zaczął, że chyba mnie zaparcia męczą i mam coś na to wziąć (?) chyba na usg widział zapchane jelita, bo ja nic nie wspomniałam
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Asieńka trzymam kciuki
mógłby się synuś dzisiaj urodzić, ludzie z 16 września fajni są
sama mam dzisiaj urodziny
powodzenia!
agaton, PauLLa, Little Frog, nat_alia, green, onka, ~Rewianka~, lojkalojka, Fatim, soraya, WiedźmaMaKota, Nynusia, ss, szczesliwa_mamusia21, zakocona, estrella, Magnosia, annggela lubią tę wiadomość
-
Dzieki stokrotka...na każdego co innego działa...mi czopki nie pomagają
Dobra idę sie położyć, bo mam dziś zły dzien....wlasnie z mama sie pokłóciłam....mam wrażenie, ze zapomniała jak w ciazy była i w ogóle zapomniała, ze moja ciaza nie jest normalna....w sobotę przeciez byłam w szpitalu ! Mam ich wszystkich w dupie! Najchętniej bym sie wyprowadziła stad....wszyscy mieszkamy obok i to mnie wkurza jak cholera.
Idę płakać w poduszkę moze zasnę i ten pojebny dzien sie skończy -
agaton dziękuję;*
Agania hehe to wszystkiego dobrego, tego, czego wszystkie sobie teraz życzymy:)
Ciekawe która dzidzia będzie miała ze mną urodziny - ja mam za 12 dni
Myślałam, że może moja jakby się pospieszyła o miesiąc, bo tak miałam mieć pessar ściągany, ale że mój lekarz ma urlop to przełożył na tydzień dalej i marne szanseAle to dobrze, bezpieczniej będzie
agania, agaton lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFatim wrote:green no właśnie coś w ten deseń mówił, czasami na siłę wstrzymywanie jest gorsze. ja się martwię tą biegunką swoją, boli mnie brzuch,smecta trochę pomaga, łupie w krzyżu, ale najbardziej obawiam się czy mała przybiera na wadze jak ja tak latam do tego kibla
green lekarz coś ci mówił na ten temat ? dzisiaj biorę smecte co 3h i jak jutro nie przejdzie to wcisnę się do swojego lekarza w piątek
Zbadala mnie, pomacala brzuch, powiedziala, ze na dziecko to nie ma wplywu, bo w badaniu wszystko ok, dziecko sie rusza, tetno odpowiednie, wymacala ja przez brzuch i tez mowila, ze trzeba wytrwac jeszcze troszke.
U Ciebie pewnie to samo, bo tez jestes szczupla, ja przytylam prawie 6,5 kg, waze 56. Brzuszek mam nieduzy, dziecko cisnie mi wszyztko w srodku. Takze leki + ucisk i juz gotowe.
Na pocieszenie powiem Ci, ze mi powoli przechodzi CHYBAa nawet pomidora jadlam rano
i bylam tylko raz i to przed sniadaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:25
Fatim lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Asia, trzymam kciuki!
Agania, wszystkiego naj naj! Sto lat!
Jaroszka, tak to jest jak się mieszka na kupie. Ja w sumie już się przeniosłam, ale u mnie w domu wiecznie jakieś spięcia i czasami dochodzą do mnie. Tak jak np w niedzielę... Prześpij się. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.
Ja dziś chyba będę odsypiać noc. Wczoraj oglądaliśmy z mężem bajkę do północy, a później on nie mógł zasnąć. Kręcił się z boku na bok i denerwował. Dziś od rana zły, bo niewyspany... Aż się boję co to będzie jak zaczną się nocne koncertyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:26
agania lubi tę wiadomość
-
Jaroszka kładź się i olej ...
Tak z rana denerwować kobietę w ciąży - oj nieładnie!! Jak wstaniesz to mam nadzieję w lepszym humorze
Tak to niestety jest z rodzinką czasami... Ja bym bardzo chciała mieszkać tylko z mężem (no i teraz z naszą dzidzią), ale niestety jest kilka powodów, że to jest niemożliwe
A co do zaparć tak jak mówisz - na każdego co innego działa, trzeba próbować... buźka:* -
Asienka i amerie powodzenia
agania wszystkigo dobrego :*
zakrecona termofor podejzewam ze na allegro mozna kupic albo w takim sklepie gdzie jest milion różnych rzeczy
ja dzisiaj rano masowałam sutkiczekam aż zacznie się coś dziać
już bym chciała urodzić ..
agania lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Ok przekonałas mnie
dzieki za opis.
To byc moze dzisiaj zakupie, a jutro rano teścik
Kup, kup. Niepotrzebnie sie meczysz. Zobacz czy Cie ruszy po dawce na czczo z rana. Jesli nie to jak na ulotce- 3 razy dziennie. Ja, zeby nie przyzwyczajac jelit i nie rozleniwiac nie stosuje go jak opisano. Stosuje jak sie dlugo nie wyprozniam- do wyproznienia. Pozniej odstawiam, liczac ze dieta wystarczy. -
Dziewczyny co chca wygonić juz dzidziusie to na SR a propo sprawnego roskręcania akcji porodowej mówili żeby oglądac filmy romantyczne <a propo wydzielania oksytocyny>, komedie <a propo rozluźnienia>. Mnie ostatnio na SR, jak pokazywali dzidziusie, to tez sie skurcze pojawiły delikatne, więc wiecie... Nie zaszkodzi a może pomoże
Agania wszystkiego co najlepsze!agania, lojkalojka, agaton lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon