X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, no właśnie, dlatego nie rozumiem Twojego pośpiechu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Ola GRATULACJE

Ja mam dzis zebranie w szkole u młodszej a i jeszcze zaraz wychodzę z nią do lekarza.
    Ciekawe czy na mnie podziała zebranie :P

Współczuje Wam tych bóli kręgosłupa, krzyża... Mnie na szczęście twu twu ominęły, co najwyżej bolą mnie barki po spaniu.

agaton, paula1 lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze raz gratulacje, Mała jest prześliczna:)

Polkosia weź sobie płukaj to gardło woda z solą, trochę łagodzi ból. Ja jeszcze jadłam miód łyżeczką tez mi troche pomagało- na pewno łagodziło.

paula1 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1, ale czad:) Gratuluję bardzo! Mała Zuzia jest śliczna, widziałam na fb:)
    Może teraz wreszcie zasnęłaś, ale tez mi koleżanka mówiła, że mimo ogromnego zmęczenia po porodzie to z emocji w ogóle nie mogła spać.
    Polkosia, współczuje bardzo, ale ja bym z domu nie wychodziła. Szybciej się wyleczysz siedząc w domu, a w przychodni moze będą inne ciążarne, żeby ich nie zarazić... Najbardziej szkoda tej wizyty, a obiad niech babcia Ci przywiezie hehe;)

paula1 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga, witam się w 38tyg, czyli donosiłam ciążę :D <3
    ss, binka, gratuluję i wam "współdonosicielki" :D

Paula, Ola, serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!
    Wreszcie jakiś mężczyzna wśród tylu kobietek się urodził :P Później zaktualizuję listę.

Ja tak na szybko, doczytywać to, co rano napisałyście będę po wizycie :) W nocy czytałam, bo miałam dyżur przy kotce :)
    Nie spałam od 2:30 do 4:30, a potem znowu 5:30 do 6:30, bo jej pilnowałam i masowałam brzuch, bo zaczęło się powoli <3
    Teraz muszę zjeść śniadanie i lecę do gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 08:46

aanaa, ss, Little Frog, soraya, stokrotka25, Lexie, ~Rewianka~, nat_alia, paula1, estrella, Bąbelek lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ten pośpiech zależy od małej a nie ode mnie. Przecież nie mogę sobie sama przedłużać brania leków skoro lekarz kazał odstawić i czekać na poród. A może małej się odwidzi i wcale tak szybko nie będzie chciała wyjść ;) ? U mnie na pessar było za późno, a leżeć do kóńca terminu nie mogę, bo mam problem z żyłami i nie będę miała siły rodzić

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Myślałam, ze bede w centrum zainteresowania z tym śpiewaniem, a tu dwie gwiazdy mnie przyćmiły :D
    No no gratuluje Oli i Pauli - bardzo sie cieszę, ze juz po wszystkim i gładko poszło! Oby jak najwiecej takich szybkich i szczęśliwych porodów :)

Dziekuje Wam za miłe słowa - nic tak nie wzrusza/ nie cieszy jak ktoś docenia Twój "talent". Po porodzie zapisze sie na warsztaty w takim razie, bo miałam watpliwości czy jest sens.... Ale dla mnie życie bez śpiewania, bez muzyki jest niepełne :(

Zakręcona i Paulla powodzenia na wizytach!!! Zakrętka niech ktoś Ci te plecki rozmazuje chociaż troszkę i połóż sie na twardej podłodze i polez chwile.

Polkosia kiszka tak zachorować na sam koniec i to jeszcze angina....kurczaki nooo - kciuki żebyś wytępila cholerstwo zanim sie bardziej rozwinie! W ciazy mozna homeopatie stosować?! Dla mnie genialny jest lek angin-heel!!! Spróbuj jak możesz, bo ja wlasnie na anginę stosowałam !

Green u ciebie dalej sraczka a u mnie dalej zapchane jelita.....nic mi kurde nie pomogło! Kupie chyba ten syrop w końcu...po co mam sie męczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 08:41

soraya, Lexie, paula1, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a moze jak bedziesz u gina to zajdziesz do internisy , bo na moje oko jesli to angina to bez lekow sie nie obedzie .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • annggela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje, super ze tak szybko poszlo.

Fatim uspokoj sie kochana, ja tez sie boje :/ ale te dziurki sie rozciagaja :) dobre oznaki masz, mala za niedlugo wyjdzie a u mnie cisza :(
    Nie wiem co tu porobic, wczoraj lazilam 1,5 h a pozniej jeszcze lazienke umylam, przedpokoj wysprzatalam, kuchnie ogarnelam.
    Moze pojde do psiapsioly z synkiem jej sie pobawic.

paula1 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, gratuluje donoszonej ciąży i powodzenia na wizycie:)
    Szczęśliwa, Paula, powodzenia na wizytach i Polkosiu Tobie, jesli się jednak zdecydujesz:)

szczesliwa_mamusia21, zakocona lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa moje drogie i 35 tydzień czas start!!!!! To juz niedługo!!!!

dodinka, Lexie, aanaa, estrella, zakocona, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Paula1 gratulacje !!!:) dobrze ze poszlo w miarę sprawnie , pewnie każda z nas zyczylaby sobie taki porod :) sliczny duzy slodziaczek :)

Fatim ja tez kilka razy w tyg wpadam w podobna panike ale slysze od meza ze nikt za mnie tego nie zrobi i musze traktowac to zadaniowo :P:P

Polkosia duze tzw. "wrazie W" gdyby wszystkie mozliwe sposoby na typowa angine nie pomagaly w tym juz ostatnim trymestrze smialo mozna siegnac po antybiotyk nnp.duomox (zapisany na IP lub u rodzinnego) :) nie przenika do maluszka i na tym etapie jest bezpieczny :)

Fatim, polkosia, stokrotka25, ~Rewianka~, paula1 lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, u mnie to samo, żadnych oznak porodu, ale pisałam, że kolezanka też nic nie czuła, gadałam z nią w niedziele, a nagle wczoraj w południe urodziła:) Także i na nas przyjdzie czas, maluszki wiedzą co robią:)
    Jaroszka, gratuluje! Już coraz blizej:)

jaroszka, ~Rewianka~, nat_alia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no człowiek się wcześniej połży spać a tu takie wieści:))
    PAula jeszcze raz gratuluje

FAtim no ale puścił Ci tekst hehe rozbawiło mnie to nawet heeheeh. Znaczy ze rozumie co Cie czeka:) Ja tez sie boję..wszystkiego.porodu, karmienia, ubierania, czy sobie poradzę, wszystkiego!!!!

Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula . Ola gratulacje :)

paula1 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, do lekarza moze sie przejdz? :( szkoda, zebys sie meczyla tak, biedna.

Fatim, Ty dzis juz bez lekow jestes, tak?
    mi kazali odstawic w 36+6. I mam wtedy wrocic do zycia. Jeszcze w 36+4 mam usg, 36+5 wizyte u poloznej, takze ewentualnie terminy moga sie pozmieniac jesli chodzi o branie lekow. Choc jesli szyjka zamknieta, to raczej odstawiamy.

Jaroszka ja dzisiaj bylam tylko 1 raz na dwojce :) takze jest lepiej :)
    Szkoda, ze u Ciebie bez zmian.. kurde no :( nie wiem juz, co moze Ci pomoc :( moze faktycznie ten syrop,albo jakies czopki. Trzymam kciuki.

Ja dzis na suwaczku mam 36 tc :) ale fajnie :)

dodinka, soraya, jaroszka, Lexie, estrella, zakocona lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim moja siostra to taka rozwydrzona smarkula 17 letnia ! Czasami do rany przyloz ale czasami to ja mam ochotę tak strzelić zeby zeby powypadały !

Green kochanie ciepła woda nie pomogła nic a nic , siedzenie takie jak napisalas na krześle tez nie a na resztę nie mam siły i czasu bo za pol h wychodze do lekarza .Mecze się strasznie na prawdę w z cyiu takich boli nie miałam ! :(
    A piłki nie mam: (
    Ogolilam zoske! Taka niesforna była menda ze aż się pocielam , jak zawsze zresztą. :] eh...
    Lece kochane i do później

green lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Angela, u mnie to samo, żadnych oznak porodu, ale pisałam, że kolezanka też nic nie czuła, gadałam z nią w niedziele, a nagle wczoraj w południe urodziła:) Także i na nas przyjdzie czas, maluszki wiedzą co robią:)
    Jaroszka, gratuluje! Już coraz blizej:)

Jak leżałam w szpitalu to obok na łóżku była dziewczyna 1 dzień po terminie i nic jej nie było żadnych oznak porodu, nawet ktg nie rejestrowało skurczy, poszła pod prysznic i nawet dobrze nie doszła a czop jej odpadł i zaczęły się nagle skurcze i za 4h urodziła

agaton, onka, ~Rewianka~, nat_alia, estrella lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza :/
    Mi to jest ciezko dogodziec , bo z jednej strony chcialabym , zeby maly jeszcze siedzialw brzuchu - uwielbiam jak sie rusza i sie wypycha , ale tez chcialabym juz go trzymac w ramionach :)

agaton, ~Rewianka~, Mikejla lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, właśnie chyba po prostu przy okazji USG skoczę do internisty na wszelki wypadek. Na razie piję mleko z czosnkiem. I tak czuję się zdecydowanie lepiej teraz, niż w nocy... Może uda się zdusić w zarodku tego syfa. Kuźwa.

Fatim, no ja rozumiem, ale ja bym jednak po odstawieniu leków jeszcze leżała z tydzień. Oczywiście zrobisz, jak uważasz :) Tylko zawsze lepiej te kilka dni dłużej wytrzymać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ