X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i Paula ogromne gratulacje!!!<3 super że tak dobrze się czujecie:)

A ja wczoraj jeszcze wieczorem do siostry pojechałam. Zapomniałam umyć włoski i zrobiłam to przed północą heh...patrzyłam godzinkę jak się błyska...a lało jak diabli,niestety duchota straszna:(
    Dziś wizyta a Mały już szaleje <3 nie ide spać bo 600gram szczęścia chce obejrzeć,spakować coś do wysyłki i potem na ktg...uhhh zleci :)

paula1 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulLa Ja właśnie wstalam działać z zocha bo tez dziś wizyta , na która masz ?
    Śniło mi się ze poszlam do mojej lekarki a ona mi wezwała pogotowie po badaniu ze mam rozwarcie na 4 palce... Pojechalam do szpitala lekarz powiedział ze przez cukier będę mieć cesarke a plecy mnie bola bo zjadlam cos co miało mszyce ... :o ja pieprze , mowie Wam !

Bol nadal Nie ustąpił :/
    Zjem śniadanie , misja zośka i trochę polezec w wannie musze

Lexie lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona na 9ktg a o 10wizyta ;) a ja ogarnęłam się wczoraj na spokojnie i dziś przed wyjazdem tylko szybki prysznic ;)
    Propo snu faktycznie dziwny :D mój za to był paskudny,okropny...nawet nie pisze co tam było...nie chce więcej takich snów...zazwyczaj jak R mnie nie przytuli to mam koszmary :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze , mój tez tak robi a niestety dopiero za 28 dni bedzie . Odliczam twardo ! :D
    Ja o 9:30 wyjezdzam bo mamy parę spraw jeszcze do załatwienia ale jakoś przed 14 do lekarza wejde. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 niezła jesteś z tymi 'sprawami do załatwienia' :D Kochana załatwiłaś sprawę, NAJWAŻNIEJSZĄ! a reszta poczeka :) Na takie rozwarcie jak Ty miałaś to u mnie by nie puścili do domu hehe. Jeszcze raz Wam gratuluję :*
    -także dziewczyny.. nie znamy dnia ani godziny :P bo to już druga osoba, która urodziła z suwaczkiem "poród może odbyć się w każdej chwili" :D

Polkosia bidulko, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej z samopoczuciem. Ciekawe czy na prawdę jest tak, że organizm się oczyszcza przed porodem?

U nas fajnie dość mocno popadało w nocy, do tego burze się trafiły :)

Miłego dnia i udanych wizyt!

Mikejla, paula1 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 a Zuzia jest cudna! <3

paula1 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek u mnie tez padało baaaaardzo od wieczora aż do rana samego plus wielkie pioruny:) które lubię akurat ...
    Teraz przestało dopiero.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyślam się, bo my od siebie niecałe 60 km jesteśmy. :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wieści, dobrze że na zebraniu się nie zaczęło :)
    Ja to jak młodego odprowadzam do szkoły to się zastanawiam co by było gdyby mi np. wody chlusnęły na szkolnym korytarzu :D

paula1, nat_alia lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnij mi skąd jesteś ?? :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak sie czujesz??

Sluchajcie - przespalam cala noc !! No tylko raz o 1:30 wstalam na siku. Wstalam o 6, bo meza budzik zadzwonil :)
    Dwojka z rana niestety taka, jak dotychczas. Ale mam nadzieje, ze nie bede biegac tyle co ostatnio. Wczoraj od 14-15 mialam spokoj. Niewiele jadlam, fakt, ale nie pogonilo mnie po bounty i po kolacji, takze chociaz tyle :) mam zapas smecty, orsalitu i bede sie tym najwyzej ratowac.
    Jeszcze wypilam wczoraj z pol szklanki tego rokoko pomaranczowego. Wiec dzis tez bede to popijac :)

Co do bolacych kregoslupow, to i mi cos wlazlo miedzy lopatki, chyba spalam krzywo. No ale poruszam sie troche i moze przejdzie. Wczoraj polozna na bole krzyza pokazywala masaze mojemu mezowi,jakie ma mi robic i super sa :P taaaaaka ulgaaaa w krzyzu. A masaz mega mocny,intensywny i szybki i to takimi kolistymi ruchami od polowy posladkow, do czesci ledzwiowej. Moze sprobujcie tego.

Noo i dzien dobry :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, z wielkiego zadupia czyli Bełchatowa :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa aaaaa Babelek to wszystko jasne ! :D

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green Ja od 22 od wczoraj mecze się z takim bólem krzyża , ze chyba padne ... Ledwo do wanny wchodze , pierwszy raz taki bol okropny mam a masażu nie ma mi kto zrobić także mogę pomarzyc . :(
    Nawet w nocy się budzilam z bolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 07:24

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, a sprobuj oprzec sie rekami o sciane, lekko sie pochylic, wypiac lekko pupe do tylu, nogi w rozkroku i tak chwile postac?

Albo siadz na pilce, jesli masz, i rekami oprzyj sie na oparciu krzesla. Jak nie masz pilki, to siadz na krzesle przodem do oparcia i lapki na oparcie i dupke wysun troszke dupke do tylu.

Mozesz jeszcze sprobowac na czworaka oprzec sie na pilce lapkami, jakby polozyc na niej klatke piersiowa, dupke wypiac i siadac na pietach. To niby pozycja porodowa, ale wczoraj cwiczylam z polozna, to rozluznia lekko taka pozycja.

Biedna jestes eh :(

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 gratuluje expresowego porodu :)
    Ja wczoraj tez bylam na zebraniu i sobie pomyslalam : co by bylo gdyby ? ;)
    A Zuzia cudowan:)

Zakrecona , Paulla powodzenia na wizytach ! Dajcie znac potem jak Wasze szkraby ?

Polkosia kurujsie . Moze to zapowiedz czegos waznego ;)

Ale ja gapa . Nie przywitalam sie : Dzien dobry !

paula1 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry. Dajcie mi czas a was nadrobię jaktylko zjem :)

Masakra jak ja się męczę wieczorami. Wczoraj już zwątpiłam w siebie i w poród miałam takie bóle, że byłam bliska paniki i zaczęłam płakać do męża, że nie wiem czy dam radę rodzić. Boję się, że mogę wpaść w panikę a mąż do mnie z tekstem: "nie wie o co Ci chodzi, przecież z tamtąd gdzie ledwo wchodził mój penis musi tylko wyjść 3 kilowe dziecko, tą mąłą dziurą coś wielkiego" i że teraz to za późno, wiedziałam przecież, że będzie boleć i muszę urodzić, bo za dużo rzeczy kupiliśmy różowych ;)
    Mała tak boleśnie wypycha głowę i to bardzo nisko, widać cały kształt główki, nie mogę siedzieć i chodzić, bo czuję taki ból szyjki i uczucie, że dziecko spada niżej i naciska, ledwo do kibla w nocy doszłam i płakałam z bólu. Jestem za chuda i ona nie ma miejsca...
    Gardło mnie zaczęło boleć, muszę się wzmocnić, wczoraj pojechałam na chwilę do rodziców, a tam siostra z gorączką, katarem i ledwo żyjąca postanowiła sobie zejść zjeść i w dupie mała egoistka miała moje uwagi a ja musiałam czekać na męża :( mówię wam nikt chyba nie ma tak trudnego rodzeństwa jak ja, z bratem idzie się jeszcze dogadać a z siostrą ? Szkoda gadać, rozpuszczony bachor co nie ma do nikogo szacunku.

PePePe lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Ola ,Paula gratulacje :* duzo zdrowka dla maluszkow i dla Was i szybkiego powrotu do domku ;)

paula1 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gardło mi spuchło do granic możliwości. Aż po szyi widać. Chyba mam anginę i pewnie te wymioty w nocy. Ubrałam się ciepło i od 4 do teraz wypociłam w łóżku. Mąż po czosnek pojechał. Najgorzej, że dziś mam to ostatnie USG w Medi i umówiłam się z babcią na obiad. A potem jeszcze manicure. Najchętniej nie wychodziłabym z łóżka, ale już nie chce mi się tego wszystkiego przekładać...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluję, trzymajcie się z Zuzią :* nie wiedziałam, że w 37tc zabierają dzieciaczki na oddział jak jest wszystko ok :/

paula1 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ