X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i Paula ogromne gratulacje!!!<3 super że tak dobrze się czujecie:)

A ja wczoraj jeszcze wieczorem do siostry pojechałam. Zapomniałam umyć włoski i zrobiłam to przed północą heh...patrzyłam godzinkę jak się błyska...a lało jak diabli,niestety duchota straszna:(
    Dziś wizyta a Mały już szaleje <3 nie ide spać bo 600gram szczęścia chce obejrzeć,spakować coś do wysyłki i potem na ktg...uhhh zleci :)

paula1 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulLa Ja właśnie wstalam działać z zocha bo tez dziś wizyta , na która masz ?
    Śniło mi się ze poszlam do mojej lekarki a ona mi wezwała pogotowie po badaniu ze mam rozwarcie na 4 palce... Pojechalam do szpitala lekarz powiedział ze przez cukier będę mieć cesarke a plecy mnie bola bo zjadlam cos co miało mszyce ... :o ja pieprze , mowie Wam !

Bol nadal Nie ustąpił :/
    Zjem śniadanie , misja zośka i trochę polezec w wannie musze

Lexie lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona na 9ktg a o 10wizyta ;) a ja ogarnęłam się wczoraj na spokojnie i dziś przed wyjazdem tylko szybki prysznic ;)
    Propo snu faktycznie dziwny :D mój za to był paskudny,okropny...nawet nie pisze co tam było...nie chce więcej takich snów...zazwyczaj jak R mnie nie przytuli to mam koszmary :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze , mój tez tak robi a niestety dopiero za 28 dni bedzie . Odliczam twardo ! :D
    Ja o 9:30 wyjezdzam bo mamy parę spraw jeszcze do załatwienia ale jakoś przed 14 do lekarza wejde. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 niezła jesteś z tymi 'sprawami do załatwienia' :D Kochana załatwiłaś sprawę, NAJWAŻNIEJSZĄ! a reszta poczeka :) Na takie rozwarcie jak Ty miałaś to u mnie by nie puścili do domu hehe. Jeszcze raz Wam gratuluję :*
    -także dziewczyny.. nie znamy dnia ani godziny :P bo to już druga osoba, która urodziła z suwaczkiem "poród może odbyć się w każdej chwili" :D

Polkosia bidulko, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej z samopoczuciem. Ciekawe czy na prawdę jest tak, że organizm się oczyszcza przed porodem?

U nas fajnie dość mocno popadało w nocy, do tego burze się trafiły :)

Miłego dnia i udanych wizyt!

Mikejla, paula1 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 a Zuzia jest cudna! <3

paula1 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek u mnie tez padało baaaaardzo od wieczora aż do rana samego plus wielkie pioruny:) które lubię akurat ...
    Teraz przestało dopiero.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyślam się, bo my od siebie niecałe 60 km jesteśmy. :P

atdc6iyehd9qphks.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wieści, dobrze że na zebraniu się nie zaczęło :)
    Ja to jak młodego odprowadzam do szkoły to się zastanawiam co by było gdyby mi np. wody chlusnęły na szkolnym korytarzu :D

paula1, nat_alia lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnij mi skąd jesteś ?? :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak sie czujesz??

Sluchajcie - przespalam cala noc !! No tylko raz o 1:30 wstalam na siku. Wstalam o 6, bo meza budzik zadzwonil :)
    Dwojka z rana niestety taka, jak dotychczas. Ale mam nadzieje, ze nie bede biegac tyle co ostatnio. Wczoraj od 14-15 mialam spokoj. Niewiele jadlam, fakt, ale nie pogonilo mnie po bounty i po kolacji, takze chociaz tyle :) mam zapas smecty, orsalitu i bede sie tym najwyzej ratowac.
    Jeszcze wypilam wczoraj z pol szklanki tego rokoko pomaranczowego. Wiec dzis tez bede to popijac :)

Co do bolacych kregoslupow, to i mi cos wlazlo miedzy lopatki, chyba spalam krzywo. No ale poruszam sie troche i moze przejdzie. Wczoraj polozna na bole krzyza pokazywala masaze mojemu mezowi,jakie ma mi robic i super sa :P taaaaaka ulgaaaa w krzyzu. A masaz mega mocny,intensywny i szybki i to takimi kolistymi ruchami od polowy posladkow, do czesci ledzwiowej. Moze sprobujcie tego.

Noo i dzien dobry :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, z wielkiego zadupia czyli Bełchatowa :D

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa aaaaa Babelek to wszystko jasne ! :D

Bąbelek lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green Ja od 22 od wczoraj mecze się z takim bólem krzyża , ze chyba padne ... Ledwo do wanny wchodze , pierwszy raz taki bol okropny mam a masażu nie ma mi kto zrobić także mogę pomarzyc . :(
    Nawet w nocy się budzilam z bolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 07:24

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona, a sprobuj oprzec sie rekami o sciane, lekko sie pochylic, wypiac lekko pupe do tylu, nogi w rozkroku i tak chwile postac?

Albo siadz na pilce, jesli masz, i rekami oprzyj sie na oparciu krzesla. Jak nie masz pilki, to siadz na krzesle przodem do oparcia i lapki na oparcie i dupke wysun troszke dupke do tylu.

Mozesz jeszcze sprobowac na czworaka oprzec sie na pilce lapkami, jakby polozyc na niej klatke piersiowa, dupke wypiac i siadac na pietach. To niby pozycja porodowa, ale wczoraj cwiczylam z polozna, to rozluznia lekko taka pozycja.

Biedna jestes eh :(

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 gratuluje expresowego porodu :)
    Ja wczoraj tez bylam na zebraniu i sobie pomyslalam : co by bylo gdyby ? ;)
    A Zuzia cudowan:)

Zakrecona , Paulla powodzenia na wizytach ! Dajcie znac potem jak Wasze szkraby ?

Polkosia kurujsie . Moze to zapowiedz czegos waznego ;)

Ale ja gapa . Nie przywitalam sie : Dzien dobry !

paula1 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry. Dajcie mi czas a was nadrobię jaktylko zjem :)

Masakra jak ja się męczę wieczorami. Wczoraj już zwątpiłam w siebie i w poród miałam takie bóle, że byłam bliska paniki i zaczęłam płakać do męża, że nie wiem czy dam radę rodzić. Boję się, że mogę wpaść w panikę a mąż do mnie z tekstem: "nie wie o co Ci chodzi, przecież z tamtąd gdzie ledwo wchodził mój penis musi tylko wyjść 3 kilowe dziecko, tą mąłą dziurą coś wielkiego" i że teraz to za późno, wiedziałam przecież, że będzie boleć i muszę urodzić, bo za dużo rzeczy kupiliśmy różowych ;)
    Mała tak boleśnie wypycha głowę i to bardzo nisko, widać cały kształt główki, nie mogę siedzieć i chodzić, bo czuję taki ból szyjki i uczucie, że dziecko spada niżej i naciska, ledwo do kibla w nocy doszłam i płakałam z bólu. Jestem za chuda i ona nie ma miejsca...
    Gardło mnie zaczęło boleć, muszę się wzmocnić, wczoraj pojechałam na chwilę do rodziców, a tam siostra z gorączką, katarem i ledwo żyjąca postanowiła sobie zejść zjeść i w dupie mała egoistka miała moje uwagi a ja musiałam czekać na męża :( mówię wam nikt chyba nie ma tak trudnego rodzeństwa jak ja, z bratem idzie się jeszcze dogadać a z siostrą ? Szkoda gadać, rozpuszczony bachor co nie ma do nikogo szacunku.

PePePe lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Ola ,Paula gratulacje :* duzo zdrowka dla maluszkow i dla Was i szybkiego powrotu do domku ;)

paula1 lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gardło mi spuchło do granic możliwości. Aż po szyi widać. Chyba mam anginę i pewnie te wymioty w nocy. Ubrałam się ciepło i od 4 do teraz wypociłam w łóżku. Mąż po czosnek pojechał. Najgorzej, że dziś mam to ostatnie USG w Medi i umówiłam się z babcią na obiad. A potem jeszcze manicure. Najchętniej nie wychodziłabym z łóżka, ale już nie chce mi się tego wszystkiego przekładać...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluję, trzymajcie się z Zuzią :* nie wiedziałam, że w 37tc zabierają dzieciaczki na oddział jak jest wszystko ok :/

paula1 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ