X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green lepiej! Skończyłaś 36 tydzień i wkroczyłas w 37!! Jejku jakie to eksajting :D
    Mama mi kupiła sok 100% ze śliwki wegierki pije sie 25ml pół godziny przed śniadaniem i pół h przed kolacja....podobno działa....jeszcze to przetestuje, a jak nie pomoże no to syrop ....

green, PePePe, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś już bez luteiny, zastanawiam się czy jakaś franca mi się nie przypałętała, bo mnie wciąż bożena szczypie :/ jest coś w aptece czym się sprawdza czy ma się infekcję tylko co to było i jak się nazywało ?
    U mnie szyjka jest miękka, skrócona, ale zamknięta. Być może dlatego mam już odstawiane leki ? Też byłam zdziwiona, ale nikt tak mojej bożeny i ciąży nie zna jak mój lekarz więc ufam mu, wspominał, że jak nie odstawimy to później może być jakiś problem i nie ma sensu dłużej więc tego się trzymam ;)

green lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zakocona i polkoska tez wizytują dzisiaj? Powodzonka!

Szczęśliwa jak Twój ząb ??

szczesliwa_mamusia21, zakocona lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tez tak macie, ze dziwnie kichacie, nie tak jak z przed ciazy? Ja nie umiem normalnie kichać ....nie wim jak to wyjaśnić, ale dziwnie to robię :)

green lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim mogło sie przypaletac od luteiny....ona jest koszmarna!
    Smaruj sie maścią clotrimazol, a do sprawdzenia czy masz infekcje jest ginaintima czy jakoś tak

Fatim lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i Paula, wielkie gratulacje :) Piszcie co u Was, no i czekamy na zdjęcia ;):*

Polkosia, kuruj się i nie dawaj chorobie. Mamy podobny gust jeśli chodzi o imiona. Też Szymon bardzo mi się podoba. A Grześ jest pięknie, tylko ze mąż tak się zwie :)

Powodzenia też na wizytach, też mam wieczorem. Rano byłam na badaniu krwi i moczu. Teraz natomiast chyba idę jeszcze spać. Nie radzę sobie ostatnio z sennością. Śpię jak suseł całą noc i jeszcze w dzień ze dwa razy..

polkosia, paula1, soraya lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona biedna jestes z tym bolem krzyza :/ mam nadzieje, ze jakos samo przejdzie. Moze lekarza popros o to, by chwile pomasowal? Albo pojdz podstepem i powiedz, ze nie wiesz, jak to dobrze robic, zeby Ci na Tobie pokazal :P

Jaroszka, no pamietam, jak nie moglam doczekac sie tego skonczonego 36 tygodnia i wejsc w 37 ;) ah, juz niedlugo :) jak bylam w 6 czy 10 tc to bylo taaaaaakie odlegle :)

Fatim mi i pani dr i polozna mowily, ze wlasnie trzeba odstawic do 37 tc, bo organizm pozniej musi ogarnac, ze ma rodzic. A czasem to moze troche potrwac, bo nagle pp odstawieniu lekow wszystko sie wycisza i czasem bywa, ze porod wywoluja tydzien po terminie :P takze moi lekarze tez kazali mi skonczyc leki wraz z koncem 36 tygodnia :)
    No i mamy taka sama sytuacje: szyjka mieciutka, krociutka, ale zamknieta. Dzidzia nisko. Tyle, ze u mnie skurcze sie wyciszyly calkiem juz :) i pewnie donosze do terminu :) choc wolalabym urodzic miedzy 1.10 a 7.10 hehe :P

jaroszka, Fatim, agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia nie wiem czy czytałaś mojego posta....jest na gorze poprzedniej strony.
    Zapytaj sie lekarza o ten lek angin-heel

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green skurcze wyciszone? Fajnie...ja teraz leżę i brzuch miękki, ale tylko wstanę i juz sie stawia dziad jeden :)
    Najgorzej jest na wieczór taki twardy, ze aż kłuje ..... Czopek i nospa na noc trochę pomaga, ale średnio....
    Jednak najlepszy był ten zastrzyk domięśniowy w pupę co ni w szpitalu zapadali.

green lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Green lepiej! Skończyłaś 36 tydzień i wkroczyłas w 37!! Jejku jakie to eksajting :D
    Mama mi kupiła sok 100% ze śliwki wegierki pije sie 25ml pół godziny przed śniadaniem i pół h przed kolacja....podobno działa....jeszcze to przetestuje, a jak nie pomoże no to syrop ....

Czemu sie tak wzbraniasz przed zakupem Lactulosum? Nie jest to zbyt drogi lek, jest bezpieczny i wierz mi- skuteczny.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Czemu sie tak wzbraniasz przed zakupem Lactulosum? Nie jest to zbyt drogi lek, jest bezpieczny i wierz mi- skuteczny.

No wzbraniam sie, tak, a to dlatego, ze i tak dostarczam mojemu organizmowi mnóstwo chemii i chciałam najpierw spróbować naturalnie, ale widzę ze to nie przejdzie....

relgh371crdcdbv2.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ale się porobiło, godzinę ponad czytałam :)
    Ola i Paula - gratuluję udanych porodów :* Dochodźcie do siebie i zdrówka dla maluszków:)
    Jaroszka - no talent no! :) B. ładnie i dość trudne utwory.
    Trzymam kciuki za wizyty, ja miałam w poniedziałek i wszystko jest ok - pessar jeszcze trzyma się na szyjce, Mały ma już 2,5 kg (34+3) i za 3 tygodnie kolejna wizyta i ściągamy krążek i doktor powiedział, że pewnie się zaraz po ściągnięciu rozkręci :)
    A, i miałam pobierany GBS - w poniedziałek odbieram wynik także trzymajcie kciuki!
    Mi doszedł 2 dni temu ból palców w nocy :/ Tak, jak Zakocona pisała o tym zaraz mi się przypomniało i któraś jeszcze z dziewczyn... Ale jak to było? Uroki ciąży?:)

Nie pamiętam co jeszcze miałam pisać :) Jeszcze 2 dni i 35 tydzień - ale to fajnie szybko leci!:)
    A to my z wczoraj :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b9ddbf49b60.jpg

green, dodinka, Blondik, madu, lojkalojka, Fatim, Lexie, Nynusia, agaton, ewwiel, ~Rewianka~, Natka88, PauLLa, jaroszka, Little Frog, nat_alia, paula1, soraya, polkosia, szczesliwa_mamusia21, agania, estrella, zakocona, Magnosia, Bąbelek, Lucy7 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Green skurcze wyciszone? Fajnie...ja teraz leżę i brzuch miękki, ale tylko wstanę i juz sie stawia dziad jeden :)
    Najgorzej jest na wieczór taki twardy, ze aż kłuje ..... Czopek i nospa na noc trochę pomaga, ale średnio....
    Jednak najlepszy był ten zastrzyk domięśniowy w pupę co ni w szpitalu zapadali.
    Zdazy mi sie raz, czy dwa na dzien i tyle. Ale bardzo duzo leze i to mi pomaga :) na wieczor wiadomo, ze brzuszek moze byc troche bardziej napiety, ale nie jest juz tak twardy, jak skala. Jest po prostu troszke napiety i tyle. Jak mam pelny pecherz po spaniu np, to potrafi sie spiac. A tak to juz sa to sporadyczne "skurczatka" :) nawet ich nie traktuje powaznie, szczegolnie, ze szyjka zamknieta, a ja juz zblizam sie do ciazy donoszonej :)

Moze sprobuj jeszcze magnez brac? Bo ja mam i nospe i magnez i luteine :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• PePePe Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zadna chemia,naprawde.

Laktuloza należy do grupy leków osmotycznych o działaniu łagodnie przeczyszczającym. Jest syntetycznym dwucukrem składającym się z galaktozy połączonej z fruktozą. Nie podlega procesowi trawienia w jelicie cienkim; jest wchłaniana w niewielkim stopniu. W niezmienionej postaci dociera do jelita grubego, gdzie pod wpływem flory bakteryjnej zostaje rozłożona do dwutlenku węgla i kwasów organicznych, które na drodze osmotycznej zwiększają ilość wody w jelicie grubym, pobudzają jego perystaltykę oraz zmiękczają masy kałowe.

Wypij sobie jedna dawke rano, najlepiej dodaj do szklanki cieplej wody z cytryna i powinno ruszyc. Mnie rusza nawet po 2 tygodniowym zastoju.

jaroszka, soraya lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jeśli to faktycznie angina (a z tego co piszesz chyba tak) to jedz duzo lodów i żadne gorące napoje - tylko takie o temperaturze pokojowej.

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ dziewczyny!
    Ola,Paula gratulacje!:)

Jestem po wizycie i mam wskazania do cesarskiego cięcia (położenie pośladkowe). Gin powiedziała, że niunia ma małe szanse na przekręcenie się. Jest to mało możliwe przy pierworódce, a tym bardziej niunia jest podobno duża (nie mam parametrów wagi). Nie dostałam skierowania do szpitala na dany termin, mam się wstawić w terminie porodu i bólach porodowych. Mam nie czekać, aż akcja się dobrze rozwinie (bóle krzyżowe, odejście wód/czopa), tylko jechać na izbę przyjęć. Przed porodem na 6 godzin przed cięciem mam nie jeść i nie pić.

Lekarze wypisują skierowanie na cesarkę (w moim przypadku) z określonym terminem? Bo moja gin mi mówiła, że tak się postępuje jak jest wskazanie psychiatryczne, okulistyczne itd.
    Szyjkę mam zamkniętą z brakiem rozwarcia. A niunia jest już co raz niżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:01

paula1, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,Paula gratulacje!!!:)

Ja od wczoraj w szpitalu z powodu tych skurczy.Pojechalam wieczorem na IP i juz zostalam.Skurcze faktycznie byly i dostalam kroplowe z magnezem na wyciszenie. lo odstawieniu zobaczymy co sie bedzie dzialo.mam nadzieje ze do skonczonego 37 dotrwam;)

paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po obchodzie. Wiec beda mi jednak rozwiazywac ciaze. Czekam teraz na badanue gin i zdecyduja jaka metoda mi wywolaja. Czyli jest swiatelko w tunelu. Prosze o kciuki byvwszystko sie szybko rozwiazalo.

green, madu, malgo86, agaton, ~Rewianka~, ewwiel, Fatim, PauLLa, Nynusia, lojkalojka, stokrotka25, agania, jaroszka, Little Frog, nat_alia, paula1, onka, soraya, polkosia, ss, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, estrella, zakocona, Amerie, Bąbelek, annggela, Lucy7 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka kciuki zaciśnięte! niech pojdzie szybko i bezboleśnie!:*

Amerie, za Was też kciuki- juz bliżej niz dalej, wytrzymacie :)

Amerie lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    No wzbraniam sie, tak, a to dlatego, ze i tak dostarczam mojemu organizmowi mnóstwo chemii i chciałam najpierw spróbować naturalnie, ale widzę ze to nie przejdzie....
    Jaroszka, myślę, że zaparcia sa dużo bardziej toksyczne dla organizmu niż wypicie takiego syropku. Moze Twój brzuch jest taki twardy też od tego, więc jesli coś Ci pomoże, to moze sprawi, że brzuch będzie miękki i nie będziesz musiała brać tyle tabletek:) Ja bym tam już dawno spróbowała:)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2238 2239 2240 2241 2242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ