Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Green lepiej! Skończyłaś 36 tydzień i wkroczyłas w 37!! Jejku jakie to eksajting

Mama mi kupiła sok 100% ze śliwki wegierki pije sie 25ml pół godziny przed śniadaniem i pół h przed kolacja....podobno działa....jeszcze to przetestuje, a jak nie pomoże no to syrop ....
green, PePePe, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

-
Tak dziś już bez luteiny, zastanawiam się czy jakaś franca mi się nie przypałętała, bo mnie wciąż bożena szczypie
jest coś w aptece czym się sprawdza czy ma się infekcję tylko co to było i jak się nazywało ?
U mnie szyjka jest miękka, skrócona, ale zamknięta. Być może dlatego mam już odstawiane leki ? Też byłam zdziwiona, ale nikt tak mojej bożeny i ciąży nie zna jak mój lekarz więc ufam mu, wspominał, że jak nie odstawimy to później może być jakiś problem i nie ma sensu dłużej więc tego się trzymam
green lubi tę wiadomość
-
Ola i Paula, wielkie gratulacje
Piszcie co u Was, no i czekamy na zdjęcia
:*
Polkosia, kuruj się i nie dawaj chorobie. Mamy podobny gust jeśli chodzi o imiona. Też Szymon bardzo mi się podoba. A Grześ jest pięknie, tylko ze mąż tak się zwie
Powodzenia też na wizytach, też mam wieczorem. Rano byłam na badaniu krwi i moczu. Teraz natomiast chyba idę jeszcze spać. Nie radzę sobie ostatnio z sennością. Śpię jak suseł całą noc i jeszcze w dzień ze dwa razy..
polkosia, paula1, soraya lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyZakrecona biedna jestes z tym bolem krzyza
mam nadzieje, ze jakos samo przejdzie. Moze lekarza popros o to, by chwile pomasowal? Albo pojdz podstepem i powiedz, ze nie wiesz, jak to dobrze robic, zeby Ci na Tobie pokazal 
Jaroszka, no pamietam, jak nie moglam doczekac sie tego skonczonego 36 tygodnia i wejsc w 37
ah, juz niedlugo
jak bylam w 6 czy 10 tc to bylo taaaaaakie odlegle 
Fatim mi i pani dr i polozna mowily, ze wlasnie trzeba odstawic do 37 tc, bo organizm pozniej musi ogarnac, ze ma rodzic. A czasem to moze troche potrwac, bo nagle pp odstawieniu lekow wszystko sie wycisza i czasem bywa, ze porod wywoluja tydzien po terminie
takze moi lekarze tez kazali mi skonczyc leki wraz z koncem 36 tygodnia 
No i mamy taka sama sytuacje: szyjka mieciutka, krociutka, ale zamknieta. Dzidzia nisko. Tyle, ze u mnie skurcze sie wyciszyly calkiem juz
i pewnie donosze do terminu
choc wolalabym urodzic miedzy 1.10 a 7.10 hehe
jaroszka, Fatim, agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Green skurcze wyciszone? Fajnie...ja teraz leżę i brzuch miękki, ale tylko wstanę i juz sie stawia dziad jeden

Najgorzej jest na wieczór taki twardy, ze aż kłuje ..... Czopek i nospa na noc trochę pomaga, ale średnio....
Jednak najlepszy był ten zastrzyk domięśniowy w pupę co ni w szpitalu zapadali.
green lubi tę wiadomość

-
jaroszka wrote:Green lepiej! Skończyłaś 36 tydzień i wkroczyłas w 37!! Jejku jakie to eksajting

Mama mi kupiła sok 100% ze śliwki wegierki pije sie 25ml pół godziny przed śniadaniem i pół h przed kolacja....podobno działa....jeszcze to przetestuje, a jak nie pomoże no to syrop ....
Czemu sie tak wzbraniasz przed zakupem Lactulosum? Nie jest to zbyt drogi lek, jest bezpieczny i wierz mi- skuteczny. -
PePePe wrote:Czemu sie tak wzbraniasz przed zakupem Lactulosum? Nie jest to zbyt drogi lek, jest bezpieczny i wierz mi- skuteczny.
No wzbraniam sie, tak, a to dlatego, ze i tak dostarczam mojemu organizmowi mnóstwo chemii i chciałam najpierw spróbować naturalnie, ale widzę ze to nie przejdzie....
-
Hej,
ale się porobiło, godzinę ponad czytałam
Ola i Paula - gratuluję udanych porodów :* Dochodźcie do siebie i zdrówka dla maluszków:)
Jaroszka - no talent no!
B. ładnie i dość trudne utwory.
Trzymam kciuki za wizyty, ja miałam w poniedziałek i wszystko jest ok - pessar jeszcze trzyma się na szyjce, Mały ma już 2,5 kg (34+3) i za 3 tygodnie kolejna wizyta i ściągamy krążek i doktor powiedział, że pewnie się zaraz po ściągnięciu rozkręci
A, i miałam pobierany GBS - w poniedziałek odbieram wynik także trzymajcie kciuki!
Mi doszedł 2 dni temu ból palców w nocy
Tak, jak Zakocona pisała o tym zaraz mi się przypomniało i któraś jeszcze z dziewczyn... Ale jak to było? Uroki ciąży?
Nie pamiętam co jeszcze miałam pisać
Jeszcze 2 dni i 35 tydzień - ale to fajnie szybko leci!
A to my z wczoraj :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b9ddbf49b60.jpg
green, dodinka, Blondik, madu, lojkalojka, Fatim, Lexie, Nynusia, agaton, ewwiel, ~Rewianka~, Natka88, PauLLa, jaroszka, Little Frog, nat_alia, paula1, soraya, polkosia, szczesliwa_mamusia21, agania, estrella, zakocona, Magnosia, Bąbelek, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZdazy mi sie raz, czy dwa na dzien i tyle. Ale bardzo duzo leze i to mi pomagajaroszka wrote:Green skurcze wyciszone? Fajnie...ja teraz leżę i brzuch miękki, ale tylko wstanę i juz sie stawia dziad jeden

Najgorzej jest na wieczór taki twardy, ze aż kłuje ..... Czopek i nospa na noc trochę pomaga, ale średnio....
Jednak najlepszy był ten zastrzyk domięśniowy w pupę co ni w szpitalu zapadali.
na wieczor wiadomo, ze brzuszek moze byc troche bardziej napiety, ale nie jest juz tak twardy, jak skala. Jest po prostu troszke napiety i tyle. Jak mam pelny pecherz po spaniu np, to potrafi sie spiac. A tak to juz sa to sporadyczne "skurczatka"
nawet ich nie traktuje powaznie, szczegolnie, ze szyjka zamknieta, a ja juz zblizam sie do ciazy donoszonej 
Moze sprobuj jeszcze magnez brac? Bo ja mam i nospe i magnez i luteine
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Ale to zadna chemia,naprawde.
Laktuloza należy do grupy leków osmotycznych o działaniu łagodnie przeczyszczającym. Jest syntetycznym dwucukrem składającym się z galaktozy połączonej z fruktozą. Nie podlega procesowi trawienia w jelicie cienkim; jest wchłaniana w niewielkim stopniu. W niezmienionej postaci dociera do jelita grubego, gdzie pod wpływem flory bakteryjnej zostaje rozłożona do dwutlenku węgla i kwasów organicznych, które na drodze osmotycznej zwiększają ilość wody w jelicie grubym, pobudzają jego perystaltykę oraz zmiękczają masy kałowe.
Wypij sobie jedna dawke rano, najlepiej dodaj do szklanki cieplej wody z cytryna i powinno ruszyc. Mnie rusza nawet po 2 tygodniowym zastoju.
jaroszka, soraya lubią tę wiadomość
-
HEJ dziewczyny!
Ola,Paula gratulacje!
Jestem po wizycie i mam wskazania do cesarskiego cięcia (położenie pośladkowe). Gin powiedziała, że niunia ma małe szanse na przekręcenie się. Jest to mało możliwe przy pierworódce, a tym bardziej niunia jest podobno duża (nie mam parametrów wagi). Nie dostałam skierowania do szpitala na dany termin, mam się wstawić w terminie porodu i bólach porodowych. Mam nie czekać, aż akcja się dobrze rozwinie (bóle krzyżowe, odejście wód/czopa), tylko jechać na izbę przyjęć. Przed porodem na 6 godzin przed cięciem mam nie jeść i nie pić.
Lekarze wypisują skierowanie na cesarkę (w moim przypadku) z określonym terminem? Bo moja gin mi mówiła, że tak się postępuje jak jest wskazanie psychiatryczne, okulistyczne itd.
Szyjkę mam zamkniętą z brakiem rozwarcia. A niunia jest już co raz niżejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:01
paula1, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Ola,Paula gratulacje!!!

Ja od wczoraj w szpitalu z powodu tych skurczy.Pojechalam wieczorem na IP i juz zostalam.Skurcze faktycznie byly i dostalam kroplowe z magnezem na wyciszenie. lo odstawieniu zobaczymy co sie bedzie dzialo.mam nadzieje ze do skonczonego 37 dotrwam;)
paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Jestem po obchodzie. Wiec beda mi jednak rozwiazywac ciaze. Czekam teraz na badanue gin i zdecyduja jaka metoda mi wywolaja. Czyli jest swiatelko w tunelu. Prosze o kciuki byvwszystko sie szybko rozwiazalo.
green, madu, malgo86, agaton, ~Rewianka~, ewwiel, Fatim, PauLLa, Nynusia, lojkalojka, stokrotka25, agania, jaroszka, Little Frog, nat_alia, paula1, onka, soraya, polkosia, ss, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, estrella, zakocona, Amerie, Bąbelek, annggela, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, myślę, że zaparcia sa dużo bardziej toksyczne dla organizmu niż wypicie takiego syropku. Moze Twój brzuch jest taki twardy też od tego, więc jesli coś Ci pomoże, to moze sprawi, że brzuch będzie miękki i nie będziesz musiała brać tyle tabletek:) Ja bym tam już dawno spróbowała:)jaroszka wrote:No wzbraniam sie, tak, a to dlatego, ze i tak dostarczam mojemu organizmowi mnóstwo chemii i chciałam najpierw spróbować naturalnie, ale widzę ze to nie przejdzie....
ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH