Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Green lepiej! Skończyłaś 36 tydzień i wkroczyłas w 37!! Jejku jakie to eksajting
Mama mi kupiła sok 100% ze śliwki wegierki pije sie 25ml pół godziny przed śniadaniem i pół h przed kolacja....podobno działa....jeszcze to przetestuje, a jak nie pomoże no to syrop ....
green, PePePe, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Tak dziś już bez luteiny, zastanawiam się czy jakaś franca mi się nie przypałętała, bo mnie wciąż bożena szczypie
jest coś w aptece czym się sprawdza czy ma się infekcję tylko co to było i jak się nazywało ?
U mnie szyjka jest miękka, skrócona, ale zamknięta. Być może dlatego mam już odstawiane leki ? Też byłam zdziwiona, ale nikt tak mojej bożeny i ciąży nie zna jak mój lekarz więc ufam mu, wspominał, że jak nie odstawimy to później może być jakiś problem i nie ma sensu dłużej więc tego się trzymamgreen lubi tę wiadomość
-
Ola i Paula, wielkie gratulacje
Piszcie co u Was, no i czekamy na zdjęcia
:*
Polkosia, kuruj się i nie dawaj chorobie. Mamy podobny gust jeśli chodzi o imiona. Też Szymon bardzo mi się podoba. A Grześ jest pięknie, tylko ze mąż tak się zwie
Powodzenia też na wizytach, też mam wieczorem. Rano byłam na badaniu krwi i moczu. Teraz natomiast chyba idę jeszcze spać. Nie radzę sobie ostatnio z sennością. Śpię jak suseł całą noc i jeszcze w dzień ze dwa razy..polkosia, paula1, soraya lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyZakrecona biedna jestes z tym bolem krzyza
mam nadzieje, ze jakos samo przejdzie. Moze lekarza popros o to, by chwile pomasowal? Albo pojdz podstepem i powiedz, ze nie wiesz, jak to dobrze robic, zeby Ci na Tobie pokazal
Jaroszka, no pamietam, jak nie moglam doczekac sie tego skonczonego 36 tygodnia i wejsc w 37ah, juz niedlugo
jak bylam w 6 czy 10 tc to bylo taaaaaakie odlegle
Fatim mi i pani dr i polozna mowily, ze wlasnie trzeba odstawic do 37 tc, bo organizm pozniej musi ogarnac, ze ma rodzic. A czasem to moze troche potrwac, bo nagle pp odstawieniu lekow wszystko sie wycisza i czasem bywa, ze porod wywoluja tydzien po terminietakze moi lekarze tez kazali mi skonczyc leki wraz z koncem 36 tygodnia
No i mamy taka sama sytuacje: szyjka mieciutka, krociutka, ale zamknieta. Dzidzia nisko. Tyle, ze u mnie skurcze sie wyciszyly calkiem juzi pewnie donosze do terminu
choc wolalabym urodzic miedzy 1.10 a 7.10 hehe
jaroszka, Fatim, agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Green skurcze wyciszone? Fajnie...ja teraz leżę i brzuch miękki, ale tylko wstanę i juz sie stawia dziad jeden
Najgorzej jest na wieczór taki twardy, ze aż kłuje ..... Czopek i nospa na noc trochę pomaga, ale średnio....
Jednak najlepszy był ten zastrzyk domięśniowy w pupę co ni w szpitalu zapadali.green lubi tę wiadomość
-
jaroszka wrote:Green lepiej! Skończyłaś 36 tydzień i wkroczyłas w 37!! Jejku jakie to eksajting
Mama mi kupiła sok 100% ze śliwki wegierki pije sie 25ml pół godziny przed śniadaniem i pół h przed kolacja....podobno działa....jeszcze to przetestuje, a jak nie pomoże no to syrop ....
Czemu sie tak wzbraniasz przed zakupem Lactulosum? Nie jest to zbyt drogi lek, jest bezpieczny i wierz mi- skuteczny. -
PePePe wrote:Czemu sie tak wzbraniasz przed zakupem Lactulosum? Nie jest to zbyt drogi lek, jest bezpieczny i wierz mi- skuteczny.
No wzbraniam sie, tak, a to dlatego, ze i tak dostarczam mojemu organizmowi mnóstwo chemii i chciałam najpierw spróbować naturalnie, ale widzę ze to nie przejdzie.... -
Hej,
ale się porobiło, godzinę ponad czytałam
Ola i Paula - gratuluję udanych porodów :* Dochodźcie do siebie i zdrówka dla maluszków:)
Jaroszka - no talent no!B. ładnie i dość trudne utwory.
Trzymam kciuki za wizyty, ja miałam w poniedziałek i wszystko jest ok - pessar jeszcze trzyma się na szyjce, Mały ma już 2,5 kg (34+3) i za 3 tygodnie kolejna wizyta i ściągamy krążek i doktor powiedział, że pewnie się zaraz po ściągnięciu rozkręci
A, i miałam pobierany GBS - w poniedziałek odbieram wynik także trzymajcie kciuki!
Mi doszedł 2 dni temu ból palców w nocyTak, jak Zakocona pisała o tym zaraz mi się przypomniało i któraś jeszcze z dziewczyn... Ale jak to było? Uroki ciąży?
Nie pamiętam co jeszcze miałam pisaćJeszcze 2 dni i 35 tydzień - ale to fajnie szybko leci!
A to my z wczoraj :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b9ddbf49b60.jpg
green, dodinka, Blondik, madu, lojkalojka, Fatim, Lexie, Nynusia, agaton, ewwiel, ~Rewianka~, Natka88, PauLLa, jaroszka, Little Frog, nat_alia, paula1, soraya, polkosia, szczesliwa_mamusia21, agania, estrella, zakocona, Magnosia, Bąbelek, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaroszka wrote:Green skurcze wyciszone? Fajnie...ja teraz leżę i brzuch miękki, ale tylko wstanę i juz sie stawia dziad jeden
Najgorzej jest na wieczór taki twardy, ze aż kłuje ..... Czopek i nospa na noc trochę pomaga, ale średnio....
Jednak najlepszy był ten zastrzyk domięśniowy w pupę co ni w szpitalu zapadali.na wieczor wiadomo, ze brzuszek moze byc troche bardziej napiety, ale nie jest juz tak twardy, jak skala. Jest po prostu troszke napiety i tyle. Jak mam pelny pecherz po spaniu np, to potrafi sie spiac. A tak to juz sa to sporadyczne "skurczatka"
nawet ich nie traktuje powaznie, szczegolnie, ze szyjka zamknieta, a ja juz zblizam sie do ciazy donoszonej
Moze sprobuj jeszcze magnez brac? Bo ja mam i nospe i magnez i luteinejaroszka lubi tę wiadomość
-
Ale to zadna chemia,naprawde.
Laktuloza należy do grupy leków osmotycznych o działaniu łagodnie przeczyszczającym. Jest syntetycznym dwucukrem składającym się z galaktozy połączonej z fruktozą. Nie podlega procesowi trawienia w jelicie cienkim; jest wchłaniana w niewielkim stopniu. W niezmienionej postaci dociera do jelita grubego, gdzie pod wpływem flory bakteryjnej zostaje rozłożona do dwutlenku węgla i kwasów organicznych, które na drodze osmotycznej zwiększają ilość wody w jelicie grubym, pobudzają jego perystaltykę oraz zmiękczają masy kałowe.
Wypij sobie jedna dawke rano, najlepiej dodaj do szklanki cieplej wody z cytryna i powinno ruszyc. Mnie rusza nawet po 2 tygodniowym zastoju.jaroszka, soraya lubią tę wiadomość
-
HEJ dziewczyny!
Ola,Paula gratulacje!
Jestem po wizycie i mam wskazania do cesarskiego cięcia (położenie pośladkowe). Gin powiedziała, że niunia ma małe szanse na przekręcenie się. Jest to mało możliwe przy pierworódce, a tym bardziej niunia jest podobno duża (nie mam parametrów wagi). Nie dostałam skierowania do szpitala na dany termin, mam się wstawić w terminie porodu i bólach porodowych. Mam nie czekać, aż akcja się dobrze rozwinie (bóle krzyżowe, odejście wód/czopa), tylko jechać na izbę przyjęć. Przed porodem na 6 godzin przed cięciem mam nie jeść i nie pić.
Lekarze wypisują skierowanie na cesarkę (w moim przypadku) z określonym terminem? Bo moja gin mi mówiła, że tak się postępuje jak jest wskazanie psychiatryczne, okulistyczne itd.
Szyjkę mam zamkniętą z brakiem rozwarcia. A niunia jest już co raz niżejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:01
paula1, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Ola,Paula gratulacje!!!
Ja od wczoraj w szpitalu z powodu tych skurczy.Pojechalam wieczorem na IP i juz zostalam.Skurcze faktycznie byly i dostalam kroplowe z magnezem na wyciszenie. lo odstawieniu zobaczymy co sie bedzie dzialo.mam nadzieje ze do skonczonego 37 dotrwam;)paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Jestem po obchodzie. Wiec beda mi jednak rozwiazywac ciaze. Czekam teraz na badanue gin i zdecyduja jaka metoda mi wywolaja. Czyli jest swiatelko w tunelu. Prosze o kciuki byvwszystko sie szybko rozwiazalo.
green, madu, malgo86, agaton, ~Rewianka~, ewwiel, Fatim, PauLLa, Nynusia, lojkalojka, stokrotka25, agania, jaroszka, Little Frog, nat_alia, paula1, onka, soraya, polkosia, ss, szczesliwa_mamusia21, Mikejla, estrella, zakocona, Amerie, Bąbelek, annggela, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
jaroszka wrote:No wzbraniam sie, tak, a to dlatego, ze i tak dostarczam mojemu organizmowi mnóstwo chemii i chciałam najpierw spróbować naturalnie, ale widzę ze to nie przejdzie....
ZakręconaOna lubi tę wiadomość